Νέα Σελήνη στον Κριό

Όταν ένας σαφής διεκδικητικός σκοπός εκφράζεται δυναμικά κάτι νέο δημιουργείται

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και δυναμική Νέα Σελήνη σχηματίζεται στις 12 Απριλίου, στις 5:30 το πρωί ώρα Ελλάδας στην 22η 25 του Κριού, που μας ξυπνά, φέρνει σημαντικές εξελίξεις και ανάβει τη σπίθα για μια νέα δημιουργική δυνατότητα.

 • Η Νέα Σελήνη είναι σε εξάγωνο με το Δία
 • Χείρωνας, Ερμής, Δήμητρα, Ήλιος, Σελήνη, Αφροδίτη, Έριδα στον Κριό και στον πρώτο οίκο!
 • Ωροσκόπος στους Ιχθείς και ο Ποσειδώνας πολύ κοντά στον ωροσκόπο, σε τετράγωνο με τον Άρη, κυβερνήτη της Νέας Σελήνης
 • Ο Άρης σε τρίγωνο με Δία, εξάγωνο με Ήλιο-Σελήνη, Αφροδίτη, Έριδα και ημιτετράγωνο με Ουρανό
 • Η Αφροδίτη σε ακριβές τετράγωνο με τον Πλούτωνα
 • Ο Πλούτωνας σε ενάμισι τετράγωνο με Β. Δεσμό Σελήνης και ημιτετράγωνο με Νέμεση και Νότιο Δεσμό
 • Ο Κρόνος σε τρίγωνο με Β. Δεσμό Σελήνης, εξάγωνο με Ερμή και τετράγωνο με Ουρανό
 • Η Έριδα ακριβώς στο μεσοδιάστημα Ήλιου-Σελήνης με Αφροδίτη

Κάθε στιγμή είναι ένα συνεχές γίγνεσθαι και εμπεριέχει το σπόρο της δημιουργίας. Η επιλογή όμως για να ανάψει η σπίθα είναι μια απόφαση που απαιτεί προσοχή. Δεν είναι κάθε επιλογή επωφελής. Χρειάζεται ξεκάθαρο στόχο, εστίαση και σωστή πλοήγηση, ώστε να μη χαθούμε σε άσκοπη σπατάλη χρόνου και ενέργειας.

Η συμμετοχή του Ποσειδώνα μπορεί να μας αποπροσανατολίσει, αν παρασυρθούμε από απατηλές εντυπώσεις ή στόχους και αφεθούμε σε ανούσιες αλληλεπιδράσεις και επιρροές. Είναι σημαντικό να μην αφήνουμε τον εαυτό μας να νιώθει θύμα και να νομίζουμε ότι είμαστε αδύναμοι στο έλεος των άλλων ή των καταστάσεων, γιατί μπορούμε, αν να δράσουμε συνειδητά και αποφασιστικά να εκπληρώσουμε ένα όνειρο ή ένα όραμα.

Το κριάρι είναι ο οδηγός του κοπαδιού που ανοίγει νέους δρόμους, είναι μπροστάρης, δεν είναι “οπαδός”! Με 8 πλανήτες στον Κριό, η ενέργεια και η δυναμική που υπάρχει είναι μοναδική αρκεί να την εκμεταλλευτούμε σωστά και με σοφία!

Το τρίγωνο του Άρη με το Δία μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε διαισθητική αντίληψη της αλήθειας που θα μας απελευθερώσει από παλιά στερεότυπα σκέψης, αρκεί να εμπιστευτούμε την εσωτερική μας φωνή και το ένστικτό μας. Ιδιαίτερα 14-17 που εναρμονίζεται και ο Ερμής.

Το ένστικτο είναι το αλάνθαστο όπλο του Κριού και ο συνδυασμός με τη δύναμη της διαίσθησης, την αισιοδοξία, το θάρρος και το αίσθημα δικαίου του Δία είναι εξαιρετικός για να διακρίνουμε το σωστό από το λάθος και να πετύχουμε ξεκάθαρους στόχους. Ο Δίας στον Υδροχόο είναι συλλογική δράση. Ο Κριός είναι ο προσωπικός αγώνας. Όταν το ατομικό συντονίζεται με το συλλογικό, τότε οι δυνατότητες είναι τεράστιες. Όταν η αίσθηση σκοπού συντονίζεται με ένα ιδανικό, τότε έχουμε μια ιδιαίτερη δυναμική με πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού δεν αφήνει πλέον περιθώρια στο να παραμένουμε προσκολλημένοι στο μοτίβο του παρελθόντος.

Εμπιστευτείτε την εσωτερική σας αλήθεια και μην κάνετε πράγματα με το ζόρι ή με μισή καρδιά, επειδή σας το λένε οι άλλοι. Μη ξοδεύεστε σε δραστηριότητες που δεν πιστεύετε με τη ψυχή σας.

Αν η δράση μας είναι εναρμονισμένη με τη ψυχή μας, βγαίνει αβίαστα, φέρνει χαρά και εκπλήρωση και τότε μπορούμε να υπερβούμε τους φόβους και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Η σωστή κατεύθυνση φέρνει ικανοποίηση ακόμα κι αν υπάρχουν δυσκολίες, ενώ η λάθος κατεύθυνση, ακόμα κι αν υπάρχει φαινομενική επιτυχία δε φέρνει εσωτερική χαρά, αφήνει ένα αίσθημα κενού.

Ο συμβολισμός Sabian για την 22-23 του Κριού, είναι “μια γυναίκα σε παστέλ χρώματα που φέρει ένα βαρύ και πολύτιμο, αλλά καλυμμένο φορτίο” . Είναι μια έγκυος γυναίκα με ελαφρύ καλοκαιρινό φόρεμα.

Κάτι νέο κυοφορείται που πρέπει να το προστατέψουμε, όπως μια έγκυος γυναίκα προστατεύει το μωρό της. Παρ’ όλο το βάρος, υπάρχει η αισιοδοξία και η προσμονή της νέας ζωής. Η θηλυκή σοφία και η προστατευτικότητα είναι απαραίτητη για τη σωστή δράση.

Είναι η αίσθηση της προσωπικής μας ταυτότητας και της μοναδικότητάς μας που πρέπει να προστατέψουμε, απέναντι στο βαμπιρισμό όσων προσπαθούν να μας παρασύρουν προς τα κάτω, για να μας κάνουν να νιώθουμε αδύναμοι.

Μέσα από το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, οι βασικές μας αξίες και η ανάγκη μας για αυτοπροσδιορισμό και αυτονομία, συγκρούονται με τη βαθύτερη ανάγκη μας για ασφάλεια και σχέσεις. Το κλειδί είναι να βρούμε νέους τρόπους να σχετιζόμαστε με τους άλλους χωρίς να προδίδουμε τον εαυτό μας και την ατομικότητά μας. Μια εσωτερική αλλαγή στο πως εκτιμάμε τον εαυτό μας, τα ταλέντα μας και την αξία μας φέρνει έναν νέο τρόπο ύπαρξης στις σχέσεις και τη δημιουργική μας έκφραση.

Το σημαντικό είναι να ξεπεράσουμε την αυταπάτη ότι μέσω των άλλων μπορούμε να καλύψουμε τα δικά μας εσωτερικά κενά και τις ακάλυπτες εσωτερικές μας ανάγκες.

Η πανσέληνος αυτού του σεληνιακού κύκλου θα γίνει στο Σκορπιό στις 27/4 και μέχρι τότε η Αφροδίτη θα έχει περάσει στο Ταύρο ο δε Άρης θα έχει ολοκληρώσει το πέρασμά του από το εξωστρεφές ζώδιο των Διδύμων και θα έχει το περάσει στον Καρκίνο. Τα θέματα συναισθηματικής και υλικής ασφάλειας θα τεθούν έντονα και θα οδηγηθούμε ξανά σε εσωτερικό σκάψιμο και σε διαδικασία εσωτερικής ενδυνάμωσης. Ο Σκορπιός και ο Κριός είναι τα δυο ζώδια του Άρη. Ο Κριός είναι η ανάγκη για ελευθερία και αυτονομία και ο Σκορπιός η ανάγκη για μοίρασμα και η υπέρβαση των προσωπικών ορίων μέσω της ένωσης με κάποιον άλλο ή κάποια δραστηριότητα.

Η εσωτερική ασφάλεια και ισορροπία είναι προσωπική μας υπόθεση, είναι η υποχρέωση ως προς τον εαυτό μας και μόνο όταν αποδεχθούμε την μοναδικότητά μας, με τα τραύματα και τις αδυναμίες μας μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι ουσιαστικό, να συνδεθούμε σωστά με τους άλλους και να προσφέρουμε χωρίς να χάνουμε τον εαυτό μας.

Καλή και δυναμική Νέα Σελήνη!

© astrofeggia.com

Απρίλιος και Ερμής στον Κριό!

Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει!

Ανεβαίνουν έντονα οι τόνοι μετά τις 4 Απριλίου, καθώς ο Ερμής μπαίνει και αυτός στον Κριό, παρέα με τον Ήλιο, την Αφροδίτη, το Χείρωνα, τη Δήμητρα και την Έριδα. Η ισχυρογνωμοσύνη και η ένταση κυριαρχούν.

Ο Ερμής είναι ο πιο κοντινός πλανήτης στη γη μετά τη Σελήνη, γι αυτό η επιρροή του γίνεται πολύ συνειδητή στη καθημερινότητά μας. Επειδή κυβερνά τον Β. Δεσμό Σελήνης όλο το 2021, οι διελεύσεις του είναι πολύ σημαντικές για την εξελικτική μας πορεία. Ο Ερμής στον Κριό, είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη που βρίσκεται στους Διδύμους, δηλαδή ο ένας είναι στο φυσικό χώρο του άλλου. Έρμής και Άρης, σιγοντάρουν ο ένας τον άλλο.

Ο Ερμής εκφράζει το καθημερινό πάρε δώσε με το κοντινό μας περιβάλλον, την επικοινωνία μας και τις μετακινήσεις μας. Μετά την ασάφεια και τον αποπροσαναταλισμό στο ζώδιο Ιχθύων, ο Ερμής εδώ ξεσπαθώνει! Ο λόγος γίνεται οξύς και επιθετικός. Το μυαλό στροφάρει και “πιάνει πουλιά στον αέρα”!

Τα θετικά αυτού του συνδυασμού είναι η οξύνοια, τα γρήγορα αντανακλαστικά και το θάρρος της γνώμης. Ο άρειος Ερμής είναι πνευματώδης, μαχητικός, με ενστικτώδη αντίληψη της αλήθειας και δε μασάει τα λόγια του. Διεκδικεί, έχει επιχειρηματολογία και υπερασπίζεται με πάθος αυτό που θεωρεί σωστό.

Όμως υπάρχει και αρνητική πλευρά. Ο Ερμής εδώ βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα, μιλάει πριν σκεφτεί, δεν ακούει το συνομιλητή, διακόπτει και γίνεται εριστικός. Τον εξιτάρει η λεκτική αντιπαράθεση, θέλει να επιβληθεί και να καπελώσει τον άλλο. Υστερεί σε φαντασία και βάθος σκέψης και λόγω βιασύνης του ξεφεύγουν σημαντικά δεδομένα τα οποία δεν προλαβαίνει να αξιολογήσει. Έτσι μπορεί να κερδίζει προσωρινά τις εντυπώσεις αλλά χάνει στα σημεία.

Ας έχουμε λοιπόν κατά νου ότι οι παρορμητικές αποφάσεις μπορεί να μας κοστίσουν. Επίσης μπορεί να μη δούμε ενδεχόμενες παγίδες και να πέσουμε σε λάθη εκτίμησης. Οι σχέσεις θα είναι τεταμένες , μπορεί να πληγώσουμε ή να πληγωθούμε. Λόγω της υπερέντασης είμαστε επιρρεπείς σε ατυχήματα.

 • Τα πιο “δύσκολα περάσματα” του Ερμή από τον Κριό είναι στις 8/4 που θα συναντήσει το Χείρωνα και στις 17 -18/4 που θα κάνει σύνοδο με την Έριδα και θα τετραγωνίσει τον Πλούτωνα.
 • Στις 12/4 έχουμε μια Νέα Σελήνη στον Κριό
 • Στις 14-17/4 ο Ήλιος και ο Άρης με το Δία εναρμονίζονται με τον Ερμή και στις 15/4 η Αφροδίτη μπαίνει στον Ταύρο. Η ενέργεια διευκολύνεται και μπορούν να επιτευχθούν στόχοι και εγχειρήματα που χρειάζονται δυναμικότητα και σωστά αντανακλαστικά. Το μυαλό και η δράση συντονίζονται σωστά και η τύχη βοηθά τους τολμηρούς!
 • Στις 19/4 ο Ερμής φτάνει στην ανώτερη σύνοδο με τον Ήλιο στη 29η μοίρα, τη τελευταία μοίρα του Κριού! Η τελευταία μοίρα είναι πολύ φορτισμένη γιατί ολοκληρώνει τα ζητούμενα του ζωδίου. Είναι η αποκορύφωση του κύκλου Ερμή – Ήλιου που ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου. Τα γεγονότα που άνοιξαν τότε – και ήταν πολλά, μπαίνουν σε τελική διευθέτηση που θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/5. Ο Ερμής περνά πλέον μπροστά από τον Ήλιο, παίρνοντας τον έλεγχο της πραγματικότητας, ενώ ο Ήλιος δρα σαν επιμελητής και συνθέτει τα καλά κομμάτια και τα συμπεράσματα που έχουν παραχθεί στις προηγούμενες φάσεις.
 • Ο Ερμής μπαίνει πρώτος στον Ταύρο στις 19/4 και ακολουθεί ο Ήλιος, ενώ ο Άρης περνά στον Καρκίνο στις 24. Ο Κρόνος κάνει τρίγωνο με το Β. Δεσμό. Η ενέργεια αλλάζει, γίνεται γιν, τα πρακτικά θέματα και η αναγκη για ασφάλεια επικρατούν.

Καλό μήνα και ψυχραιμία σε όλους!

© astrofeggia.com

Πανσέληνος Μαρτίου στο Ζυγό

Δύναμη μετασχηματισμού και θεραπεία αυτογνωσίας.

Την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 9:48 το βράδυ για την Ελλάδα, έχουμε την κορύφωση της νέας σελήνης με ένα σούπερ φεγγάρι, το πρώτο μετά την εαρινή ισημερία, στην 8η 18 του Ζυγού.

 • Ο Ήλιος στην 8η 18’ του Κριού είναι σε σύνοδο με την Αφροδίτη στην 8η 56’ και το Χείρωνα στην 8η και 49’ του Κριού
 • Ο Ουρανός στην 8η 51′ του Ταύρου σχηματίζει όψη χιαστί με την πανσέληνο.
 • Έχουμε επανάληψη του αριθμού 8 πέντε φορές! Το 8 συμβολίζει τη δύναμη μετασχηματισμού και αλλαγής.
 • Ο Ουρανός παραμένει σε τετράγωνο με τον Κρόνο και συνεχίζει να σπάει το παλιό καλούπι
 • Ο Άρης σε σύνοδο με Β. Δεσμό Σελήνης, τρίγωνο με την Πανσέληνο και τον Κρόνο και ενάμισι τετράγωνο με τον Πλούτωνα
 • Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα
 • Ο ωροσκόπος στην 4η 08′ του Σκορπιού

Η ανώτερη σύνοδος Αφροδίτης – Ήλιου, έχει και αυτή φύση πανσελήνου, είναι η κορύφωση του κύκλου Αφροδίτης – Ήλιου. Είναι σαν μια διπλή πανσέληνος αυτό το φεγγάρι.

Η συμμετοχή του Χείρωνα και του Ουρανού βγάζει από το προσωπικό ασυνείδητο στην επιφάνεια το ευάλωτο σημείο μας, το φόβο από το κρυμμένο τραύμα που κουβαλάμε όλοι μέσα μας, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατάματα, για να λυτρωθούμε και να πάμε παραπέρα. Να τολμήσουμε να διεκδικήσουμε την ελευθερία του να είμαστε ο εαυτός μας, το δικαίωμά μας να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Ο Χείρωνας είναι ο σαμάνος θεραπευτής, ο αλχημιστής και δάσκαλος της σοφίας. Μας διδάσκει μέσα από τον πόνο, να μετατρέπουμε το δηλητήριο σε φάρμακο και να το προσφέρουμε μετά στους άλλους.

Η δυναμική αυτής της πανσελήνου εμπεριέχει τη δυνατότητα μιας βαθιάς εσωτερικής θεραπείας, στη σχέση μας με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Η πληγή για να γιατρευτεί, πρέπει να ανοίξει και να καθαρίσει. Θέλει θάρρος και κουράγιο αυτό, γιατί πρώτα απ’ όλα, πρέπει να αποδεχθούμε ότι υπάρχει. Όλοι κουβαλάμε ένα υποσυνείδητο τραύμα που το φωτογραφίζει η θέση του Χείρωνα στο γενέθλιο χάρτη μας.

Η πληγή του Χείρωνα είναι βαθειά κρυμμένη, δεν τη γνωρίζουμε, λειτουργεί ασυνείδητα υπονομεύοντάς μας, σαν ένα κακόβουλο λογισμικό. Γίνεται συνειδητή μέσα από την αναβίωση του αρχικού συναισθηματικού πόνου που έχει θαφτεί μέσα μας σα μνήμη, μέσα από τους μηχανισμούς άμυνας του εγώ.

Ο Κριός είναι η ανάγκη της ίδιας μας της ύπαρξης να δημιουργήσει ένα εγώ και να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να επιβιώσει και να αυτο-πραγματωθεί σαν μια ανεξάρτητη οντότητα.

Για να το καταφέρουμε αυτό, όλοι μας, χρειάζεται να σχετιστούμε με κάτι άλλο, με κάτι έξω από μας που λειτουργεί σαν καθρέφτης και μέσα από αυτό μαθαίνουμε τον εαυτό μας. Αυτό το άλλο είναι ο Ζυγός. Οι σχέσεις με ανθρώπους και με αξίες που επιλέγουμε να δημιουργούμε, αντανακλούν τη σχέση που έχουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ο Χείρωνας στον Κριό είναι ο υπαρξιακός φόβος διαχωρισμού από τη “μήτρα”, την αρχική καθαρή μας ουσία. Ο πρωταρχικός φόβος απόρριψης.

Μια πρόκληση από ένα εξωτερικό γεγονός, ή κάποιον άλλο, μας ξυπνά αυτό το τραυματικό συναίσθημα. Η εμπειρία βιώνεται σαν ένα συναισθηματικό σοκ και αίσθημα αδυναμίας, σαν να είμαστε ένα ανίσχυρο, ανυπεράσπιστο παιδί. Αυτή η πανσέληνος εμπεριέχει μια τέτοια δυναμική.

Ο Χείρωνας στον Κριό, ανάμεσα στον Ήλιο και την Αφροδίτη και σε αντίθεση με τη Σελήνη, είτε σε προσωπικό, είτε σε συλλογικό επίπεδο φωτίζει ακριβώς αυτό:

 • Πόσο πιστεύουμε στην αξία μας και στον ίδιο μας τον εαυτό;
 • Πού υπάρχει ένας κρυμμένος φόβος, ότι δεν είμαστε αρκετά ικανοί και γενναίοι για να αξίζουμε μια καλύτερη ζωή και μια καλύτερη τύχη;
 • Ποιός φόβος υπονομεύει την ίδια μας τη δύναμη να ζήσουμε με ελευθερία τη ζωή που θέλουμε;
 • Πώς η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας προβάλλεται στις σχέσεις μας και τις αξίες μας;
 • Πόσο αντικειμενικά βλέπουμε και ακούμε τους άλλους; Μήπως αυτό που βλέπουμε στους άλλους, είναι διαστρεβλωμένο μέσα από την τραυματισμένη μας αυτοπεποίθηση και αυτοαξία;
 • Μήπως τελικά οι άλλοι και οι εξωτερικές καταστάσεις, καθρεφτίζουν διαρκώς το δικό μας πρόβλημα; το κρυμμένο τραύμα μιας απόρριψης που δεχθήκαμε σε μια πολύ τρυφερή ηλικία;

Η ανάγκη για ελευθερία και αυτοπραγμάτωση του Κριού έρχεται απέναντι από την ανάγκη για αποδοχή και το ζύγιασμα του Ζυγού. Ο Ζυγός μετράει με τη λογική τα πάντα, αμφιταλαντεύεται, δεν παίρνει αποφάσεις γιατί φοβάται το ρίσκο. Το ρίσκο της απόρριψης. Το ρίσκο να είναι μόνος. Είμαι αρκετά καλός να αγαπηθώ;

Όμως ο Κριός θέλει με πάθος να ρισκάρει και να αποδείξει ότι είναι ικανός. Η απόρριψη τον πεισμώνει. Και εκεί ακριβώς γίνεται η εσωτερική μάχη, εκεί είναι ο φόβος του Χείρωνα που πρέπει να ανταμωθεί. Η αντιμετώπιση του φόβου είναι ταυτόχρονα και η θεραπεία. Μέσα από το πόνο έρχεται η λύτρωση.

Είναι μια υπαρξιακή μάχη αυτή η πανσέληνος, που περιέχει τη σπίθα και τη δυνατότητα της λύτρωσης. Ο ωροσκόπος στο Σκορπιό και η επανάληψη του αριθμού 8, συνηγορούν σε αυτή τη δυναμική.

Η σύνοδος του Ερμή με τον Ποσειδώνα στρέφει τη σκέψη σε ένα όνειρο, ένα νέο όραμα. Δίνει διαίσθηση, φαντασία και πίστη σε αυτό που μας οδηγεί από μέσα μας, το ίδιο μας το πνεύμα. Για να γίνει όμως πράξη το όραμα, πρέπει πρώτα να εμπιστευτούμε τη δύναμή μας!

Ο Άρης βρίσκεται σε σύνοδο με το Β. Δεσμό Σελήνης. Το τρίγωνο της πανσελήνου με τον Άρη και τον Κρόνο, δίνει τη δυνατότητα σωστού συντονισμού με τους άλλους. Με αυτούς που μπορούμε να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα, που μοιραζόμαστε ίδιες αξίες και ιδέες. Αφού γίνει το εσωτερικό ξεκαθάρισμα, αφού δούμε καθαρά τον εαυτό μας και εκτιμήσουμε τη μοναδικότητά μας, τότε μπορούμε και να συμπορευτούμε με αυτοπεποίθηση με τους άλλους. Να σχετιστούμε ισότιμα, να συντονιστούμε και να συνεργαστούμε για ένα σκοπό!

Καλή πανσέληνο σε όλους, με δύναμη και αυτογνωσία !

© astrofeggia.com

Εαρινή ισημερία και σύνοδος Αφροδίτης Ήλιου

Δύναμη δημιουργίας πάνω σε νέες, ανθρωπιστικές αξίες!

Το Σάββατο 20 Μαρτίου έχουμε την είσοδο του Ήλιου στον Κριό και την εαρινή ισημερία. Η διάρκεια της μέρας είναι ίση με τη διάρκεια της νύχτας. Οι μέρες από δω και πέρα αρχίζουν να μεγαλώνουν μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο!

Ο Ήλιος στην 0η Κριού, σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης και της νέας αστρολογικής χρονιάς!

Ο Κριός συμβολίζει το νέο σπόρο, τη νέα αρχή, το ξεκίνημα μας νέας εμπειρίας με εντελώς άλλη δυναμική. Ο Κριός είναι ενστικτώδης, χρειάζεται χώρο και ελευθερία για να πειραματιστεί με διαφορετικούς τρόπους, να ανακαλύψει το δυναμικό του, την ίδια του τη φύση και να πραγματώσει ένα νέο σκοπό.

Ο συμβολισμός για τη 1η μοίρα του Κριού είναι “μια γυναίκα που αναδύεται από τη θάλασσα”. Από το χώρο του άμορφου, του ασυνείδητου, που συμβολίζουν οι Ιχθείς, ξεπροβάλλει μια νέα σπίθα ενέργειας που παίρνει μορφή. Είναι η ένωση της αρσενικής και θηλυκής αρχής, το σπέρμα και το ωάριο που δημιουργούν μια νέα ζωή. Η αρχή της πολικότητας που ξεπροβάλλει από την ενότητα.

Η φετινή εαρινή ισημερία συνοδεύεται με μια πολύ θετική συγκυρία, την ανώτερη σύνοδο του Ήλιου με την Αφροδίτη, που ολοκληρώνεται στις 26 Μαρτίου, στην 5η 50 του Κριού.

Συντελείται ένας ιερό γάμος, το απόλυτο πάντρεμα της ηλιακής αρσενικής ενέργειας με την θηλυκή αρμονία της Αφροδίτης!

Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει το σύνολο των αξιών που παρακινούν τις ενέργειές μας (δηλαδή τον Άρη) και αξιολογούν τις πληροφορίες και τα ερεθίσματα, (δηλαδή τον Ερμή). Η αυτοεκτίμησή μας, οι σχέσεις μας και η αφθονία στη ζωή μας είναι η ενέργεια της Αφροδίτης.

 • Ο κύκλος Αφροδίτης -Ήλιου συμβολίζει τις συναισθηματικές διεργασίες, την αξιολόγηση που κάνουμε στις ικανότητες και τα ταλέντα μας που δίνουν αξία και νόημα στη ζωή μας. Το πως εκτιμούμε και πως εκφράζουμε δημιουργικά τον εαυτό μας, καθορίζει και τι είδους σχέσεις επιλέγουμε να κάνουμε με τους άλλους.
 • Η ανώτερη σύνοδος της Αφροδίτης με τον Ήλιο στις 26 Μαρτίου, είναι η κορύφωση του κύκλου που ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου του 2020, με την κατώτερη σύνοδο Αφροδίτης -Ήλιο, στη 13η των Διδύμων. Από τότε, πολλές εσωτερικές διεργασίες έχουν γίνει μέσα μας σε σχέση με τον εαυτό μας, τις αξίες μας και το τι έχει νόημα στη ζωή μας.

Ο κύκλος Αφροδίτης – Ήλιου ξεκινά με την κατώτερη σύνοδο όταν η Αφροδίτη είναι ανάδρομη. Τότε η Αφροδίτη βρίσκεται πιο κοντά στη γη, είναι πιο ενστικτώδης και γήινη, έχει ταυρίσια φύση. Στην ανώτερη σύνοδο η Αφροδίτη είναι στη μεγαλύτερη απόσταση από τη γη, έχει φύση Ζυγού, οι αξίες γίνονται πιο οικουμενικές και λιγότερο προσωπικές. Η ισορροπία με τους άλλους είναι πιο σημαντική από την ικανοποίηση των αισθησιακών επιθυμιών.

Η κατώτατη σύνοδος έγινε στη 13η των Διδύμων και η ανώτερη γίνεται στην 5η 50 του Κριού. Οι αριθμοί 13 , 5 , 8 σχετίζονται με την θηλυκή αρχή και τον κύκλο της Αφροδίτης:

Είναι η μυστική γεωμετρία του κώδικα 5-8 που υπάρχει παντού στη φύση.

Το σύμβολο της Αφροδίτης είναι ένας κύκλος πάνω από έναν σταυρό. Ο κύκλος συμβολίζει το όλον, το πνεύμα, ο σταυρός συμβολίζει την ύλη, τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, τις τέσσερις εποχές και τα τέσσερα στοιχεία. Η οριζόντια γραμμή του σταυρού είναι ο γραμμικός χρόνος και η κάθετη γραμμή συμβολίζει τη σύνδεση ανάμεσα στον Ουρανό και τη γη. Όταν και τα 12 ζώδια βιωθούν ως ενότητα, (12+1=13) τότε, η πνευματική ολοκλήρωση, η απόλυτη έκφραση της Αφροδίτης, η φωτισμένη αγάπη έχει επιτευχθεί. Γι αυτό η έξαρση της Αφροδίτης είναι στους Ιχθείς.

Σε διάστημα 8 ετών, γίνονται 5 συνοδικοί κύκλοι Αφροδίτης. 8 γήινα χρόνια, αντιστοιχούν σε 13 χρόνια Αφροδίτης. Το 8 είναι το άπειρο, ο αένος μετασχηματισμός της ενέργειας.

Η τροχιά της Αφροδίτης είναι η πιο κυκλική σε όλο το πλανητικό σύστημα. Αυτή η συνέπεια δημιουργεί υπέροχα επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Η τροχιά της σε σχεση με τη γη σχηματίζει μια καρδιά και ένα λουλούδι και σε 5 κύκλους Αφροδίτης, δημιουργείται ένα πεντάκτινο αστέρι!

Η Αφροδίτη είναι ένα από τα λαμπρότερα άστρα στον ουρανό, μετά τον Ήλιο και τη Σελήνη.

Όπως η Σελήνη αντανακλά το φως του Ήλιου δημιουργώντας τις 8 φάσεις από τη νέα σελήνη μέχρι την πανσέληνο, έτσι και η Αφροδίτη, καθώς αντανακλά το φως του Ήλιου κατά τη τροχιά της, δημιουργεί 13 φάσεις σε ένα γήινο χρόνο.

Η κατώτατη σύνοδος, που σηματοδοτεί την αρχή του κύκλου, αντιστοιχεί με τη φάση της νέας σελήνης. Η Αφροδίτη μια βδομάδα μετά, εμφανίζεται στον ουρανό πριν την αυγή και ονομάζεται φώσφορος, φορέας του φωτός (lucifer).

Το πρώτο μισό του κύκλου, χαρακτηρίζεται από αυθόρμητη και παρορμητική φύση. Οι αισθήσεις και τα αισθήματα κατευθύνουν τη δράση μας.

Η δεύτερη φάση του κύκλου, 216 μέρες μετά, στην ανώτερη σύνοδο με τον Ήλιο, αντιστοιχεί με την ενέργεια της πανσελήνου, την ολοκλήρωση. 36 μέρες από τη σύνοδο, η Αφροδίτη είναι βραδινό αστέρι, εμφανίζεται στον απογευματινό ουρανό, με τη δύση του Ηλίου ((hesperus). Η νυχτερινή Αφροδίτη εκφράζει περισσότερο οικουμενικές και πανανθρώπινες αξίες. Η δεύτερη φάση αυτού του κύκλου θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2022, που θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος.

Το 2021 αντιστοιχεί στον αριθμό 5, και η ανώτερη σύνοδος Αφροδίτης -Ήλιου στις 26 (2+6=8) Μαρτίου στη 5η 50’ του Κριού μας δίνει δυο φορές τον αριθμό 5. Ο αριθμός 5 σχετίζεται με τον άνθρωπο και τη δημιουργία. Ο Ουρανός βρίσκεται στην του Ταύρου και ο Άρης ακριβώς σε σύνοδο με το Β. Δεσμό Σελήνης, στη 13η των Διδύμων, δηλαδή εκεί που έγινε η κατώτατη σύνοδος τον Ιούνιο του 2020! 8, 5, 13!

Στις 20/3, στην εαρινή ισημερία, η Αφροδίτη βρίσκεται στην 28η των Ιχθύων, στη θέση έξαρσης, σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα. Η θηλυκή ενέργεια της Αφροδίτης θα χρωματίσει έντονα αυτή τη νέα αστρολογική χρονιά που ξεκινά. Η χρονιά δεν θάναι εύκολη, αλλά αργά και σταθερά μια εσωτερική εξελικτική αλλαγή συμβαίνει στον καθένα μας.

Ο Ήλιος με την Αφροδίτη φέρνουν την ελπίδα για ένα νέο σπόρο δημιουργίας για το κοινό καλό! Για ισορροπία ανάμεσα στη προσωπική βούληση και το σεβασμό στη φύση και τη ζωή.

Ας ευχηθούμε η ειρήνη, η ανθρωπιά και η αγάπη να επικρατήσουν της αλαζονείας και να ισορροπήσει η ενέργεια στον καθέναν μας και στον κόσμο!

Καλή και δημιουργική αστρολογική χρονιά σε όλους

© astrofeggia.com

Ερμής στους Ιχθείς

-πως γίνεται μια σταγόνα νερού να μη ξεραθεί ποτέ; -ρίξτην στη θάλασσα!

Μετά από τη μακράς διάρκειας παραμονή του στον Υδροχόο, εξ αιτίας της αναδρομής του, ο Ερμής πέρασε στους Ιχθείς στις 16/3. Η υπερένταση του προηγούμενου διαστήματος λόγω της πληθώρας πληροφοριών, τώρα χρειάζεται να καταλαγιάσει, καθώς εδώ ο Ερμής στρέφεται περισσότερο εσωτερικά.

Ο νους χρειάζεται αυτή την ανάπαυλα. Ο Ερμής σχετίζεται με το νευρικό μας σύστημα το οποίο χρειάζεται μια αποφόρτιση από την υπερβολική ηλεκτρική ενέργεια του Ουρανού.

Οι πλανήτης της επαγωγικής λογικής, μέσα στο ρευστό περιβάλλον των Ιχθύων, στο χώρο της φαντασίας και του ασυνείδητου, χάνει τη σαφήνεια και το στόχο του και γίνεται πιο αφηρημένος, ευαίσθητος και λυρικός.

Καθώς όλα συνδέονται σε ενεργειακό επίπεδο και οι σκέψεις έχουν ενέργεια, οι σκέψεις όλων των ανθρώπων συντονίζονται δημιουργώντας μια συλλογική δόνηση.

Όμως, καθώς το ζώδιο των Ιχθύων πάντα διαλύει και απομυθοποιεί αυτό με το οποίο προηγουμένως είχαμε ταυτιστεί, μια αίσθηση απογοήτευσης, σύγχυσης, διάψευσης και ματαιότητας μπορεί να προκύψει, σε αυτό που θεωρούσαμε ως αλήθεια. Επίσης σε αυτή τη θέση μπορεί να πέσουμε θύμα παραπλάνησης ή αποπροσανατολισμού, γι αυτό καλύτερα να εμπιστευτούμε περισσότερο τη διαίσθησή μας παρά τη πληροφορία.

Η ουσία της αλήθειας προκύπτει μέσα από την ησυχία, την ηρεμία και τη χαλάρωση. Τότε μπορεί να εμφανιστεί εμπνευσμένη ενόραση και διαισθητική κατανόηση.

Ο Ερμής εδώ δεν αντέχει τη φασαρία και την ένταση. Μπορεί να συντονιστεί με ανώτερες δονήσεις και να λάβει πληροφορία από το συλλογικό ασυνείδητο μέσα από τα όνειρα, το διαλογισμό, τη εμπνευσμένη φαντασία ή τη προσευχή. Το άνοιγμα σε αυτό που μας υπερβαίνει, σε αυτό που δεν φαίνεται, στην ίδια τη φύση της συνείδησης και όχι στις παροδικές προβολές της είναι η ανώτερη έκφραση του Ερμή στους Ιχθείς.

 • Ο Ερμής στις 25 Μαρτίου, στην 13η των Ιχθύων, θα τετραγωνίσει τους Δεσμούς Σελήνης και τον Άρη.

Ο Άρης τότε θα βρίσκεται πάνω στο Β. Δεσμό Σελήνης αλλά και το Β. Δεσμό του Ουρανού στους Διδύμους και ο αστεροειδής Νέμεση στο Νότιο Δεσμό Σελήνης στον Τοξότη!

Η διέλευση του Ερμή το Φεβρουάριο από τον Υδροχόο ενεργοποίησε το N. Δεσμό του Ποσειδώνα. Τώρα η διέλευση του Ερμή ενεργοποιεί το Β. Δεσμού του Ουρανού.

Η σύνδεση ξανά του Ουρανού – Ποσειδώνα μέσω του Ερμή, συνδέει τη νόηση με την ανώτερη διάνοια, δίνει τη δυναμική μιας νέας πνευματικής αφύπνισης που συντελείται στο συλλογικό νου, καθώς ως ανθρωπότητα προχωράμε εξελικτικά από την εποχή των Ιχθύων στην εποχή του Υδροχόου.

Το τετράγωνο του Ερμή με τους Δεσμούς Σελήνης θα φέρει διάψευση προσδοκιών και απογοήτευση σε όσους δογματικά ταυτίζονται με την άποψή τους ως τη μόνη αλήθεια.

Κάποια γεγονότα που προκύπτουν, αντικρούουν τις προβαλλόμενες πεποιθήσεις και πυροδοτούν την αμφιβολία είτε για τον ίδιο τον εαυτό είτε για την εξαπάτηση από κάποιον άλλο. Έτσι οι άκαμπτες ιδέες κλονίζονται.

(Υπόψη ότι στη 13η μοίρα των Ιχθύων, ο Ερμής θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, και τον Ερμή-Αφροδίτη του Ταγίπ Ερντογάν).

Είδομεν…

© astrofeggia.com

Νέα Σελήνη Μαρτίου. Το μεταίχμιο δυο κόσμων, σε τοπίο θολό

Η επεισοδιακή σελήνη του Υδροχόου που προηγήθηκε στις 11/2, ταρακούνησε και δικαίωσε τη ρήση, “όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος”.

Η Νέα Σελήνη του Μαρτίου που ακολουθεί στις 13 του μήνα, γίνεται στην 23η 04 των Ιχθύων, ακριβώς στο μεσοδιάστημα Κρόνου – Ουρανού, σε απόσταση 45ο και με τους δυο, ενώ ο Ερμής βγαίνει από τη σκιά, βρίσκεται δηλαδή στο ίδιο σημείο που ξεκίνησε η αναδρομή του. Όλα τα θέματα που άνοιξαν κατά τη διάρκεια της αναδρομής του, τώρα ξεκαθαρίζουν.

 • Ο χάρτης της Νέας Σελήνης έχει ωροσκόπο στον Καρκίνο. Η Νέα σελήνη γίνεται στον 10ο οίκο, που έχει φύση Κρόνου, σχετίζεται με τη κυβέρνηση, το κράτος, το κατεστημένο, τη πατριαρχία και τις δομές εξουσίας, είναι σε εξάγωνο με Πλούτωνα και σύνοδο με Ποσειδώνα.
 • Ο Κρόνος και ο Δίας βρίσκονται στον 8ο οίκο, που έχει φύση Σκορπιού, και σχετίζεται με ένα τέλος, με κάθαρση και ριζική μεταμόρφωση, αλλά και με οτιδήποτε σκοτεινό και υπόγειο, το οργανωμένο έγκλημα, τις μυστικές υπηρεσίες, τους συναισθηματικούς χειρισμούς, τις εμμονές δύναμης και τη χειραγώγηση.
 • Ο Ουρανός βρίσκεται κυρίαρχος στον 11ο οίκο, που έχει φύση Υδροχόου και σχετίζεται με τη συλλογική αφύπνιση, την ανάγκη αλλαγής και απελευθέρωσης από όλα τα μοτίβα του παρελθόντος, τη συλλογική δράση, το όραμα για ένα καλύτερο αύριο, τις κοινωνικές ομάδες, το συνδικαλισμό, τα κόμματα, το κοινοβούλιο.
 • Ο Άρης βρίσκεται στο 12ο οίκο, που έχει φύση Ιχθύων, σε τρίγωνο με τον Κρόνο. Μπορεί να δείξει ένα έντονο παρασκήνιο, η θέματα σε σχέση με νοσοκομεία ή φυλακές. Ο Άρης στους Διδύμους είναι η φωνή που θέλει να ακουστεί, και δεν ανέχεται την υποτίμηση της νοημοσύνης. Πλησιάζοντας μέχρι την πανσέληνο στο Β. Δεσμό Σελήνης, θα φέρει πολλές ειδήσεις και αντιπαραθέσεις και θα σπρώξει τις εξελίξεις προς το μέλλον.
 • Η Αφροδίτη σε σύνοδο με το μεσουράνημα και τον Ποσειδώνα

Οι Ιχθείς, ως τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού, σχετίζονται με την ολοκλήρωση ολόκληρου του ηλιακού κύκλου, που ξεκίνησε στην περσινή εαρινή ισημερία. Το σύμβολο των Ιχθύων είναι δυο ημικύκλια που βλέπουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις και ενώνονται με μια οριζόντια γραμμή. Είναι το μεταίχμιο ανάμεσα στο κλείσιμο ενός κύκλου και την αρχή ενός νέου, που θα ξεκινήσει στις 20/3, με τη νέα εαρινή ισημερία που είναι η αστρολογική πρωτοχρονιά.

Όλα τα θέματα που τέθηκαν από την ηλιακή ισημερία του 2020 – και είναι πάρα πολλά, πρέπει τώρα να κλείσουν, να ολοκληρωθούν. Ό,τι έχει μείνει άλυτο, αναπάντητο, θολό, κρυφό, υπόγειο, πρέπει τώρα να φωτιστεί και να λυθεί.

Οι 45 μοιρών όψεις του Κρόνου και του Ουρανού με τη Νέα Σελήνη δείχνουν ότι υπάρχει έντονο εσωτερικοποιημένο στρες, καθώς το παρελθόν δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να λειτουργεί και το μέλλον είναι ακόμα εντελώς θολό και απροσδιόριστο. Μια σύγκρουση αναγκών και επιθυμιών δημιουργείται, γιατί από τη μια υπάρχει ανάγκη για απόσυρση και εσωτερίκευση και από την άλλη η επιθυμία για πειραματισμό σε νέες μορφές σκέψης και δράσης.

Η σύγχυση, η αβεβαιότητα και η σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και το νέο είναι αναπόφευκτη. Μνήμες τραυματικού παρελθόντος από το συλλογικό και το προσωπικό ασυνείδητο ξυπνάνε. Η προσπάθεια του μέχρι τώρα κατεστημένου να κρατηθεί στο παρελθόν και να διατηρήσει τα κεκτημένα του, χρησιμοποιώντας ξεπερασμένες μεθόδους χειραγώγησης που δεν λειτουργούν πια, δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα και χαοτικές καταστάσεις.

Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα θα φωτίσει ότι δεν φαίνεται, θα ρίξει φως στις σκιές, θα ξεσκεπάσει ψέμματα και θα διαλύσει αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Είτε τις εσωτερικές μας σκιές, καθώς σχετίζεται με το ασυνείδητο, είτε τις σκιές της εξουσίας και της εξωτερικής πραγματικότητας, αφού το ένα είναι αντανάκλαση του άλλου.

Οι Ιχθείς και ο Ποσειδώνας σχετίζονται και με τα φάρμακα, τα νοσοκομεία, τις φυλακές, τα ιδρύματα και τη ψυχική υγεία. Η νέα σελήνη μπορεί να φέρει νέα δεδομένα στο θέμα των εμβολίων και της πανδημίας, καθώς ο Ήλιος και η Αφροδίτη ξεκινούν νέο κύκλο με τον Ποσειδώνα.

Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τη διάλυση των ορίων και την υπέρβαση του Εγώ. Είναι οι άχρονοι, υπερβατικοί νόμοι, που είναι πάνω από τους γήινους, το άυλο, το άμορφο, αυτό που δεν φαίνεται, η πίστη, η πνευματικότητα, η φαντασία, το όνειρο και η φαντασία. Μας ζητά να αφεθούμε στη ροή των πραγμάτων και να αποδεχθούμε την αλλαγή. Το να προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό που διαλύεται και να πάμε κόντρα στο ρεύμα, είναι μάταιο. Το ζητούμενο είναι να καταφέρουμε να ισορροπήσουμε πάνω στο κύμα και να ακολουθήσουμε τη ροή.

Η θετική συμμετοχή της Αφροδίτη στους Ιχθείς, σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα και τη Νέα Σελήνη, τονίζει την ανάγκη, για μια ακόμα φορά, να μαλακώσει η καρδιά, να βγούμε από το αυτοκαταστροφικό σπιράλ του εγωκεντρισμού και της αλαζονείας, να απελευθερωθεί η θηλυκή αρχή της σοφίας και της συμπόνιας. Να πιστέψουμε στη δύναμη της αγάπης και να βρούμε ένα νέο όραμα για το μέλλον, πάνω σε πανανθρώπινες και υπερπροσωπικές αξίες.

Η Αφροδίτη στους Ιχθείς εκφράζει την ανώτερη έκφραση της αγάπης, την μη εγωϊστική αγάπη, τον αλτρουϊσμό και την συμπόνια. Το εξάγωνο με τον Πλούτωνα μας δίνει την ευκαιρία μας βαθιάς κατανόησης και εσωτερικής αλλαγής, ώστε να εμβαθύνουμε στα ζητήματα που αφορούν το παρελθόν και να επαναξιολογήσουμε τι έχει αξία και νόημα, ποιές δεξιότητες και σχέσεις θα διατηρήσουμε, για να προωθήσουμε την ανάπτυξή μας από δω και πέρα. Μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας τα συναισθήματά μας και να οραματιστούμε, να φανταστούμε, αυτό που θέλουμε να υλοποιηθεί στο μέλλον.

Η εαρινή ισημερία στις 20 Μαρτίου φέρνει νέα τροπή στις εξελίξεις. Το πρώτο τέταρτο Σελήνης στις 21 Μαρτίου, στη 1η του Καρκίνου με τον Ήλιο στη 1η του Κριού θα είναι έντονο, καθώς συμπίπτει με την ισημερία και φέρνει δυνατές προκλήσεις, ένταση στη δράση και δυνατά συναισθήματα.

Η πανσέληνος στις 28 Μαρτίου θα γίνει στο Ζυγό, το ζώδιο της δικαιοσύνης, με την Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ήλιο και το Χείρωνα στο Κριό. Η Νέμεση ακριβώς στο Νότιο Δεσμό Σελήνης και ο Άρης στο Βόρειο Δεσμό. Μια μεγάλη εξελικτική στροφή συμβαίνει.

Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας (του χάρτη του 1830), η Νέα Σελήνη γίνεται σε σύνοδο με τη γενέθλια Αφροδίτη και το Νότιο Δεσμό και σε τετράγωνο με τη γενέθλια Σελήνη. Θέματα αξιών, ιδανικών και ιστορικού παρελθόντως ξυπνούν το λαϊκό αίσθημα. Η τριπλή σύνοδος Ήλιου, Αφροδίτης, Χείρωνα της πανσελήνου γίνεται πάνω στο γενέθλιο Πλούτωνα και αυτό της δίνει μια μεγάλη βαρύτητα και ένταση, καθώς τα γεγονότα θα είναι πολύ καθοριστικά για την εξελικτική πορεία της χώρας.

Καλή Νέα Σελήνη και καλή σαρακοστή!

© astrofeggia.com

Ο Άρης περνά στους Διδύμους. Τα πάντα (κυκλοφο)ρεί!

Άρης: ο πυροδότης, η δράση, ο θυμός, η παρόρμηση, η ενστικτώδης επιθυμία, η ένταση και η επιθετικότητα, το πάθος, το σεξ, αλλά και η ανάγκη για ελευθερία.

Δίδυμοι: ζώδιο του αέρα, μεταβλητό. Ζώδιο του Ερμή, του νευρικού συστήματος, της λογικής, του εμπορίου, της κίνησης, των ΜΜΕ, της διαμαρτυρίας, της πνευματικής περιέργειας, της μάθησης, των παιδιών, της καθημερινότητας.

Λατρεύει την επικοινωνία, την αναμετάδοη πληροφοριών, τη μετακίνηση, τα κοντινά ταξίδια, την εναλλαγή, τη ποικιλία, τη διασκέδαση, την αμφισβήτηση, το πλουραλισμό, τη σάτιρα και την επιχειρηματολογία.

Βαριέται αφόρητα τη μονοτονία και τη ρουτίνα και δεν αντέχει το δογματισμό και τη βλακεία! Μπορεί να αλλάξει άποψη αν του αποδείξεις με επιχειρήματα την δική σου εκδοχή, αλλά σιχαίνεται να του την επιβάλλεις και να υποτιμάς τη νοημοσύνη του! Ο συνδυασμός αυτών των δύο, μόνο με λοκντάουν δεν συβάζεται!!!!

Πως θα εκτονωθεί αυτός ο Άρης;

Ένας τρόπος είναι λεκτικά! Ο Άρης εδώ παίρνει τη ντουντούκα και κάνει πολύ φασαρία. Η ανάγκη να ακουστεί και η άλλη άποψη, να βγει ο θυμός και η αγανάκτηση μέσω του λόγου, μέσα από γράψιμο, στα κοινωνικά δίκτυα! Με έντονη ειδησιογραφία και αντιπαραθέσεις. Με πολύ γκρίνια και σαρκασμό. Με καυστική σάτιρα, ευρηματικότητα, αντίλογο, γελοιοποίηση και αποδόμηση της κυβερνητικής γραμμής.

Βέβαια, και με πολύ επιπολαιότητα, γιατί εδώ η είδηση μπορεί να μεταφέρεται αδιάκριτα, χωρίς απαραίτητα να είναι αξιόπιστη, χάριν φασαρίας, γι’ αυτό ας είμαστε προσεκτικοί και ας προφυλάξουμε το μυαλό μας από την νοητική υπερδιέγερση.

Αλλά, είναι πολύ δύσκολο με αυτόν τον Άρη, να μην υπάρξει και σωματική μετακίνηση! Γιατί η υπερένταση θα είναι έντονη και τα νεύρα κρόσια! Και μάλλον στην πράξη, αυτό το λοκντάουν θα αποδειχθεί μια ακόμα αποτυχία.

Ο Άρης σε αυτή τη θέση θα εναρμονιστεί με το ζώδιο του Υδροχόου και θα συντονιστεί με το ομαδικό πνεύμα, τη συλλογική δράση και την ανάγκη για ελευθερία!

 • η είσοδος του Άρη στους Διδύμους, συμπίπτει με τη σύνοδο του Ερμή με το Δία στον Υδροχόο στις 4/3
 • 18-20/3, ο Άρης εναρμονίζεται με τον Κρόνο και το Χείρωνα,
 • 20/3, ο Ήλιος εισέρχεται στο Κριό. Εαρινή ισημερία, νέος κύκλος, νέα αστρολογική χρονιά!
 • 21/3, μπαίνει και η Αφροδίτη στο Κριό και συναντά τον Ήλιο. Το στοιχείο της φωτιάς με το στοιχείο του αέρα! Η σπίθα του πνεύματος και ο άνεμος της αλλαγής.
 • 22-31, ο Άρης ενεργοποιεί με σύνοδο, το Β. Δεσμό Σελήνης, αλλά και το Β. Δεσμό του Ουρανού!

Τα γεγονότα θα τρέξουν με μεγάλη ταχύτητα! Ανατροπές, αναπάντεχες εξελίξεις, αποκαλύψεις σε συνδυασμό με μεγάλη αναταραχή, δίνουν μια δυνατή εξελικτική ώθηση προς το μέλλον. Οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

© astrofeggia.com

Πανσέληνος Φεβρουαρίου στην Παρθένο

Photo by Vedad Colic on Pexels.com

Lack of humility, leads to humiliation

Με τη Νέα Σελήνη της 11ης Φεβρουαρίου πήραμε μια πρώτη γεύση της ενέργειας του Υδροχόου και του τετραγώνου του Κρόνου με τον Ουρανό.

Η πανσέληνος της 27ης Φεβρουαρίου, κορυφώνει και φωτίζει ακόμα περισσότερα τα γεγονότα που αναδείχθηκαν, οι προεκτάσεις των οποίων θα είναι πολύ βαθιές και ριζικές, καθώς το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού θα επαναληφθεί τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο και θα αποδομήσει το μέχρι τώρα πολιτικο-κοινωνικό κατεστημένο αλλά και τη νοοτροπία και τις πεποιθήσεις μας.

Η πανσέληνος ολοκληρώνεται στις 27 Φεβρουαρίου, στις 10: 17πμ, στην 8η 57′ της Παρθένου. Η αντίθεση των φώτων δημιουργεί έναν ιδιαίτερο σχηματισμό, με τον Κρόνο στην 8η 17 του Υδροχόου και το Χείρωνα στη 7η του Κριού, που ονομάζεται boomerang. Έχουμε λοιπόν:

 • Ήλιος 8 57΄των Ιχθύων, σε ημιεξάγωνο με Κρόνο-Ύβρη και Χείρωνα
 • Σελήνη στην 8 57΄της Παρθένου σε σχηματισμό YOD, δηλαδή χιαστί με Κρόνο- Ύβρη και χιαστί με Χείρωνα
 • Σελήνη σε ενάμισι τετράγωνμο με Πλόυτωνα
 • Κρόνος στην 8η 17΄ σε σύνοδο με τον αστεροειδή Ύβρη στην 8η 21΄ του Υδροχόου σε τετράγωνο με Ουρανό και εξάγωνο με Χείρωνα
 • Ο αστεροειδής Νέμεσις στην 8η 55‘ του Τοξότη σε σχεδόν απόλυτο τετράγωνο με τα φώτα της πανσελήνου
 • Ο Ουρανός σε τρίγωνο με την Πανσέληνο και εξάγωνο με τον Ήλιο
 • Ο Ερμής σε σύνοδο με Δία και τρίγωνο με τον Β. Δεσμό Σελήνης
 • Ο Άρης σε τρίγωνο με Πλούτωνα
 • Ο Ποσειδώνας εξακολουθεί να τετραγωνίζει τους Δεσμούς Σελήνης
 • Η Αφροδίτη στους Ιχθείς σε αντίθεση με τη Σελήνη

Ο καρμικός αριθμός 8, που συμβολίζει το άπειρο, τη δύναμη μετασχηματισμού της ενέργειας και τη μεταμόρφωση, επαναλαμβάνεται 5 φορές!

Οι αστεροειδείς Ύβρις και Νέμεσις σε απόλυτη εμπλοκή με την Πανσέληνο, η εμπλοκή του Πλούτωνα σε όψη ενάμισι τετραγώνου, οι χιαστί όψεις της Σελήνης και το ίδιο το αρχέτυπο της Παρθένου, φωτογραφίζουν μια κατάσταση μεγάλης κρίσης, έντονου στρες, αβεβαιότητας και ανησυχίας όπου η κατανόησή μας δοκιμάζεται, δημιουργούνται έντονα διλήμματα και υπάρχει ένα μυστικό που πρέπει να αποκωδικοποιηθεί.

Η ανάγκη για σωστή αποσαφήνιση όλων των πληροφοριών, ειδήσεων, αποκαλύψεων και δεδομένων, που προέκυψαν στο πρώτο τέταρτο Σελήνης στους Διδύμους το προηγούμενο διάστημα, και η αναγκαστική προσγείωση και προσαρμογή σε μια δύσκολη κατάσταση που θα απαιτήσει ταπεινότητα, λογική, και απαραίτητους συμβιβασμούς, δημιουργούν ένα κλίμα σκληρής κριτικής και συναισθηματικής έντασης.

Ο Ερμής σε σύνοδο με Δία και ο Ουρανός σε τρίγωνο με τη Σελήνη απαιτούν αλήθεια και φέρνουν περισσότερες αποκαλύψεις και ειδήσεις. Η έπαρση, η αλαζονεία και η ξεροκεφαλιά γυρνάνε μπούμερανγκ, καθώς η Παρθένος συμβολίζει την αντιστροφή της πυραμίδας του Εγώ και απαιτεί ταπεινότητα και λεπτούς χειρισμούς.

Η Παρθένος είναι το ζώδιο της υγείας, της κάθαρσης, της εξιλέωσης, της αυτοβελτίωσης, της ταπείνωσης, της σχολαστικής ανάλυσης και της κριτικής.

Ο άξονας Ιχθύων – Παρθένου, είναι ο και ο άξονας θύτη – θύματος, της πλάνης ή της φαντασίας και της πεζής πραγματικότητας, του χάους και της τάξης, της πίστης και της λογικής, της ψυχικής και σωματικής υγείας, της θυσίας και της προσφοράς. Στο χάρτη της πανσελήνου για την Ελλάδα, η πανσέληνος γίνεται στον 5ο οίκο, που σχετίζεται με τους ηγέτες, τα άτομα φήμης και εξουσίας, τους καλλιτέχνες, τους επώνυμους, αλλά και τα παιδιά.

Η Ύβρις σε σύνοδο ακριβείας με τον Κρόνο, φωτογραφίζει τη μεγάλη διαφθορά και κατάχρηση της δύναμης. Η ανάγκη για αλλαγή και ελευθερία του Ουρανού βρίσκει μεγάλη αντίσταση από τις καθεστωτικές δυνάμεις του Κρόνου και αυτό μπορεί να φέρει ακόμα μεγαλύτερη επιβολή ισχύος, απαγορεύσεις και περιορισμό της ελευθερίας, όμως, εφόσον πρόκειται για το τελευταίο τετράγωνο του κύκλου Κρόνου- Ουρανού που άνοιξε το 1988, η αποδόμηση είναι αναπόφευκτη. Μέχρι να ολοκληρωθεί όμως το κλείσιμο αυτού του κύκλου, το 2032, έχουμε να δούμε πολύ σκληρές καταστάσεις.

Η Νέμεσις σε τετράγωνο με την πανσέληνο τονίζει την ανάγκη να υπάρξει δικαιοσύνη και δίκαια πληρωμή ευθυνών. Το τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα είναι πολύ θετικό στο να ευθυγραμμίσει την ορμή και αγωνιστικότητα του Άρη προς το κοινό καλό και την συλλογική εξέλιξη. Η εμπλοκή του Χείρωνα δίνει περισσότερη σοφία και αλτρουισμό για να υπάρξει λύτρωση και θεραπεία.

Σε προσωπικό επίπεδο, το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συνειδητοί, να διατηρήσουμε “σώας τας φρένας”, να κρατήσουμε καθαρή τη καρδιά μας, να μην παρασυρόμαστε από το θυμό, να διατηρήσουμε την ακεραιότητα, την ενότητα και την ανθρωπιά μας. Αυτό χρειάζεται συνεχή, συνειδητή προσπάθεια και συναισθηματική ωριμότητα.

Η αντικειμενικότητα, η ψυχραιμία, ο ορθολογισμός, η ευθυκρισία και η καλοσύνη, είναι απαραίτητα από δω και πέρα για να διαχειριστούμε τις καταστάσεις που θα προκύψουν, καθώς βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης εξελικτικής αλλαγής και τα γεγονότα θα δοκιμάζουν συνεχώς τις αντοχές μας.

Καλή και φωτισμένη πανσέληνο σε όλους!

© astrofeggia.com

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο, the wind of change

The world is closing in /
Did you ever think
That we could be so close,
like brothers /
The future’s in the air /
I can feel it everywhere
Blowing with the wind
of change /

Take me /
to the magic of the moment
On a glory night /
Where the children of
tomorrow dream away

in the wind of change

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έχουμε μια μοναδική Νέα Σελήνη στον Υδροχόο, με μια σπάνια πολυαστρία 10 ουρανίων σωμάτων που αντηχούν το υδροχοϊκό αίτημα, ενώ υποδεχόμαστε τη χρονιά του μεταλλικού βούβαλου σύμφωνα με το Κινέζικο ημερολόγιο.

Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Δίας, Κρόνος, Αθηνά, και αστεροειδείς Εκάτη, Ύβρις και Λίλιθ μαζί στον Υδροχόο ενώνονται για να δώσουν ξανά το υδροχοϊκό σύνθημα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΙΣΟΤΗΣ- ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ!

Ας δούμε τα αστρολογικά δεδομένα:

 • Η Νέα Σελήνη γίνεται στην 23η μοίρα του Υδροχόυ σε σύνοδο με την Παλλάδα Αθηνά και την Εκάτη που βρίσκονται μαζί στην 21η μοίρα.
 • Ανάδρομος Ερμής στην 16η μοίρα σε σύνοδο με αστεροειδή Λίλιθ και τρίγωνο με Β. Δεσμό Σελήνης στους Διδύμους
 • Αφροδίτη σε σύνοδο με Δία στη 12η μοίρα και τετράγωνο με Black Moon Lillith
 • Κρόνος στην 6η μοίρα, στο πρώτο τετράγωνο με Ουρανό στον Ταύρο και σε ακριβή αντίθεση με τον αστεροειδή Υγεία, στην 6η του Λέοντα
 • Χείρωνας στην 6η μοίρα του Κριού σε τρίγωνο με Υγεία και εξάγωνο με Κρόνο
 • Νότιος Δεσμός σε σύνοδο με Ήρα στον Τοξότη

Η σύνοδος Αφροδίτης – Δία στη Νέα Σελήνη, είναι πολύ ελπιδοφόρα και ευνοϊκή συγκυρία, καθώς σηματοδοτεί νέο κύκλο στις σχέσεις μας, στις πεποιθήσεις μας και τις αξίες μας. Ο Υδροχόος ζητά ισοτιμία και αυθεντικότητα στις σχέσεις, αδελφοσύνη, δικαιοσύνη, κοινωνική ευαισθητοποίση, ισονομία, συνεργασία, όραμα, αλήθεια και αντικειμενικότητα. Σχέσεις παντός είδους που στηρίζονται στην εξάρτηση, στη καταπίεση, στο ψέμα και την υποκρισία δεν μπορούν πια να λειτουργήσουν.

Το τετράγωνο του Ουρανού από τον Ταύρο με τον Κρόνο αποκαθηλώνει το πατριαρχικό κατεστημένο της εξουσιομανίας, της κατάχρησης της δύναμης, του φόβου και της καταστολής.

Η Αφροδίτη, η Σελήνη, η Εκάτη, Λίλιθ, η Αθηνά, η Ήρα, απελευθερώνουν την καταπιεσμένη θηλυκή αρχή της σοφίας, της προστατευτικότητας, της συμπόνιας και της υποστήριξης της ζωής.

Οι αστεροειδείς λειτουργούν σαν μετασχηματιστές της ενέργειας από το προσωπικό στο συλλογικό:

 • Η Παλλάδα Αθηνά μεταφέρει την ενέργεια του Ερμή προς τον Ουρανό, απελευθερώνοντας θηλυκή σοφία, έμπνευση και διαίσθηση
 • Η Ήρα συμβολίζει τον Ιερό Γάμο, συνδέοντας την ενέργεια της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα. Οι αξίες και τα αισθήματα αναβαθμίζονται σε υπερπροσωπική αγάπη και συμπόνια
 • Η Λίλιθ απελευθερώνει τη σοφία του φυσικού κόσμου σε φυσική έκφραση. Οι προσωπικές επιθυμίες του Άρη, συντονίζονται στο συλλογικό επίπεδο του Πλούτωνα.
 • Η Υγεία συνδέει τον Κρόνο με το Δία, δίνοντας ορθή κρίση για διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα. Νους υγιής εν σώματι υγιή. Στο Λέοντα μας λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει σωματική υγεία, χωρίς δημιουργική έκφραση, χαρά, αγάπη, ψυχαγωγία, άθληση και αναψυχή.

Αυτή η νέα σελήνη είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει Ήλιο στην 14η του Υδροχόου, με βάση το ωροσκόπιο του 1830 και Ουρανό στην 6η του Υδροχόου. Η γενέθλια αντίθεση του Ήλιου με τον Κρόνο, ενεργοποιείται από τους διελαύνοντες Κρόνο και Ουρανό και ο γενέθλιος Πλούτωνας από το διελαύνοντα Χείρωνα, στην 6η του Κριού.

Τον άλλο μήνα θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Θα είναι ύβρις και όνειδος, αυτός ο λαός να «γιορτάσει» την μεγαλύτερη επαίτειο της νεότερης ιστορίας του με λοκντάουν και απογόρευση κυκλοφορίας!

Η ενέργεια της Νέας Σελήνης, μας βοηθά να σκεφτούμε καθαρά και αντικειμενικά, να βρούμε τη δική μας φωνή και να την ενώσουμε με αυτή όλων, να προσφέρουμε μέσα από την δική μας αυθεντικότητα στο κοινό καλό, με αυτο-οργάνωση, συνεργασία, καινοτομία και φρέσκες ιδέες, για να οικοδομήσουμε μια καλύτερη κοινωνία. Να τολμήσουμε νέα ξεκινήματα, με νέο όραμα, διάθεση συνεργασίας και ομοψυχίας.

Καλή Νέα Σελήνη σε όλους!

© astrofeggia.com

Ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο και τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού

Σπάζοντας το παλιό καλούπι, επαναπροσδιορίζουμε το μέλλον.

Τη προηγούμενη διετία, όλες οι αναδρομές του Ερμή έγιναν στα ζώδια του νερού. Το νερό σχετίζεται με τα συναισθήματα. Ο Ερμής εκεί, μας ανάγκασε να δούμε μέσα μας και να διερευνήσουμε τα συναισθήματά μας, τις εσωτερικές μας ανάγκες και τον ψυχισμό μας.

Τη διετία 2021-22, οι αναδρομές του Ερμή θα γίνονται πλέον στα ζώδια του αέρα. Ο αέρας σχετίζεται με τη νόηση και την αλλαγή, την κίνηση. Αρκετά εμβαθύναμε, ψυχαναλυθήκαμε και ψυχομπουκώσαμε, τώρα ήρθε η ώρα να σκεφτούμε καθαρά και να προσανατολιστούμε με στο μέλλον.

Η πρώτη αναδρομή του Ερμή για το 2021, ξεκινά στις 30 Ιανουαρίου, στην 26η του Υδροχόου και θα διαρκέσει μέχρι 21 Φεβρουαρίου, όπου θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στην 11η 1’ του Υδροχόου. Ο Ερμής θα ολοκληρώσει το πέρασμά του από τον Υδροχόο στις 16 Μαρτίου. Μέχρι τότε θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά!

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο που είναι προσανατολισμένο στο μέλλον, σε νέους στόχους και οράματα. Για τον Ερμή είναι καλή θέση, καθώς ο Υδροχόος σχετίζεται με την ανώτερη ευφυΐα, την ιδιοφυΐα, την ανώτερη λειτουργία του νου!

Έτσι το μυαλό μπορεί να γίνει πολύ εφευρετικό, να πάρει πολλές στροφές και να κατεβάσει έξυπνες ιδέες, εμπνεύσεις, καινοτόμες λύσεις ή αποκαλυπτικές αναλαμπές και ενοράσεις.

Το αρχέτυπο του Υδροχόου – Ουρανού σχετίζεται και με το προσωπικό ασυνείδητο και όλες τις αποθηκευμένες μνήμες -data που κουβαλάμε. Ο Ερμής είναι ο συνειδητός νους, και η αναδρομή του μπορεί να φέρει στην επιφάνεια τραυματικές μνήμες από το παρελθόν που αναδύονται από το ασυνείδητο στον συνειδητό νου. Μπορεί να θυμηθούμε πράγματα από το παρελθόν που μας είχαν πληγώσει, προκειμένου να απελευθερωθούμε από αυτά.

Καθώς ο Υδροχόος βγάζει στην επιφάνεια ό,τι έχει καταπιεστεί και κατασταλεί από τον Αιγόκερω και ο Ερμής σχετίζεται με το λόγο, μπορεί να ειπωθούν πολλές αλήθειες, ίσως και με σκληρό τρόπο, να υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις, νοητική υπερένταση και νευρικά ξεσπάσματα, αλλά και πολύ ξεροκεφαλιά!

Το διάστημα μέχρι 21/2, καλό είναι να μην πάρουμε τελικές αποφάσεις καθώς οι σκέψεις και οι ιδέες μπορεί να αλλάζουν και να προκύπτουν νέα στοιχεία, ειδήσεις ή αποκαλύψεις που να αλλάζουν τα δεδομένα. Επίσης, πολλές φαεινές ιδέες μπορεί να μην είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Καλό είναι να εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα περισσότερο διερευνητικά στο να αποκτήσουμε περισσότερη επίγνωση του εαυτού μας και των άλλων. Επίσης, όσο μπορούμε, να ηρεμούμε το νου μας με χαλάρωση και αποστασιοποίηση για να αποφύγουμε την υπερένταση.

Καθώς ο Υδροχόος σχετίζεται και με κοινωνικές ομάδες, φίλους, συλλογικότητες, κόμματα, κοινοβούλιο, ομοϊδεάτες και συμμάχους, μπορεί να υπάρξει μεγάλη κινητικότητα, εντάσεις αλλά και ρήξεις και αλλαγές συμμαχιών και νέοι συνασπισμοί.

Επίσης το διαδίκτυο, το hacking, τα λογισμικά και οι υπολογιστές σχετίζονται με τον Υδροχόο. Προσοχή σε ιούς, κακόβουλα λογισμικά και ηλεκτρονικές απάτες, κρατάτε back up στα αρχεία σας και γενικά ας είστε υποψιασμένοι και προσεκτικοί σε περίεργα μηνύματα και πληροφορίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 • Ο Ερμής θα έρθει σε σύνοδο με τον Ήλιο στις 8-9 Φεβρουαρίου, ενώ θα κάνει τρίγωνο με το Β. Δεσμό Σελήνης στις 9-11 Φεβρουαρίου. Θα φέρει μια ώθηση προς τα μπρος με πολλές ειδήσεις και αποκαλύψεις που θα έρθουν στο φως.

 • Η πιο σκληρή όψη είναι το τετράγωνο με τον Άρη στις 10-11 Φεβρουαρίου που μπορεί να φέρει έντονες συγκρούσεις, ρήξεις, νευρικά ξεσπάσματα και ατυχήματα, καθώς το κλίμα θα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο και ηλεκτρισμένο.

Ευτυχώς η σύνοδος του Ερμή με την Αφροδίτη και το Δία, μαλακώνει την ένταση και δίνει προοπτική για νέες συνεργασίες και ευκαιρίες. Νέες συμμαχίες, φιλίες ή συνασπισμοί μπορεί να προκύψουν, που να φέρουν νέες δυνατότητες ανάπτυξης:

 • 11/2, Η Αφροδίτη έρχεται σε σύνοδο με το Δία και ο Ερμής είναι σε τρίγωνο με Β. Δεσμό Σελήνης
 • 13/2, ο ανάδρομος Ερμής συναντά την Αφροδίτη
 • 14/2 -16/2, ο Ερμής σε σύνοδο με το Δία και η Αφροδίτη σε τρίγωνο με Β. Δεσμό Σελήνης
 • 12-16, ο Άρης σε εξάγωνο με Ποσειδώνα

Τα τρίγωνα του Ερμή και της Αφροδίτης με το Β. Δεσμό Σελήνης, σίγουρα προωθούν την εξελικτική πορεία προς το μέλλον και καθώς το τετράγωνο του Ποσειδώνα με τους Δεσμούς Σελήνης ολοκληρώθηκε στις 28/1 και αρχίζει πλέον να φθίνει, όλο το χάος και η σύγχυση που δημιούργησε αρχίζει να διαλύεται και το τοπίο θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει.

Η εναρμόνιση του Άρη με τον Ποσειδώνα στις 14 Φεβρουαρίου μπορεί να φέρνει ένα νέο όραμα, έναν πανανθρώπινο αγώνα για ένα υψηλότερο ιδανικό.

Ο Ερμής ορθοδρομεί στις 21/2, στην 11η 01 μοίρα του Υδροχόου, με τη Σελήνη να βρίσκεται στους Διδύμους, ακριβώς σε σύνοδο με τον Β. Δεσμό της και σε τρίγωνο με το Δία.

Ο αριθός 11 01 συμβολίζει την αφύπνιση και πνευματική καθοδήγηση. Ο συμβολισμός Sabian για αυτή τη μοίρα, «ένας άντρας tête-à-tête με την έμπνευσή του», μιλάει για πνευματική ενόραση και για εμπνευσένη σοφία που έρχεται από μέσα μας!

Όλο αυτό το διάστημα της αναδρομής του Ερμή, έχουμε το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό, που το άφησα τελευταίο γιατί είναι η πιο σημαντική μακροπρόθεσμη όψη του 2021.

Τα τετράγωνα Κρόνου – Ουρανού

Οι όψεις του Κρόνου – Ουρανού φέρνουν δομικές αλλαγές, καθώς σπάει το παλιό καλούπι του προηγούμενου κατεστημένου και αναδύεται μια εντελώς νέα κοινωνική πραγματικότητα.

Η πρώτη ακριβής όψη τετραγώνου Κρόνου – Ουρανού για το 2021 γίνεται στις 17 Φεβρουαρίου, η δεύτερη στις 15 Ιουνίου, με τον Κρόνο ανάδρομο και η τρίτη στις 24 Δεκεμβρίου. Έτσι όλο το 2021, χρωματίζεται από αυτή τη μεγάλης εμβέλειας επιρροή.

Πρόκειται για τα τελευταία τετράγωνα του κύκλου Κρόνου-Ουρανού που ξεκίνησε με τη σύνοδο αυτών των δύο πλανητών το 1988 στο Τοξότη. Το πρώτο τετράγωνο του κύκλου, έγινε το 1999 – 2000, με τον Κρόνο στον Ταύρο και τον Ουρανό στον Υδροχόο και η αντίθεση το 2008-2010, με τον Ουρανό στους Ιχθείς και τον Κρόνο στην Παρθένο, που έφερε και την μεγάλη παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και τη χρεοκοπία στην Ελλάδα. Η Ελλάδα, με βάση το χάρτη του 1830 έχει Ουρανό και Ήλιο στον Υδροχόο σε αντίθεση με Κρόνο στο Λέοντα και επηρεάζεται πολύ από τις όψεις Κρόνου – Ουρανού.

Ο κύκλος αυτό θα ολοκληρωθεί με τη νέα σύνοδο Κρόνου – Ουρανού στους Διδύμους, το 2032. Μέχρι τότε όλα βρίσκονται σε ένα ρεύμα μεγάλης εξελικτικής αλλαγής που θα οδηγήσουν σε μια εντελώς άλλη πραγματικότητα. Βλέπουμε ότι ο κύκλος αυτός ξεκίνησε στο ζώδιο που βρίσκεται σήμερα ο Νότιος Δεσμός Σελήνης, στον Τοξότη και ολοκληρώνεται στο ζώδιο που βρίσκεται ο Β. Δεσμός, στους Διδύμους.

Το τελευταίο τετράγωνο του κύκλου που διανύουμε, σχετίζεται με μια κρίση στη συνείδηση, στα συστήματα πίστης και τις πεποιθήσεις. Αυτή η κρίση υποδηλώνει την εξελικτική ανάγκη να επεκταθεί η συλλογική συνείδηση σε νέες μορφές σκέψεις που να αγκαλιάζουν άχρονες και συμπαντικές αλήθειες.

© astrofeggia.com

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: