Πανσέληνος στο Ταύρο σε σύνοδο με Ουρανό. Δύναμη μεταμόρφωσης και αφύπνισης!

Photo by Ayu Shakya on Pexels.com

Ο Ουρανός βρίσκεται στη κοντινότερη απόστασή του από τη γη. H δεύτερη, μπλε Πανσέληνος του Οκτωβρίου, ολοκληρώνεται στις 31/10, στις 4:49μμ, σε απόλυτη σύνοδο με τον Ουρανό, στην 8η μοίρα του Ταύρου και τον Ήλιο στην 8η μοίρα του Σκορπιού. Το 8 είναι μαγικός αριθμός. Είναι το άπειρο, η αρχέγονη δύναμη μεταμόρφωσης.

Ο Σκορπιός συμβολίζεται από το φίδι και τον αετό. Το φίδι σέρνεται στη γη, ενώ ο αετός πετά ψηλά και βλέπει τα πάντα πεντακάθαρα. Βλέπει μέσα από τη δύναμη του Ουρανού, που είναι το ξύπνημα από την άγνοια.

Αυτή η πανσέληνος έχει τεράστια δύναμη απελευθέρωσης από τη σκιά των φόβων και των ανασφαλειών, μέσα από τη δυνατότητα να δεις καθαρά, να δεις αυτό που είναι και όχι ό,τι φοβάσαι ή νομίζεις ότι είναι!

Ο Σκορπιός είναι δύναμη. Αλλά η πραγματική δύναμη δεν είναι στην εξουσία του εγώ, είναι η δύναμη του πνεύματος, ο σπόρος της φώτισης που κρύβεις μέσα σου. Αυτή η δύναμη αφυπνίζεται ακαριαία, όταν αντιμετωπίσεις κατάματα τη σκοτεινή σου πλευρά και τολμήσεις να αποδεχθείς την αλλαγή!

Ο Βούδας, λίγο πριν φωτιστεί, αντίκρισε κατάματα όλους τους βαθύτερους φόβους του και κατάλαβε ότι είναι απατηλές ψευδαισθήσεις. Τότε έγινε η μεγάλη αλλαγή και η ίδια η ιδέα του εγώ διαλύθηκε.

Η δύναμη του Σκορπιού για βαθύ ψυχολογικό μετασχηματισμό και υπέρβαση των προσωπικών ορίων που σε περιορίζουν, φωτίζεται από τη δύναμη αυτής της Πανσελήνου με την ηλεκτρική δύναμη του Ουρανού, που ρίχνει φως, σε ό,τι σκοτεινό πρέπει να φωτιστεί και να διαλυθεί.

Ο Ταύρος είναι η ίδια η δύναμη της ζωής, η δύναμη αυτοσυντήρησης και επιβίωσης, οι φυσικοί μας πόροι που μας θρέφουν και μας κρατούν ζωντανούς. Η Σελήνη στον Ταύρο είναι σε έξαρση και μαζί με τον Ουρανό μας δείχνει κατάματα την πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να ζούμε πλέον με ψευδαισθήσεις.

Τι πρέπει να ξεφορτωθούμε μέσα μας και να αφήσουμε να διαλυθεί για να πάμε παραπέρα; Τι μας κρατά δέσμιους; μα τι άλλο από τους ίδιους μας τους φόβους, που προβάλλονται μέσα από την αντίθεση της Αφροδίτης, κυβερνήτη της πανσελήνου, στο Ζυγό, με το Χείρωνα στο Κριό.

Η αντίθεση της Αφροδίτης με το Χείρωνα είναι η θεραπεία μας μέσα από την αγάπη, το μοίρασμα, μέσα από την προσφορά στους άλλους, μέσα από την ισορροπία μας, πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με τους άλλους.

Ο ανάδρομος Άρης στο Κριό οφείλει να πολεμήσει για το κοινό καλό, υπερβαίνοντας το φόβο, στοχεύοντας σε ένα πανανθρώπινο ιδανικό, για την ισορροπία στον πλανήτη γη, για την ίδια την επιβίωσή μας και τις ανθρώπινες αξίες. Ο ανάδρομος ερμής στον Ζυγό στο δεύτερο ακριβείας τετράγωνο με τον Κρόνο, θα φέρει αλήθειες και θα αλλάξει την αξιολόγησή μας για τα πράγματα.

Μόνο έτσι θα πάμε παραπέρα! Και η δύναμη επίγνωσης που φέρει ο Ουρανός είναι το κλειδί! Μέσα σε μια μόνο στιγμή καθαρής επίγνωσης, καίγεται αρνητικό κάρμα αιώνων, μας λένε οι φωτισμένοι δάσκαλοι.

Αυτή η πανσέληνος θα μας δείξει αν η πορεία της ζωής μας, ατομικά και συλλογικά, είναι στη σωστή κατεύθυνση ή αν πρέπει να αλλάξουμε ρότα.

Αν αυτό που επιτελούμε, ο καθένας από μας, μέσα από τη δική του εργασία και συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι, είναι ευθυγραμμισμένο με το κοινό καλό, τότε θα ενδυναμωθεί, αν είναι εις βάρος της εξέλιξης τότε θα καταρρεύσει.

Άκου το σώμα σου, σε αυτή την πανσέληνο. Δες τι μηνύματα σου στέλνει το σώμα σου, αφουγκράσου τον εαυτό σου, μέσα από αυτοσυγκέντρωση στην αναπνοή σου.

Το σώμα μας είναι δάσκαλος, μάς προειδοποιεί πάντα, μας δίνει σημάδια. Χαλάρωσε, μείνε για λίγο σε ησυχία και άσε το σώμα σου να αναπνεύσει και να σου μιλήσει, δώσε του τη φροντίδα σου και την προσοχή σου. Όταν συγκεντρώνεσαι στο εδώ και τώρα, στην παρούσα στιγμή και στο σώμα σου, ο φόβος διαλύεται.

Ο Ταύρος είναι το σώμα μας και η σελήνη είναι το όχημα της ψυχής μας. Αυτά τα δυο πρέπει να τα σεβόμαστε, να μην τα κακοποιούμε. Να βρίσκονται σε αρμονία.

Η Σελήνη στο Ταύρο είναι αυτο-φροντίδα και σεβασμός στην ύπαρξη, τη δική μας αλλά και των άλλων. Και ο Ουρανός είναι ο καθαρός νους! Ο καθαρός νους μιλάει πάντα μόνο μέσα από την ηρεμία και την ησυχία.

Η Σελήνη και η Αφροδίτη είναι η θηλυκή αρχή, ο Ουρανός είναι η αρσενική αρχή. Αυτή είναι η ισορροπία που θέλει η Αφροδίτη στο Ζυγό και ο Ήλιος στο Σκορπιό! Σώμα, νους και ψυχή σε αρμονία. Όταν μέσα μας βρούμε αρμονία, ο φόβος και οι εσωτερικές συγκρούσεις δεν μας ελέγχουν πια, διαλύονται και τότε έρχεται και στον κόσμο αρμονία.

Καλή και αφυπνιστική Πανσέληνο σε όλους!

© astrofeggia.com

Nέα Σούπερ Σελήνη στο Ζυγό – ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς

Photo by Ferdinand Studio on Pexels.com

Διπλωματία ή σύγκρουση;

Αυτό είναι το δίλημμα που θέτει αυτή η Σούπερ Σελήνη, στις 16 Οκτωβρίου, στην 23η 55 του Ζυγού.

Αυτό το σούπερ φεγγάρι φωτογραφίζει απόλυτα το μήνυμα: η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς!!!

Ο Ήλιος και η Σελήνη συναντιώνται στο Ζώδιο της διπλωματίας, της ισοτιμίας και της δικαιοσύνης, στο τελευταίο τετράγωνο με τον Πλούτωνα, το Δία και τον Κρόνο, και σε αντίθεση με τον ανάδρομο Άρη και την Έριδα στον Κριό!


Μπορεί ο Ζυγός να είναι το ζώδιο της διπλωματίας, αλλά εκεί ο Ήλιος βρίσκεται στη πιο αδύναμη θέση του, οπότε το παιχνίδι σαφώς το καθορίζει ο πανίσχυρος ανάδρομος πλουτώνιος Άρης στον Κριό και παρέα με τον ανάδρομο Ερμή στον Σκορπιό, που ψοφάει για παιχνίδια εξουσίας, θα βγάλουν πολλά άπλυτα στη φόρα, ανατρέποντας τις ισορροπίες!

Προς το παρόν τα πράγματα μπορεί να είναι σκοτεινά και θολά, καθώς η σελήνη δεν φαίνεται ακόμα στον ουρανό, αλλά από το πρώτο τέταρτο σελήνης, στις 23 Οκτωβρίου, που θα γίνει στη 0η του Υδροχόου, εκεί ακριβώς δηλαδή που θα γίνει η επόμενη σύνοδος Δία Κρόνου, θα πάρουμε μια γεύση των ανατροπών που θα ακολουθήσουν. Η κορύφωση αυτής της Νέας Σούπερ Σελήνης στη δεύτερη Πανσέληνο του μήνα, στις 31 Οκτωβρίου σε σύνοδο με τον Ουρανό φέρνει ανατροπές και έντονες αναταράξεις.

Το ότι ο Ήλιος βρίσκεται στο τελευταίο τετράγωνο του κύκλου του με τον Πλούτωνα, δείχνει ότι ο παλιός τρόπος, η πεπατημένη, δεν λειτουργεί πια. Ο Άρης στο πρώτο τετράγωνο του κύκλου του, φέρνει έντονες προκλήσεις και απαιτεί πρωτοβουλίες και νέους τρόπους διαχείρισης της κατάστασης, πιο ριζοσπαστικούς.

 • Η 24η του Ζυγού, η μοίρα της Νέας Σελήνης, είναι μοίρα μεγάλης αφύπνισης! Ο συμβολισμός Sabian είναι «τρίτη πτέρυγα στην αριστερή πλευρά της πεταλούδας» και μιλά για μια ασυνήθιστη δύναμη αφύπνισης, που συμβαίνει σπάνια και μπορεί να γίνει ο σπόρος ενός γενικού εξελικτικού βήματος. Η Νέα Σελήνη γίνεται πάνω σε δυο πολύ λαμπερά άστρα, τον Spíca, στην 23 50 του Ζυγού, που σχετίζεται με πνευματική συνειδητοποίηση, αφθονία και πλούτο και τον Arcturus, 24 14 του Ζυγού, που σχετίζεται με την απόδοση δικαιοσύνης μέσα από μάχη και σύγκρουση.
 • Ο συμβολισμός για τη θέση που βρίσκεται ο Άρης, 21 του Κριού, «ένας πηδαλιούχος μπαίνει στο ρινγκ» μιλά για την ανάγκη να αγωνιστείς, να μπεις στη μάχη με θάρρος και αυτοπεποίθηση, να αναμετρηθείς με έναν ισχυρό αντίπαλο, με ψυχή, με συγκέντρωση στο στόχο, για να κάνεις την υπέρβαση και να έρθει η αυτοπραγμάτωση. Είναι ανάγκη να παραμεριστούν όλα τα άλλα και να αναλάβουμε την ευθύνη, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και μόνο. Οι προκλήσεις εμφανίζονται για να μας κάνουν να αλλάξουμε ρότα, να φύγουμε από την πεπατημένη και τη ζώνη ασφάλειας, γιατί αυτά πια δεν λειτουργούν.

Η εξέλιξη δεν είναι στασιμότητα, είναι κίνηση, δράση, αυτό δηλώνουν τα παρορμητικά ζώδια!

Ο χάρτης της Νέας Σελήνης, για την Ελλάδα, έχει ωροσκόπο Καρκίνο, η σελήνη κυβερνά τον πρώτο οίκο και γίνεται στον 5ο οίκο που δείχνει ότι είναι ανάγκη να υπερασπιστούμε την ασφάλειά μας μέσα από τις δικές μας δυνάμεις. Ο Ουρανός, που θα πρωταγωνιστήσει στην πανσέληνο, είναι υποστηρικτικός σε κινήσεις αιφνιδιασμού, έξω από το συνηθισμένο.

Καλή Νέα Σελήνη και καλή δύναμη σε όλους!

© astrofeggia.com

Ανάδρομος Ερμής στον Σκορπιό – η τελική μύηση

Η αναδρομή του Ερμή στον Σκορπιό από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, σε συνδυασμό και με τον ανάδρομο Άρη, αποτελούν το τελευταίο στάδιο εσωτερικής ενδυνάμωσης και η κορύφωση των γεγονότων της χρονιάς που διανύουμε.

Η αναδρομή αυτή του Ερμή είναι η τελευταία για το 2020 αλλά και η τελευταία σε ζώδιο νερού της διετίας 2019-2020. Το 2021, όλες οι αναδρομές του Ερμή θα είναι σε αέρινα ζώδια.

 • Σε προσωπικό επίπεδο, αποτελεί το τελικό στάδιο εσωτερικού σκαψίματος και εσωτερικού ξεκαθαρίσματος, προκειμένου να εξαλείψουμε όλα τα ασυνείδητα ψυχολογικά μοτίβα που εμποδίζουν την περαιτέρω εξέλιξή μας. Να ξεφορτωθούμε όλες τις σκιές, τους φόβους, τις εμμονές, τις βαθιές ανασφάλειες και τις συναισθηματικές προσκολλήσεις που αποτελούν βαρίδια για την πορεία μας προς την εξατομίκευση. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες ανατροπές και προκλήσεις που έρχονται το 2021!

Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο που εκφράζει το προσωπικό ασυνείδητο αλλά και την ίδια μας την ψυχή. Τη δύναμη που όλοι έχουμε στον πυρήνα της ύπαρξης μας, τη πνευματική δύναμη της ίδιας της ζωής! Όμως για να αναδυθεί αυτή η δύναμη πρέπει να καθαριστεί η ψυχή. Το ταξίδι του ήρωα, που ξεκίνησε με τον ο Άρη στον Κριό, δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν αντιμετωπίσουμε πρώτα τη σκοτεινή μας πλευρά, τον εσωτερικό εχθρό. Γι’ αυτό ο Άρης μας δίνει χρόνο με την αναδρομή του και έρχεται τώρα και ο Ερμής να βοηθήσει στον άθλο!

Η διαδικασία ενδυνάμωσης, ώστε να βρούμε την δική μας προσωπική δύναμη, μέσα μας, και να μη στηριζόμαστε σε τίποτα εξωτερικό, γιατί θα αποδειχθεί σαθρό και αναξιόπιστο, ξεκίνησε με την σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα στον Αιγόκερω τον Ιανουάριο, ακολούθησε η σύνοδος Άρη, Δία Πλούτωνα τον Μάρτιο και με τη είσοδο και την πολύμηνη παραμονή του Άρη στον Κριό, μέχρι τον Ιανουάριο 2021, μπαίνει στο τελικό στάδιο, στη κορύφωση και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η απελευθέρωση από το φόβο είναι το κεντρικό ζητούμενο. Η αποκόλληση από τις συναισθηματικές και διανοητικές προσκολλήσεις και τα στερεότυπα συμπεριφορών που μας κρατούν πίσω σε ένα δυσλειτουργικό μοντέλο που πρέπει να αλλάξει.

Ο Ερμής κυβερνά τον Β. Δεσμό Σελήνης στο Δίδυμο και η αναδρομή του στο Σκορπιό θα μας ωθήσει να δούμε πόσα από τα πιστεύω και τις απόψεις μας έχουν ουσία και αλήθεια, ή είναι αποτέλεσμα βαθύτερων φόβων και προσκόλλησης σε ιδέες που δεν ισχύουν πια.

Ο Ερμής μπήκε σε σκιά στις 23/9, στην 25η 54’ του Ζυγού, το ζώδιο της Δικαιοσύνης και της ισορροπίας, κάνοντας τετράγωνο με τον Κρόνο στον Αιγόκερω και θα ορθοδρομήσει στις 4/11 επαναλαμβάνοντας το τετράγωνο με τον Κρόνο. Ο Κρόνος είναι η απόδοση ευθυνών, το ξεπλήρωμα του καρμικού λογαριασμού. Το τελευταίο τετράγωνο του κύκλου, ο Dane Rudhyar το ονομάζει κρίση στη συνείδηση και τις πεποιθήσεις. Τα πιστεύω που ίσχυαν καταρρέουν και μια νέα γνώση πρέπει να αναζητηθεί.

 • Σε συλλογικό και παγκόσμιο επίπεδο, πολλά πρόκειται να αποκαλυφθούν. Σκοτεινά και παρασκηνιακά σχέδια εξουσίας, προδοσίας, διαφθοράς, χειραγώγησης, σεξουαλικά σκάνδαλα, μαύρο και βρώμικο χρήμα, τράπεζες, οικονομία, μυστικές οργανώσεις, εγκληματικότητα, υγεία, θνησιμότητα, είναι θέματα που σχετίζονται με τον Σκορπιό.


Ο Ερμής λίγο πριν την αναδρομή του, έκανε την πρώτη αντίθεση με τον Ουρανό στις 7/10, ημερομηνία που σημαδεύτηκε στην Ελλάδα, από την απόφαση της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή.

Ο Ερμής θα επαναλάβει ανάδρομος τη δεύτερη αντίθεση με τον Ουρανό στις 20/10 και θα κλείσει με την τρίτη αντίθεση με Ουρανό, στις 17 Νοεμβρίου. Μια ημερομηνία ιδιαίτερα φορτισμένη για την Ελλάδα. Ο Ουρανός βγάζει αλήθειες στο φως, αποκαλύψεις που μπορεί να σοκάρουν! Ένταση και έντονη πόλωση όλο αυτό το διάστημα, ρήξεις και συγκρούσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το διάστημα μέχρι τις 20/11 είναι το πιο έντονο, ιδιαίτερα 3-14 Νοεμβρίου, που θα ολοκληρωθεί και η τρίτη σύνοδος Δία-Πλούτωνα.

Ο Ερμής μετά τις 22/11 μέχρι τη 1η Δεκεμβρίου, θα κάνει ένα σερί πολλών καλών όψεων με Ποσειδώνα, Πλούτωνα, Δία και Κρόνο, που θα μας αποζημιώσουν και πολλά θα ξεκαθαρίσουν.

Για την Ελλάδα, η ενεργοποίηση του μεταβλητού σταυρού από την αντίθεση Αφροδίτης – Ποσειδώνα πάνω στους Δεσμούς Σελήνης του γενέθλιου χάρτη και τα τετράγωνα των Δεσμών Σελήνης που διελαύνουν, δείχνει ότι το διάστημα αυτό είναι ύψιστης σημασίας για την μελλοντική πορεία της χώρας και οι αποφάσεις θα είναι καθοριστικής σημασίας, ειδικά στα Εθνικά θέματα! Επειδή υπάρχει πολύ παρασκήνιο, ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνουν μοιραία λαθη!

Ας δούμε όλες τις σημαντικές φάσεις αυτή της τελευταίας επεισοδιακής αναδρομής του Ερμή που θα σφραγίσει το κλείσιμο του 2020:

 • 23/9, ο Ερμής μπαίνει στη σκιά, σε τετράγωνο με Κρόνο στην 25η 54 του Ζυγού
 • 28/9, είσοδος στον Σκορπιό
 • 7/10, πρώτη αντίθεση Ερμή με Ουρανό
 • 14/10, αναδρομή Ερμή, 11 40’ του Σκορπιού
 • 16/10, Νέα Σελήνη στο Ζυγό σε τετράγωνο με Πλούτωνα
 • 18/10, αντίθεση της Αφροδίτης στην Παρθένο με τον Ποσειδώνα, κορύφωση του κύκλου που ξεκίνησε 27/1/20, που σχετίζεται με θέματα υγείας και την εξάπλωση της πανδημίας. Πιθανές αποκαλύψεις καθώς η αντίθεση τετραγωνίζει τους Δεσμούς Σελήνης. Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, εξυγίανση και αποσαφήνιση.
 • 19/10, Άρης τετράγωνο με Δία
 • 20/10, δεύτερη αντίθεση Ερμή αναδρ. με Ουρανό
 • 23/10, Ήλιος στον Σκορπιό
 • 25/10, Ερμής σύνοδο με Ήλιο
 • 27/10,Ερμής αντίθεση με Λίλιθ
 • 28/10, Ερμής ανάδρομος στον Ζυγό
 • 31/10, πανσέληνος στον Ταύρο, σε σύνοδο με Ουρανό
 • 1/11, τρίτο τετράγωνο αναδρ. Ερμή με Κρόνο
 • 3/11, Ερμής ορθόδρομος, σε τετράγωνο με Κρόνο, Δίας σε σύνοδο με Πλούτωνα (μέχρι 19/11). Ημερομηνία Αμερικανικών εκλογών
 • 10/11, επιστροφή του Ερμή στον Σκορπιό
 • 13/11, Ερμής αντίθεση Λίλιθ
 • 14/11, Άρης ορθόδρομος στον Κριό
 • 17/11, τελευταία αντίθεση Ερμή με Ουρανό
 • 20/11, Ο Ερμής βγαίνει από τη σκιά. Τώρα έχουμε περισσότερη κατανόηση των πραγμάτων και μπορούμε να προχωρήσουμε σε αποφάσεις
 • 22/11, Ήλιος στον Τοξότη
 • 24/11, Ερμής τρίγωνο με Ποσειδώνα
 • 27/11, Ερμής εξάγωνο με Πλούτωνα,
 • 29/11, Ερμής εξάγωνο με Δία, Ποσειδώνας ορθόδρομος
 • 30/11, Ερμής εξάγωνο με Κρόνο
 • 1/12, Ερμής στον Τοξότη

© astrofeggia.com

Πανσέληνος Οκτωβρίου στον Κριό – το σημείο καμπής.

Η θηλυκή αρχή απελευθερώνεται, αποκατάσταση ισορροπίας.

Στις 2 Οκτωβρίου, 0:05 ώρα Ελλάδας, αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, έχουμε ίσως τη σημαντικότερη πανσέληνο του 2020.

Ας δούμε γιατί αυτό το φεγγάρι είναι τόσο ιδιαίτερο:

 • Η πανσέληνος γίνεται στην 9η μοίρα του Κριού, σε σύνοδο με το Χείρωνα. Είναι η πρώτη πανσέληνος μετά τη φθινοπωρινή ισημερία και ονομάζεται Πανσέληνος της Συγκομιδής. Η Πανσέληνος που βρίσκεται πλησιέστερα στην ισημερία του Σεπτεμβρίου είναι αστρονομικά ξεχωριστή επειδή ο χρόνος μεταξύ της ανατολής του φεγγαριού μέχρι το επόμενο γίνεται μικρότερος περίπου αυτήν την ώρα. Η διάρκεια της νύκτας αρχίζει να μεγαλώνει σε σχέση με την διάρκεια της ημέρας. Το yin υπερισχύει του yang.
 • Γίνεται σε παρορμητικά ζώδια που δηλώνουν δράση και νέα αρχή.
 • Ο Άρης, κυβερνήτης της Πανσελήνου, είναι ανάδρομος στο ζώδιο της κυριαρχίας του, σε σύνοδο με την Έριδα. Ο Άρης είναι η έκφραση της αρσενικής αρχής, όμως, επειδή είναι ανάδρομος, η λειτουργία του εσωτερικεύεται, γίνεται Πλουτώνια, δηλαδή από yang γίνεται yin. Η Έριδα, η αδερφή του Άρη, εκφράζει τη θηλυκή πλευρά του.
 • Ο Ήλιος στο Ζυγό, κυβερνιέται από την Αφροδίτη, που εκφράζει τη θηλυκή αρχή και η Αφροδίτη βρίσκεται στην αναιρετική μοίρα του Λέοντα. Η Αφροδίτη είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ήλιο, δηλαδή, ο ένας στη θέση που εξουσιάζει ο άλλος. Ο Λέων εκφράζει την εξουσία της αρσενικής αρχής, αλλά η αναιρετική μοίρα δηλώνει κλείσιμο, ολοκλήρωση, έχει λειτουργία yin. Την επομένη της πανσελήνου η Αφροδίτη περνά στην Παρθένο, που είναι ζώδιο της γης και συμβολίζει την ενσάρκωση του πνεύματος στην ύλη, την κάθαρση και τον εξαγνισμό.
 • Ο Κρόνος, που έχει έξαρση στο Ζυγό, το ζώδιο της δικαιοσύνης, της αρμονίας και των σχέσεων, ορθοδρόμησε δυο μέρες πριν, και σε δυο μέρες μετά την πανσέληνο, ορθοδρομεί και ο Πλούτωνας. Η ανάγκη για ακεραιότητα, κάθαρση και απόδοση δικαιοσύνης μπαίνει στο τελικό στάδιο. Τα αποτελέσματα των πράξεων και η απόδοση ευθυνών είναι είναι το ζητούμενο. Ο Πλούτωνας σε χιαστί με τον Β. Δεσμό Σελήνης, υποδηλώνει μια κρίση και τη Νέμεση που ακολουθεί.
 • Η Πανσέληνος γίνεται την μοίρα. Ο αριθμός 9, σχετίζεται με κλείσιμο, ολοκλήρωση, κάθαρση, απελευθέρωση από το παρελθόν και σοφία. Ο Άρης γύρισε ανάδρομος στις 9/9 και θα επιστρέψει ορθόδρομος στις 13/11. Ο αριθμός 13 σχετίζεται με την Αφροδίτη και τη Θηλυκή Αρχή. Ο ωροσκόπος της πανσελήνου, για την Ελλάδα, είναι στην του Καρκίνου. Ο Καρκίνος είναι θηλυκό ζώδιο, που συμβολίζει τη μητρότηττα. Ο Ήλιος είναι σε χιαστί όψη ακριβείας με τον Ουρανό στην μοίρα του Ταύρου. Ο Ταύρος είναι το ζώδιο της Αφροδίτης, της θηλυκής αρχής.
 • Ο Άρης κάνει τρίγωνο με την Αφροδίτη σε αυτή την πανσέληνο. Οι κυβερνήτες των δυο φώτων σε αρμονική σχέση μεταξύ τους.
 • Ο Άρης σε σύγκρουση με Κρόνο, Πλούτωνα, Δία, υποδηλώνει μια κρίση στη δράση, την ανάγκη για εύρεση νέων τρόπων διαχείρισης και επίλυσης των διαφορών ανάμεσα στο άτομο και την κοινωνία, ανάμεσα στο εγώ και τους άλλους.
 • Η πανσέληνος είναι σε σύνοδο με τον Χείρωνα, που συμβολίζει τη θεραπεία, την αποκατάσταση του τραύματος. Η θεραπεία του Χείρωνα στον Κριό, αφορά την σωστή χρήση της δύναμης και του θάρρους. Η θεραπεία έρχεται μέσα από την αναβίωση του πόνου, για να συνειδητοποιηθεί το πρόβλημα.

Ο Χείρωνας μας διδάσκει τη τεράστια διαφορά ανάμεσα στο θάρρος, την ακεραιότητα και την αποφασιστικότητα του ήρωα απέναντι στην κομπλεξική επιθετική εκτόνωση μέσω βίας και θυμού, που είναι σημάδι φόβου και αδυναμίας. Μόνο με αποδοχή των αδυναμιών μας μπορούμε να τις υπερβούμε. Σε προσωπικό επίπεδο η πανσέληνος μπορεί να λειτουργήσει πολύ θεραπευτικά, σε όποιον έχει επίγνωση των αδυναμιών του και παρατηρεί ό,τι εμφανίζεται.

Μας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία εξισορρόπησης του εσωτερικού μας animus – anima, ώστε να βρεί ο καθένας μας τον προσωπικό του στόχο και προορισμό.

Ο ανταγωνισμός και η εριστικότητα είναι ο λάθος τρόπος, που πρέπει να τον εγκαταλείψουμε. Είναι το παλιό, πατριαρχικό μοτίβο που δεν μπορεί πια να λειτουργήσει. Η συνεργασία, η ενσυναίσθηση, η κατανόηση, η ισοτιμία, η διαίσθηση και η σοφία είναι ο νέος τρόπος που εξελικτικά θα πρέπει όλοι να υιοθετήσουμε αν θέλουμε να επιβιώσουμε! Όσοι δεν εναρμονίζονται με την εξελικτική ανάγκη για το κοινό καλό και συνεχίζουν να λειτουργούν ναρκισσιστικά και αλαζονικά, θα υποστούν τις συνέπειες.

Ο συμβολισμός Sabian για την μοίρα του Κριού “ a crystal gazer” μιλάει για την ανάπτυξη της διαισθητικής σοφίας. Όταν εμφανίζεται η διαισθητική ενόραση, δρας υπερνικώντας το φόβο.Έχεις τη δυνατότητα να δεις καθαρά το σύνολο της εικόνας και να δράσεις με επίγνωση. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί όταν είσαι χαμένος μέσα στη ναρκισσιστική φούσκα της έπαρσης.

Ο Ήλιος στο Ζυγό (αέρας) και η Πανσέληνος μαζί με τον ανάδρομο Άρη στον Κριό (φωτιά) εκφράζουν τον «ιερό γάμο», δηλαδή το πάντρεμα του ορθολογισμού με τη διαίσθηση, τη δημιουργική ορμή με τη θηλυκή σοφία. Χωρις αυτήν, η δράση γίνεται απερίσκεπτη και καταστροφική.

Ο ήρωας μπορεί να αναδυθεί μέσα σε μια περιόδο κρίσης, η οποία προκύπτει επειδή το παλιό δεν λειτουργεί πια και καταρρέει. Η ανάδειξη ενός νέου ηγέτη εμφανίζεται όταν υπάρχει κίνδυνος και χρειάζεται δράση. Χωρίς τη θηλυκή σοφία όμως και τη διαίσθηση, δεν μπορεί να δράσει σωστά, γιατί δεν μπορεί να δει τη πραγματική εικόνα.

Ο Ήλιος στον 4ο οίκο σε χιαστί με τον Ουρανό στον 11ο, δείχνει ότι πρέπει να απελευθερωθούμε από ένα δυσλειτουργικό παρελθόν και να ενσωματώσουμε την εμπειρία του παρελθόντος σε νέες δυνατότητες. Ο συμβολισμός για θέση του Ήλιου στην 9η του Ζυγού μιλάει για την ανάγκη να κρατήσουμε από το παρελθόν μόνο τις πραγματικές, αποδεδειγμένες αξίες και να τις ξανασπείρουμε πάνω σε νέο έδαφος. Να φύγουμε από τη στείρα προγονολατρεία και να ερμηνεύσουμε τα παλιά σύμβολα με βαθύτερο τρόπο. Το να βαυκαλιζόμαστε για ένα ένδοξο παρελθόν, χωρίς να υπερασπιζόμαστε έμπρακτα τις αξίες που το δημιούργησαν, δεν έχει κανένα νόημα. Η 9η του Ζυγού, σχετίζεται με την αλχημεία του αριθμού 3, που συμβολίζει την πνευματική σύνθεση. Χρειάζονται νέες συνειδητοποιήσεις και επαναπροσανατολισμός σε συναισθηματικό, διανοητικό και φυσικό επίπεδο. Αναθεώρηση και ανανέωση.

 • Ο Κρόνος ορθόδρομος στην 25η του Αιγόκερω, σε τρίγωνο με τη μοίρα που έγινε Νέα Σελήνη στις 17/9, την 25η της Παρθένου, μπορεί να φέρει μια εποικοδομητική εξέλιξη και υλοποίηση ως προς τα θέματα που άνοιξαν σε αυτή τη Νέα Σελήνη. Από τις 4/10 και μετά, που και o Πλούτωνας γίνεται ορθόδρομος, όλα όσα ανακαλύψαμε μέσα από την εμβάθυνση και ενδοσκόπηση των προηγούμενων 5 μηνών, τώρα μπορούν να οδηγήσουν σε νέες δυνατότητες εξέλιξης.
 • Ο Άρης θα βρεθεί μέχρι τις 6/10, στο πιο κοντινό σημείο με την γη, και αυτό αυξάνει τρομερά την επιρροή του, γιατί δεν θα ξαναβρεθεί εκεί για τα επόμενα 15 χρόνια.
 • Ο Ερμής έχει περάσει στο Σορπιό και είναι σε αντίθεση με τον Ουρανό. Η όψη θα επαναληφθεί άλλες δυο φορές γιατί ο Ερμής θα κινηθεί ανάδρομος από τις 14/10. Είναι η τελευταία αναδρομή του Ερμή σε ζώδιο του νερού, και η τελευταία μέσα στο 2020. Ο Σκορπιός και οι αντίθεσεις με τον Ουρανό, φέρνουν το σκοτεινό, το μυστικό και το κρυμμένο στο φως. Φέρνουν αποκαλύψεις.
 • Η Πανσέληνος, γίνεται σε σύνοδο με το γενέθλιο Πλούτωνα της Ελλάδας, και ο Β. Δεσμός Σελήνης σε σύνοδο με τη γενέθλια Σελήνη της Ελλάδας. Ο Ποσειδώνας πάνω στο μεσουράνημα της Πανσελήνου, τετραγωνίζει τους Δεσμούς Σελήνης. Οι εξελίξεις που πρόκειται να ακολουθήσουν και οι αποφάσεις που θα παρθούν, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη και το μέλλον της χώρας.

Εύχομαι το νέο κεφάλαιο που ανοίγει να φέρει νέες δυνατότητες, περισσότερη ειρήνη, εποικοδομητικές λύσεις και εναρμόνιση στη ζωή όλων! Ίσως όμως όλοι πρέπει να κάνουμε μια υπέρβαση, για το κοινό καλό!

© astrofeggia.com

Ήλιος στο Ζυγό και Φθινοπωρινή Ισημερία

Η ώρα της κρίσης!

Με την είσοδο του Ήλιου στο Ζυγό και τη Φθινοπωρινή Ισημερία, μπαίνουμε στο τελευταίο και πιο επεισοδιακό τρίμηνο της χρονιάς, που θα ολοκληρωθεί με δυο εκλείψεις και το τελευταίο τετράγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Έρχονται αναταράξεις, Προσδεθείτε!

Ο χάρτης της φθινοπωρινής ισημερίας, για την Ελλάδα, έχει ωροσκόπο στην αναιρετική 29η μοίρα του Αιγόκερω, σε σύνοδο με Κρόνο και Πλούτωνα, Κρόνο, Δία και Παλλάδα Αθηνά στον 12ο οίκο. Όλα τα θέματα που άνοιξαν τον από Ιανουάριο έρχονται σε κορύφωση.

Η αναιρετική του Αιγόκερω, συμπυκνώνει όλη τη δυναμική του ζωδίου, καθώς, ό,τι δεν έχει διευθετηθεί σωστά, θα αναδειχθεί μεγαλοπρεπώς για να διευθετηθεί. Ο φορτωμένος 12ος οίκος δηλώνει επίσης κλείσιμο κύκλου, δηλώνει όμως και έντονο παρασκήνιο, έναν κρυφό και υπόγειο σχεδιασμό που έχει δρομολογηθεί από καιρό, που όμως πολλά πράγματα πρόκειται να αποκαλυφθούν.

 • Ο ανάδρομος Άρης σε σύνοδο με την Έριδα είναι στον 3ο οίκο, που σχετίζεται με πληροφορίες και ειδήσεις και ο Ερμής στον ένατο που σχετίζεται με την αναζήτηση της αλήθειας.
 • Ο Ερμής, που κυβερνά τον Β. Δεσμό, κάνει πολλές όψεις και θα πρωταγωνιστήσει μαζί με τον Άρη. Η επικοινωνία θα δυσκολέψει πολύ, θα υπάρξουν έντονες συγκρούσεις, αλλά θα μάθουμε και πολλά. Η αντίθεση του Ερμή με Άρη και τα τετράγωνα με Πλούτωνα, Κρόνο, Δία, καθώς και ο Β. Δεσμός σε χιαστί με Κρόνο και Πλούτωνα δείχνει έντονες αντιδράσεις και θυμό καθώς η ανάγκη για προσωπική έκφραση και ελευθερία του λόγου θα είναι πολύ έντονη.

Καθώς ο Ερμής βρίσκεται στο τελευταίο τετράγωνο του κύκλου του με Δια, Κρόνο, Πλούτωνα, που δηλώνει κρίση στη συνείδηση και τις πεποιθήσεις, σημαίνει ότι πολλά πράγματα που πιστεύαμε και θεωρούσαμε ως αλήθεια θα καταρρεύσουν.

 • Ο Πλούτωνας έχει επιστρέψει στην 22η μοίρα του Αιγόκερω, εκεί που ήταν στην έκλειψη του Ιανουαρίου και στη σύνοδό του με τον Κρόνο και σε αυτή τη μοίρα θα ορθοδρομήσει στις 5/10.

Ο συμβολισμός Sabian αυτής της μοίρας είναι “ο στρατιώτης που λαμβάνει δυο βραβεία ανδρείας ” είναι “η επιστροφή του ήρωα” από την αποστολή του και η υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στο άτομο και την απόδοση δικαιοσύνης.

Ο Ζυγός επίσης σχετίζεται με την ισοτιμία στις σχέσεις και με την απόδοση δικαιοσύνης, και ο Ήλιος στον όγδοο οίκο του χάρτη της ισημερίας, σε τρίγωνο με Κρόνο, Πλούτωνα και ωροσκόπο, δηλώνει μια βαθιά μεταμόρφωση ως προς τις ισορροπίες δύναμης.

 • Η Σελήνη στον Τοξότη, σε όψη χιαστί με τον Ουρανό, σε όψη 45μοιρών με Ερμή και Κρόνο, 135 με Έριδα και τετράγωνο με Ποσειδώνα, δείχνει μια έντονη κρίση ως προς την επιθυμία του λαού για ελευθερία και την επιβολή της εξουσίας.
 • Η Αφροδίτη στο πρώτο τετράγωνο με Ουρανό δείχνει κρίση σε όλων των ειδών τις σχέσεις καθώς και στα οικονομικά. Προσωπικές, οικονομικές, διπλωματικές, διακρατικές ή πολιτικές. Το Yod της Αφροδίτης με το Δία και τον Ποσειδώνα, δείχνει μια δυσκολία στο να εξισορροπήσουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες με την ανάγκη για αυτοέκφραση και προσωπική ελευθερία. Η διατήρηση των ισορροπιών θα είναι το δύσκολο ζητούμενο.
 • Ο Ποσειδώνας στο δεύτερο οίκο που σχετίζεται με οικονομικά και αξίες, μπαίνει σε τετράγωνο με τους Δεσμούς Σελήνης, μια όψη που θα είναι ενεργή μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, και μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο χάος, σύγχυση και μεγάλες απώλειες σε θέματα οικονομίας αλλά και αποκαλύψεις σκανδάλων. Καθώς ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τα άκρα, η ψαλίδα ανάμεσα σε μεγάλες οικονομικές απώλειες και ασύδοτη κερδοσκοπία μπορεί να διογκωθεί.

Το κλείσιμο της χρονιάς με τη σύνοδο του Δία με Κρόνο στην 0η του Υδροχόου, και τις εκλείψεις στον άξονα τοξότη Δίδυμου, που βρίσκονται οι Δεσμοί Σελήνης, μας επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

Παρακάτω ακολουθούν οι ημερομηνίες με τις σημαντικότερες όψεις μέχρι το κλείσιμο της χρονιάς:

 • 29/9, ορθοδρόμηση Κρόνου
 • 28/9-1/10, δεύτερο τετράγωνο Άρη ανάδρομου με Κρόνο
 • 2/10, πανσέληνος στον Κριό
 • 5/10, ορθοδρόμηση Πλούτωνα
 • 8-11/10, δεύτερο τετράγωνο του ανάδρομου Άρη με Πλούτωνα
 • 14/10, αντίθεση αναδρ. Άρη με Ήλιο
 • 18-20/10, δεύτερο τετράγωνο αναδρ. Άρη με Δία
 • 14/10, ανάδρομος Ερμής στον Σκορπιό
 • 16/10, Νέα Σελήνη στον Ζυγό
 • 23/10, Ήλιος στον Σκορπιό
 • 31/10, πανσέληνος στον Ταύρο, Ήλιος αντίθεση με Ουρανό
 • 3/11, Ερμής ορθόδρομος
 • 13/11, Άρης ορθόδρομος
 • 15/11, Νέα Σελήνη στον Σκορπιό
 • 22/11, Ήλιος στον Τοξότη
 • 28/11, Ποσειδώνας ορθόδρομος
 • 30/11, Πανσέληνος, έκλειψη Σελήνης στον Δίδυμο
 • 14/12, Νέα Σελήνη, ολική έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη
 • 15/12, Χείρωνας ορθόδρομος
 • 17/12, Κρόνος στον Υδροχόο
 • 19/12, Δίας στον Υδροχόο
 • 21/12, σύνοδος Δία- Κρόνου στον Υδροχόο
 • 20-24/12 τελευταίο τετράγωνο Άρη με Πλούτωνα
 • 22/12, Χειμερινό Ηλιοστάσιο, Ήλιος στον Αιγόκερω

Καλό Φθινόπωρο σε όλους, με δύναμη και ψυχραιμία!

© astrofeggia.com

Νέα Σελήνη στην Παρθένο και Δίας ορθόδρομος

Νέα Σελήνη στις 17η Σεπτεμβρίου, γιορτή της Πίστης, της Αγάπης, της Σοφίας και της Ελπίδας. Αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα αυτού του φεγγαριού!

Αποσαφήνισε το σκοπό σου και υλοποίησε ένα όνειρο. Γίνε ένας δεξιοτέχνης της ζωής!

Στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Δίας, ο πλανήτης της τύχης και της επέκτασης, επανήλθε σε ορθή κίνηση και στις 17/9, έρχεται η Νέα Σελήνη στην 25η της Παρθένου, απέναντι από τον Ποσειδώνα, σε τρίγωνο με το Δία, το Κρόνο και το Πλούτωνα ενώ ο Δίας, ορθόδρομος πια, κάνει το τρίτο εξάγωνο της χρονιάς με τον Ποσειδώνα! Αυτός ο σεληνιακός κύκλος μας εισάγει στη φθινοπωρινή ισημερία, στις 22, που είναι μια εξελικτική στροφή που θα ολοκληρωθεί μέχρι το Χειμερινό Ηλιοστάσιο.

Ο Δίας, είναι ο πρώτος από τους επτά ανάδρομους πλανήτες που μπήκε σε ορθή κίνηση. Στο χάρτη της Νέας Σελήνης (για την Ελλάδα), κυβερνά τον ωροσκόπο και τον πρώτο οίκο που δείχνει μια νέα αρχή, αλλά κυβερνά και τον Νότιο Δεσμό Σελήνης που φωτογραφίζει το παρελθόν.

 • Ο Δίας είναι η ηθική μας και η φιλοσοφία ζωής μας, οι αντιλήψεις και οι πεποιθήσεις που έχουμε υιοθετήσει, με βάση τις οποίες είχαμε μέχρι τώρα δομήσει την κοινωνία και τη ζωή μας.

Η νέα αρχή δεν μπορεί να είναι επανάληψη του μοτίβου του παρελθόντος. Δεν μπορείς να προσδοκάς ένα καλύτερο αποτέλεσμα αν δεν αλλάξεις τρόπο αντίληψης των πραγμάτων. Δεν μπορείς να δομήσεις κάτι στέρεο, με φθαρμένα και σάπια υλικά!

Από τη θέση του στον Αιγόκερω, ήρθε τον Μάρτιο του 2020 σε σύνοδο με τον Πλούτωνα ξεκινώντας έναν νέο κύκλο και μας έδειξε μέσα από τα γεγονότα που αναδείχθηκαν, ότι η φιλοσοφία μας για τη ζωή πρέπει άρδην να αναθεωρηθεί.

Τα θέματα που αναδείχθηκαν μέσα από τη θέση του στον Αιγόκερω, αφορούν σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής μας, μια και ο Αιγόκερως είναι η υλική μας υπόσταση και η γήινη επιβίωσή μας.

Θέματα υγείας και φυσικής επιβίωσης, θέματα εξουσίας και οικονομίας, θέματα πατριαρχίας και θρησκειών, θέματα δικαιοσύνης και διαφθοράς, θέματα περιβάλλοντος, θέματα επιστήμης και αξιοπιστίας της επιστημονικής κοινότητας, όλα μπήκαν στο τραπέζι με μεγενθυμένο τρόπο. Ως κυβερνήτης του Νότιου Δεσμού Σελήνης μέχρι το 2022, μας δείχνει ότι όλα αυτά τα θέματα πρέπει να αναθεωρηθούν και να αλλάξουμε ρότα.

Ο Δίας γύρισε ανάδρομος τον Μάιο, στην 27η μοίρα του Αιγόκερω και μας έδωσε το χρόνο να επεξεργαστούμε μέσα μας και να συνθέσουμε τα δεδομένα που προέκυψαν, ώστε να αντιληφθούμε και να συνειδητοποιήσουμε τι πρέπει να αλλάξει.

Παράλληλα μας έκανε να δούμε μέσα μας, τους δικούς μας συναισθηματικούς χειρισμούς και όλα τα ασυνείδητα ψυχολογικά μοτίβα που μας κατευθύνουν υπόγεια, εξ’ αιτίας του φόβου και της ανάγκης μας να έχουμε τον έλεγχο.

Με την ορθοδρόμησή του, θα ξαναπεράσει από τις ίδιες μοίρες και θα ξαναπυροδοτήσει όλα αυτά τα θέματα που ανοίχτηκαν, για να δωθούν λύσεις και αξιόπιστες απαντήσεις, ώστε στη νέα θέση του στον Υδροχόο από 20 Δεκεμβρίου, να γίνουν όλες οι καινοτόμες τομές, ανατροπές και αλλαγές που χρειάζονται για να δομηθεί μια νέα πραγματικότητα.

Ο Δίας σχετίζεται με τη λειτουργία της διαίσθησης, του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου μας. Είναι η αλήθεια και η πεποίθηση που αναδύεται από μέσα μας αυθόρμητα, αφού έχει προηγηθεί η σύνθεση των δεδομένων μέσω του Ερμή. Είναι η αλήθεια που τη νιώθουμε, η εσωτερική μας φωνή, το “δαιμόνιο” που έλεγε ο Σωκράτης.

Αυτή τη φωνή πρέπει να την ακούμε, γιατί είναι μέσα από την ψυχή μας, αντανακλά τη δική μας ουσία, την δική μας εσωτερική ανάγκη, είναι ο εσωτερικός μας δάσκαλος. Για να μας μιλήσει, πρέπει πρώτα να χαλαρώσουμε και να αποστασιοποιηθούμε από τη νοητική φασαρία.

 • Με τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο, μπορούμε να αποσαφηνίσουμε μέσα μας το δικό μας προσωπικό προορισμό. Τι έχουμε έρθει να υλοποιήσουμε σ’ αυτή τη ζωή, μέσα από αυτό το σώμα, εδώ στη γη. Τι έχουμε να προσφέρουμε σ’ αυτό τον κόσμο; Πώς η φιλοσοφία ζωής μας μπορεί να εκφραστεί έμπρακτα στη ζωή μας; Πόσο συνεπείς είμαστε απέναντι στον εαυτό μας, στις αξίες μας και την ηθική μας;

Ποιο είναι το δικό μας, μοναδικό χάρισμα, ταλέντο, δεξιότητα, που μπορούμε να το αξιοποιήσουμε, να το εξελίξουμε και να το βελτιώσουμε για να προσφέρουμε μέσα από αυτό κάτι ωφέλιμο στη κοινωνία;

Ο καθένας μας έχει κάτι μοναδικό, που έχει έρθει να αξιοποιήσει.

 • Ο ανάδρομος Άρης στον Κριό, μας λέει βρες αυτό το μοναδικό κάτι μέσα σου, αυτό που είναι για σένα ο δικός σου σκοπός και, αφού σιγουρευτείς, διεκδίκησέ το, τόλμησε, πειραματίσου, βγάλτο στον κόσμο! Μπορεί να είναι μια τέχνη, μπορεί να είναι ιδιότητα, μπορεί να είναι μια γνώση, μπορεί να είναι μια υπηρεσία, μπορεί να είναι οτιδήποτε, μπορεί να είναι το χιούμορ, ή απλά ένα χαμόγελο!
 • Η Αφροδίτη στο Λέοντα σε εξάγωνο με τον Ερμή, μας λέει δημιούργησε κάτι που να σου δίνει χαρά, αυτό είναι το κριτήριο για να ξέρεις ότι το θέλει η ψυχή σου, να νιώθεις χαρά όταν το κάνεις, να νιώθεις ζωντανός, δημιουργικός. Μόνο τότε μπορείς να γίνεις δεξιοτέχνης σ’αυτό που κάνεις. Μόνο όταν το αγαπάς μπορείς να δώσεις το 100%. Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό, μας λέει να βγούμε από τη πεπατημένη, να καινοτομήσουμε, να ακολουθήσουμε αυτό που λέει η καρδιά και όχι οι άλλοι. Να πειραματιστούμε με νέους τρόπους έκφρασης, να αξιώσουμε αυθεντικότητα και στις ίδιες μας τις σχέσεις. Πόση χαρά παίρνουμε μέσα από τις σχέσεις μας; Τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε μια πιο ουσιαστική σχέση και όχι μια σχέση ρουτίνας από ανασφάλεια;
 • Ο Ερμής στο Ζυγό, κυβερνήτης της Νέας Σελήνης και του Β. Δεσμού, σε δύσκολες όψεις με Δία, Κρόνο, Πλούτωνα και Ποσειδώνα, ζητά να βρούμε τις ισορροπίες ανάμεσα στη ψυχρή λογική και το συναίσθημα, ανάμεσα στην ανάγκη για ελευθερία και την ανάγκη για αρμονία στις σχέσεις μας, να μην αφεθούμε στις ψυχολογικές μας εμμονές ή στα στερεότυπα νοητικά μοτίβα, αλλά να αφήσουμε χώρο και στην άλλη άποψη. Ο Ερμής στο Ζυγό σχετίζεται με την ικανότητά μας να ακούμε τον άλλον και αυτό ίσως είναι και το σημείο κλειδί αυτής της Νέας Σελήνης. Να μάθουμε να κατανοούμε και την πραγματικότητα του άλλου!

Μην περιμένουμε απ’ έξω να αλλάξουν τα πράγματα, δεν υπάρχει τίποτα να έρθει απ’ έξω. Ο καθένας από μας, με το δικό του μοναδικό τρόπο θα συμβάλλει, για να αλλάξει το έξω. Ας επιστρατεύσουμε τα ταλέντα μας, την καλή μας θέληση, την υπομονή και την μεθοδευμένη προσπάθεια, με εμπιστοσύνη και ωριμότητα και όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα!

Χρόνια Πολλά και Καλή και Δημιουργική Νέα Σελήνη για όλους!

© astrofeggia.com

Ανάδρομος Άρης στον Κριό

Photo by Pixabay on Pexels.com

Το λέει η ψυχή σου;

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, ο Άρης, ο οποίος βρίσκεται στον Κριό από 29 Ιουνίου, κάνει στάση στην 28η μοίρα και γυρίζει ανάδρομος μέχρι τις 14 Νοεμβρίου. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα κομβικό διάστημα για όλους μας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Είναι σαν να μπαίνουμε στην κορυφαία φάση του δράματος που ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

Ο Άρης σχετίζεται με τις επιθυμίες μας. Στον Κριό η ενέργειά του είναι εξαιρετικά ενστικτώδης, καθώς έχει ξεκινήσει νέο κύκλο και η επιθυμία που εκφράζει είναι να απελευθερωθεί από το παρελθόν και απ’ όλων των ειδών τα παλιά μοτίβα (ψυχολογικά, οικογενειακά, εξωτερικά, σχέσεων ή δομών) και να προχωρήσει σε νέους δρόμους και νέους στόχους.

Επειδή χρειάζεται ελευθερία για να πειραματιστεί και να εκφράσει τον εαυτό του, προβάλλει αντίσταση σε οτιδήποτε ή οποιονδήποτε θεωρεί ότι τον περιορίζει και τον κρατά πίσω ή ανακόπτει την πορεία του. Έτσι μπορεί να λειτουργήσει πολύ επιθετικά ή εγωκεντρικά. Το «έτσι είμαι εγώ και έτσι γουστάρω» γίνεται το σύνθημά του.

Ο Άρης ήρθε σε σύγκρουση με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα μέσα στον Αύγουστο και το πολεμικό κλίμα οξύνθηκε ιδιαίτερα. Τώρα λοιπόν, έρχεται η στιγμή που πρέπει να κοντοσταθεί λίγο, να κάνει λίγο πίσω, να ζυγίσει την κατάσταση, γιατί από την πολλή φόρα, κινδυνεύει να κτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο! Ο Κριός, το εγώ, έτσι την πατάει πάντα, ξοδεύει τόση πολλή ενέργεια και παθιάζεται για ένα στόχο, χωρίς να υπολογίζει συνέπειες και τότε μπορεί να φάει τα μούτρα του, ή να ξεμείνει από καύσιμα! Ο Άρης στον Κριό είναι πολύ καλός σπρίντερ, αλλά τα βρίσκει μπαστούνια στις μεγάλες διαδρομές.

Για να μην πέσουμε στον τοίχο, η ενστικτώδης ορμή του Άρη και οι επιθυμίες μας, πρέπει να ευθυγραμμίζονται με την επιθυμία της ψυχής.

Ο ανάδρομος Άρης δείχνει κατ’ ευθείαν στον Πλούτωνα, στη ψυχή.

 • Η επιθυμία του εγώ, είναι πάντα διαχωριστική. Λειτουργεί μέσα από αντιθέσεις. Το εγώ κάνει πολύ φασαρία για να επικρατήσει και να πάρει επιβεβαίωση έναντι των άλλων.
 • Η επιθυμία της ψυχής, είναι πάντα ενωτική. Είναι η εξέλιξη προς την ολοκλήρωση, προς την επίγνωση της πραγματικής μας ουσίας, προς την Αυτογνωσία και την εναρμόνιση. Είναι το γνώθι σαυτόν.

Η αναδρομή ενός πλανήτη, πάντα εντείνει και επιταχύνει την εξελικτική διαδικασία, δηλαδή την επιθυμία της ψυχής να φτάσει στην επίγνωση του πραγματικού εαυτού, να φύγει από την πλάνη του εγώ.

Η αναδρομή του Άρη, λειτουργεί σαν ένα φίλτρο που φιλτράρει τις επιθυμίες μας. Το εξελικτικό ζητούμενο είναι να φιλτραριστούν όλες οι ενστικτώδεις δράσεις και να εκδηλωθούν μόνο εκείνες που είναι απαραίτητες και προωθούν την ανάγκη της ψυχής. Να γίνει οικονομία δυνάμεων και να μην σπαταλιέται άσκοπα η ενέργεια. Οτιδήποτε είναι περιττό ή σε λάθος κατεύθυνση εμποδίζεται.

Έτσι η δράση μας επαναξιολογείται, αναγκαζόμαστε να δούμε και άλλες εκδοχές και διαφορετικές πτυχές στις επιλογές μας, να δοκιμάσουμε άλλους τρόπους που μπορεί να λειτουργήσουν καλύτερα στο να πετύχουμε τους στόχους μας, ή, ακόμα και να αλλάξουμε στόχους, αν δούμε ότι τελικά δεν εκφράζουν τις πραγματικές μας ανάγκες και τις βαθύτερες επιθυμίες μας. Το ζητούμενο είναι να δούμε μέσα μας τι πραγματικά θέλουμε και να κάνουμε ειρήνη με τον εαυτό μας.

Να ισορροπήσουμε μέσα μας την αρσενική και θηλυκή μας αρχή, το animus – anima.

Αν κάτι το επιθυμεί το εγώ, αλλά όχι η ψυχή, τότε προκύπτει σύγκρουση, εκνευρισμός και τελικά αποτυχία. Αν το επιθυμεί η ψυχή, η ενέργεια ρέει και ανατροφοδοτείται αβίαστα καθώς είναι σε ισορροπία με τους άλλους και το περιβάλλον.

 • Στις 14 Οκτωβρίου, ο ανάδρομος Άρης θα έρθει σε αντίθεση με τον Ήλιο στο Ζυγό και εκεί έχουμε μια κορύφωση της διαδικασίας, καθώς το εγώ πρέπει να λάβει υπόψη του και τους άλλους. Η επιθυμία του για ελευθερία και αυτονομία πρέπει να σεβαστεί και τις επιθυμίες των άλλων, να μάθει να λειτουργεί ισότιμα και όχι εις βάρος των άλλων. Θα αναγκαστεί να έρθει σε δίκαιη διευθέτηση, διαφορετικά, τίποτα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.
 • Ο Άρης θα ορθοδρομήσει στις 14 Νοεμβρίου στην 15η του Κριού, θα συγκρουστεί ξανά στο τελευταίο του τετράγωνο με τον Πλούτωνα, (ορθόδρομοι πλέον και οι δύο) στις 20 – 26 Δεκεμβρίου, πάνω στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο, ενώ ταυτόχρονα ο Δίας μαζί με τον Κρόνο θα έχουν περάσει στην 0η του Υδροχόου. Ένα πολύ μεγάλο ξεκαθάρισμα εφ’ όλης της ύλης, μέσα μας και έξω μας, θα ολοκληρωθεί μέχρι τότε!

Είναι μια εποχή ψυχικής ανανέωσης και ψυχολογικής αναγέννησης αυτό το δίμηνο. Ας το δούμε σαν μια μεγάλη ευκαιρία! Πολλά πράγματα θα ξεκαθαρίσουν, για να δούμε πώς θέλουμε τελικά να είναι η ζωή μας στο μέλλον. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, νέες δυνατότητες θα αναδυθούν. Θα πάρουν μορφή και θα υλοποιηθούν όταν πια ο Άρης περάσει στον Ταύρο και κάνει σύνοδο με τον Ουρανό, στις 21/1/21.

© astrofeggia.com

Αφροδίτη – Ποσειδώνας και Πανσέληνος στους Ιχθείς

Photo by James Wheeler on Pexels.com

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, πανσέληνος στη 10η 12′ των Ιχθύων. Το πνεύμα κατεβαίνει στην ύλη.

Η ψυχή χρειάζεται ένα σώμα, για να βιώσει τον εαυτό της. Όλοι είμαστε ενσωματωμένες ψυχές που επιθυμούν να βιώσουν τη θεϊκή τους υπόσταση. Η γη είναι το πεδίο εμπειρίας που μάς είναι απαραίτητο σ’ αυτό το ταξίδι προς την ολοκλήρωση. Κανείς δεν είναι έξω από αυτό!

Παρθένος – Ιχθείς, ο άξονας της αυτοβελτίωσης, του εξαγνισμού και της τελειοποίησης. Ο άξονας της σωματικής και ψυχικής υγείας, της προσφοράς, του αλτρουϊσμού, της δοκιμασίας, της θυσίας και της συμπόνιας. Το καθαρτήριο της ψυχής στη γη.

Ο συμβολισμός Sabian για τη θέση του Ήλιου την ημέρα της πανσελήνου, είναι «ένα αγόρι πλασμένο μέσα από τις φιλοδοξίες της μητέρας του» και μάς μιλάει για τη δύναμη της δημιουργικής φαντασίας, τη δύναμη της υλοποίησης μέσα από τον οραματισμό, για την υλοποίηση ενός ονείρου.

Ο εξωτερικός κόσμος είναι μια σκεπτομορφή. Μάς το έχουν πει όλοι οι φωτισμένοι δάσκαλοι και μάς το επιβεβαιώνει πλέον σήμερα και επιστημονικά η κβαντική φυσική. Αυτό που βιώνουμε είναι η αντανάκλαση αυτού που σκεπτόμαστε, έντονα και συνέχεια. Είμαστε οι δημιουργοί της πραγματικότητάς μας. Εμείς γράφουμε το σενάριο του έργου που ζούμε, άρα έχουμε την πλήρη ευθύνη.

Ο συμβολισμός για την μοίρα της πανσελήνου, στην 11η των Ιχθύων, είναι «οι άνθρωποι που αναζητούν τη φώτιση» κάνοντας βήματα για να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας χρειάζεται να το επιθυμούμε, να έχουμε πνευματικό άνοιγμα, συναισθηματική ηρεμία και διανοητική συνειδητοποίηση. Όταν συμβαίνει αυτό, πάντα εμφανίζεται βοήθεια και καθοδήγηση.

Το πάντα είναι κραδασμοί σε διαφορετικές συχνότητες. Το άνοιγμα μέσα από την προσευχή και το διαλογισμό είναι η πύλη, για να έχει πρόσβαση η ψυχή στις ανώτερες ιδιότητές της, στις ανώτερες συχνότητες. Αν θέλουμε να βγούμε από τις χαμηλές δονήσεις της βίας και του πολέμου, ας συντονίσουμε τη ψυχή μας με τις υψηλότερες συχνότητες, της καλοσύνης, της πίστης στη δύναμη του καλού και της αγάπης.

Αν θέλουμε ειρήνη, ας θρέψουμε μέσα μας με την εσωτερική ειρήνη. Ας συμφιλιωθούμε πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με τους γύρω μας. Για να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας πρέπει να αποδεχθούμε τις αδυναμίες μας και τη σκοτεινή μας πλευρά. Όλοι έχουμε τη σκοτεινή μας πλευρά, εφόσον έχουμε ένα εγώ, έναν Κρόνο. Ας την αναγνωρίσουμε, αλλά να μην τη θρέφουμε. Τη θρέφουμε όταν δεν την αποδεχόμαστε και τη προβάλλουμε συνεχώς στους άλλους.

Ας θρέψουμε στο πνεύμα μας το καλό που επιθυμούμε να δούμε και να βιώσουμε, ας οραματιστούμε έναν καλύτερο κόσμο και ας ανοιχτούμε σ’ αυτό με εμπιστοσύνη. Ας εμπιστευτούμε την ίδια τη δύναμη της ψυχής μας, και τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει το ίδιο μας το πνεύμα. Το παρόν είναι ο μόνος πραγματικός χρόνος. Το μέλλον διαμορφώνεται κάθε στιγμή στο παρόν, μέσα από τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις μας. Υπάρχουν πάντα απεριόριστες δυνατότητες για το πώς θα εκδηλωθούν τα πράγματα.

 • Ο Ήλιος είναι σε τρίγωνο με τον Ουρανό που είναι οι ανώτερες συχνότητες του νου, ο Ερμής στην Παρθένο είναι σε έξαρση, σε εξάγωνο με την Αφροδίτη στον Καρκίνο και η Αφροδίτη σε ένα υπέροχο τρίγωνο με τον Ποσειδώνα! –
 • Αφροδίτη – Ποσειδώνας είναι εκδήλωση της θεϊκής αγάπης! Αν η σκέψη μας εναρμονιστεί συνειδητά με τη δύναμη της καλοσύνης και τη δύναμη του καθαρού νου, μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να χαλαρώσουμε, να αποστασιοποιηθούμε από την εξωτερική φασαρία.
 • Ο Άρης στον Κριό έχει τη πνευματική δύναμη της φωτιάς και είναι σε εναρμόνιση με τους Δεσμούς Σελήνης. Ο συμβολισμός της μοίρας που βρίσκεται στην 26η-27η του Κριού είναι «μια χαμένη ευκαιρία, ανακτάται μέσα στη φαντασία». Μπορούμε να επαναδημιουργούμε την πραγματικότητά μας μέσα από τη δύναμη της φαντασίας. Η ακλόνητη πίστη στην επιδίωξη των ιδανικών, επαναξιολογεί το τι είναι επιτυχία. Βασική προϋπόθεση είναι να πάρουμε τη συνειδητή ευθύνη για τον εαυτό μας και να μην είμαστε πιόνια. Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και επαναξιολογούμε τη δράση μας συνεχώς. Χωρίς λάθη δεν μαθαίνουμε, αλλά το σημαντικό είναι να μην παραδινόμαστε στην ηττοπάθεια.
 • Οι δύσκολες όψεις της Αφροδίτης, σε αντίθεση με τον Κρόνο και σε τετράγωνο με Έριδα και Άρη, και του Ερμή σε τετράγωνα με Δεσμούς Σελήνης, δείχνουν ότι η επιθετικότητα από πλευράς Τουρκίας θα κορυφωθεί, όμως η πίστη μας στις αξίες μας, στο δίκιο και στη δύναμη του καλού, σε συνδυασμό με επαναξιολόγηση και διόρθωση λαθών, μπορούν πραγματικά να λειτουργήσουν ως ασπίδα προστασίας.
 • Ο Β. Δεσμός Σελήνης είναι σε ακριβή σύνοδο με το Μεσουράνημα του χάρτη της Πανσελήνου για την Ελλάδα, ο Ερμής, κυβερνήτης του Βόρειου Δεσμού, του Ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος, σε πολύ καλές όψεις με Αφροδίτη, Πλούτωνα, Κρόνο, Δία. Η ψυχραιμία, το θάρρος, η ομοψυχία, τα σωστά αντανακλαστικά και η ορθή κρίση και στρατηγική, φέρνουν λύσεις και καλά αποτελέσματα.

Ας αξιοποιήσουμε την πνευματική δύναμη αυτής της πανσελήνου συνειδητά. Ας βρούμε μια ήσυχη γωνιά, να φτιάξουμε το δικό μας «ιερό» και ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο σε ησυχία με τον εαυτό μας, ώστε να χαλαρώσουμε και να ανοιχτούμε, να οραματιστούμε και να προσ-ευχηθούμε, για την ειρήνη, για την ελευθερία, για την Ελλάδα, για την υγεία, για ένα καλύτερο μέλλον, για το καλό όλων, για όλη την ανθρωπότητα. Γιατί είναι πραγματικά ανοιχτοί οι ουρανοί για να μας ακούσουν σε αυτή τη πανσέληνο!

© astrofeggia.com

Ερμής και Ήλιος στην Παρθένο

Θα πρυτανεύσει η λογική;

Μετά τη φλογερή Νέα Σελήνη στο Λέοντα, χθες 20/8, πέρασε ο Ερμής στην Παρθένο και το Σάββατο 22/8, περνά και ο Ήλιος.

Η Παρθένος είναι το ζώδιο της λογικής και της προσγείωσης. Ο Ερμής εδώ λειτουργεί πολύ καλά, γιατί μπορεί να αναλύσει και να αποσαφηνίσει τα δεδομένα, με ψυχραιμία και μεθοδικότητα και αυτό σίγουρα το χρειαζόμαστε. Ο Ήλιος πάλι, (εκδήλωση του εγώ, ηγέτες) αναγκάζεται να λειτουργήσει πιο συγκρατημένα, με περισσότερη ταπεινότητα, μετά την δραματική έκφρασή του στον Λέοντα. Αυτά είναι τα θετικά. Όμως:

Έχουμε μεγάλη έμφαση, με 7 πλανήτες να μονοπωλούν το στοιχείο της γης και τον Άρη στον Κριό να μπλοκάρεται από τον Κρόνο.

Ας δούμε το πλανητικό σκηνικό που διαμορφώνεται:

 • Δίας, Κρόνος, Πλούτωνας, Παλλάδα Αθηνά στον Αιγόκερω = παρορμητική γη
 • Ουρανός στον Ταύρο = σταθερή γη
 • Ήλιος, Ερμής στην Παρθένο = μεταβλητή γη

Οι πλανήτες που βρίσκονται στο ίδιο στοιχείο, μεταξύ τους μεν συνεννοούνται, όμως τόση μεγάλη έμφαση σε ένα στοιχείο, είναι ανισόρροπο.

Σύμφωνα με τον Κάρλ Γιούνγκ, το στοιχείο της γης σχετίζεται με την λειτουργία της αίσθησης, με την ύλη, και η υπερβολική έμφαση στην ύλη εκδηλώνεται ως στενοκεφαλιά, συμφεροντολογισμός, τυπολατρεία, έλλειψη διορατικότητας, ιδεών και οράματος (αέρας) και έλλειψη διαίσθησης και πνευματικής αφύπνισης (φωτιά).

Το σημείο που βρίσκεται ο Κρόνος, μας δίνει πάντα το στίγμα της δυσλειτουργίας, της κατώτερης έκφρασης αυτού του στοιχείου, δηλαδή της σκιάς. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω σχετίζεται με την άσκηση εξουσίας. Η κατώτερη έκφραση του Αιγόκερω είναι ο φόβος, η καταστολή και το δόγμα «Τα Πάντα για την Εξουσία», ή «ο Σκοπός Αγιάζει τα Μέσα».

Με λίγα λόγια, ο γήινος τύπος, διαπρέπει μεν με τη συσσώρευση πλούτου, κινδυνεύει όμως να χάσει το βαθύτερο νόημα της ζωής.

Το στοιχείο της φωτίας, εκφράζει τη διαίσθηση, τη δυνατότητα δηλαδή να αντιλαμβάνεσαι άμεσα την ουσία την πραγμάτων. Ο Δίας ανάδρομος στον Αιγόκερω και ο Άρης στον Κριό μπλοκαρισμένος από το τετράγωνο με Κρόνο έχουν ως αποτέλεσμα, να μην μπορεί να λειτουργήσει η φωτιά σωστά, και να εκδηλώνει την κατώτερη έκφραση της διαίσθησης, η οποία είναι σύγχυση, δεισιδαιμονία, ανασφάλεια, απαισιοδοξία, επιθετικότητα και καχυποψία. Με το πέρασμα και του Ήλιου σε γήινο ζώδιο, η λειτουργία της διαίσθησης περιορίζεται ακόμα περισσότερο και ενισχύεται η λογιστική αντίληψη των πραγμάτων, που μπορεί να ψειρίζει το δέντρο και να χάνει το δάσος.

Η έλλειψη του στοιχείου του αέρα που εκφράζει τη νόηση και την ευρύτερη αντίληψη, (τουλάχιστον μέχρι να περάσει ο Ερμής στο Ζυγό στις 6/9), μπορεί να εκδηλωθεί σαν ανούσιο κακόβουλο κουτσομπολιό, ρηχά εξυπνακίστικα τσιτάτα και κούνημα του δάχτυλου προς τους άλλους για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν ή ιδεολογικό φανατισμό.

Ίσως είναι απαραίτητο να δούμε σε όλο της το μεγαλείο την σκοτεινή πλευρά της στενοκέφαλης αντίληψης των πραγμάτων, που καθρεφτίζει τη δική μας σκιά, για να γίνει μέσα μας μια πνευματική αφυπνιστική στροφή που θα μας οδηγήσει στην υδροχοϊκή εποχή.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας; Κρατώντας ζωντανή τη φλόγα της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της θετικότητας μέσα μας με πνευματική τροφή, χρησιμοποιώντας δημιουργικά τη σκέψη μας και το μυαλό μας, διαβάζοντας ενδιαφέροντα πράγματα και κυρίως χαλαρώνοντας, για να βγαίνουμε από τη δόνηση του φόβου! Η συνειδητή αναπνοή βοηθά πολύ σαν άσκηση, τόσο για την καλή λειτουργία του αέρα όσο και για τη χαλάρωση και την τόνωση του οργανισμού.

© astrofeggia.com

Νέα Σελήνη στο Λέοντα

Photo by Pixabay on Pexels.com

Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς!

Τη Τετάρτη 19 Αυγούστου, στις 5:41 το πρωΐ, έχουμε μια ιδιαίτερα δυναμική Νέα Σελήνη, μεγάλης βαρύτητας και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, στην 26η του Λέοντα.

Τα γεγονότα θα είναι σημαντικά και καθοριστικά για το μέλλον, και όλοι θα κληθούμε να επιστρατεύσουμε τη γενναία και δημιουργική λιονταρίσια φύση μας, τη ψυχική μας δύναμη, το κουράγιο και την αντοχή.

Η Νέα Σελήνη γίνεται σε σύνοδο με τον Ερμή, ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο, γιατί κυβερνά τον Β. Δεσμό Σελήνης που ενεργοποιείται δυναμικά, σε εξάγωνο με τα φώτα και σε σχηματισμό χαρταετού με Άρη, Έριδα και Νότιο Δεσμό. Ο σχηματισμός δείχνει με έμφαση την κατεύθυνση προς το μέλλον, που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Καθώς ο Λέων αφορά τους ηγέτες, οι αποφάσεις που θα παρθούν σε επίπεδο ηγετών θα είναι καθοριστικές για το μέλλον μας. Πρόσωπα θα βγούν μπροστά, με αποφασιστικό και δυναμικό τρόπο. Ο Άρης σε τρίγωνο με Ήλιο, Σελήνη και Ερμή ευνοεί τις θαρραλέες αποφάσεις, με δυναμισμό και ψυχή βαθιά, για το κοινό καλό!

Είναι η ώρα που θα αναδείξει ποιοί είναι οι πραγματικοί ηγέτες που αγωνίζονται για το καλό, και ποιοί είναι μικρόψυχοι που παίζουν ύπουλα και κρυφά. Το καθαρό κίνητρο και η καθαρή καρδιά θα φανούν, γιατί πολλά πράγματα θα βγουν στο φως. Πολλές λάθος αντιλήψεις και στερεότυπα του παρελθόντος θα διαλυθούν και όσοι ακολουθούν το ένστικτο και τη διαίσθηση με καθαρό κίνητρο, θα βρουν υποστήριξη από τα κοσμικά ρεύματα και τη δυναμική αυτή της Νέας Σελήνης.

Πρέπει πραγματικά να πιστέψουμε στη δύναμη του καλού και να αγωνιστούμε για το δίκιο και την αλήθεια για να μας δικαιώσει το αποτέλεσμα, τίποτα δεν θα μας χαριστεί!

Ο Κρόνος, σε χιαστί όψεις με τη Νέα Σελήνη και τον Ερμή, στην 26η του Αιγόκερω, δημιουργεί έναν σχηματισμό Yod με τον Β. Δεσμό Σελήνης. Αυτός ο σχηματισμός, (που ονομάζεται και το δάχτυλο του Θεού), δημιουργεί μια κρίση η οποία όμως μας οδηγεί σε επίγνωση, μας ξυπνά από το λήθαργο.

Η εξελικτική ώθηση προς τον Β. Δεσμό στο Δίδυμο επιταχύνεται. Ο Β. Δεσμός στον 11ο οίκο της Νέας σελήνης (για την Ελλάδα) δείχνει ότι η σκέψη μας πρέπει να απελευθερωθεί από παλιά στερεότυπα και να παρθούν καινοτόμες αποφάσεις σε επίπεδο ηγεσίας και νέες συμμαχίες να δημιουργηθούν.

Ο Ουρανός σε αρμονικές όψεις με Αφροδίτη και Παλλάδα Αθηνα, δείχνει ότι ευνοείται μια εντελώς νέα στρατηγική και νέοι συνασπισμοί δυνάμεων. Κάποιοι, μπορεί να χρειαστεί να συγκρουστούν ακόμα και μέσα στο ίδιο τους το κόμμα και να διαφοροποιηθούν από την κοινή γραμμή, αν αυτή αποτελεί βαρίδι στην εξέλιξη. Ο Άρης στον Κριό ευνοεί τις ατομικές πρωτοβουλίες.

Ο Κρόνος απαιτεί από μας αντοχή και υπομονή, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, ομοψυχία, ακεραιότητα και πίστη στο στόχο. Είμαστε όλοι σε μια μεγάλη μεταμορφωτική εξελικτική πορεία που έχει ξεκινήσει από την αρχή του χρόνου. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά η αντοχή είναι μονόδρομος.
Το τετράγωνο του Άρη με τον Κρόνο μας δίνει τη δύναμη και το σθένος που χρειαζόμαστε για να υπερβούμε τα εμπόδια, το φόβο, την εσωτερική και εξωτερική μας αντίσταση στην αλλαγή.

Χρειάζεται να γίνουμε πιο ευέλικτοι και να αντλήσουμε πόρους από τα ψυχικά μας αποθέματα, βοηθώντας ο ένας τον άλλο, και στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους. Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα και σε τετράγωνο με τον Χείρωνα, βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση. Η αρετή και η πίστη είναι η πραγματική μας δύναμη. Το μυαλό πρέπει να συνδυαστεί με την καρδιά και η λογική με την διαίσθηση.

Μην ξεχνάμε ότι λίγο πριν την ανατολή είναι πάντα το πιο πυκνό σκοτάδι, αλλά διαλύεται με την πρώτη αχτίδα του ήλιου. Ο ήλιος είναι η ίδια η δύναμη της ζωής και της αλήθειας. Το να αντιμετωπίσουμε το σκοτάδι είναι ένα απαραίτητο στάδιο του κύκλου για να ανοίξει το φως της καρδιάς. Μια κορυφαία εμπειρία αφύπνισης, έρχεται πάντα μετά από μια περίοδο κρίσης.

Καλή Νέα Σελήνη και καλή δύναμη σε όλους!

© astrofeggia.com

 

Αρέσει σε %d bloggers: