Ποδαρικό του 2023 με τη νέα Σελήνη στον Υδροχόο

Στις 21 Ιανουαρίου έχουμε μια σούπερ Νέα Σελήνη στη 1η 33’μοίρα του Υδροχόου σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, που μας βάζει πολύ δυναμικά στη νέα χρονιά. Η Σελήνη αυτή βρίσκεται στην πλησιέστερη απόσταση από τη γη τα τελευταία 992 χρόνια και κάτι τέτοιο θα επαναληφθεί ξανά μετά από 345 χρόνια!

 • Στις 18/1 είχαμε τη σύνοδο Ήλιου-Πλούτωνα και στις 19/1 ο Ερμής γύρισε ορθόδρομος. Η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα στην 29η του Αιγόκερω είναι μια μάχη θέλησης ανάμεσα στο ασυνείδητο και το συνειδητό, ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Ο Ήλιος αφορά αυτό που φαίνεται, τη δημιουργική μας αυτοέκφραση, τους δημιουργούς, τα πρόσωπα εξουσίας, τα άτομα με φήμη και δημοσιότητα. Ο Πλούτωνας είναι η εσωτερική ανάγκη να καθιερώσεις τη προσωπική σου δύναμη για να έχεις τον έλεγχο του πεπρωμένου σου, αλλά η σκοτεινή πλευρά του, είναι η εμμονική ανάγκη για έλεγχο και δύναμη με κάθε τρόπο ακόμα και με εγκληματικές μεθόδους. Η σύνοδος αυτή εγκαινιάζει μια πολύ σκληρή και λυσσαλέα προεκλογική περίοδο. Το τετράγωνο του πρώτου τέταρτου αυτού του κύκλου θα γίνει στις 21 Απριλίου, με τον Πλούτωνα για πρώτη φορά στον Υδροχόο και τον Ήλιο στον Ταύρο και την επόμενη αναδρομή του Ερμή που σημαίνει ότι πολλά πράγματα μπορεί να αλλάξουν και να ανατραπούν. Πρόσωπα με κύρος και φήμη μπορεί να χάσουν τη δύναμη τους, εγκληματικές ενέργειες και παράνομες πράξεις να αποκαλυφθούν ή να χρησιμοποιηθούν βρώμικα μέσα για την διατήρηση της εξουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
 • Ο Άρης έχει ορθοδρομήσει από τις 13/1 και βρίσκεται σε παρατεταμένο σχηματισμό YOD με τον Ερμή και το Νότιο Δεσμό Σελήνης στο Σκορπιό που παραμένει ενεργό. Ο σχηματισμός YOD δημιουργεί μια κρίση που θέτει το ζήτημα της αξιοπιστίας του λόγου, της επικοινωνίας και των πληροφοριών, της χειραγώγησης, των ΜΜΕ και πως χρησιμοποιούνται σε σχέση με την προσωπική εξουσία και δύναμη.
 • Ο Ουρανός, κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, ορθοδρομεί στις 23 Ιανουαρίου. Έτσι, μετά τις 23 Ιανουαρίου και μέχρι τις 21 Απρίλιου, όλοι οι πλανήτες θα κινούνται πλέον σε ορθή πορεία. Αυτό σημαίνει ότι τα γεγονότα θα τρέξουν και οι εξελίξεις αυτού του τετραμήνου θα είναι πολύ σημαντικές. Η θέση του Ουρανού στην 15η μοίρα του Ταύρου, μιλά για μία κρίση, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με τόλμη, ωριμότητα και ακεραιότητα χαρακτήρα και όχι με επιφανειακές επιδείξεις δύναμης. Ο Ουρανός σε τρίγωνο με τον Ερμή μπορεί να φέρει αποκαλυπτικές ειδήσεις ή αποκάλυψη μυστικών ή ξαφνική επίγνωση.
 • Η Νέα Σελήνη στη 1η του Υδροχόου υποδηλώνει κοινωνική αλλαγή, μας μιλά για κάτι απροσδόκητο, μια “ξαφνική καταιγίδα” κάτι που μπορεί να είναι είτε ένα απρόσμενο γεγονός, είτε μια συναισθηματική εκτόνωση που ξεσπά από το πουθενά είτε μια στιγμή ξαφνικής αποκάλυψης, ενόρασης ή συνειδητοποίησης που λειτουργεί απελευθερωτικά. Η Νέα Σελήνη κάνει τρίγωνο με το Δία και την Ήρα στον Κριό, δίνοντάς μας την ενέργεια και τη δυνατότητα να ανυψώσουμε τον εαυτό μας πάνω από το συνηθισμένο, να γίνει μια υπέρβαση, ώστε να διευρύνουμε τη συνείδησή μας με διαύγεια, καθαρότητα σκέψης και έμπνευση.
 • Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης για την Ελλάδα είναι στο Ζυγό, σε σύνοδο με τη Δήμητρα, αντίθεση με το Δία και την Ήρα στον Κριό, τετράγωνο με τον Ερμή στον Αιγόκερω και την Αθηνά στον Καρκίνο δημιουργώντας έναν μεγάλο σταυρό στα παρορμητικά ζώδια. Αυτό υποδηλώνει μια στροφή και ένα νέο κύκλο αλλαγών σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, διαπροσωπικών σχέσεων και κοινωνίας – εξουσίας.

Η μοίρα του ωροσκόπου και της Δήμητρας στην 7η του Ζυγού μιλά για προφύλαξη, την αναγκαιότητα να αντιμετωπίσουμε εχθρικές ή σκοτεινές δυνάμεις, να θωρακίσουμε και να προστατεύσουμε ιδέες, θεσμούς, πολίτες ή κεκτημένα απέναντι σε απειλητικές ενέργειες.

 • Ο Χείρωνας σε τετράγωνο με τον Ερμή δηλώνει μια κατάσταση συναισθηματικής έντασης που χρειάζεται να εκτονωθεί με προσοχή για να μην ξεφύγουν τα πράγματα από κάθε έλεγχο.
 • Η Αφροδίτη κλείνει κύκλο με Κρόνο και στις 28/1 περνά στους Ιχθείς

Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Κρόνο στον Υδροχόο δημιουργεί συναισθηματική ψυχρότητα αλλά μας βοηθά να βρούμε ισορροπία μέσα από ψύχραιμη λογική και συναισθηματική αποστασιοποίηση ώστε να ξεπεράσουμε ενστικτώδεις συναισθηματικές αντιδράσεις και να αφήσουμε πίσω ένα επώδυνο παρελθόν. Μας δίνεται η δυνατότητα να διαχειριστούμε με ορθολογικό και ώριμο τρόπο συναισθηματικά θέματα και σχέσεις που μας πλήγωσαν, ώστε να γίνει ένας μετασχηματισμός και να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο ανάμεσα στο προσωπικό και το κοινωνικό. Μετά τις 28 που η Αφροδίτη μπαίνει στους Ιχθείς, η ενσυναίσθηση και η τρυφερότητα μας βοηθούν να συγχωρήσουμε και να επουλώσουμε συναισθηματικές πληγές.

 • Η πανσέληνος στις 5 Φεβρουαρίου στο Λέοντα γίνεται σε τετράγωνο με τον Ουρανό και μπορεί να φέρει σημαντικές αποκαλύψεις. Ο Δίας βρίσκεται στην 7η του Κριού σε σύνοδο με τον γενέθλιο Πλούτωνα της Ελλάδας και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί σηματοδοτεί ένα νέο δωδεκαετή κύλο που ξεκινά για την Ελλάδα. Το σημαντικό όμως να μην πέσουμε ξανά στη παγίδα του δογματισμού, του εσωτερικού διχασμού και του φανατισμού που είναι δυστυχώς μια κακοδαιμονία του παρελθόντος. Το θέμα είναι να φύγουμε από τη νοοτροπία του θύματος και να σταματήσουμε να προβάλουμε το θυμό και τις εσωτερικές μας συγκρούσεις στους άλλους.

Καλή Νέα Σελήνη με δύναμη και ψυχραιμία σε όλους!

Άρης ορθόδρομος. Η δύναμη του λόγου

Ο Άρης κινείται πλέον ορθόδρομος από σήμερα 13 Ιανουαρίου, στην 8η 8 των Διδύμων, ενστικτώδης και ετοιμοπόλεμος, μετά από τόσο καιρό εκνευριστικής αναμονής, κάτι που δεν μας άρεσε καθόλου.

Όλο αυτό το διάστημα όμως, από το τέλος Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, αναγκαστήκαμε όλοι να σκεφτούμε και να ξαναδούμε τη συμπεριφορά μας και κυρίως τα κίνητρα και τις προθέσεις που την υποκινούν. Οι παρορμήσεις και τα ένστικτα καταπιέστηκαν, κρατήθηκε θυμός που δεν έχει ακόμα εκτονωθεί και θα αρχίσει να απελευθερώνεται, όμως χρειάζεται ωριμότητα και προσοχή καθώς ο Άρης ξεκινά με πολύ δυναμικές όψεις την ορθή πορεία του.

 • Ο Άρης δημιουργεί ένα σχηματισμό ΥOD (το δάχτυλο του θεού) με τον Ν. Δεσμό Σελήνης στο Σκορπιό και τον ανάδρομο Ερμή στον Αιγόκερω, ενάμιση τετράγωνο με τον Ήλιο στον Αιγόκερω, τρίγωνο με την Αφροδίτη στον Υδροχόο και την Σελήνη – Δήμητρα στο Ζυγό και εξάγωνο με Χείρωνα, Δία και Ήρα στον Κριό. Είναι πάρα πολύ δυναμικός συνδυασμός.

Η όψη ενάμισι τετραγώνου με τον Ήλιο δημιουργεί την πρόθεση, ώστε η εγωκεντρική δομή της προσωπικότητας να υποστεί ταπείνωση, για να αντισταθμίσει την έντονη τάση αυτοεπιβεβαίωσης του εγώ, που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του, προκειμένου προοδευτικά να ευθυγραμμιστεί με τις ανάγκες των άλλων και της κοινωνίας. Η Αφροδίτη από στον Υδροχόο όπως και η Σελήνη -Δήμητρα στο Ζυγό αναζητούν ισότητα, δικαιοσύνη και συνεργατικότητα.

Ο σχηματισμός YOD που δημιουργεί ο Άρης, προκαλεί μια κρίση που θέτει το ζήτημα του πόσο καλά και αξιόπιστα επικοινωνούμε και πώς χρησιμοποιούμε την προσωπική μας εξουσία και δύναμη.

 • Από που αντλείς και πως χρησιμοποιείς την προσωπική σου εξουσία, τη δύναμη του λόγου ή των πληροφοριών; Εξυπηρετεί το κοινό καλό; Υπάρχει εγκυρότητα και αξιοπιστία πίσω από τα λόγια και τις πληροφορίες που μεταδίδεις ή υπάρχει κατάχρηση και χειραγώγηση; Αν υπάρχει κατάχρηση, τότε θα οδηγήσει σε απώλεια και ταπείνωση. Έτσι, η όψη αυτή μας μαθαίνει να χρησιμοποιούμε με μαεστρία το μυαλό και την επικοινωνία με σεβασμό στα όρια και τις ανάγκες των άλλων ώστε να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική βούληση και τη συνύπαρξη με τους άλλους και την κοινωνία.

Η είσοδος την Ήρας στον Κριό σήμερα, σε σύνοδο με το Δία και το Χείρωνα και σε αντίθεση με τη Σελήνη Δήμητρα (μητέρα) στο Ζυγό, υπερτονίζει την ανάγκη συνεννόησης, αλλά και δικαιοσύνης και ισότητας στις σχέσεις. Η Ήρα ήταν η σύζυγος του Δία. Το βασιλικό ζεύγος των θεών. Η Ήρα συμβολίζει την μακροχρόνια δέσμευση σε μια σχέση, ή σε μια υπηρεσία. Ήταν όμως και πολύ ζηλιάρα και αυταρχική. Η τριπλή σύνοδος με το Χείρωνα έχει πολύ ενδιαφέρον. Μπορεί να βγούν έντονα συναισθήματα στις σχέσεις μέσα από συγκρούσεις, προκειμένου να καθαριστεί το ναρκισσιστικό τραύμα.

Ο Χείρωνας σε εξάγωνο βοηθά να βγούν θαμμένα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας, συναισθήματα ντροπής ή θυμού ή ζήλιας ώστε να γίνει μια θεραπευτική απελευθέρωση και ένα άνοιγμα καρδιάς. Η Σελήνη – Δήμητρα στο Ζυγό μας καλεί να ακούσουμε, τόσο τον εσωτερικό μας διάλογο, το μοτίβο που παίζουμε μέσα στο μυαλό μας ξανά και ξανά, όσο και τους άλλους. Να ακούσουμε τι μας λένε οι άλλοι, τι μηνύματα μας δίνουν, γιατί οι άλλοι είναι ο δικός μας καθρέφτης. Είναι αντανάκλαση της δικής μας σκιας. Έχουν μια πολυ ψυχοθεραπευτική δυναμική όλες αυτές οι όψεις και τα θέματα που πυροδοτεί ο Άρης από δω και πέρα. Ακόμα περισσότερα μετά τις 21, με τη νέα σελήνη!

Πανσέληνος και Νέος Ερμής

Σύνοδος Ήλιου-Ερμή στις 7 Ιανουαρίου, 2: 57 το απόγευμα στη 17η του Αιγόκερω, σε τρίγωνο με Ουρανό και Β. Δεσμό Σελήνης και τετράγωνο με Χείρωνα. Ο Άρης στους Διδύμους θα ορθοδρομήσει στις 13 Ιανουαρίου. Ο Ωροσκόπος της συνόδου στη 15η των Διδύμων.

Ξεκινά νέος τετράμηνος κύκλος Ερμή. Θα μας δώσει τη δυνατότητα, ειδικά μετά τις 19 Ιανουρίου, να ξεκαθαρίσουμε πολλά θέματα μέσω της επικοινωνίας ή νέων πληροφοριών, μέσα από συζητήσεις με άτομα που μοιραζόμαστε κοινές αντιλήψεις. Αυτό προϋποθέτει να έχουμε ανοιχτό μυαλό, πρόθυμοι να ακούσουμε με αντικειμενικότητα και να αλλάξουμε άποψη, αποδεχόμενοι τον υποκειμενισμό των απόψεών μας, σχετικά με μια προηγηθείσα εμπειρία.

Ο Ουρανός μας ζητά να σκεφτούμε έξω από τη συνήθη κοινή αντίληψη και τα πρότυπα του παρελθόντος, να δούμε μια ευρύτερη εκδοχή που θα μας δώσει νέα δυνατότητα και προοπτική για να επιλύσουμε διαφορές, ή εκκρεμότητες, να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά ή να βρούμε απαντήσεις σε θέματα που μας απασχόλησαν από τον Οκτώβριο και μετά. Σε συνδυασμό με το Χείρωνα και την Πανσέληνο στο Καρκίνο, μια ψυχολογική και συναισθηματική απελευθέρωση από αναστολές ή ταμπού είναι δυνατή, ώστε να αποκαλυφθεί η γυμνή αλήθεια, κάτω από τη μάσκα του καθωσπρεπισμού ή της κοινωνικής εικόνας. Να βγουν οι αληθινές συναισθηματικές ή φυσικές ανάγκες που έχουν καταπιεστεί, να γίνει υπέρβαση εμποδίων ή περιορισμών και να κατακτηθεί ένας σημαντικός στόχος που έχει τεθεί, μετά από προσεχτική προετοιμασία και στρατηγική.

2023. Ο Κρόνος φεύγει, ο Πλούτωνας έρχεται!

Πλούτωνας στον ΥδροχόοΔίας στον ΤαύροΕκλείψεις 2023Κρόνος στους Ιχθείς

Ο Κρόνος, ο Δίας και ο Πλούτωνας συναντήθηκαν στον Αιγόκερω τον Ιανουάριο του 2020 σε μια ιστορική σύνοδο και από τότε η ζωή μας άρχισε να αλλάζει ριζικά. Στις 8 Μαρτίου του 2023 ο Κρόνος εγκαταλείπει τον Υδροχόο για να περάσει στους Ιχθείς και παραδίδει την σκυτάλη στον Πλούτωνα, που μπαίνει στον Υδροχόο στις 24 Μαρτίου.

Πλούτωνας στον Υδροχόο

Ο Υδροχόος παραμένει ο οικδεσπότης της Νέας Εποχής, αλλά οι συσχετισμοί δύναμης αλλάζουν. Ο Κρόνος σχετίζεται με την υλική ισχύ και την ανθρώπινη εξουσία. Η εξουσία του είναι ψυχρή, πατριαρχική, περιοριστική και κατασταλτική. Η δύναμη του Πλούτωνα είναι ψυχική, βαθιά συναισθηματική και μεταμορφωτική. Είναι ηφαιστιακή, πυρηνική, εκρηκτική. Τα παιδιά που θα γεννηθούν μέσα στα επόμενα 20 χρόνια θα έχουν μια βαθιά επιθυμία ψυχής να αλλάξουν τον κόσμο. O Κρόνος περιορίζει, αναστέλλει, ο Πλούτωνας εντείνει και παθιάζει, είναι η ανώτερη οκτάβα του Άρη. Ο Κρόνος είναι συνειδητός, ο Πλούτωνας είναι οι δύναμεις του ασυνείδητου. Έτσι η αλλαγή σκυτάλης θα γίνει αισθητή από τον Μάρτιο και μετά.

 • Στις 24 Μαρτίου, ο Πλούτωνας πατά στη 0η του Υδροχόου όπου θα παραμείνει μέχρι 12 Ιουνίου 2023. Θα πάρουμε μια πρώτη γεύση μέχρι τον Ιούνιο που θα επιστρέψει ξανά στον Αιγόκερω μέχρι τον Ιανουάριο του 2024. Θα εντείνει τα θέματα του Υδροχόου και θα κάνει μια μεγάλη εκκαθάριση με το παρελθόν, καθώς θα τετραγωνίζει τους Δεσμούς Σελήνης από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ο Υδροχόος σχετίζεται με την κοινωνία, το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον, τις κοινωνικές ομάδες και συσπειρώσεις, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον ακτιβισμό, τις επαναστάσεις, τα κόμματα, τα κοινοβούλια, τον ορθολογισμό, την επιστήμη, την τεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη, την ενέργεια, το διάστημα, την αστροφυσική, την αστρολογία, τις ενεργειακές θεραπείες, την πνευματική αφύπνιση, τον εγκέφαλο και τη διεύρυνση της αντίληψης, την αποκόλληση και την απελευθέρωση από το παρελθόν, την καινοτόμα αντίληψη, την ανώτερη ευφυΐα, τον ανθρωπισμό, την ισότητα, την ελεύθερη έκφραση της ατομικότητας και τη σχέση του ανθρώπου με την κοινωνία. Ο Αιγόκερως είναι η συντήρηση, ο Υδροχόος είναι η αναμόρφωση μέσα από αναταραχή.

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο σχετίζεται με πολύ μεγάλες επιστημονικές, ιδεολογικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Το προηγούμενο πέρασμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο, 1778-1799, σημαδεύτηκε με την Αμερικανική επανάσταση, τη βιομηχανική επανάσταση και Γαλλική Επανάσταση που άλλαξαν εντελώς το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων. Πολλές αλλαγές θα συμβούν τα επόμενα 20 χρόνια. Ο καλύτερος τρόπος να διαχειριστούμε τον Πλούτωνα είναι να είμαστε ανοιχτόμυαλοι καθώς ο Υδροχόος σχετίζεται με τη διάνοια και την ευφυΐα. Είναι η εξέλιξη του Ζυγού, το τρίτο ζώδιο του αέρα και η συμβολή του ανθρώπου στην κοινωνία μέσα από ισοτιμία και συνεργασία. Είναι σημαντικό να έχουμε βρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εσωτερική ισορροπία στο Ζυγό για να ενταχθούμε σωστά στον Υδροχόο. Διαφορετικά, τα διάφορα ψυχολογικά συμπλέγματα, οι νευρώσεις και ο φανατισμός μπορεί να ενταθούν, σε συνδυασμό και με τον Κρόνο στους Ιχθείς. Ο Πλούτωνας φέρνει στο φως βαθιά, ασυνείδητα, συναισθηματικά, ψυχολογικά ή νοητικά μοτίβα ή δυναμικές που υπαγορεύουν τη συμπεριφορά. Η ξεροκεφαλιά και η προσκόλληση στο παρελθόν δυσκολεύει την προσαρμογή και βγάζει την αρνητική του πλευρά. Η αρνητική του έκφραση σχετίζεται με εξτρεμισμό, περιθωριακές ομάδες, με εθνικισμό, ή ελιτισμό, σνομπισμό, συναισθηματική σκληρότητα και απολυταρχισμό.

Δίας στον Ταύρο

 • Στις 17 Μαΐου, ο Δίας ολοκληρώνει την πορεία του στον Κριό και περνά στον Ταύρο όπου θα παραμείνει όλο το 2023. Ο Δίας στον Ταύρο θα τετραγωνίσει τον Πλούτωνα από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Αυτό είναι το τετράγωνο του πρώτου τέταρτου της συνόδου που ξεκίνησε στον Αιγόκερω το 2020. Δημιουργεί μια ένταση σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως σε θέματα αξιών και οικονομίας και μια αλλαγή στη δυναμική ισχύος. Τα θέματα πλούτου-υλικής ασφάλειας του Ταύρου, με τα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδεολογιών του Υδροχόου έρχονται σε σύγκρουση. Η ανάγκη για μια περισσότερο δίκαιη κοινωνία και καταμερισμό του πλούτου δημιουργεί μια κρίση. Πολύ σημαντικές αλλαγές σε κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και πνευματικό επίπεδο και μια μεγάλη στροφή στην οικονομία μπορεί να γίνει. Η ανάγκη για μια νέα φιλοσοφία ως προς τα θέματα οικονομίας, φυσικών πόρων, αξιών, χρήματος, ανάπτυξης και περιβάλλοντος θα αρχίσει να διαφαίνεται τη φετινή άνοιξη. Πιθανόν να γίνουν αλλαγές που προετοιμάζονται παρασκηνιακά εδώ και χρόνια και θα γίνουν τώρα γνωστές ή θα δρομολογηθούν σημαντικές αποφάσεις. Ο Δίας θα φτάσει μέχρι την 16η του Ταύρου μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023. Με τον Ουρανό θα συναντηθεί τον Απρίλιο του 2024. Μέχρι τότε θα μας δείξει ότι δεν αρκούν οι παλιές συνταγές και οι παραδοσιακοί τρόποι για να δώσουν λύσεις και απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα.

Εκλείψεις 2023

Στις 13 Ιουλίου, οι Δεσμοί Σελήνης ολοκληρώνουν την πορεία τους στον άξονα Σκορπιού – Ταύρου και μετακινούνται στον άξονα Ζυγού – Κριού όπου θα παραμείνουν μέχρι το 2025.

Μια σταδιακή μετατόπιση ενδιαφέροντος από τα θέματα οικονομίας στα θέματα διπλωματίας, σχέσεων, ανθρώπινων ελευθεριών και ισότητας φύλων θα αρχίσει να διαμορφώνεται από τον Ιουλίο και μετά. Η εύρεση ισορροπίας ανάμεσα στο άτομο και την κοινωνία σε επίπεδο πολιτισμού, αξιών, δικαίου και περιβάλλοντος θα είναι το βασικό θέμα. Ο Πλούτωνας θα είναι σε τετράγωνο με τους δεσμούς σελήνης από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο. Θα επιλύσει και θα εκκαθαρίσει και θέματα του Σκορπιού και του Ζυγού κυρίως σε θέματα ψυχολογικών τραυμάτων και ανισορροπίας σχέσεων, δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαφθοράς και κακής χρήσης της δύναμης που αφορούν το παρελθόν. Οι εκλείψεις εντείνουν αυτή τη διαδικασία:

 • 20 Απριλίου 2023, Νέα Σελήνη, ολική έκλειψη Ηλίου, στην 29η 50 του Κριού, σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα.
 • 5 Μαΐου 2023, Πανσέληνος, μερική έκλειψη Σελήνης, στην 14η 58 Σκορπιού
 • 14 Οκτωβρίου 2023, Νέα Σελήνη, Δακτυλοειδής έκλειψη Ηλίου, 21η Ζυγού 07
 • 28 Οκτωβρίου 2023, Πανσέληνος, Μερική Έκλειψη Σελήνης 05η 09 Ταύρου

Κρόνος στους Ιχθείς

Ο Κρόνος κάνει μια θεαματική είσοδο στους Ιχθείς στις 8 Μαρτίου, με μια πολύ δυναμική πολυαστρία στον Κριό που βρίσκεται σε εξέλιξη όλο τον Μάρτη μέχρι την εαρινή ισημερία. Οι Ιχθείς συμβολίζουν την ολοκλήρωση, το κλείσιμο ενός ολόκληρου κύκλου εξέλιξης και ο Κριός την αρχή ενός εντελώς νέου.

Ο κύκλος ΚρόνουΠοσειδώνα άνοιξε 13/11/1989, όταν ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας έκαναν σύνοδο στην 11η τουΑιγόκερω. Το κλείσιμο ενός κύκλου είναι εποχή διάλυσης, αποδόμησης, θεραπείας, άφεσης και υπέρβασης. Ταυτόχρονα ωριμάζει το έδαφος για ένα νέο σπόρο που θα ανθίσει, για ένα νέο κύκλο ανάπτυξης, που συμβολίζεται από τον Κριό και ξεκινά το 2025.

Ο Κρόνος σχετίζεται με τα όρια και τη δομή, το σύστημα, την παράδοση, το παρελθόν, τις ιεραρχίες και το πατριαρχικό κατεστημένο. Στον Αιγόκερω και στον Υδροχόο τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ ισχυρός. Όλο το 2022, ήταν ενεργό το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό στον Ταύρο και τους δεσμούς Σελήνης. Έφερε πολλούς περιορισμούς, καθυστερήσεις και δυσκολίες, προκειμένου να δούμε ποιες δυσλειτουργικές δομές πρέπει να αλλάξουν για να οικοδομήσουμε κάτι νέο και πιο λειτουργικό. Ο Ουρανός άνοιξε ρωγμές στο άκαμπτο κατεστημένο του Κρόνου. Τώρα ο Κρόνος εισέρχεται στο διαβρωτικό και διαλυτικό ζώδιο των Ιχθείων που βρίσκεται ο Ποσειδώνας και οι ρωγμές αρχίζουν να μπάζουν νερά. Όταν έγινε η σύνοδος αυτών των δυο στον Αιγόκερω, ο Κρόνος ήταν στην κυριαρχία του, τώρα ο Ποσειδώνας έχει το πάνω χέρι. Όπως ένας βράχος μέσα στη θάλασσα, διαβρώνεται σιγά – σιγά από το νερό ή ένα μέταλλο οξειδώνεται δημιουργώντας νέες ενώσεις. Ο Κρόνος σχετίζεται με τους νόμους των ανθρώπων και τον γραμμικό χρόνο, που είναι μια διαστέβλωση της ανθρώπινης αντίληψης και ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τους άχρονους φυσικούς και μεταφυσικούς νόμους και το σύνολο της αλήθειας που δεν αντιλαμβάνεται η λογική. Είναι η συλογική συνείδηση και το συλλογικό ασυνείδητο. Ο Ποσειδώνας τείνει να διαλύει τις εχθρικές διαχωριστικές προκαταλήψεις του Κρόνου και οδηγεί σε μια ψυχολογική επιστροφή στη Μητέρα, τη θηλυκή αρχή της ενότητας.

Αν δούμε τα γεγονότα που συνέβησαν το 1989, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλοκληρο τον κόσμο, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικά θέματα άνοιξαν και ποσό σημαντική είναι η είσοδος του Κρόνου στους Ιχθείς μέχρι το 2025, που θα γίνει η επόμενη σύνοδος Κρόνου – Ποσειδώνα στον Κριό.

[Το 1989 ήταν ένα σημείο καμπής στην πολιτική ιστορία με τις « Επαναστάσεις του 1989 » να σαρώνουν το Ανατολικό Μπλοκ , ξεκινώντας από την Πολωνία και την Ουγγαρία, με τα πειράματα στην κατανομή της εξουσίας να ολοκληρώνονται με το άνοιγμα του Τείχους του Βερολίνου τον Νοέμβριο, τη Βελούδινη Επανάσταση το Η Τσεχοσλοβακία και η ανατροπή της κομμουνιστικής δικτατορίας στη Ρουμανία τον Δεκέμβριο. το κίνημα έληξε τον Δεκέμβριο του 1991 με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης . Οι επαναστάσεις κατά των κομμουνιστικών κυβερνήσεων στην Ανατολική Ευρώπη πέτυχαν κυρίως, αλλά το έτος είδε επίσης την καταστολή από την κινεζική κυβέρνηση των διαδηλώσεων στην πλατεία Τιενανμέν το 1989 στο Πεκίνο . Και μεταξύ όλων ο Ποσειδώνας εξερευνήθηκε από το Voyager 2 το 1989!]

Θέματα που σχετίζονται με διάλυση ορίων και αλλαγές συνόρων, τέλος θρησκευτικών ή πολιτικών ηγετών, απολυταρχικών καθεστώτων, αλλά και μεγάλων καλλιτεχνών, θέματα με θρησκεία ή πνευματικότητα, θέματα φυσικών φαινομένων και κλίματος, σκανδάλων και μυστικών υπηρεσιών, ιδρυμάτων και υπηρεσιών υγείας σχετίζονται με αυτή τη θέση.

Στη θετική του έκφραση, ο Κρόνος σε καλή συνεργασία με Ποσειδώνα, μπορεί να φέρει περισσότερη προσγείωση και πνευματική ωριμότητα, πνευματική δέσμευση σε όσους ασκούνται πνευματικά, δυνατότητα υλοποίησης ονείρων μέσα από προσπάθεια, θεραπείες που σχετίζονται με συμπλέγματα, νευρώσεις ή εξαρτήσεις, ή ψυχική υγεία. Τα συστήματα υγείας και οι οργανισμοί για την ανακούφιση και στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων, ο εθελοντισμός, η ψυχογία του βάθους, η λειτουργία του ασυνείδητου και η γλώσσα των συμβόλων, η εκπλήρωση προσευχών είναι θέματα που θα μπορούσε να γίνει πρόοδος.

Ο Κρόνος θα κινηθεί μέχρι την 7η μοίρα των Ιχθύων μέχρι τις 18 Ιουνίου που θα γυρίσει ανάδρομος. Θα εναρμονιστεί με τους Δεσμούς Σελήνης όλο τον Απρίλιο και με το Δία στον Ταύρο όλο τον Ιούνιο, δίνοντας τη δυνατότητα να κλείσουμε άλυτες εκκρεμότητες του παρελθόντος, να υλοποιήσουμε και να σταθεροποιήσουμε οικονομικά θέματα και να δημιουργήσουμε κάτι σημαντικό μέσα από δημιουργική χρήση της φαντασίας, της τέχνης ή της πνευματικής άσκησης ή να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας με κάποια θεραπεία σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, ή να δεσμευτούμε με μια ωφέλιμη δραστηριότητα. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια του Κρόνου στους Ιχθείς με λιγότερο εγωισμό και με περισσότερη ενσυναίσθηση και συμπόνοια και να αφιερώσουμε χρόνο στην εσωτερική μας ανάπτυξη και την ψυχολογική μας υγεία.

Ανάδρομος Ερμής στον Αιγόκερω

Photo by Damir. on Pexels.com

Στο γύρισμα του χρόνου, ώρα για σκέψη και απολογισμό

Από 29 Δεκεμβρίου, ο Ερμής γίνεται ανάδρομος στην 24η 21 του Αιγόκερω μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, όπου επιστρέφει σε ορθή πορεία στην 8η 09 του Αιγόκερω.

Ο Άρης είναι ήδη ανάδρομος στους Διδύμους από τέλος Οκτωβρίου και επιστρέφει ορθόδρομος στις 13 Ιανουαρίου στην 8η 08 των Διδύμων. Ο αριθμός 8, σχετίζεται με τη δύναμη και την ατέρμονη αλλαγή.

Ο Ερμής κυβερνά τους Δίδυμους που φιλοξενούν τον Άρη. Πληροφορίες, γνώση, αποφάσεις, δράση, λόγος, επικοινωνία, ειδήσεις, συζητήσεις.

Η ανάδρομη κίνηση των πλανητών είναι μια οπτική απάτη, στο πως φαίνεται η κίνησή τους από τη γη. Στην πραγματικότητα οι πλανήτες κινούνται κανονικά στη τροχιά τους γύρω από τον Ήλιο. Έτσι η ανάδρομη κίνηση συμβολίζει την υποκειμενικότητα της δικής μας αντίληψης της πραγματικότητας και στον Αιγόκερω είτε είναι πολύ στενή και θα πρέπει να διευρυνθεί ή να γίνει πιο ρεαλιστική και προσγειωμένη χωρίς να είναι αναχρονιστική.

Η λειτουργία του ανάδρομου πλανήτη γίνεται πιο έντονη και πιο εξατομικευμένη στα θέματα του καθενός και μας δίνεται περισσότερος χρόνος να τα επανεξετάσουμε και να ξανασκεφτούμε πριν πάρουμε κάποιες αποφάσεις ή ξεκινήσουμε μια νέα δράση. Παράλληκα ο Δίας και ο Χείρωνας από τον Κριό, πολιορκούν και σπάνε στερεότυπα και αποκρυσταλλωμένες απόψεις του παρελθόντος για να ανοίξουν νέους δρόμους αντίληψης.

Έτσι το κλείσιμο του 2022 και μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη στις 21 Ιανουαρίου είναι περίοδος απολογισμού, αναστοχασμού, αναθεώρησης και επαναξιολόγησης της χρονιάς που κλείνει. Μετά τις 21 Ιανουαρίου τα γεγονότα θα είναι πολύ σημαντικά. Η Νέα Σελήνη στις 21 Ιανουαρίου στη 0η του Υδροχόου μας βάζει πολύ δυναμικά στο 2023.

Ο Ερμής στον Αιγόκερω έκλεισε με τις αναδρομές στα ζώδια του αέρα που ήταν όλο το 2022 και εγκαινιάζει το νέο κύκλο αναδρομών στα ζώδια της γης, όλο το 2023. Ο αέρας έχει κίνηση, πολλές σκέψεις και λόγια αλλά μπορεί η ενέργειά του να είναι εξαντλητική για το μυαλό και άκαρπη. Στη γη η σκέψη γίνεται πιο προσγειωμένη, συγκεντρωμένη και πρακτική. Δίνεται περισσότερη έμφαση στο ρεαλισμό, στην ωριμότητα, στην στρατηγική οργάνωση και τη δομική συγκρότηση. Γιατί τα λόγια και οι ιδέες αν δεν μπορούν να υλοποιηθούν είναι αέρας κοπανιστός. Ποιες απόψεις, πληροφορίες, ή λόγια που επώθηκαν το 2022 έχουν νόημα και μπορούν να πιάσουν τόπο, να υλοποιηθούν και με ποια στρατηγική. Μήπως κρίναμε λάθος ή πολύ επιφανειακά ανθρώπους ή καταστάσεις;

Στις 30 Δεκεμβρίου έχουμε το πρώτο τέταρτο σελήνης με τον Ήλιο στην 8η 40 του Αιγόκερω, εκεί που θα ορθοδρομήσει ο Ερμής και τη Σελήνη στη 8η 40 του Κριού. Ένα γεγονός ή κάποιες πληροφορίες θα ρίξουν φως ώστε να δούμε την όλη εικόνα σε κάτι που ήδη μας έχει απασχολήσει και θα οδηγήσει στο να βγουν συμπέρασματα ή να ληφθούν αποφάσεις.

 • Ο Ερμής θα ενεργοποιήσει τη σύνοδο του Κρόνου- Πλούτωνα που έγινε τον Ιανουάριο του 2020 στις 2-3 Ιανουαρίου και στις 5 Φεβρουαρίου και θα κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα στις 10 Φεβρουαρίου. Αυτές είναι πολύ σημαντικές ημερομηνίες. Ο Αιγόκερως σχετίζεται με την εξουσία, το κράτος, τους θεσμούς, τη στρατηγική, την ιεραρχία, το στρατό, τον κλήρο, τα όρια, τις συντηρητικές απόψεις, τον πουριτανισμό, το παρελθόν, την οικογένεια, τους περιορισμούς, και οποιαδήποτε οργανωμένη κοινωνική δομή αλλά και τις κρίσεις και αποφάσεις. Ο Ερμής στον Αιγόκερω δεν πιστεύει εύκολα ούτε του αρέσουν τα πολλά λόγια. «Τα πολλά λόγια είναι φτώχια». Η ακεραιότητα και η αξιοπιστία θα κριθούν εδώ.
 • Στις 7 Ιανουαρίου έχουμε μια άκρως αποκαλυπτική πανσέληνο με τον ανάδρομο Ερμή σε σύνοδο με τον Ήλιο και σε τρίγωνο με Ουρανό. Στις 8 Ιανουαρίου ξεκινά νέος κύκλος Ερμή και στις 13 ορθοδρομεί ο Άρης. Ο ανάδρομος Άρης μέχρι τις 13, μας λέει μη βιάζεσαι, απέκτησε όπλα και εξάσκησου πριν βγεις να πολεμήσεις. Μην είσαι απερίσκεπτος. Προετοιμάσου σωστά για να μην εξαντήσεις τις δυνάμεις σου. Η μεγαλύτερη δύναμη του ανθρώπου είναι η διάνοια. Σκέψου σωστά, σκέψου στρατηγικά.
 • Ο Ερμής ορθοδρομεί 19 Ιανουαρίου και τετραγωνίζει τον Χείρωνα μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Κάτι αποκαλύπτεται από το παρελθόν και απελευθερώνεται πολύ ενέργεια ή θυμός που ήταν κρατημένος πολύ καιρό.
 • Η νέα σελήνη στις 21 Ιανουαρίου στη 0η του Υδροχόου πυροδοτεί πολύ σημαντικές εξελίξεις.
 • 7 Φεβρουαρίου ο Ερμής βγαίνει από τη σκιά, 10 Φεβρουαρίου κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα και 12 Φεβρουαρίου περνά στον Υδροχόο.

Πώς μπορούμε να συνδυάσουμε καινοτόμα σκέψη και ρεαλισμό; Τι έχει νόημα να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε από το παρελθόν, την ιστορία μας, τις ιδέες μας, τις αξίες μας και τι είναι αναχρονιστικό και ξεπερασμένο; Μήπως πρέπει να δούμε με πιο φρέσκια ματιά την αρχαία σοφία και γνώση; Πώς μπορούμε να κτίσουμε κάτι νέο με γερά υλικά και θεμέλια που να αντέξει στο χρόνο; Ποιές αξίες, γνώση, ιδέες, σχέσεις πρέπει να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε και τι είναι σαθρό και πρέπει να το αφήσουμε; Εύχομαι να μπορέσουμε να βρούμε καινοτόμες λύσεις για να ξεπεράσουμε τα σημερινά αδιέξοδα!

Χρόνια Πολλά και Καλή Δημιουργική Χρονιά σε όλους!

Χρόνια Πολλά

Εύχομαι να βρούμε όλοι μέσα μας περισσότερη αρμονία και ειρήνη. Να βρούμε την αισιοδοξία και τη χαρά και να την εκφράσουμε στον κόσμο!

Εύχομαι να βρίσκουμε πάντα την πίστη στη ζωή και να ξεπερνάμε γρήγορα τις δυσκολίες

Εύχομαι όλες οι καλές ιδιότητες όλων να ανθίσουν και να εκφραστούν ελεύθερα!

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά σε όλους!

Χειμερινό Ηλιοστάσιο, Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω και Δίας στον Κριό!

Ξανακέρδισε τη δύναμή σου και προχώρα μπροστά!

Δεν γεννήθηκες να είσαι ακόλουθος, οπαδός ή “πιστός” κανενός! Γεννήθηκες να βρεις τον εαυτό σου, να είσαι ο εαυτός σου, να ολοκληρώσεις ένα ηρωϊκό ταξίδι αυτοπραγμάτωσης!

Αμέσως μετά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και τις πιο σκοτεινές μέρες του έτους που διανύουμε και μετά από τη σύγχυση, τη διάλυση και τον αποπροσανατολισμό του Ποσειδώνα του προηγούμενου διαστήματος, ο Δίας στη 0η Κριού από 20 Δεκεμβρίου, ενεργοποιεί με φόρα τη Νέα Σούπερ Σελήνη, στις 23 Δεκεμβρίου στη 1η 33 του Αιγόκερω με ένα δυναμικό τετράγωνο! Από την αποδυναμωτική παθητικότητα των Ιχθύων στην εξωστρεφή δυναμική πύρινη ενέργεια του Κριού, η αλλαγή θα είναι εμφανής. Ένας νέος δωδεκαετής κύκλος ξεκινά!

Άσε πίσω ότι σε αποδυναμώνει και σε κάνει να νιώθεις θύμα και βρες μέσα σου το κουράγιο και τη δύναμη να προχωρήσεις και να διεκδικήσεις ξανά τη ζωή σου.

Ξεκόλλα από διαστρεβλωμένες ιδέες που μπορεί να έχεις για τον εαυτό όπως ενοχές ή αυτοϋποτίμηση ή από σχέσεις ή ανθρώπους που σου ρουφούν την ενέργεια και σε θέλουν να νιώθεις λίγος και συμβιβασμένος και πίστεψε στη δύναμη της ζωής που κρύβεις μέσα σου και την αξία σου!

Ο Δίας θα κάνει ένα γρήγορο τελικό πέρασμα στον Κριό, διανύοντας όλοκληρο το ζώδιο του Κριού μέχρι τις 17 Μαΐου που θα περάσει στον Ταύρο για να σταθεροποιήσει αυτά που θα τολμήσουμε να ξεκινήσουμε μέχρι τότε. Τώρα είναι ώρα για θαρραλέα δράση, ευρηματικότητα, αυτοπεποίθηση και ελευθερία!

Ο ανάδρομος Δίας από τον Αύγουστο μας έδειξε ποια λάθη να μην ξανακάνουμε. Όχι αλαζονικό δογματισμό αλλά πρωτοπορία, πειραματισμό, άνοιγμα σε νέες δυνατότητες γνώσης και εμπειρίας. Όχι επανάληψη της δυσλειτουργικής νοοτροπίας παρελθόντος. Την είδαμε και την εμπεδώσαμε. Πάμε σε νέες περιοχές ανάπτυξης και αντιλήψεων. Είναι πολύ σημαντικό να ακούσουμε και ακολουθήσουμε το ένστικτό μας ακόμα και αν δεν γνωρίζουμε που μας οδηγεί αλλά ταυτόχρονα να είμαστε σε συνειδητή εγρήγορση για να εντοπίσουμε και να αποφύγουμε κινδύνους.

Ας δούμε τα δυναμικά στοιχεία αυτής της Νέας Σελήνης, της τελευταίας του 2022, που ολοκληρώνεται δυναμικά με μια Πανσέληνο σε σύνοδο με την Αθηνά, τη θηλυκή Σοφία, πάνω στο Βόρειο Δεσμό του Πλούτωνα στις 7 Ιανουαρίου! Όταν εμπλέκονται οι Δεσμοί του Πλούτωνα οι αλλαγές είναι παγκόσμιες και καθοριστικές.

 • Ήλιος, Σελήνη, Αφροδίτη, σε κλείσιμο κύκλου με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, θα ενεργοποιήσουν ξανά τη σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα του 2020 και τους νότιους Δεσμούς Δία, Κρόνου και Πλούτωνα. Πρόκειται για ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα και κλείσιμο του παρελθόντος. Τι μάθαμε αυτά τα χρόνια, τι συνειδητοποιήσαμε, τι έχει πραγματική αξία για μας να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε από το παρελθόν και τι να αφήσουμε να φύγει.
 • Ο Χείρωνας γυρίζει ορθόδρομος στη Νέα Σελήνη στις 23/12. Βρίσκεται σε στάση 20-27 Δεκεμβρίου, που σημαίνει η ενέργειά του είναι πολύ τονισμένη. Ο Χείρωνας θεραπεύει, μέσα από το βίωμα της εμπειρίας του τραύματος και απελευθερώνει ενέργεια που ήταν εγκλωβισμένη. Ο Χείρωνας είναι η γέφυρα από το τραυματικό παρελθόν στην αποκατάσταση και απελευθέρωση του αυθεντικού εαυτού.
 • Ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος στις 29 Δεκεμβρίου και θα μας δώσει το χρόνο για αυτή την επαναξιολόγηση και επανεκτίμηση του παρελθόντος. Ο Ερμής θα ορθοδρομήσει στις 19 Ιανουαρίου και μέχρι τότε βοηθά τη δουλειά του ανάδρομου Άρη στους Διδύμους .
 • Ο Άρης επιτέλους ορθοδρομεί 13 Ιανουαρίου! Έτσι μετά τα μέσα Γενάρη τελειώνουν τα ψέμματα και ξεκαθαρίζει το τοπίο.
 • Η Αφροδίτη θα παίξει το σημαντικότερο ρόλο σε αυτή την αξιολόγηση καθώς στη Νέα Σελήνη βρίσκεται στη 16η 38 του Αιγόκερω, σε τρίγωνο με Ουρανό και Β. Δεσμό Σελήνης και σε αυτή τη μοίρα θα βρίσκεται ο Ήλιος της Πανσελήνου. Η Αφροδίτη σχετίζεται με το σώμα μας, με τις αξίες μας, με την αυτοεκτίμησή μας, με τις σχέσεις μας, με τους εσωτερικούς πόρους μας, με τη φύση και τις βασικές ανάγκες μας. Ο συμβολισμός της μοίρας αυτής είναι: ένα κορίτσι που λούζεται κρυφά γυμνό.

Μας μιλά από την απελευθέρωση από τα ταμπού, τις προκαταλήψεις, τις αναστολές και τις ανθυγιεινές απαγορεύσεις των πατριαρχικών συστημάτων και θρησκευτικών δογμάτων που διαστρεβλώνουν τους φυσικούς νόμους, ενοχοποιούν την σεξουαλικότητα, την απόλαυση της φυσικότητας του σώματος και την θηλυκή αρχή. Η Αφροδίτη και ο Ήλιος μπαίνουν σε φάση πρώτου τετάρτου μετά τη σύνοδο αυτών των δυο στο Venus Star Point, που έγινε στο Ζυγό στις 22 Οκτωβρίου. Αυθεντικότητα και υγιή όρια. Το να μάθουμε να λέμε όχι σε ότι δεν θέλουμε ή μας αποδυναμώνει. Τα θέματα δικαιοσύνης, ισονομίας, σχέσεων και ισότητας φύλων θα αναδειχθούν έντονα.

 • Ένας συνδυασμός Yod ανάμεσα στο Χείρωνα στον Κριό, τον ανάδρομο Άρη στους Διδύμους και τον Ν. Δεσμό Σελήνης στον Σκορπιό, αναδεικνύει θέματα ταμπού σεξουαλικότητας και τραυμάτων του παρελθόντος ή κατάχρησης της δύναμης και διαφθοράς ξανά, προκειμένου να γίνει μια μεγάλη εκκαθάριση και θεραπεία αυτών των θεμάτων. Ο Ουρανός στον Ταύρο και στον Β. Δεσμό που ενεργοποιείται από την Αφροδίτη είναι η απελευθέρωση από όλες αυτές τις τοξικές καταστάσεις που μας αποδυναμώνουν και οτιδήποτε καταπιέζουμε μέσα μας από φόβο, ντροπή ή ενοχή.

Μια λυτρωτική ψυχολογική απελευθέρωση από διαστρεβλωμένες απόψεις ή καταπιεσμένα συναισθήματα ή μια δημόσια έκθεση κρυφών πραγμάτων ή μια απογύμνωση των ευαίσθητων πλευρών μας από την κατασκευασμένη εικόνα της περσόνας του “βασιλιά” μπορεί να να εκδηλωθεί με τη δυναμική αυτής της σελήνης.

Η αποδοχή της φυσικής μας υπόστασης, της ευαισθησίας μας , του σώματός μας και των ατελειών του είναι μια λύτρωση από ψεύτικες ηθικοπλαστικές εικόνες καθωσπρεπισμού ή κατασκευασμένα πρότυπα ομορφιάς που μας επιβάλλονται και μας περιορίζουν. Το να αναδειχθεί η ιδιαίτερη φυσική ατομικότητα και κλίση του καθενός, να ελευθερωθούμε από αναστολές του “το τι θα πει ο κόσμος” είναι θέματα που μπορεί να σπρώξει ο Δίας στον Κριό. Είναι μια δυναμική επιτάχυνση που θα μας οδηγήσει στις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές που έρχονται την άνοιξη με το πέρασμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο!

Ο Δίας τη 1η Φεβρουαρίου φτάνει στην 6η μοίρα, πάνω στον Πλούτωνα της Ελλάδας! Μια εντελώς νέα σελίδα ανοίγει μετά τον Φεβρουάριο για τη χώρα μας, πιο ελπιδοφόρα ελπίζω και εκτιμώ από αυτήν τη φοβερά δύσκολη και οδυνηρή δωδεκαετία που κλείνει και τα δυσώδη απόνερά της μας έχουν σπάσει τη μύτη!

Καλή δύναμη και αισιοδοξία και Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Στο έλεος του Ποσειδώνα

Από τις 28 Νοεμβρίου, ο Ποσειδώνας έχει σταματήσει στην ίδια μοίρα, την 22η 39 των Ιχθύων, στις 4 Δεκεμβρίου επιστρέφει ορθόδρομος και θα αρχίσει να προχωρά μπροστά μετά τις 10 Δεκεμβρίου.

Όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε στάση η δύναμη της επιρροής του αυξάνεται, πόσο μάλλον όταν βρίσκεται και στην κυριαρχία του στους Ιχθείς. Ταυτόχρονα, ο ανάδρομος Άρης στους Διδύμους σε αντίθεση με την Αφροδίτη και τον Ερμή στον Τοξότη δημιουργούν ένα ταφ τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και θα ακολουθήσει και η πανσέληνος του μήνα στις 8 Δεκεμβρίου που επίσης θα τετραγωνίσει τον Ποσειδώνα.

Έτσι ο Ποσειδώνας είναι ο μεγάλος ενορχηστρωτής της κοσμικής τάξης αυτή την περιόδο καθώς ελέγχει απόλυτα πέντε πλανήτες στον άξονα της γνώσης, της μάθησης και της αντίληψης! Τι σημαίνει αυτό; Έν οίδα ότι ούδεν οίδα! Απλά τίποτα δεν λειτουργεί όπως νομίζαμε ή θα θέλαμε! Και κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον Ποσειδώνα, παρά μόνο να του παραδοθεί.

Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με το σύνολο της αλήθειας, με αυτά που δεν βλέπουμε και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με την λογική μας, άρα δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε με το εγώ μας. Η λειτουργία του θέλει να διευρύνει την συνείδησή μας σε πιο πνευματικές διαστάσεις, να συνειδητοποιήσουμε την παροδικότητα και την αδυναμία μας να ελέγχουμε τα πάντα στη ζωή, να διορθώσουμε λανθασμένες ιδέες και απόψεις και να αναπτύξουμε περισσότερη ταπεινότητα, πίστη και καλοσύνη. Πίσω από τον αποπροσανατολισμό, το χάος και τη σύγχυση που δημιουργεί, υπάρχει ένα κρυφό νόημα, μια κρυμμένη τάξη και νομοτέλεια που εμείς δεν μπορούμε να την αντιληφθούμε.

Άρης ανάδρομος σε τετράγωνο με Ποσειδώνα και «η κάθαρση του ιερατείου»

Πρόκειται για το τετράγωνο πρώτου τέταρτου του νέου κύκλου Άρη – Ποσειδώνα που ξεκίνησε στις 19 Μαΐου με την σύνοδο αυτών των δύο πλανητών στην 25η των Ιχθύων. Το πρώτο τετράγωνο κάθε κύκλου είναι μια όψη που προκαλεί μια πίεση, μια κρίση προκειμένου να αποκολληθούμε από τη “μήτρα” τη ζώνη ασφάλειας και να προχωρήσουμε σε νέα πεδία εμπειρίας. Υπάρχει μια ενστικτώδης ανάγκη να αποκολληθούμε από το παρελθόν, κυρίως σε επίπεδο σκέψης και αντιλήψεων και ταυτόχρονα ένας φόβος του άγνωστου και μια τάση να ξαναγυρίσουμε στο γνώριμο και ασφαλές.

Ο συμβολισμός της 25ης των Ιχθύων που έγινε η σύνοδος του Μαΐου μιλά για την “κάθαρση του ιερατείου” δηλαδή την κάθαρση της διαφθοράς σε εσωτερικό ψυχολογικό επίπεδο της σκιώδους φύσης μας, αλλά και σε εξωτερικό επίπεδο καταστάσεων διαφθοράς παντός είδους. Αλήθειες αποκαλύπτονται, απάτες και αυταπάτες διαλύονται. Μια μεγάλη κάθαρση συμβαίνει μέσα μας και έξω μας.

Ο Ερμής, ο Ήλιος και η Αφροδίτη στον Τοξότη, αναζητούν ένα νόημα για τη ζωή, κάτι παραπάνω να καταλάβουμε, κάποια νέα διάσταση της αλήθειας να δούμε. Κάθε φορά ψάχνουμε κάτι περισσότερο, αλλά ότι και να ανακαλύψουμε είναι πολύ μικρό, είναι ένα ψήγμα της αλήθειας σε σχέση με αυτά που δεν γνωρίζουμε, την αλήθεια του Ποσειδώνα.

Έτσι, όταν πέσουμε στη σκιά του Ποσειδώνα, καταλαβαίνουμε άλλα από αυτά που είναι, νομίζουμε ότι ξέρουμε ενώ είμαστε σε πλάνη, αναζητάμε να καλύψουμε τα υπαρξιακά και συναισθηματικά μας κενά μέσα από διάφορες ιδέες, σχέσεις, δόγματα, ουσίες, προσκολλήσεις και συνήθειες, καταναλωτική μανία, σεξ, εργασιομανία, ή ερωτευόμαστε το λάθος άνθρωπο, εμπιστευόμαστε και ακολουθούμε το λάθος δάσκαλο ή ηγέτη, εξιδανικεύουμε, φανταζόμαστε τη ζωή σε μια εξωπραγματική διάσταση «θετικής σκέψης» και κάνουμε ανέφιχτα όνειρα, ή μπορεί να νιώθουμε αλαζονικά άφοβοι και δυνατοί, χωρίς αίσθηση του κινδύνου, να ρισκάρουμε και να το πληρώσουμε ακριβά, να χειριζόμαστε τους άλλους ή να πέσουμε σε βαθιά απογοήτευση, απώλεια νοήματος και αίσθημα κενού, φόβο, αδυναμία, εσωτερική μοναξιά, εξάντληση, ή θυματοποίηση. Μπορεί ακόμα να νιώθουμε υπερβολική ευαισθησία για τον πόνο του κόσμου και να θέλουμε να γίνουμε σωτήρες και μάρτυρες. Ο Ποσειδώνας υπερτονίζει τα άκρα και έχει μεγάλη ποικιλία. Η ανάγκη φυγής από την πραγματικότητα ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Με την επιρροή του Ποσειδώνα, αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας και να δυναμώσουμε, να μειώσουμε τον εγωκεντρισμό μας, να διαλύσουμε τις αυταπάτες και να προσγειωθούμε, να αποδεχθούμε την άγνοια μας, να μην είμαστε δογματικοί, να αποδεχθούμε τις αδυναμίες μας και αυτές των άλλων, να συγχωρούμε και να συμπονούμε. Να γίνουμε πιο ταπεινοί.

Μην προσπαθείτε να βρείτε λύσεις όσο είμαστε μέσα στη Ποσειδώνια διέλευση, αφεθείτε και χαλαρώστε. Η λύση και η διαύγεια θα έρθουν όταν πρέπει. Μείνετε προσγειωμένοι και συνετοί φροντίστε σωστά τον εαυτό σας, αποδεχθείτε και αγαπήστε τον εαυτό σας και τους άλλους με τα λάθη και τις αδυναμίες σας και κάντε υπομονή. Δεν είναι στιγμή για μεγάλα λόγια, βιασύνη, σοβαρές αποφάσεις ή ρίσκα, μέχρι να ολοκληρωθεί και το τελευταίο τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα.

Ο Άρης θα επιστρέψει ορθόδρομος στις 13 Ιανουαρίου. Μετά τις 13/1 θα ξαναδούμε και θα κάνουμε διορθωτικές κινήσεις σε θέματα που μας απασχόλησαν όλο αυτό το διάστημα. Μέχρι τότε, ο ανάδρομος Άρης μπολοκάρει άσκοπες και περιττές δραστηριότητες, γιατί χρειάζεται να στραφούμε περισσότερο στον εαυτό μας για να πάρουμε απαντήσεις και να καταλάβουμε καλύτερα τις βαθύτερες επιθυμίες και προθέσεις που πυροδοτούν τις ενστικτώδεις δράσεις μας. Τι μας υποκινεί εσωτερικά και δρούμε ή αντιδρούμε με συγκεκριμένους τρόπους. Ο Άρης θα κάνει το τελευταίο τετράγωνό του με τον Ποσειδώνα στα μέσα Μαρτίου που θα είναι και οι δυο ορθόδρομοι. Τον Μάρτιο έχουμε πολύ σοβαρές μετατοπίσεις: την μετακίνηση του Κρόνου στους Ιχθείς και του Πλούτωνα στον Υδροχόο! Επομένως πολλά πράγματα θα ξεκαθαρίσουν και θα αλλάξουν μετά τον Μάρτιο. Τώρα βρισκόμαστε σε περίοδο κάθαρσης, εσωτερικού μετασχηματισμού και κυοφορίας.

Είναι εποχή για ενδοσκόπηση και αυτοφροντίδα, καλή διατροφή, καλό ύπνο, χαλάρωση και ησυχία, προσγειωμένα μικρά και συνετά βήματα ώστε να μπορεί να υπάρξει δοκιμή – διόρθωση.

Όταν έχει ολοκληρωθεί η ποσειδώνια διέλευση, συνειδητοποιούμε ότι έχουμε αλλάξει μέσα μας σε ουσιαστικό επίπεδο συνείδησης, έχουμε γίνει καλύτεροι και πνευματικά ωριμότεροι. Αλήθειες αποκαλύπτονται και μια νέα διαύγεια, όραμα και πίστη για τη ζωή αναδύεται.

Ο Ερμής στον Αιγόκερω μετά τις 7 Δεκεμβρίου και η πανσέληνος στις 8, θα φέρει πιο πρακτική και προσγειωμένη αντίληψη και συνειδητοποίηση και η επιστροφή του Δία στον Κριό μετά τις 21 Δεκεμβρίου θα βοηθήσει να ανέβει η ενέργειά μας και η αυτοπεποίθησή μας για να μπούμε πιο δυναμικά στη νέα χρονιά που έρχεται και φέρνει πολύ σημαντικές εξελίξεις! Μέχρι τότε μη βιάζεστε και φροντίστε σωστά τον εαυτό σας!

Venus Star Point στο Ζυγό σε τετράγωνο με Πλούτωνα

Το ταξίδι της αποκατάστασης του εαυτού

Στις 22 Οκτωβρίου 2022, έχουμε μια σπάνια σύνοδο της Αφροδίτης με τον Ήλιο στην τελευταία μοίρα του Ζυγού που σηματοδοτεί ένα νέο Star Point της Αφροδίτης. Και είναι σπάνια, γιατί η τελευταία φορά που έγινε μια αντίστοιχη σύνοδος ήταν στις 21/9/1879, δηλαδή πριν 233 χρόνια.

Στις 20 Οκτωβρίου, η Αφροδίτη και ο Ήλιος έφθασαν στην 27η του Ζυγού και σχημάτισαν τετράγωνο τελευταίου τέταρτου με τον Πλούτωνα. Το τετράγωνο αυτής της συνόδου με τον Πλούτωνα έχει ιδιαίτερη σημασία.

 • Η φάση τελευταίου τετάρτου με τον Πλούτωνα είναι μια πολύ κομβική στροφή της πορείας της εξελικτικής ανάπτυξης. Δημιουργεί μια κρίση αξιών, μια κρίση στη συνείδηση ώστε να απομακρυνθούμε από ιδεοληψίες, συνθήκες ή κοινωνικές νόρμες που εμποδίζουν την επέκταση της αντίληψης. Οι υπάρχουσες μορφές σκέψης που αντανακλούν την κοινή γνώμη έχουν γίνει πολύ περιοριστικές και παρωχημένες και δεν εξυπηρετούν πια την εξέλιξη. Η ανάγκη είναι να επεκταθεί η ανθρώπινη συνείδηση σε πιο πνευματικές, συμπαντικές αλήθειες και διαχρονικές αξίες που δεν περιορίζονται από τα συστήματα πίστης.. Έτσι δημιουργείται μια επαναστατική αμφισβήτηση απέναντι στη συναίνεση σε σχέση με τις πεποιθήσεις, τα δόγματα, τα συστήματα πίστης και τις φιλοσοφικές ή επιστημονικές απόψεις που εξηγούν τη φύση της πραγματικότητας.

Μια μετασχηματιστική περίοδος ξεκινά από τώρα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2023 κατά την οποία θα έρθει σε κορύφωση οτιδήποτε δεν έχει ολοκληρωθεί σε σχέση με τον κύκλο ανάπτυξης που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022 ώστε να αρχίσει η προκαταρκτική ανοικοδόμηση νέων θεμελίων και να βρεθεί ένα ευρύτερο προσωπικό και κοινωνικό νόημα.

Το πώς να σκεφτούμε, τι να πιστέψουμε και πώς να σχετιστούμε γίνονται πιεστικά θέματα καθώς ξεκινά το ταξίδι της αποκατάστασης του εαυτού.

Το μονοπάτι της αυτοανακάλυψης και της αυτοβελτίωσης θέλει σταθερότητα, επιμονή και αντοχή μέχρι να βρούμε αρμονία μέσα από την προσωπική έκφραση του τρόπου ζωής μας και των προσωπικών μας αξιών και ιδανικών. Αν ο στόχος είναι υψηλός και σωστός, προς την κατεύθυνση της ψυχής, τότε το μυαλό και η καρδία βρίσκονται σε αρμονική συνεργασία και συμφιλίωση και αυτό αντανακλά ήπιες και ειρηνικές εξωτερικές συνθήκες. Το να έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο και να παραμείνουμε αφοσιωμένοι σε αυτόν ενθαρρύνεται και διευκολύνεται από τις κοσμικές δυνάμεις.

 • Η ανάδρομη κίνηση του Άρη από τέλος Οκτωβρίου μέχρι μέσα Ιανουαρίου, θα μπλοκάρει και θα φιλτράρει τις κινήσεις μας, ώστε να αποτραπούν λόγια και δράσεις χωρίς νόημα που σπαταλούν ανούσια την ενέργειά μας σε επιπόλαιες, υπερφίαλες ή άσκοπες δραστηριότητες. Θα μας αναγκάσει να δούμε μέσα μας τις βαθύτερες προθέσεις και τα ψυχολογικά κίνητρα πίσω από τις επιθυμίες και τη δράση μας. Θα μας βοηθήσει επίσης να δούμε όλα τα περιοριστικά υποκειμενικά τριπάκια του μυαλού που είναι αντανάκλαση ψυχολογικών συμπλεγμάτων αλλά και τα θέματα της σεξουαλικότητας και των σχέσεων. Ολα τα θέματα σεξουαλικών διαστροφικών συμπεριφορών και πως σχετίζονται με τον καταπιεσμένο θυμό, τα ενστίκτα, τα θέματα σεξουαλικών ταμπού και τα θέματα ισότητας φύλων ισοτιμίας και δικαιοσύνης.

Το ζητούμενο είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η ζωή για όλους είναι ένα προσκύνημα από το σκοτάδι στο φως και ότι είμαστε όλοι μέρος αυτού του φωτός. Υπάρχουν πνευματικές δυνάμεις που μας βοηθούν σε αυτή την πορεία, αυτές οι δυνάμεις είναι μέσα μας, είναι η ίδια η δύναμη της ζωής, είναι η ουσία της ψυχής μας και αν έχουμε πίστη σε αυτό, αντλούμε μεγάλη δύναμη και βοήθεια μέσα από τον ίδιο μας τον εαυτό, δεν χρειαζόμαστε εξωτερικούς μεσολαβητές.

Η αναγνώριση ότι είσαι κάτι μεγαλύτερο από ένα περιοριστικό εγώ και τη μοναξιά και τον πόνο που το συνοδεύει, σε απελευθερώνει σταδιακά και σε οδηγεί στον αληθινό εαυτό, την εσωτερική σου ολότητα σε ισορροπία, που είναι η ίδια η χαρά της ζωής.

Για να βρούμε απαντήσεις του τι σημαίνουν οι διάφορες εμπειρίες μας, πρέπει να ενώσουμε τις τελείες του προγονικού και οικογενειακού παρελθόντος ώστε να δούμε το δικό μας ατομικό σχέδιο που συνδέει τις διάφορες πτυχές της ζωής μας. Αυτή η γνώση είναι ο μίτος της Αριάδνης για να βγούμε από τον προσωπικό μας λαβύρινθο και να αντιληφθούμε το ευρύτερο κοσμικό σχέδιο που μας διασυνδέει όλους. Όταν το ένστικτο, η ενέργεια των συναισθημάτων και η λογική χρησιμοποιούνται συνεργατικά, τότε αποκτούμε εσωτερική ισορροπία και επίγνωση και τότε καταλαβαίνουμε ότι όλα όσα βιώνουμε είναι μια αντανάκλαση της εσωτερικής μας κατάστασης. Δεν υπάρχει τίποτα άσκοπο και τίποτα τυχαίο, τα πάντα συνδέονται και είναι θέμα δικής μας διαύγειας ή σύγχυσης αυτό το οποίο αντιλαμβανόμαστε ως πραγματικότητα. Μια μετατόπιση και διεύρυνση της δικής μας αντίληψης μπορεί να δώσει ένα εντελώς διαφορετικό νόημα και να αλλάξει δραστικά τις εξωτερικές εκδηλώσεις.

Το νέο Star Point της Αφροδίτης σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, η αναδρομή του Άρη και η φάση τελευταίου τετάρτου του Κρόνου – Ουρανού, η επιστροφή του Δία στους Ιχθείς και ο Χείρωνας στον Κριό θα συνεργαστούν με τη Νέα Σελήνη και μερική έκλειψη Ηλίου στο Σκορπιό για τον ίδιο στόχο, για να μας οδηγήσουν σταδιακά στην δική μας απελευθερωτική αποκατάσταση του εαυτού!

Κρατήστε μέσα σας την πίστη στη δική σας δύναμη!

Ζυγός και φθινοπωρινή Ισημερία

Ανάγκη για εξισορρόπηση και αρμονία

Ο Ήλιος σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου στις 4 το πρωΐ ώρα Ελλάδας, πέρασε στη 0η του Ζυγού, το σημείο της Φθινοπωρινής ισημερίας που μας εισάγει στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Το σύμβολο του Ζυγού δείχνει ένα ηλιοβασίλεμα την ώρα που ο Ήλιος βυθίζεται στον ορίζοντα. Είναι ένα σημείο καμπής, καθώς μετά την ισημερία σιγά-σιγά το φως λιγοστεύει και η νύχτα μεγαλώνει, μέχρι τη μεγάλη νύχτα του Χειμερινού Ηλιοστασίου. Από δω και πέρα πλέον πρέπει να δούμε τον εαυτό μας και την λειτουργία του όχι μόνον ατομικά σαν μονάδα, αλλά μέσα σε ένα ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο για να βρούμε το σωστό ρόλο μας τελικά μέσα στην κοινωνία.

Ας δούμε τους επόμενους σημαντικούς αστρολογικούς σταθμούς:

 • 23 Σεπτεμβρίου, Ο Ερμής σε κατώτερη σύνοδο με Ήλιο στην 0 14 ‘του Ζυγού, ξεκινά νέος τετράμηνος κύκλος Ερμή.
 • 24 Σεπτεμβρίου, η Αφροδίτη στην Παρθένο σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα
 • 25 Σεπτεμβρίου τη Νέα Σελήνη στο Ζυγό σε αντίθεση με το Δία
 • 30 Σεπτεμβρίου, Η Αφροδίτη περνά στο Ζυγό
 • 2 Οκτωβρίου, ο Ερμής επιστρέφει ορθόδρομος στην 24η της Παρθένου και η Αφροδίτη είναι σε αντίθεση με το Δία
 • 4 Οκτωβρίου έχουμε την τελευταία ενεργοποίηση του τετραγώνου Κρόνου-Ουρανού
 • 9 Οκτωβρίου ορθοδρομεί ο Πλούτωνας και έχουμε την πανσέληνο στον Κριό
 • 10-15 Οκτωβρίου, ο Άρης σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα
 • 11 Οκτωβρίου ο Ερμής επανέρχεται στο Ζυγό ορθόδρομος και βρίσκεται σε αντίθεση με το Δία στον Κριό
 • 22 Οκτωβρίου έχουμε τον νέο κύκλο Αφροδίτης – Ήλιου στο Ζυγό
 • 23 Οκτωβρίου ορθοδρομεί ο Κρόνος
 • 24 Οκτωβρίου ο Ήλιος περνά στο Σκορπιό
 • 25 Οκτωβρίου, Νέα Σελήνη, μερική έκλειψη Ηλίου στον Σκορπιό
 • 31 Οκτωβρίου, Ο Άρης γίνεται ανάδρομος σην 25η 37 των Διδύμων

Ο Ζυγός μας διδάσκει την αναζήτηση της ισορροπίας και της αρμονίας μέσα μας, καθώς ο εξωτερικός κόσμος και οι σχέσεις μας είναι μια αντανάκλαση του εσωτερικού, της δικής μας συνείδησης.

Ο Ερμής την ημέρα της ισημερίας βρίσκεται ανάδρομος σε κατώτερη σύνοδο με τον Ήλιο ενώ η Αφροδίτη βρίσκεται στην Παρθένο σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Ο Ερμής σχετίζεται με τις πληροφορίες και τα δεδομένα που συλλέγουμε και η Αφροδίτη με την αξιολόγηση αυτών των πληροφοριών.

Όσο ο Ερμής είναι ανάδρομος, δεν έχει νόημα να συλλέγεις άλλες πληροφορίες ή να ξεκινάς κάτι νέο. Το καλύτερο είναι να ξανασκεφτείς, να επανεξετάσεις και να αξιολογήσεις τα θέματα και τις σχέσεις που σε απασχόλησαν από τον Ιούνιο και μετά και να δεις ποιες πληροφορίες είναι σωστές, τι έχει νόημα και αξία και τι είναι πλέον παρωχημένο. Ο αυτοπροσδιορισμός σου από το παρελθόν, οι σχέσεις σου και αυτά με τα οποία ταυτίζεσαι στη ζωή σου μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρηθούν και να γίνουν αλλαγές που να ταιριάζουν στο νέο σημερινό πλαίσιο που δημιουργείται.

Σε συλλογικό επίπεδο, ο Ερμής θα επηρεάσει σημαντικές αλλαγές που θα συμβούν το επόμενο διάστημα καθώς με το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού το παλιό πλαίσιο καταρρέει και κάτι νέο διαμορφώνεται που ακόμα είναι άγνωστο και ασαφές. Υπάρχει μεγάλη σύγχυση γιατί δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο να στηριχθούμε και να ταυτιστούμε ακόμα και το μόνο που μπορούμε να εμπιστευτούμε είναι το ένστικτό μας και την εσωτερική μας φλόγα για να διατηρήσουμε πολύ συνειδητά την αισιοδοξία και την πίστη.

Είναι πολύ σημαντικό να προσδιορίσουμε τον εαυτό μας στις πραγματικές του διαστάσεις και δυνατότητες αποδεχόμενοι τις αδυναμίες μας, τα λάθη μας αλλά και τα προτερήματά μας και την αξία μας και να μην πέσουμε σε ρόλους θύτη ή θύματος, διόγκωσης του εαυτού ή ηττοπάθειας και αυτοϋποτίμησης. Να μη ξεχνάμε, ότι οι δικές μας εσωτερικές συγκρούσεις προβάλλονται πάντα στις σχέσεις μας με τους άλλους.

Η Αφροδίτη στην Παρθένο διδάσκει την αυτογνωσία, ώστε να βρεθεί μια νόμιμη ισορροπία μεταξύ του πραγματικού και του ιδανικού και την ανάληψη της ευθύνης για την αυτοβελτίωση ώστε να έχουμε ρεαλιστική αίσθηση εαυτού.

Η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα, ιδιαίτερα 23-25/9, ενέχει τον κίνδυνο να πέσουμε σε απαισιοδοξία και να νιώσουμε συναισθηματικά ευάλωτοι ή ανεπαρκείς, να μπούμε σε αυτολύπηση ή σε ενοχικές αυτοθυσιαστικές συμπεριφορές ή να παρασυρθούμε σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες, εξιδανικεύσεις ή ρομαντικά όνειρα και αργότερα να απογοητευτούμε. Για να μην ταυτιστούμε με καμία από αυτές τις καταστάσεις θα πρέπει να στηρίξουμε τον εαυτό μας με αυτοφροντίδα και αυτοσυγχώρεση και να διατηρήσουμε την υγιή λογική διάκριση.

Το να είσαι ειλικρνής και αυθεντικός και ταυτόχρονα υποστηρικτικός και συνεργατικός χωρίς να παίζεις ρόλους ή παιχνίδια συνεξάρτησης , δηλαδή να μπορείς να έχεις ισότιμες σχέσεις χωρίς να χάνεις τον εαυτό σου είναι το μεγάλο ζητούμενο της αντίθεσης του Ερμή στον Ζυγό με τον Δία στον Κριό. Η όψη αυτή είναι ενεργή από την άρχη του Σεπτέμβρη λόγω της αναδρομής του Ερμή και ολοκληρώνεται στις 12 Οκτωβρίου, με τον Ερμή πλέον ορθόδρομο. Κάτι θα καταλάβουμε διαφορετικά, κάτι θα αντιληφθούμε ευρύτερα, μια πτυχή του εαυτού μας θα φωτιστεί διαφορετικά και αυτό θα αλλάξει κάποιες στερεότυπες πεποιθήσεις μας. Η διαισθητική και η ορθολογική αντίληψη συνεργάζονται και συνθέτουν την αλήθεια μας σε ένα νέο πλαίσιο.

Ο Ερμής προπορεύεται της Αφροδίτης, είναι ο αγγελιοφόρος που προετοιμάζει το έδαφος για τον νέο κύκλο της Αφροδίτης στο Ζυγό. Η Αφροδίτη θα περάσει στο Ζυγό στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Νέα Σελήνη στις 25 Σεπτεμβρίου γίνεται στην 2η 49 του Ζυγού, επίσης σε αντίθεση με το Δία στον Κριό και ο Ερμής ορθόδρομος είναι σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα. Η όψη αυτή βοηθά πολύ να δούμε καθαρότερα και σε βάθος ώστε να προχωρήσουμε σε επιλογές και να πάρουμε αποφάσεις. Στα μέσα Οκτωβρίου, ο Άρης στους Διδύμους σε τετράγωνο με Ποσειδώνα μπορεί να δώσει περισσότερη ευελιξία κινήσεων αρκεί να μην παρασυρθούμε σε ουτοπικές προσδοκίες και να προσέξουμε να μην εξαπατήσουμε ή εξαπατηθούμε με υποσχέσεις και μεγάλα λόγια που μπορεί να μην τηρηθούν. Είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε την πίστη σε ένα ιδανικό από την αφελή ευπιστία και την επιπόλαιη ροπή σε οχλαγωγία. Να κρατήσουμε υγιή λογική και να μην παρασυρθούμε από το φόβο, την προπαγάνδα ή τις μαζικές αντιδράσεις.

Νέο Venus Star Point στο Ζυγό

Στις 22 Οκτωβρίου η Αφροδίτη φτάνει σε ανώτερη σύνοδο με τον Ήλιο στην 29η 27′ του Ζυγού και ξεκινά ένας νέος κύκλος Αφροδίτης – Ήλιου που ολοκληρώνεται στις 13 Αυγούστου του 2023.

Είναι ένας πολύ σημαντικός κύκλος αυτός που ξεκινά στο Ζυγό, γιατί κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από τον Σεπτέμβριο του 1879! Τα αντίθετα ζώδια σπάνια καταλαμβάνουν το αστρικό πεντάγραμμο της Αφροδίτης και τώρα έχουμε αυτήν τη σπάνια συγκυρία που ο Κριός και ο Ζυγός είναι ταυτόχρονα παρόντες και η ακραία πόλωση μπορεί να γίνει πολύ αισθητή, καθώς έχουμε μπει σε περίοδο μεγάλης αναταραχής και αβεβαιότητας. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό σε ατομικό επίπεδο, να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια του Ζυγού όσο το δυνατό πιο συνειδητά για να ισορροπήσουμε μέσα μας τη θηλυκή και αρσενική μας πλευρά, δηλαδή:

 • Την αυτοέκφραση και αυθεντικότητα με την καλοσύνη και την προσφορά με ισότιμο τρόπο
 • Τη λογική και την πνευματική διαύγεια με τη διαίσθηση και το συναίσθημα
 • Τις επιθυμίες και τις προσωπικές ανάγκες με τις κοινωνικές ανάγκες
 • Τα ζωώδη ένστικτα με τον αυτοέλεγχο.

Τα θέματα σχέσεων όλων των ειδών θα τεθούν σε πρώτο πλάνο. Τα θέματα πολέμου και ειρήνης και η ανάγκη win-win συνεργασιών, η δικαιοσύνη, η ηθική, η διπλωματία, η ισότητα φύλων και η καταπίεση των γυναικών ή των μειονοτήτων, η αρμονία μας σε σχέση με τη φύση και το περιβάλλον, οι κοινωνικές αξίες και η κοινωνική συνείδηση, όλα μπαίνουν σε ένα νέο πλαίσιο.

Η Αφροδίτη στο Ζυγό ως βραδινό άστρο, εκφράζει περισσότερο την Ουράνια φύση της και όχι τη γήινη και πολεμοχαρή η οποία εκφράστηκε πολύ έντονα το προηγούμενο διάστημα, από τον Ιανουάριο 2022 στον Αιγόκερω, το ζώδιο της εξουσίας. Τώρα, μέχρι τον Αύγουστο του 2023, είναι μια ευκαιρία να δούμε τις συνέπειες της κατάχρησης εξουσίας και να ισορροπήσουμε για να βρεθεί μια πιο ειρηνική διέξοδος στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Αυτό απαιτεί συνεργασία και διάθεση συνεννόησης.

Ο Ζυγός σχετίζεται με την καλαισθησία και την αρμονία και η τέχνη θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον κύκλο, ως ανώτερη έκφραση της δημιουργικής διάνοιας αλλά και της κοινωνικής έκφρασης της προσωπικης αυθεντικότητας.

Ο συμβολισμός Sabian της 29ης του Ζυγού είναι μια γέφυρα που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στο παλιό και το νέο, μέσα από την αναζήτηση σοφίας και γνώσης που μπορεί να γίνει η βάση για μια νέα αντίληψη για το μέλλον, μαθαίνοντας από τα διδάγματα του παρελθόντος και την εξέλιξη της ανθρώπινης συνείδησης. Καθώς είναι η τελευταία μοίρα του ζωδίου, δείχνει το κλείσιμο κύκλου και την αρχή ενός νέου που όμως πρέπει να στηριχθεί στα μαθήματα που μας διδάσκει η ιστορία ώστε να μην επαναληφθούν ίδια λάθη. Ένας νέος παγκόσμιος κώδικας ηθικής τάξης μπορεί και πρέπει να διαμορφωθεί αφού μελετήσουμε ξανά ότι έχει προηγηθεί και δούμε με μια φρέσκια ματιά και διαύγεια νου, χωρίς δογματισμούς και προκαταλήψεις.

Ας προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε όλοι με τον τρόπο μας στη συλλογική αρμονία και ειρήνη, μέσα από την προσωπική μας αυτοβελτίωση και δημιουργική αυτοέκφραση και όχι μέσα από την πόλωση.

Καλό φθινόπωρο!

Αρέσει σε %d bloggers: