Δυναμική Νέα Σελήνη στο Ζυγό. Ισορροπία σημαίνει ψυχραιμία και αυτοκυριαχία

Μια πολύ δυναμική Νέα Σελήνη ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 6/10, στο παρορμητικό ζώδιο του Ζυγού, με τριπλή σύνοδο Ήλιου, Ερμή και Άρη και ταυτόχρονα την ορθοδρόμηση του Πλούτωνα.

  • Ήλιος, Σελήνη, Άρης μαζί στην 13η του Ζυγού σε χιαστί με Ουρανό στην 13η του Ταύρου και αντίθεση με Χείρωνα
  • Ερμής ανάδρομος σε χιαστί με τον Ποσειδώνα και τετράγωνο με Πλούτωνα
  • Η Αφροδίτη, κυβερνήτης Ζυγού, Ταύρου και Νέας Σελήνης, στην αναιρετική του Σκορπιού σε σύνοδο με Ν.Δεσμό Σελήνης
  • Δίας και Κρόνος λίγο πριν ορθοδρομήσουν, υποστηρικτικοί ως προς τη Νέα Σελήνη

Το βασικό ζητούμενο του Ζυγού είναι η ισορροπία και η αρμονία μέσα μας και με οτιδήποτε σχετιζόμαστε έξω από εμάς. Όμως το ζητούμενο δεν είναι δεδομένο. Μέχρι αυτή η ισορροπία να επιτευχθεί, συνήθως πέφτουμε σε ακραίες, ανισόρροπες αντιδράσεις, ενεργητικής – παθητικής συμπεριφοράς, σε σχέσεις ή εξωτερικές καταστάσεις. Η αντιθέσεις με το Χείρωνα που προηγήθηκαν, έβγαλαν συναισθηματικές αντιδράσεις σε υπερβολή και η χιαστί όψη με τον Ουρανό φέρνει ανατροπές, διαισθητικές ανακαλύψεις και εξωτερικές αποκαλύψεις που ωθούν σε αλλαγές. Πολύ σημαντική η αναδρομή του Ερμή, μας βοηθά να επεξεργαστούμε πιο αντικειμενικά τα δεδομένα, να ακούσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους και να επικοινωνήσουμε καλύτερα.

Η αναγνώριση των προσωπικών αναγκών και η σωστή οριοθέτηση, είναι βασική προϋπόθεση για να έχουμε ώριμες και ισορροπημένες σχέσεις. Όταν καταπιέζουμε συνεχώς τις ανάγκες μας και παραβιάζονται τα προσωπικά μας όρια κατ’ επανάληψη, τότε ο Ουρανός φέρνει μια συναισθηματική έκρηξη, ένα σοκ ή μια ανατροπή που ωθεί σε αλλαγές. Το ζητούμενο του Ουρανού είναι πάντα η αυθεντικότητα, η ισότητα και η ελευθερία.

  • Ο ανάδρομος Ερμής ξαναφέρνει τα θέματα όλης της χρονιάς προς επανεξέταση και αλλαγή νοοτροπίας. Το να ξεφερτωθούμε νοητικά στερεότυπα αντιλήψεων και προκαταλήψεων του παρελθόντος που εμποδίζουν την εξέλιξή μας είναι επιτακτικά κρίσιμο για το μέλλον.

Ο Ερμής χιαστί με τον Ποσειδώνα, διαλύει αυταπάτες και εξιδανικεύσεις σε σχέση με το παρελθόν και τους στερεότυπους ρόλους θύτη -θύματος -μάρτυρα που καθιερώθηκαν για αιώνες από την πατριαρχία.

Η πρώτη αναδρομή του Ερμή στον Υδροχόο, το Φεβρουάριο, ξύπνησε τραυματικές μνήμες και έφερε στο φως όλα αυτά τα θέματα σεξουαλικής κακοποίησης και κατάχρησης εξουσίας, στο χώρο του θεάτρου και όχι μόνον. Τώρα βλέπουμε πάλι, με τον ανάδρομο Ερμή στο Ζυγό να βγαίνουν στο φως συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την κακοποιήση παιδιών στη Καθολική Εκκλησία. Τα Pandora Papers, η κατάρρευση του facebook και οι αποκαλύψεις που προέκυψαν, οι εμφυλιοπολεμκές κορώνες στην Ελληνική Βουλή και η πόλωση, όλα αυτά είναι άλυτα θέματα του παρελθόντος που τώρα έρχονται ξανά στο προσκήνιο καθώς το πατριαρχικό καθεστώς αιώνων σιγά-σιγά καταρρέει.

Η δεύτερη αναδρομή του Ερμή στους Διδύμους τον Ιούνιο, ταυτόχρονα με την έκλειψη Ηλίου, έθεσε πολλά ερωτήματα, ώστε να αμφισβητήσουμε και να ξεπεράσουμε πολλές νοητικές αγκυλώσεις, άκαμπτες ιδέες και νοοτροπίες, ως προς το τι πιστεύαμε μέχρι τώρα για τον εαυτό μας και τον κόσμο. Μας έκανε να αντιληφθούμε το πώς η σκέψη μας επηρεάζει την πραγματικοτητά μας.

Ο Ερμής τώρα, με την τελευταία αναδρομή στο Ζυγό κάνει μια εφ’ όλης της ύλης ανακεφαλαίωση της χρονιάς, καθώς κλείνει η περίοδος του άξονα Δεσμών Σελήνης στο Τοξότη- Δίδυμο, και μας εισάγει σταδιακά στο επόμενο κεφάλαιο, που ξεκινά από τον Ιανουάριο του 2022, όπου ο άξονας Δεσμών Σελήνης μετακινείται στο Σκορπιό – Ταύρο. Η επόμενη αναδρομή του Ερμή θα είναι στον Αιγόκερω και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουμε ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα μέσα μας και να εξαλείψουμε ότι είναι δυσλειτουργικό και αναχρονιστικό από το παρελθόν, για να μπορέσουμε να βρούμε την δική μας προσωπική αξία – εξουσία και το ρόλο που θα παίξουμε στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

  • Η θέση της Αφροδίτης στην τελευταία μοίρα του Σκορπιού σε σύνοδο με το Ν. Δεσμό Σελήνης, φωτογραφίζει καθαρά το κλείσιμο του παρελθόντος, των συναισθηματικών εξαρτήσεων, των φόβων, των ανασφαλειών και των χειριστικών συμπεριφορών αλλά και των θεμάτων σεξουαλικής κακοποίησης. Επίσης θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων που ήδη έχουν προκύψει μπορεί να ενταθούν.

Το να γνωρίζουμε την αξία μας, ποιοι είμαστε, τι ζητάμε και πως μοιραζόμαστε με υγιή τρόπο τον εαυτό μας είναι το θεμέλιο για να ανταποκριθούμε στις αλλαγές που ακολουθούν.

  • Οι κοινωνικοί πλανήτες Δίας και Κρόνος, που ορθοδρομούν και οι δυο μέσα στο μήνα, σε υποστηρικτική θέση με την Νέα Σελήνη, μας εισάγουν στη Νέα Εποχή που διαμορφώνεται.
  • Ο Πλούτωνας με την ορθοδρόμησή του, μας απελευθερώνει απ’ όλη την εσωτερική ένταση των προηγούμενων μηνών και μπορούμε πλέον να εκφράσουμε εξωτερικά την εσωτερική όσμωση και μεταμόρφωση που προέκυψαν το προηγούμενο εξάμηνο. Η κάμπια έχει μεταμορφωθεί σε πεταλούδα και τώρα αυτή η αλλαγή θα φανεί σε εξωτερικό επίπεδο.
  • Ο Άρης με τον Ήλιο σε νέο κύκλο που ξεκινά στις 8/10, βγάζει την ενστικτώδη επιθυμία για έκφραση της προσωπικής βούλησης και δύναμης, μέσω σχέσεων και συναναστροφών ή μέσα από την ενασχόληση με ένα νέο δημιουργικό αντικείμενο ή την απόδοση δικαιοσύνης. Ο Ζυγός είναι ζώδιο της τέχνης και της καλαισθησίας αλλά και του δικαίου. Πολλές ανισορροπίες και αδικίες θα έρθουν αντιμέτωπες με τη δικαιοσύνη το επόμενο τρίμηνο. Ο νέος κύκλος Ερμή θα φέρει νέα δεδομένα και αποκαλύψεις. Το τελευταίο τρίμηνο του έτους θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και ανατρεπτικό καθώς μπαίνουμε στη περίοδο των εκλείψεων, αλλά μπορεί να είναι και πολύ δημιουργικό.

Ο χάρτης της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα ενεργοποιημένος από τον Άρη του Ηλιακού τόξου ακριβώς πάνω στη γενέθλια Σελήνη και τον Ποσειδώνα σε τετράγωνο, αλλά και το Κρόνο σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ουρανό. Αυτό που πρέπει να αποφευχθεί, γιατί αποτελεί τη διαχρονική κακοδαιμονία της χώρας, είναι ο εσωτερικός διχασμός, η πόλωση και η επιστροφή σε εμφυλιοπολεμικές νοοτροπίες του παρελθόντος.

Αυτά που πρέπει να ξεφορτωθούμε σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, γιατί αποτελούν βαρίδια για την εξέλιξή μας, είναι:

  • τα ενοχικά και φοβικά σύνδρομα, η νοοτροπία του θύματος, η απαισιοδοξία, το να μην πιστεύουμε στον ευατό μας, στην αξία μας και τις δυνάμεις μας, οι διχαστικές – πολωτικές υπερβολές και οι εξαρτήσεις όλων των μορφών.

Το να αντλούμε δύναμη μέσα από τον εσωτερικό μας πυρήνα και να ακούμε την εσωτερική μας φωνή μέσα από αυτοσυγκέντρωση στη ψυχική και πνευματική μας δύναμη και τη διαίσθησή μας, η ψυχραιμία, ο ορθολογισμός, η πίστη στον εαυτό μας, η αυτοεκτίμηση και η σωστή επικοινωνία και συνεργασία με τους άλλους είναι τα εργαλεία που θα μας κρατήσουν σε ισορροπία και πρόοδο. Βασικής σημασίας είναι η ικανότητα να παίρνουμε αποτελεσματικά τον έλεγχο του εαυτού μας και να βρίσκουμε τρόπους να είμαστε κάτι παραπάνω από ένα πιόνι που μας μετακινούν και μας καθορίζουν οι εξωτερικές επιφανειακές καταστάσεις.

Καλή και δημιουργική Νέα Σελήνη σε όλους!

© astrofeggia.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: