Σούπερ Πανσέληνος στο Σκορπιό και Πλούτωνας ανάδρομος. Εφ’ όλης της ύλης!

Μόνο όταν η θάλασσα των συναισθημάτων είναι ήρεμη και γαλήνια, η πανσέληνος λάμπει στην επιφάνεια του νερού

Μια Σούπερ Πανσέληνος στο Σκορπιό την Μ. Τρίτη στις 27 Απριλίου, κορυφώνει τη πρώτη Νέα Σελήνη μετά την εαρινή ισημερία. Το φεγγάρι του Απρίλη λέγεται και Πασχαλινή Σελήνη, γιατί είναι η πανσέληνος πριν τη Κυριακή του Πάσχα. Ονομάζεται και Ροζ Σελήνη, από τα πρώτα ροζ ανοιξιάτικα λουλούδια που ανθίζουν τον Απρίλη στη Β. Αμερική. Επειδή αυτό το φεγγάρι είναι στην κοντινότερη απόσταση από τη γη και φαίνεται μεγαλύτερο, γι αυτό λέγεται και σούπερ σελήνη.

Η Πανσέληνος ολοκληρώνεται στις 6:31 το πρωΐ ώρα Ελλάδας, στη 7η 06 του Σκορπιού με τον Ήλιο στην 7η 06 του Ταύρου. Ο αριθμός 7, συμβολίζει την απόλυτη τάξη.

  • Ο Ήλιος είναι κοντά στον Ωροσκόπο που είναι στη 4η 39 του Ταύρου και τον Ουρανό στη 10η 28 του Ταύρου και ακολουθεί η Αφροδίτη στη 15η, ο Ερμής στη 16η και η Λίλιθ στην 20η του Ταύρου.

Έτσι έχουμε μια πολυαστρία στο 1ο οίκο και το Ταύρο, με τη Σελήνη σε αντίθεση στο Σκορπιό στον 7ο και τον Κρόνο να δεσπόζει στο 10ο οίκο. Ο Κρόνος σε τετράγωνο με τα φώτα, τον Ουρανό, την Αφροδίτη και τον Ερμή. Έχουμε δηλαδή ενεργοποίηση των γωνιακών οίκων του σταθερού σταυρού. Ένας πολύ δυνατός συνδυασμός που ενεργοποιεί στο φουλ το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού, τη σημαντικότερη όψη του 2021.

  • Ο Πλούτωνας, κυβερνήτης της Πανσελήνου, βρίσκεται σε στάση και γυρίζει ανάδρομος στις 11 το βράδυ, στην 26η 48 του Αιγόκερω. Ο Πλούτωνας θα είναι ανάδρομος μέχρι τις 6 Οκτωβρίου και θα επιστρέψει μέχρι την 24η 19 του Αιγόκερω. Η μεταμορφωτική δύναμη του Πλούτωνα, που αυξάνεται όταν βρίσκεται σε στάση, σε αυτή την πανσέληνο θα είναι βαθιά και καθοριστική.
  • Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ερμή και αντίθεση με Σελήνη, ωθεί σε μια διαφορετική αξιολόγηση της πραγματικότητας. Κάτι ξεκαθαρίζει μέσα μας και αφήνουμε πίσω το παρελθόν, αλλάζει η αντίληψή μας και η στάση ζωής. Οι συναισθηματικές μας ανάγκες μεγενθύνονται και φωτίζονται αθέατες πτυχές. Τι πραγματικά χρειαζόμαστε, τι εισπράττουμε, τι αποδεχόμαστε και τι μπορούμε να αλλάξουμε για να νιώθουμε καλά;
  • Ο Άρης έχει περάσει στον Καρκίνο, το φυσικό σπίτι της Σελήνης και είναι σε τρίγωνο με την Πανσέληνο, από τον τρίτο οίκο. Η επιθυμία για ασφάλεια στρέφεται σε εσωτερικό διάλογο και διερεύνηση. Ο Άρης είναι στη θέση της Σελήνης και η Σελήνη στην έξαρση του Άρη. Ο θυμός εσωτερικεύεται και οι εσωτερικές συγκρούσεις προβάλλονται στους άλλους. Υπάρχει ενστικτώδης ανάγκη για ιδιωτικότητα, για αυτοπροστασία και προστασία του προσωπικού χώρου. Μπορεί να έχουμε περισσότερη ευθιξία και αμυντική διάθεση και αυτό μας οδηγεί σε εσωτερίκευση της εμπειρίας των εξωτερικών προκλήσεων.
  • Ο Νότιος Δεσμός Σελήνης είναι στον 8ο οίκο, σε σύνοδο με τη Νέμεση, τρίγωνο με το Χείρωνα, εξάγωνο με τον Κρόνο, ημιτετράγωνο με τον Πλούτωνα και χιαστί με τον Ουρανό. Ο Δίας κυβερνήτης του Ν. Δεσμού, στον 11ο οίκο. Ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα του παρελθόντος συμβαίνει. Μια θεραπευτική απελευθέρωση από λάθος αντιλήψεις και νοοτροπίες που δεν έχουν πλέον ουσία. Κρυμμένες αλήθειες βγαίνουν στην επιφάνεια και φέρνουν αποκατάσταση του δικαίου.
  • Ο Κρόνος στον Υδροχόο σε τετράγωνο με Ουρανό, Αφροδίτη, Ερμή και Σελήνη απαιτεί δομικές αλλαγές σε αξίες, συνήθειες, στερεότυπα, σχέσεις και συναισθηματικές προσκολλήσεις και σε συνδυασμό με την έντονη επιρροή του Πλούτωνα που δηλώνει βαθύ εσωτερικό μετασχηματισμό, μπορεί να προκαλεί ένα αίσθημα δυσφορίας, γιατί έχουμε έμφαση στα σταθερά ζώδια και ιδιαίτερα στον Ταύρο που αντιστέκεται πολύ στην αλλαγή. Αυτή η αντίσταση είναι που προκαλεί περισσότερη δυσφορία και καταθλιπτική διάθεση.
  • Ο Ουρανός εξακολουθεί να μας ξεβολεύει από την άνεσή μας. Ανοίγοντας ρωγμές στο παλιό κέλυφος των οικογενειακών, πατριαρχικών, πολιτισμικών, πολιτικών και οικονομικών στερεότυπων, απεγκλωβίζει ενέργεια, κρυμμένο φως που απελευθερώνει νέες δυνατότητες της συνείδησης. Η καινοτομία, η αυθεντικότητα στις σχέσεις και στις δημιουργικές μας δεξιότητες είναι βασικό ζητούμενο του Ουρανού για να εξασφαλίσουμε τους προσωπικούς πόρους επιβίωσης.

Ο Άξονας Ταύρου – Σκορπιού είναι το φυσικό σώμα και η ψυχή, οι αισθήσεις και τα συναισθήματα, η ύλη και ο πνευματικός της πυρήνας. Ο Ταύρος εκφράζει τις σωματικές, αισθησιακές μας ανάγκες για να νιώθουμε ασφαλείς και αυτάρκεις και ο Σκορπιός τις βαθιά συναισθηματικές και ψυχολογικές. Είναι το πεδίο των βαθύτερων φόβων και ανασφαλειών, τα ψυχολογικά μας όρια και η μεγάλη ανάγκη για έλεγχο και δύναμη, απέναντι στον ασυνείδητο φόβο του θανάτου και της απώλειας. Η σεξουαλική ένωση ως ανάγκη κυτταρικής αναγέννησης και τα βαθιά υπαρξιακά μας ερωτήματα σε σχέση με το νόημα της ζωής και του θανάτου σχετίζονται με το αρχέτυπο του Σκορπιού.

Οι σχέσεις μας με τους άλλους αντανακλούν τις βαθύτερες εσωτερικές μας συγκρούσεις. Από τη μια η ανάγκη του εγώ για διαχωρισμό και έλεγχο και από την άλλη η ανάγκη της ψυχής για ένωση, για ενότητα και αγάπη.

Μια εσωτερική βουτιά στον εαυτό μας σε ψυχολογικό επίπεδο είναι απαραίτητη στην εξελικτική διαδικασία . Η αναζήτηση της αλήθειας γίνεται πάντα εντός. Η αληθινή εξερεύνηση γίνεται μέσα από τις εξωτερικές προκλήσεις που αντανακλούν τις εσωτερικές διαστάσεις της εμπειρίας. Έτσι τα όρια του εαυτού διευρύνονται. Όταν ο νους αποσπάται συνεχώς σε εξωτερικές επιτεύξεις ή απολαύσεις δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον τεράστιο πλούτο της ίδιας του της φύσης. Μόνο σε εσωτερική ηρεμία και γαλήνη αναδύεται αυτή η διάσταση, της αυθόρμητης χαράς και αγάπης.

Η πανσέληνος αυτή μπορεί να ρίξει φως και να μας απελευθερώσει, αν έχουμε το θάρρος της βαθιάς ενδοσκόπησης, από σκοτεινές χειριστικές εμμονές ή φόβους που πρέπει να καθαριστούν μέσα από το φως της επίγνωσης. Μη φοβηθείτε το μακροβούτι στη ψυχή. Στα βάθη βρίσκονται τα πιο πολύτιμα μαργαριτάρια.

Οι νέες αξίες που θα αναδυθούν θα είναι πιο κοντά στην αληθινή μας φύση, στην αλήθεια και την ισορροπία.

Ο συμβολισμός Sabian της μοίρας αναδρομής του Πλούτωνα, 26-27 του Αιγόκερω, είναι «ένα ιερό προσκύνημα στο βουνό». Είναι η ανάβαση προς μια ανώτερη κατάσταση συνείδησης. Η εξελικτική πορεία είναι σαν την ανάβαση στο Γολγοθά. Μια δύσκολη διαδικασία πάλης και παράδοσης. Έχει όμως έναν σημαντικό σκοπό αυτή η ανάβαση, την εναρμόνιση του σώματος και της ψυχής, τη βεβαιότητα για την πνευματική ανάταση. Χρειάζεται αποφασιστκότητα, δύναμη και ακλόνητη εστίαση και πίστη στο στόχο.

Είναι μια μυσταγωγία αυτή η πανσέληνος. Μας ωθεί σε μια προσωπική αυταπάρνηση, την εγκατάλειψη του παλιού μοντέλου της επιφανειακής μας ζωής σε κάτι πιο ουσιαστικό και πνευματικό. Την αποδοχή της αλλαγής, και την αναζήτηση της εσωτερικής μας ειρήνης. Το παρελθόν δεν γίνεται να διατηρηθεί έτσι όπως το ξέραμε και το μέλλον το δημιουργούμε με τη συνειδητή στάση μας στο παρόν. Οι πραγματικές αξίες είναι η ανάπτυξη της ευγένειας, της καλοσύνης και της ειλικρίνειας με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Καλή Πανσέληνο σε όλους, Καλή Μεγαλοβδομάδα και Καλή Ανάσταση!

© astrofeggia.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: