Ήλιος στον Υδροχόο και Σύνοδος Άρη Ουρανού. Συντονιζόμαστε για τα καλά στις υδροχοϊκές συχνότητες!

“Το όραμά σου θα γίνει ξεκάθαρο, μόνο όταν ψάχνεις να δεις μέσα στην ίδια σου την καρδιά. Όταν ψάχνεις έξω, ονειρεύεσαι, όταν ψάχνεις μέσα, αφυπνίζεσαι.” Καρλ Γιουνγκ

Στη μεγάλη σύνοδο του Δία με τον Κρόνο στον Υδροχόο που έγινε στις 21 Δεκεμβρίου, ο Ουρανός, κυβερνήτης του Υδροχόου, ήταν ο μόνος ανάδρομος πλανήτης. Ο Ουρανός μπήκε σε ορθή πορεία στις 14 Ιανουαρίου και ταυτόχρονα είχαμε τη πρώτη Νέα Σελήνη του 2021 στον Αιγόκερω, σε σύνοδο με τον Πλούτωνα.

Καθώς το φεγγάρι αυτής της πολύ μεταμορφωτικής πρώτης Νέας Σελήνης γεμίζει, πολύ σημαντικοί νέοι πλανητικοί κύκλοι ξεκινούν μέχρι την πανσέληνο στο τέλος του μήνα, που δρομολογούν σημαντικές εξελίξεις και αλλαγές:

 • 19 Ιανουαρίου, ο Ήλιος περνά στον Υδροχόο
 • 20-21 Ιανουαρίου, σύνοδος Άρη, Σελήνης – Ουρανού στην 6η 44′ του Ταύρου
 • 22 Ιανουαρίου, σύνοδος Δήμητρας – Ποσειδώνα στη 19η των Ιχθύων
 • 24 Ιανουαρίου, σύνοδος Ήλιου – Κρόνου στην 4η 20′ του Υδροχόου
 • 28 Ιανουαρίου, σύνοδος Αφροδίτης – Πλούτωνα, στην 25η του Αιγόκερω και πανσέληνος στον Λέοντα
 • 29 Ιανουαρίου, σύνοδος Ήλιου – Δία στην 9η 22′ του Υδροχόου.
 • 31 Ιανουαρίου, ο Ερμής γίνεται ανάδρομος στην 26η του Υδροχόο

Ο Ήλιος, ο Δίας και ο Κρόνος σε τετράγωνο με τον Άρη και τον Ουρανό στον Ταύρο. Τετράγωνο σημαίνει δυναμική ενέργεια αλλαγής.

Οι δημιουργικές δυνάμεις, οι ηγεσίες, οι δομές εξουσίας, η νοοτροπία, οι αντιλήψεις, οι στόχοι, οι πόροι, ο τρόπος ζωής και επιβίωσης, ο σκοπός ζωής, η κοινωνία, όλα μπαίνουν σε ένα ρεύμα αλλαγής, καθώς το παλιό σκηνικό αποδομείται.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα θέματα της συνόδου Άρη – Ουρανού και του Ήλιου στον Υδροχόο και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το δυναμικό με τον καλύτερα τρόπο:

Τόλμησε να είσαι ο εαυτός σου. Αυθεντικότητα και εξατομίκευση!

– Ο Υδροχόος και ο Ουρανός σχετίζεται με το μυαλό, τις ιδέες, την καινοτομία, την ιδιοφυΐα, την αυθεντικότητα, την εξατομίκευση και την απελευθέρωση απ ό, τι μας εμποδίζει να ζήσουμε σύμφωνα με τη δική μας φύση και όχι κάτω από τα πρέπει ή τις ανάγκες των άλλων. Την απελευθέρωση από τις ανασφάλειές, τις συναισθηματικές εξαρτήσεις και το φόβο κριτικής.

– Ο Άρης είναι η δράση μας, οι παρορμήσεις και ενστικτώδεις επιθυμίες μας, το ένστικτο επιβίωσης, το θάρρος, τα νέα ξεκινήματα, ο πειραματισμός σε κάτι καινούργιο και η ανάγκη για αυτονομία και ελευθερία.

-Ο Ήλιος είναι η ανάγκη να εκφράσουμε τον εαυτό μας δημιουργικά, ο δημιουργικός μας σκοπός. Η δύναμη της θέλησης και η αυτοπεποίθηση.

– Ο Ταύρος και η Αφροδίτη, είναι οι βασικές μας αξίες και ο τρόπος που αποκτάμε τους πόρους που χρειαζόμαστε για την φυσική και βιολογική μας επιβίωση, σύμφωνα με αυτές τις αξίες και μέσα από την αξιοποίηση των ταλέντων μας. Τι μας λέει λοιπόν αυτός νέος κύκλος που ξεκινά:

 • Πίστεψε πρωτίστως στον εαυτό σου, στην αξία σου και στο ένστικτό σου, εμπιστέψου τη διαίσθησή σου και την εσωτερική σου φωνή!
 • Άλλαξε νοοτροπία και τρόπο σκέψης. Ξεκόλλα από κάθε μίζερη στάση και από συνήθειες που σε αποδυναμώνουν. Βρες νέες λύσεις για να λύσεις τα παλιά προβλήματα. Χρησιμοποίησε την ευφυΐα σου και την εφευρετικότητά σου για να βρεις νέους τρόπους για να προσελκύσεις πόρους.
 • Αγκάλιασε τη διαφορετικότητα σου και αξιοποίησε τη δική σου μοναδικότητα και τα δικά σου ταλέντα, με έναν δημιουργικό και πρακτικό τρόπο που να είναι ωφέλιμος και για την κοινωνία. Οι ιδέες αν μείνουν ιδέες δεν έχουν καμία αξία, πρέπει να γειωθούν και να χρησιμοποιηθούν σε πρακτικές λύσεις.
 • Κράτα σε εγρήγορση και διαύγεια το μυαλό σου, μην το αφήνεις να αποβλακώνεται μπροστά σε μια τηλεόραση ή τα κοινωνικά δίκτυα. Το μυαλό μας και το ένστικτό μας είναι τα μεγαλύτερα όπλα μας για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις. Χρησιμοποιήσε τη τεχνολογία με έξυπνο τρόπο.
 • Βρες νέους φίλους, ομάδες, ομοϊδεάτες, ανθρώπους που μοιράζεσαι ίδιες ιδέες και αξίες, που “ταιριάζουν τα χνώτα” σας και συνεργάσου ισότιμα, δικτυώσου.
 • Βρες το δικό σου σκοπό ακολουθώντας τη δική σου φύση, μην πας κόντρα στη φύση σου. Αν είσαι συναισθηματικός ή εσωστρεφής μην προσπαθείς να κάνεις πράγματα που δεν ταιριάζουν στη φύση σου, άστα για τους πιο εξωστρεφείς και δυναμικούς τύπους. Αξιοποίησε τη διαίσθησή σου και την ευαισθησία σου δημιουργικά. Δεν κάνουν όλοι για όλα, όλα όμως χρειάζονται στο κοινωνικό σύνολο. Όλοι έχουμε ένα δικό μας, μοναδικό χάρισμα να αξιοποιήσουμε. Είναι ο σκοπός για τον οποίο γεννηθήκαμε. Όταν βρούμε αυτόν τον σκοπό, τότε εκπληρώνουμε την επιθυμία της ίδιας μας της ψυχής.

Εξατομίκευση σημαίνει πάνω απ όλα το να μπορείς να είσαι ικανός να ακούς την εσωτερική σου φωνή, μέσα από τον εσωτερικό και εξωτερικό θόρυβο, να αναγνωρίσεις και να σεβαστείς την μοναδικότητά σου, να την αξιοποιήσεις για να μπορέσεις να επιβιώσεις ο ίδιος και να προσφέρεις στην κοινωνία. Να μην παγιδεύεσαι σε ιδέες, πρότυπα, κριτική ή απαιτήσεις των άλλων στο τι είναι επιτυχία, κύρος, ασφάλεια, ή πρεστιζ.

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!

© astrofeggia.com

Νέα Σελήνη, έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη

Αλλαγή νοοτροπίας και αναζήτηση νέου νοήματος

Το 2020 κάνει θεαματικό φινάλε με δυο κορυφαία αστρολογικά γεγονότα που είναι το απαύγασμα όλων όσων μάθαμε αυτή τη δύσκολη χρονιά:

Την έκλειψη Ηλίου στο Τοξότη στις 14/12 και την κορυφαία σύνοδο του Δία με τον Κρόνο στον Υδροχόο στις 21/12, που ανοίγει την πύλη μιας νέας εποχής!

Το 2020, μέσα από την έμφαση στο ζώδιο του Αιγόκερω, αναγκαστήκαμε όλοι να αντιληφθούμε την έννοια των περιορισμών, της συμμόρφωσης, της ευθύνης, της παροδικότητας, της υπομονής και της προσγείωσης σε μια πραγματικότητα που μας στρίμωξε και μας ανάγκασε να δούμε τα προσωπικά μας όρια και την ευάλωτη πλευρά μας.

Μέσα από αυτή την αναγκαστική ψυχοθεραπεία, όλοι υποχρεωθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τη σκοτεινή μας πλευρά, τους φόβους, τις εμμονές, τις ανασφάλειες, τις νευρώσεις και τα ψυχολογικά μοτίβα που μας προσδιόρισαν από την παιδική μας ηλικία και πάνω στα οποία δομήθηκε η ζωή μας, οι αξίες μας, οι αντιλήψεις μας και η κοινωνία. Σίγουρα πολλές ψευδαισθήσεις διαλύθηκαν, γίναμε σοφότεροι, δυνατότεροι και συναισθηματικά ωριμότεροι.

Η Νέα Σελήνη και ολική έκλειψη Ηλίου στις 14 Δεκεμβρίου και η έκλειψη Σελήνης που προηγήθηκε στις 30/11, στον άξονα Τοξότη – Διδύμων των Δεσμών Σελήνης, μας θέτουν το ερώτημα, για το επόμενο εξάμηνο, του τι έχει και τι δεν έχει πλέον ουσιαστικό νόημα από δω και πέρα; Τι είναι πλέον αλήθεια και τι ψέμα, που να πιστέψουμε, που να στηριχθούμε και πως να πορευτούμε; Το θέμα δεν είναι πλέον θεωρητικό, είναι ζήτημα επιβίωσης.

Κατά πόσον οι πεποιθήσεις που είχαμε μέχρι σήμερα για την πραγματικότητα ήταν αληθινές ή όχι; Τα οικονομικά συστήματα, οι πολιτικές εξουσίες, τα ιδεολογικά, επιστημονικά ή θρησκευτικά δόγματα, μπορούν να προσφέρουν λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα; Όχι, γιατί ακριβώς αποτελούν μέρος του προβλήματος που τα δημιούργησε.

 • Ο Τοξότης εκφράζει την ανάγκη για την ανακάλυψη της αλήθειας, την ερμηνεία των φυσικών νόμων και τη διεύρυνση των ορίων της αντίληψης. Την αναζήτηση του νοήματος της ζωής. Αν οι αντιλήψεις πάνω στις οποίες δομήσαμε την κοινωνία και τις δομές εξουσίας μέχρι σήμερα ήταν σωστές, δεν θα μας είχαν οδηγήσει στα σημερινά ολέθρια αποτελέσματα. Δεν μπορούμε από δω και πέρα να πορευτούμε με αυτές τις αντιλήψεις, μια νέα αλήθεια και ένα νέο όραμα πρέπει να αναδυθεί, για να βρούμε νόημα και πίστη για τη ζωή.

Η σύνοδος του Ερμή με τον Ήλιο και τη Σελήνη σε αυτή την έκλειψη πιθανόν να φέρει μια νέα πληροφορία, μια αποκάλυψη, που θα μας κάνει να δούμε το παρελθόν με έναν νέο τρόπο. Κάτι που πιστεύαμε μέχρι τώρα αποδομείται ή αναθεωρείται! Μπορεί να είναι και η ίδια η αυτοεικόνα μας, αυτό που νομίζαμε μέχρι τώρα για τον εαυτό μας. Αυτό που είχαμε μάθει να πιστεύουμε ότι είμαστε, μέσα από τον τρόπο που μεγαλώσαμε και μέσα από τους μηχανισμούς άμυνας που είχαμε δημιουργήσει.

Ο Άρης και η Έρις από το Κριό είναι σε τρίγωνο με τα φώτα, τον Ερμή και τον Ν. Δεσμό και σε εξάγωνο με τον Β. Δεσμό Σελήνης. Είναι μια στιγμή αλήθειας που έρχεται μέσα μια πρόκληση που μας αναγκάζει να δούμε τι πραγματικά χρειαζόμαστε. Ο Κριός είναι το ένστικτο επιβίωσης και ο Τοξότης η διαίσθησή μας. Αυτά τα δυο είναι τα όπλα που θα μας δώσουν ξανά την εσωτερική πίστη στις δικές μας δυνάμεις.

Το νόημα είναι να κάνουμε νέες επιλογές σχετικά με τις παλιές καταστάσεις, που να αντανακλούν την προσωπική μας αλήθεια! Την αυτονόμησή μας και την ανάγκη μας για προσωπική ελευθερία.

Ο Δίας, κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, βρίσκεται στην τελευταία μοίρα του Αιγόκερω μαζί με τον Κρόνο, λίγο πριν την είσοδό τους στον Υδροχόο. Το κλείσιμο της διέλευσής τους από τον Αιγόκερω ολοκληρώνεται με αυτήν την έκλειψη, ρίχνοντας φως σε κάτι που πρέπει να δούμε και να αναθεωρήσουμε από το παρελθόν.

 • Έκλειψη Ηλίου σημαίνει ότι η Σελήνη επισκιάζει τον Ήλιο.

Ο Ήλιος εκφράζει την αρσενική αρχή. Η σκοτεινή πλευρά του Ήλιου στον Τοξότη είναι ο δογματισμός. Ο φονταμενταλισμός. Τα πατριαρχικά δόγματα. Σου επιβάλλω το δόγμα μου ως τη μια και μοναδική αλήθεια. Ο δογματισμός είναι προϊόν ανασφάλειας.

Η Σελήνη συμβολίζει τη θηλυκή αρχή, το παρελθόν, την συναισθηματική μας φύση και την ανάγκη μας για ασφάλεια. Την υποκειμενική αλήθεια.

Πώς η ανάγκη μας για συναισθηματική ασφάλεια έχει δημιουργήσει τις αντιλήψεις μας για την πραγματικότητα;

Η Έκλειψη γίνεται σε όψη 1,5 τετραγώνου με τον Ουρανό και την Λίλιθ. Η Λίλιθ είναι η καταπιεσμένη θηλυκή ενέργεια, η διαισθητική θηλυκή δύναμη αναγέννησης της ίδιας της ζωής. Ο Ουρανός σε σύνοδο με τη Λίλιθ, απελευθερώνει αυτή την αρχέγονη θηλυκή δύναμη στο ζώδιο του Ταύρου, που είναι το ζώδιο της Αφροδίτης, της θηλυκής αρχής, της αρμονίας και της διατήρησης της ζωής.

Η Αφροδίτη στο τέλος του Σκορπιού είναι σε εξάγωνο με Δία και Κρόνο και τρίγωνο με Χείρωνα ενώ η Παλλάδα Αθηνά, έχει ήδη περάσει πρώτη στον Υδροχόο.

Το δόγμα “ενός ανδρός αρχή” του Αιγόκερω, δεν εξυπηρετεί πλέον την εξέλιξη. Η σύνοδος Δία -Κρόνου στις 21/12, γίνεται στην 0η του Υδροχόου σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό της Αφροδίτης! Η νέα φιλοσοφία ζωής που αναδύεται και οι νέες αξίες, πρέπει να είναι σε αρμονία και σεβασμό με την θηλυκή αρχή, τη φύση, την ειρήνη, την συνεργασία, την υποστήριξη της ζωής, να προσφέρει βιώσιμες διεξόδους και πρακτικές λύσεις στην επιβίωση μας.

Σε προσωπικό επίπεδο, όλοι καλούμαστε να δούμε που έχουμε υπάρξει δογματικοί, εξ’ αιτίας των ανασφαλειών μας και να διευρύνουμε την αντίληψή μας, αποδεχόμενοι την υποκειμενικότητα της άποψής μας και ακούγοντας και την άλλη άποψη με σεβασμό. Το τετράγωνο του Ποσειδώνα με τα φώτα και τους Δεσμούς Σελήνης, αποδομεί τις μέχρι τώρα προκαταλήψεις μας και ενισχύει την ενσυναίσθηση στο να κατανοήσουμε και την αλήθεια του άλλου.

Η εποχή του υδροχόου που ακολουθεί απαιτεί επίγνωση και συναισθηματική ωριμότητα, αποδοχή της μοναδικότητας και της διαφορετικότητας του καθενός, συνευθύνη, συνεργασία, ισοτιμία, ενεργό συμμετοχή και μια νέα πρόταση δημοκρατικής συνύπαρξης.

Για να αποδεχθούμε όμως τους άλλους όπως είναι, πρέπει πρώτα να αποδεχθούμε και να σεβαστούμε την δική μας αξία, μοναδικότητα και εσωτερική αλήθεια, τη προσωπική μας ουσιαστική ανάγκη να είμαστε ο εαυτός μας, πέρα από τις αντιλήψεις των γονιών μας και την έγκριση των άλλων. Αυτό είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και είναι βασικό ζητούμενο της υδροχοϊκής εποχής.

Καλή Νέα Σελήνη σε όλους!

© astrofeggia.com

Ποσειδώνας ορθόδρομος και έκλειψη Σελήνης. Πνευματικό κάλεσμα

Οι μέρες που ακολουθούν μέχρι το κλείσιμο αυτής της χρονιάς είναι πάρα πολύ ιδιαίτερες!

 • Στις 30 Νοεμβρίου έχουμε πανσέληνο και μερική έκλειψη σελήνης στην 8η 38 των Διδύμων στο Βόρειο Δεσμό Σελήνης.

Ο Ήλιος βρίσκεται στον πύρινο Τοξότη, που συμβολίζει την επέκταση της γνώσης, τη φιλοσοφική και διαισθητική αντίληψη.

Ο Ποσειδώνας βρίσκεται σε στάση στην 18η10’ των Ιχθύων και στις 29 Νοεμβρίου γυρίζει ορθόδρομος, ενώ ταυτόχρονα τετραγωνίζει τους Δεσμούς Σελήνης.

Η ενέργεια του Ποσειδώνα είναι τεράστια!

Όταν ένας πλανήτης είναι σε στάση, η ενέργειά του πολλαπλασιάζεται.

Μπορεί να νιώθουμε μεγάλη σύγχυση, απογοήτευση, αίσθημα απώλειας νοήματος, φόβο, ψυχολογική διάλυση, απαισιοδοξία. Ο Ποσειδώνας μας κάνει να συνειδητοποιούμε πόσο πεπερασμένη είναι η εγωκεντρική μας αντίληψη και να νιώσουμε ταπεινοί για να αφεθούμε με πίστη σε κάτι που μας υπερβαίνει. Να προσευχηθούμε και να αναζητήσουμε το θαύμα. Όταν γυρίσει σε ορθή τροχιά, φέρνει μια νέα αποκάλυψη. Φέρνει μια νέα ελπίδα! Ένα νέο όνειρο!

Ο Ποσειδώνας είναι υπερβατικός, απροσδιόριστος, είναι το συλλογικό ασυνείδητο και η ύψιστη αλήθεια. Δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην ενέργεια του Ποσειδώνα με τη λογική.

Τον Ποσειδώνα τον νιώθουμε μέσα από τη συγκίνηση, την έμπνευση, τη ψυχική ανάταση, τη ποίηση, τη μουσική, την προσευχή και το διαλογισμό. Και τότε νιώθουμε αγάπη, αληθινή αγάπη. Η αγάπη έρχεται μέσα από τη χαρά και την αγαλλίαση, σαν ευλογία!

Ο Δίας και ο Τοξότης, είναι η αντίληψή μας για την πραγματικότητα, ο τρόπος που ερμηνεύουμε τους φυσικούς νόμους και δημιουργούμε μια φιλοσοφική θεώρηση για τον κόσμο, μια πίστη για το πώς είναι τα πράγματα. Όμως η θεώρηση του Δία, είναι πεπερασμένη. Ο Δίας κινείται μέσα από τα όρια του Κρόνου, του γήινου επιπέδου. Η αλήθεια του Δία είναι σχετική, είναι μια άποψη για την πραγματικότητα, δεν είναι η απόλυτη πραγματικότητα. Είναι το δάχτυλο που δείχνει το φεγγάρι, δεν είναι το φεγγάρι. Είναι ένα δόγμα.

Η αλήθεια του Ποσειδώνα είναι πάνω από τις θρησκείες, την επιστήμη και τα δόγματα. Είναι η άχρονη και αθάνατη δύναμη της ζωής, πέρα από τόπο και χρόνο, που διαπερνά και εκδηλώνει τα πάντα. Είναι καθαρό φως και αυθόρμητη καλοσύνη.

 • Το τετράγωνο του Ποσειδώνα στο Νότιο Δεσμό Σελήνης στο Τοξότη μας δείχνει ότι πολλές στερεότυπες απόψεις μας για τον κόσμο και τη φύση της πραγματικότητας διαψεύδονται. Δεν λειτουργούν πια και δεν υποστηρίζουν την εξέλιξή μας.
 • Η έκλειψη Σελήνης στο Β. Δεσμό στο Δίδυμο μας αναγκάζει να δούμε μια άλλη άποψη της πραγματικότητας.

Ο Ερμής και ο Δίας, οι δυο κυβερνήτες των Δεσμών Σελήνης είναι σε αρμονική σχέση μεταξύ τους σ’ αυτή την Πανσέληνο. Ο Ερμής από το Σκορπιό, σε εξάγωνο με Δία, Αθηνά και Κρόνο. Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα και ο Ήλιος σε χιαστί με τον Ουρανό! Μια νέα αλήθεια αναδύεται.

Οι εξελίξεις είναι μπροστά μας. Τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι νομίζουμε. Μια μεγάλη εξελικτική στροφή συμβαίνει!

Η χρονιά αυτή θα κλείσει με την μεγάλη σύνοδο Δία-Κρόνου στον Υδροχόο ακριβώς στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Αυτό είναι μεγάλη αλλαγή!

Έχουμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε αυτή τη τεράστια ενέργεια του Ποσειδώνα για καλό, να φυτέψουμε πολύ θετικούς σπόρους για το μέλλον. Ο κόσμος είναι μια αντανάκλαση του συλλογικού ασυνείδητου. Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι και ό,τι κάνουμε, λέμε και σκεφτόμαστε έχει αντίκτυπο στο συλλογικό όνειρο που διαμορφώνουμε και το ονομάζουμε πραγματικότητα.

Ο Ποσειδώνας είναι το ίδιο μας το πνεύμα. Το πνεύμα είναι ένας καθρέφτης. Μας επιστρέφει πίσω αυτό που εμείς έχουμε φυτέψει στο παρελθόν.

Σε όλο τον πλανήτη, εκατομμύρια άνθρωποι συντονίζονται τώρα σε ομαδικούς διαλογισμούς με κοινή ευχή το καλό όλης της ανθρωπότητας. Ποτέ πριν τόσοι άνθρωποι ταυτόχρονα δεν συμμετείχαν σε κοινή προσευχή.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος και μεγαλύτερη ευκαιρία, για να συμβάλουμε όλοι συνειδητά, από το να αφήσουμε την καρδιά μας να πλημμυρίσει φως. Ας συντονιστούμε στη δόνηση της χαράς και η χαρά θα επιστρέψει σε μας.

Οι ημερομηνίες που ακολουθούν μέχρι τα Χριστούγεννα είναι πολύ σημαντικές, ας τις αξιοποιήσουμε συμμετέχοντας πνευματικά για το κοινό καλό! Μην τις αφήσετε να πάνε χαμένες.

29 Νοεμβρίου, Ποσειδώνας ορθόδρομος

30 Νοεμβρίου 11:30πμ, Πανσέληνος και έκλειψη Σελήνης

14 Δεκεμβρίου, 6:17μμ, νέα Σελήνη, και ολική έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη

21 Δεκεμβρίου, 8:20μμ, σύνοδος Δία-Κρόνου στην 0η του Υδροχόου και Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Η κορύφωση αυτής της χρονιάς και η αρχή μιας νέας εποχής.

Ας κάνουμε τα φετινά Χριστούγεννα τα πιο ουσιαστικά! Δεν είναι τα στολίδια, τα ρεβεγιόν και τα ψώνια η ουσία των Χριστουγέννων, το άνοιγμα της καρδιάς μας είναι στη συμπαντική αγάπη!

Χαλαρώστε σε ησυχία, αφήστε το νου σας να ηρεμήσει από τις σκέψεις. Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας και αφήστε το πνεύμα σας να γαληνέψει. Όταν νιώσετε χαλαροί, οραματιστείτε δυνατό, καθαρό φως να έρχεται από το κέντρο του γαλαξία και να πλημμυρίζει τον κόσμο, να γεμίζει τη καρδία σας και την καρδιά όλων των όντων, νιώστε όλα τα όντα να συνδέονται μέσα από το φως και στείλτε δυνατές ευχές για το καλό όλων! Νιώστε το φως να διαλύει όλη την αρνητικότητα και να καθαρίζει όλα τα όντα από τη δυστυχία. Νιώστε τα πάντα να δονούνται από χαρά και να ενώνονται με αγάπη! Αφιερώστε αυτή τη χαρά σε όλους!

Καλή και ευλογημένη Πανσέληνο!

Είθε όλα τα όντα να είναι ευτυχισμένα, και να κατέχουν την αιτία της ευτυχίας

Είθε να απελευθερωθούν από το πόνο και τη δυστυχία και την αιτία της δυστυχίας

Είθε να μην αποχωριστούν ποτέ την τέλεια ευτυχία, που είναι χωρίς κανένα πόνο

Είθε να παραμένουν στη κατάσταση της τέλειας αταραξίας, που είναι χωρίς προσκόλληση ή απέχθεια

© astrofeggia.com

Σύνοδος Δία Πλούτωνα, Άρης ορθόδρομος και Νέα Σελήνη στο Σκορπιό! Στον πυρήνα της αλήθειας

Στις 12 Νοεμβρίου, ο Δίας έρχεται στη τρίτη και τελευταία σύνοδό του με τον Πλούτωνα, στην 22η 52’ του Αιγόκερω ενώ ο Άρης στις 13 Νοεμβρίου ετοιμάζεται να ορθοδρομήσει στη 15η 14’ του Κριού. Οι εξελίξεις επιταχύνονται! Οι αλλαγές είναι βαθιές.

Η σύνοδος Δία Πλούτωνα είναι πάρα πολύ σημαντική, καθώς μια τέτοια σύνοδος στο ζώδιο του Αιγόκερω έχει να γίνει από το 1771!

Η σύνοδος γίνεται στην ίδια μοίρα που έγινε η μεγάλη σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα τον Ιανουάριο και σε αυτή τη μοίρα ορθοδρόμησε ο Πλούτωνας στις 5 Οκτωβρίου.

Ο συμβολισμός Sabian για την 22-23 του Αιγόκερω είναι “ δυο βραβεία για την ανδρεία στον πόλεμο”. Είναι η ανταμοιβή του ήρωα που έφερε εις πέρας την αποστολή του. Η επιβράβευση της ακεραιότητας, του θάρρους, της επιμονής του αλτρουισμού και της ανθεκτικότητας στον αγώνα που έκανε ο στρατιώτης στη μάχη.

Ο Άρης στον Κριό συμβολίζει το ταξίδι του ήρωα και το ότι ο Άρης ορθοδρομεί ταυτόχρονα με τη σύνοδο Δία – Πλούτωνα δείχνει απόλυτα το νόημα αυτής της μοίρας.

Ο Κριός είναι το ταξίδι προς την αυτοπραγμάτωση και για να δικαιωθεί ο αγώνας, ο στόχος πρέπει να ναι υψηλός και δίκαιος, ο ήρωας να είναι απόλυτα επικεντρωμένος και να μην τον ξεχνά ποτέ, όσα εμπόδια και προκλήσεις κι αν συναντήσει. Να παλέψει με τους εσωτερικούς του δαίμονες, να αναπτύξει θάρρος, αντοχή και σοφία, και κυρίως να πιστέψει στον εαυτό του.

Ο Πλούτωνας είναι η εξέλιξη της ψυχής και ο Δίας η αναζήτηση της αλήθειας και της σοφίας. Η διαισθητική δύναμη και η κατανόηση της ουσίας!

Η μεγαλύτερη πρόκληση, είναι να ευθυγραμμιστεί η προσωπική θέληση με έναν σκοπό που να προφέρει στο συλλογικό καλό. Ο Αιγόκερως απαιτεί αντοχή, ακεραιότητα χαρακτήρα και ωριμότητα. Όταν όλα αυτά συνυπάρχουν, η ανταμοιβή και η δικαίωση θα έρθουν.

Όλοι μας είμαστε σ’ αυτό το ταξίδι και πρέπει να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να κρατήσουμε ζωντανό το όραμα για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, να μην παρασυρθούμε ούτε από το θυμό ούτε από την απαισιοδοξία, να αντέξουμε με θάρρος και πάνω απ όλα να κρατήσουμε καθαρή την καρδιά μας.

Η αναδρομή του Ερμή και του Άρη το προηγούμενο διάστημα σε συνδυασμό και με τις όψεις του Χείρωνα μας ανάγκασαν να δούμε βαθύτερα μέσα μας, το πώς η σκέψη μας και η αντίληψή μας μπορεί να φιλτράρεται κάθε φορά μέσα από το μοτίβο των συναισθημάτων και κυρίως των φόβων και των ανασφαλειών μας. Μας ώθησε να επανεξετάσουμε μέσα μας τι μας μπλοκάρει, τι μας δημιουργεί αίσθημα αδυναμίας και ανεπάρκειας. Έγινε μια βαθιά εσωτερική θεραπεία.

Τα τετράγωνα του Ερμή με τον Κρόνο εμπόδισαν τα σχέδια μας και η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Άρη δημιούργησε πόλωση στις σχέσεις. Αυτό μας ανάγκασε να δούμε καλύτερα τον αντίκτυπο που έχουν οι άλλοι σε μας και πόσο εύκολα μπορούν να επηρεάσουν τη δική μας αίσθηση εαυτού.

Το ζητούμενο είναι να βρούμε τη δική μας αυθεντικότητα και αλήθεια, να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και τον εαυτό μας. Να αποδεχθούμε την αξία μας. Αλλιώς δεν μπορούμε να αγωνιστούμε.

Ο Δίας σχετίζεται με τις πεποιθήσεις μας και τις άκαμπτες ιδέες μας. Ο Ποσειδώνας όλο αυτό το διάστημα και μέχρι το Μάρτιο, τετραγωνίζει τους Δεσμούς Σελήνης.

Τίποτα δεν είναι όπως νομίζουμε. Ο Ποσειδώνας απομυθοποιεί και διαλύει στερεότυπα πεποιθήσεων, δογμάτων και ιδεολογιών που μέχρι τώρα θεωρούσαμε ως “αλήθειες”.

Ο Δίας κυβερνά το Νότιο Δεσμό στο Τοξότη. Η παγκοσμιοποίηση, ο διεθνισμός, η ασύδοτη κερδοσκοπία, ο θρησκευτικός φανατισμός, οι πολυεθνικές, ο ευδαιμονισμός, ο επεκτατισμός, όλα αυτά σχετίζονται με το Τοξότη και το Δία. Μπορεί να δείχνει ότι κερδίζουν έδαφος, γιατί ο Ποσειδώνας σε τετράγωνο με το Νότιο Δεσμό τα μεγιστοποιεί πρώτα σε υπερβολικό βαθμό, ώστε να φανεί η πλάνη σε όλο της το μεγαλείο, πριν τα αποδομήσει.

Στις 15 Νοεμβρίου έχουμε μια Νέα Σούπερ Σελήνη στο Σκορπιό.

 • Ο Σκορπιός είναι η ουσία των πραγμάτων.
 • Η αποκάλυψη αυτού που είναι κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια.
 • Η πραγματική μας δύναμη
 • Ο πυρήνας αξιών και αυτοαξίας μας
 • Η δύναμη αναγέννησης και καθολικής μεταμόρφωσης της ύπαρξής μας

Τίποτα δεν παραμένει ίδιο μετά το πέρασμα από το Σκορπιό

Η Νέα Σελήνη είναι σε εξάγωνο με τη σύνοδο Δία – Πλούτωνα. Το τελευταίο εξάγωνο εμπεριέχει μια νέα δημιουργική δυνατότητα.

Μπορούμε να αντλήσουμε μεγάλη εσωτερική δύναμη και επίγνωση με αυτή την Νέα Σελήνη.

Η βασική προϋπόθεση είναι να κρατήσουμε καθαρή την καρδιά μας και να ταυτιστούμε με τη εσωτερική μας καθαρότητα, τον εσωτερικό μας πυρήνα. Να μην παρασυρθούμε στις κατώτερες δονήσεις των εμμονών, του φόβου και του θυμού. Να να κρατήσουμε ζωντανή τη πίστη στο φως και στην δική μας δύναμη και να εναρμονίσουμε τους στόχους μας με το κοινό καλό.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να συμπυκνώσει καλύτερα την ουσία, από τους στίχους του Καβάφη:

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,

να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος,

γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,

τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,

τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,

αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή

συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,

τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,

αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,

αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Καλή Νέα Σελήνη σε όλους!

© astrofeggia.com

Πανσέληνος στο Ταύρο σε σύνοδο με Ουρανό. Δύναμη μεταμόρφωσης και αφύπνισης!

Photo by Ayu Shakya on Pexels.com

Ο Ουρανός βρίσκεται στη κοντινότερη απόστασή του από τη γη. H δεύτερη, μπλε Πανσέληνος του Οκτωβρίου, ολοκληρώνεται στις 31/10, στις 4:49μμ, σε απόλυτη σύνοδο με τον Ουρανό, στην 8η μοίρα του Ταύρου και τον Ήλιο στην 8η μοίρα του Σκορπιού. Το 8 είναι μαγικός αριθμός. Είναι το άπειρο, η αρχέγονη δύναμη μεταμόρφωσης.

Ο Σκορπιός συμβολίζεται από το φίδι και τον αετό. Το φίδι σέρνεται στη γη, ενώ ο αετός πετά ψηλά και βλέπει τα πάντα πεντακάθαρα. Βλέπει μέσα από τη δύναμη του Ουρανού, που είναι το ξύπνημα από την άγνοια.

Αυτή η πανσέληνος έχει τεράστια δύναμη απελευθέρωσης από τη σκιά των φόβων και των ανασφαλειών, μέσα από τη δυνατότητα να δεις καθαρά, να δεις αυτό που είναι και όχι ό,τι φοβάσαι ή νομίζεις ότι είναι!

Ο Σκορπιός είναι δύναμη. Αλλά η πραγματική δύναμη δεν είναι στην εξουσία του εγώ, είναι η δύναμη του πνεύματος, ο σπόρος της φώτισης που κρύβεις μέσα σου. Αυτή η δύναμη αφυπνίζεται ακαριαία, όταν αντιμετωπίσεις κατάματα τη σκοτεινή σου πλευρά και τολμήσεις να αποδεχθείς την αλλαγή!

Ο Βούδας, λίγο πριν φωτιστεί, αντίκρισε κατάματα όλους τους βαθύτερους φόβους του και κατάλαβε ότι είναι απατηλές ψευδαισθήσεις. Τότε έγινε η μεγάλη αλλαγή και η ίδια η ιδέα του εγώ διαλύθηκε.

Η δύναμη του Σκορπιού για βαθύ ψυχολογικό μετασχηματισμό και υπέρβαση των προσωπικών ορίων που σε περιορίζουν, φωτίζεται από τη δύναμη αυτής της Πανσελήνου με την ηλεκτρική δύναμη του Ουρανού, που ρίχνει φως, σε ό,τι σκοτεινό πρέπει να φωτιστεί και να διαλυθεί.

Ο Ταύρος είναι η ίδια η δύναμη της ζωής, η δύναμη αυτοσυντήρησης και επιβίωσης, οι φυσικοί μας πόροι που μας θρέφουν και μας κρατούν ζωντανούς. Η Σελήνη στον Ταύρο είναι σε έξαρση και μαζί με τον Ουρανό μας δείχνει κατάματα την πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να ζούμε πλέον με ψευδαισθήσεις.

Τι πρέπει να ξεφορτωθούμε μέσα μας και να αφήσουμε να διαλυθεί για να πάμε παραπέρα; Τι μας κρατά δέσμιους; μα τι άλλο από τους ίδιους μας τους φόβους, που προβάλλονται μέσα από την αντίθεση της Αφροδίτης, κυβερνήτη της πανσελήνου, στο Ζυγό, με το Χείρωνα στο Κριό.

Η αντίθεση της Αφροδίτης με το Χείρωνα είναι η θεραπεία μας μέσα από την αγάπη, το μοίρασμα, μέσα από την προσφορά στους άλλους, μέσα από την ισορροπία μας, πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με τους άλλους.

Ο ανάδρομος Άρης στο Κριό οφείλει να πολεμήσει για το κοινό καλό, υπερβαίνοντας το φόβο, στοχεύοντας σε ένα πανανθρώπινο ιδανικό, για την ισορροπία στον πλανήτη γη, για την ίδια την επιβίωσή μας και τις ανθρώπινες αξίες. Ο ανάδρομος ερμής στον Ζυγό στο δεύτερο ακριβείας τετράγωνο με τον Κρόνο, θα φέρει αλήθειες και θα αλλάξει την αξιολόγησή μας για τα πράγματα.

Μόνο έτσι θα πάμε παραπέρα! Και η δύναμη επίγνωσης που φέρει ο Ουρανός είναι το κλειδί! Μέσα σε μια μόνο στιγμή καθαρής επίγνωσης, καίγεται αρνητικό κάρμα αιώνων, μας λένε οι φωτισμένοι δάσκαλοι.

Αυτή η πανσέληνος θα μας δείξει αν η πορεία της ζωής μας, ατομικά και συλλογικά, είναι στη σωστή κατεύθυνση ή αν πρέπει να αλλάξουμε ρότα.

Αν αυτό που επιτελούμε, ο καθένας από μας, μέσα από τη δική του εργασία και συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι, είναι ευθυγραμμισμένο με το κοινό καλό, τότε θα ενδυναμωθεί, αν είναι εις βάρος της εξέλιξης τότε θα καταρρεύσει.

Άκου το σώμα σου, σε αυτή την πανσέληνο. Δες τι μηνύματα σου στέλνει το σώμα σου, αφουγκράσου τον εαυτό σου, μέσα από αυτοσυγκέντρωση στην αναπνοή σου.

Το σώμα μας είναι δάσκαλος, μάς προειδοποιεί πάντα, μας δίνει σημάδια. Χαλάρωσε, μείνε για λίγο σε ησυχία και άσε το σώμα σου να αναπνεύσει και να σου μιλήσει, δώσε του τη φροντίδα σου και την προσοχή σου. Όταν συγκεντρώνεσαι στο εδώ και τώρα, στην παρούσα στιγμή και στο σώμα σου, ο φόβος διαλύεται.

Ο Ταύρος είναι το σώμα μας και η σελήνη είναι το όχημα της ψυχής μας. Αυτά τα δυο πρέπει να τα σεβόμαστε, να μην τα κακοποιούμε. Να βρίσκονται σε αρμονία.

Η Σελήνη στο Ταύρο είναι αυτο-φροντίδα και σεβασμός στην ύπαρξη, τη δική μας αλλά και των άλλων. Και ο Ουρανός είναι ο καθαρός νους! Ο καθαρός νους μιλάει πάντα μόνο μέσα από την ηρεμία και την ησυχία.

Η Σελήνη και η Αφροδίτη είναι η θηλυκή αρχή, ο Ουρανός είναι η αρσενική αρχή. Αυτή είναι η ισορροπία που θέλει η Αφροδίτη στο Ζυγό και ο Ήλιος στο Σκορπιό! Σώμα, νους και ψυχή σε αρμονία. Όταν μέσα μας βρούμε αρμονία, ο φόβος και οι εσωτερικές συγκρούσεις δεν μας ελέγχουν πια, διαλύονται και τότε έρχεται και στον κόσμο αρμονία.

Καλή και αφυπνιστική Πανσέληνο σε όλους!

© astrofeggia.com

Nέα Σούπερ Σελήνη στο Ζυγό – ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς

Photo by Ferdinand Studio on Pexels.com

Διπλωματία ή σύγκρουση;

Αυτό είναι το δίλημμα που θέτει αυτή η Σούπερ Σελήνη, στις 16 Οκτωβρίου, στην 23η 55 του Ζυγού.

Αυτό το σούπερ φεγγάρι φωτογραφίζει απόλυτα το μήνυμα: η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς!!!

Ο Ήλιος και η Σελήνη συναντιώνται στο Ζώδιο της διπλωματίας, της ισοτιμίας και της δικαιοσύνης, στο τελευταίο τετράγωνο με τον Πλούτωνα, το Δία και τον Κρόνο, και σε αντίθεση με τον ανάδρομο Άρη και την Έριδα στον Κριό!


Μπορεί ο Ζυγός να είναι το ζώδιο της διπλωματίας, αλλά εκεί ο Ήλιος βρίσκεται στη πιο αδύναμη θέση του, οπότε το παιχνίδι σαφώς το καθορίζει ο πανίσχυρος ανάδρομος πλουτώνιος Άρης στον Κριό και παρέα με τον ανάδρομο Ερμή στον Σκορπιό, που ψοφάει για παιχνίδια εξουσίας, θα βγάλουν πολλά άπλυτα στη φόρα, ανατρέποντας τις ισορροπίες!

Προς το παρόν τα πράγματα μπορεί να είναι σκοτεινά και θολά, καθώς η σελήνη δεν φαίνεται ακόμα στον ουρανό, αλλά από το πρώτο τέταρτο σελήνης, στις 23 Οκτωβρίου, που θα γίνει στη 0η του Υδροχόου, εκεί ακριβώς δηλαδή που θα γίνει η επόμενη σύνοδος Δία Κρόνου, θα πάρουμε μια γεύση των ανατροπών που θα ακολουθήσουν. Η κορύφωση αυτής της Νέας Σούπερ Σελήνης στη δεύτερη Πανσέληνο του μήνα, στις 31 Οκτωβρίου σε σύνοδο με τον Ουρανό φέρνει ανατροπές και έντονες αναταράξεις.

Το ότι ο Ήλιος βρίσκεται στο τελευταίο τετράγωνο του κύκλου του με τον Πλούτωνα, δείχνει ότι ο παλιός τρόπος, η πεπατημένη, δεν λειτουργεί πια. Ο Άρης στο πρώτο τετράγωνο του κύκλου του, φέρνει έντονες προκλήσεις και απαιτεί πρωτοβουλίες και νέους τρόπους διαχείρισης της κατάστασης, πιο ριζοσπαστικούς.

 • Η 24η του Ζυγού, η μοίρα της Νέας Σελήνης, είναι μοίρα μεγάλης αφύπνισης! Ο συμβολισμός Sabian είναι «τρίτη πτέρυγα στην αριστερή πλευρά της πεταλούδας» και μιλά για μια ασυνήθιστη δύναμη αφύπνισης, που συμβαίνει σπάνια και μπορεί να γίνει ο σπόρος ενός γενικού εξελικτικού βήματος. Η Νέα Σελήνη γίνεται πάνω σε δυο πολύ λαμπερά άστρα, τον Spíca, στην 23 50 του Ζυγού, που σχετίζεται με πνευματική συνειδητοποίηση, αφθονία και πλούτο και τον Arcturus, 24 14 του Ζυγού, που σχετίζεται με την απόδοση δικαιοσύνης μέσα από μάχη και σύγκρουση.
 • Ο συμβολισμός για τη θέση που βρίσκεται ο Άρης, 21 του Κριού, «ένας πηδαλιούχος μπαίνει στο ρινγκ» μιλά για την ανάγκη να αγωνιστείς, να μπεις στη μάχη με θάρρος και αυτοπεποίθηση, να αναμετρηθείς με έναν ισχυρό αντίπαλο, με ψυχή, με συγκέντρωση στο στόχο, για να κάνεις την υπέρβαση και να έρθει η αυτοπραγμάτωση. Είναι ανάγκη να παραμεριστούν όλα τα άλλα και να αναλάβουμε την ευθύνη, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και μόνο. Οι προκλήσεις εμφανίζονται για να μας κάνουν να αλλάξουμε ρότα, να φύγουμε από την πεπατημένη και τη ζώνη ασφάλειας, γιατί αυτά πια δεν λειτουργούν.

Η εξέλιξη δεν είναι στασιμότητα, είναι κίνηση, δράση, αυτό δηλώνουν τα παρορμητικά ζώδια!

Ο χάρτης της Νέας Σελήνης, για την Ελλάδα, έχει ωροσκόπο Καρκίνο, η σελήνη κυβερνά τον πρώτο οίκο και γίνεται στον 5ο οίκο που δείχνει ότι είναι ανάγκη να υπερασπιστούμε την ασφάλειά μας μέσα από τις δικές μας δυνάμεις. Ο Ουρανός, που θα πρωταγωνιστήσει στην πανσέληνο, είναι υποστηρικτικός σε κινήσεις αιφνιδιασμού, έξω από το συνηθισμένο.

Καλή Νέα Σελήνη και καλή δύναμη σε όλους!

© astrofeggia.com

Ανάδρομος Ερμής στον Σκορπιό – η τελική μύηση

Η αναδρομή του Ερμή στον Σκορπιό από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, σε συνδυασμό και με τον ανάδρομο Άρη, αποτελούν το τελευταίο στάδιο εσωτερικής ενδυνάμωσης και η κορύφωση των γεγονότων της χρονιάς που διανύουμε.

Η αναδρομή αυτή του Ερμή είναι η τελευταία για το 2020 αλλά και η τελευταία σε ζώδιο νερού της διετίας 2019-2020. Το 2021, όλες οι αναδρομές του Ερμή θα είναι σε αέρινα ζώδια.

 • Σε προσωπικό επίπεδο, αποτελεί το τελικό στάδιο εσωτερικού σκαψίματος και εσωτερικού ξεκαθαρίσματος, προκειμένου να εξαλείψουμε όλα τα ασυνείδητα ψυχολογικά μοτίβα που εμποδίζουν την περαιτέρω εξέλιξή μας. Να ξεφορτωθούμε όλες τις σκιές, τους φόβους, τις εμμονές, τις βαθιές ανασφάλειες και τις συναισθηματικές προσκολλήσεις που αποτελούν βαρίδια για την πορεία μας προς την εξατομίκευση. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες ανατροπές και προκλήσεις που έρχονται το 2021!

Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο που εκφράζει το προσωπικό ασυνείδητο αλλά και την ίδια μας την ψυχή. Τη δύναμη που όλοι έχουμε στον πυρήνα της ύπαρξης μας, τη πνευματική δύναμη της ίδιας της ζωής! Όμως για να αναδυθεί αυτή η δύναμη πρέπει να καθαριστεί η ψυχή. Το ταξίδι του ήρωα, που ξεκίνησε με τον ο Άρη στον Κριό, δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν αντιμετωπίσουμε πρώτα τη σκοτεινή μας πλευρά, τον εσωτερικό εχθρό. Γι’ αυτό ο Άρης μας δίνει χρόνο με την αναδρομή του και έρχεται τώρα και ο Ερμής να βοηθήσει στον άθλο!

Η διαδικασία ενδυνάμωσης, ώστε να βρούμε την δική μας προσωπική δύναμη, μέσα μας, και να μη στηριζόμαστε σε τίποτα εξωτερικό, γιατί θα αποδειχθεί σαθρό και αναξιόπιστο, ξεκίνησε με την σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα στον Αιγόκερω τον Ιανουάριο, ακολούθησε η σύνοδος Άρη, Δία Πλούτωνα τον Μάρτιο και με τη είσοδο και την πολύμηνη παραμονή του Άρη στον Κριό, μέχρι τον Ιανουάριο 2021, μπαίνει στο τελικό στάδιο, στη κορύφωση και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η απελευθέρωση από το φόβο είναι το κεντρικό ζητούμενο. Η αποκόλληση από τις συναισθηματικές και διανοητικές προσκολλήσεις και τα στερεότυπα συμπεριφορών που μας κρατούν πίσω σε ένα δυσλειτουργικό μοντέλο που πρέπει να αλλάξει.

Ο Ερμής κυβερνά τον Β. Δεσμό Σελήνης στο Δίδυμο και η αναδρομή του στο Σκορπιό θα μας ωθήσει να δούμε πόσα από τα πιστεύω και τις απόψεις μας έχουν ουσία και αλήθεια, ή είναι αποτέλεσμα βαθύτερων φόβων και προσκόλλησης σε ιδέες που δεν ισχύουν πια.

Ο Ερμής μπήκε σε σκιά στις 23/9, στην 25η 54’ του Ζυγού, το ζώδιο της Δικαιοσύνης και της ισορροπίας, κάνοντας τετράγωνο με τον Κρόνο στον Αιγόκερω και θα ορθοδρομήσει στις 4/11 επαναλαμβάνοντας το τετράγωνο με τον Κρόνο. Ο Κρόνος είναι η απόδοση ευθυνών, το ξεπλήρωμα του καρμικού λογαριασμού. Το τελευταίο τετράγωνο του κύκλου, ο Dane Rudhyar το ονομάζει κρίση στη συνείδηση και τις πεποιθήσεις. Τα πιστεύω που ίσχυαν καταρρέουν και μια νέα γνώση πρέπει να αναζητηθεί.

 • Σε συλλογικό και παγκόσμιο επίπεδο, πολλά πρόκειται να αποκαλυφθούν. Σκοτεινά και παρασκηνιακά σχέδια εξουσίας, προδοσίας, διαφθοράς, χειραγώγησης, σεξουαλικά σκάνδαλα, μαύρο και βρώμικο χρήμα, τράπεζες, οικονομία, μυστικές οργανώσεις, εγκληματικότητα, υγεία, θνησιμότητα, είναι θέματα που σχετίζονται με τον Σκορπιό.


Ο Ερμής λίγο πριν την αναδρομή του, έκανε την πρώτη αντίθεση με τον Ουρανό στις 7/10, ημερομηνία που σημαδεύτηκε στην Ελλάδα, από την απόφαση της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή.

Ο Ερμής θα επαναλάβει ανάδρομος τη δεύτερη αντίθεση με τον Ουρανό στις 20/10 και θα κλείσει με την τρίτη αντίθεση με Ουρανό, στις 17 Νοεμβρίου. Μια ημερομηνία ιδιαίτερα φορτισμένη για την Ελλάδα. Ο Ουρανός βγάζει αλήθειες στο φως, αποκαλύψεις που μπορεί να σοκάρουν! Ένταση και έντονη πόλωση όλο αυτό το διάστημα, ρήξεις και συγκρούσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το διάστημα μέχρι τις 20/11 είναι το πιο έντονο, ιδιαίτερα 3-14 Νοεμβρίου, που θα ολοκληρωθεί και η τρίτη σύνοδος Δία-Πλούτωνα.

Ο Ερμής μετά τις 22/11 μέχρι τη 1η Δεκεμβρίου, θα κάνει ένα σερί πολλών καλών όψεων με Ποσειδώνα, Πλούτωνα, Δία και Κρόνο, που θα μας αποζημιώσουν και πολλά θα ξεκαθαρίσουν.

Για την Ελλάδα, η ενεργοποίηση του μεταβλητού σταυρού από την αντίθεση Αφροδίτης – Ποσειδώνα πάνω στους Δεσμούς Σελήνης του γενέθλιου χάρτη και τα τετράγωνα των Δεσμών Σελήνης που διελαύνουν, δείχνει ότι το διάστημα αυτό είναι ύψιστης σημασίας για την μελλοντική πορεία της χώρας και οι αποφάσεις θα είναι καθοριστικής σημασίας, ειδικά στα Εθνικά θέματα! Επειδή υπάρχει πολύ παρασκήνιο, ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνουν μοιραία λαθη!

Ας δούμε όλες τις σημαντικές φάσεις αυτή της τελευταίας επεισοδιακής αναδρομής του Ερμή που θα σφραγίσει το κλείσιμο του 2020:

 • 23/9, ο Ερμής μπαίνει στη σκιά, σε τετράγωνο με Κρόνο στην 25η 54 του Ζυγού
 • 28/9, είσοδος στον Σκορπιό
 • 7/10, πρώτη αντίθεση Ερμή με Ουρανό
 • 14/10, αναδρομή Ερμή, 11 40’ του Σκορπιού
 • 16/10, Νέα Σελήνη στο Ζυγό σε τετράγωνο με Πλούτωνα
 • 18/10, αντίθεση της Αφροδίτης στην Παρθένο με τον Ποσειδώνα, κορύφωση του κύκλου που ξεκίνησε 27/1/20, που σχετίζεται με θέματα υγείας και την εξάπλωση της πανδημίας. Πιθανές αποκαλύψεις καθώς η αντίθεση τετραγωνίζει τους Δεσμούς Σελήνης. Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, εξυγίανση και αποσαφήνιση.
 • 19/10, Άρης τετράγωνο με Δία
 • 20/10, δεύτερη αντίθεση Ερμή αναδρ. με Ουρανό
 • 23/10, Ήλιος στον Σκορπιό
 • 25/10, Ερμής σύνοδο με Ήλιο
 • 27/10,Ερμής αντίθεση με Λίλιθ
 • 28/10, Ερμής ανάδρομος στον Ζυγό
 • 31/10, πανσέληνος στον Ταύρο, σε σύνοδο με Ουρανό
 • 1/11, τρίτο τετράγωνο αναδρ. Ερμή με Κρόνο
 • 3/11, Ερμής ορθόδρομος, σε τετράγωνο με Κρόνο, Δίας σε σύνοδο με Πλούτωνα (μέχρι 19/11). Ημερομηνία Αμερικανικών εκλογών
 • 10/11, επιστροφή του Ερμή στον Σκορπιό
 • 13/11, Ερμής αντίθεση Λίλιθ
 • 14/11, Άρης ορθόδρομος στον Κριό
 • 17/11, τελευταία αντίθεση Ερμή με Ουρανό
 • 20/11, Ο Ερμής βγαίνει από τη σκιά. Τώρα έχουμε περισσότερη κατανόηση των πραγμάτων και μπορούμε να προχωρήσουμε σε αποφάσεις
 • 22/11, Ήλιος στον Τοξότη
 • 24/11, Ερμής τρίγωνο με Ποσειδώνα
 • 27/11, Ερμής εξάγωνο με Πλούτωνα,
 • 29/11, Ερμής εξάγωνο με Δία, Ποσειδώνας ορθόδρομος
 • 30/11, Ερμής εξάγωνο με Κρόνο
 • 1/12, Ερμής στον Τοξότη

© astrofeggia.com

Πανσέληνος Οκτωβρίου στον Κριό – το σημείο καμπής.

Η θηλυκή αρχή απελευθερώνεται, αποκατάσταση ισορροπίας.

Στις 2 Οκτωβρίου, 0:05 ώρα Ελλάδας, αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, έχουμε ίσως τη σημαντικότερη πανσέληνο του 2020.

Ας δούμε γιατί αυτό το φεγγάρι είναι τόσο ιδιαίτερο:

 • Η πανσέληνος γίνεται στην 9η μοίρα του Κριού, σε σύνοδο με το Χείρωνα. Είναι η πρώτη πανσέληνος μετά τη φθινοπωρινή ισημερία και ονομάζεται Πανσέληνος της Συγκομιδής. Η Πανσέληνος που βρίσκεται πλησιέστερα στην ισημερία του Σεπτεμβρίου είναι αστρονομικά ξεχωριστή επειδή ο χρόνος μεταξύ της ανατολής του φεγγαριού μέχρι το επόμενο γίνεται μικρότερος περίπου αυτήν την ώρα. Η διάρκεια της νύκτας αρχίζει να μεγαλώνει σε σχέση με την διάρκεια της ημέρας. Το yin υπερισχύει του yang.
 • Γίνεται σε παρορμητικά ζώδια που δηλώνουν δράση και νέα αρχή.
 • Ο Άρης, κυβερνήτης της Πανσελήνου, είναι ανάδρομος στο ζώδιο της κυριαρχίας του, σε σύνοδο με την Έριδα. Ο Άρης είναι η έκφραση της αρσενικής αρχής, όμως, επειδή είναι ανάδρομος, η λειτουργία του εσωτερικεύεται, γίνεται Πλουτώνια, δηλαδή από yang γίνεται yin. Η Έριδα, η αδερφή του Άρη, εκφράζει τη θηλυκή πλευρά του.
 • Ο Ήλιος στο Ζυγό, κυβερνιέται από την Αφροδίτη, που εκφράζει τη θηλυκή αρχή και η Αφροδίτη βρίσκεται στην αναιρετική μοίρα του Λέοντα. Η Αφροδίτη είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ήλιο, δηλαδή, ο ένας στη θέση που εξουσιάζει ο άλλος. Ο Λέων εκφράζει την εξουσία της αρσενικής αρχής, αλλά η αναιρετική μοίρα δηλώνει κλείσιμο, ολοκλήρωση, έχει λειτουργία yin. Την επομένη της πανσελήνου η Αφροδίτη περνά στην Παρθένο, που είναι ζώδιο της γης και συμβολίζει την ενσάρκωση του πνεύματος στην ύλη, την κάθαρση και τον εξαγνισμό.
 • Ο Κρόνος, που έχει έξαρση στο Ζυγό, το ζώδιο της δικαιοσύνης, της αρμονίας και των σχέσεων, ορθοδρόμησε δυο μέρες πριν, και σε δυο μέρες μετά την πανσέληνο, ορθοδρομεί και ο Πλούτωνας. Η ανάγκη για ακεραιότητα, κάθαρση και απόδοση δικαιοσύνης μπαίνει στο τελικό στάδιο. Τα αποτελέσματα των πράξεων και η απόδοση ευθυνών είναι είναι το ζητούμενο. Ο Πλούτωνας σε χιαστί με τον Β. Δεσμό Σελήνης, υποδηλώνει μια κρίση και τη Νέμεση που ακολουθεί.
 • Η Πανσέληνος γίνεται την μοίρα. Ο αριθμός 9, σχετίζεται με κλείσιμο, ολοκλήρωση, κάθαρση, απελευθέρωση από το παρελθόν και σοφία. Ο Άρης γύρισε ανάδρομος στις 9/9 και θα επιστρέψει ορθόδρομος στις 13/11. Ο αριθμός 13 σχετίζεται με την Αφροδίτη και τη Θηλυκή Αρχή. Ο ωροσκόπος της πανσελήνου, για την Ελλάδα, είναι στην του Καρκίνου. Ο Καρκίνος είναι θηλυκό ζώδιο, που συμβολίζει τη μητρότηττα. Ο Ήλιος είναι σε χιαστί όψη ακριβείας με τον Ουρανό στην μοίρα του Ταύρου. Ο Ταύρος είναι το ζώδιο της Αφροδίτης, της θηλυκής αρχής.
 • Ο Άρης κάνει τρίγωνο με την Αφροδίτη σε αυτή την πανσέληνο. Οι κυβερνήτες των δυο φώτων σε αρμονική σχέση μεταξύ τους.
 • Ο Άρης σε σύγκρουση με Κρόνο, Πλούτωνα, Δία, υποδηλώνει μια κρίση στη δράση, την ανάγκη για εύρεση νέων τρόπων διαχείρισης και επίλυσης των διαφορών ανάμεσα στο άτομο και την κοινωνία, ανάμεσα στο εγώ και τους άλλους.
 • Η πανσέληνος είναι σε σύνοδο με τον Χείρωνα, που συμβολίζει τη θεραπεία, την αποκατάσταση του τραύματος. Η θεραπεία του Χείρωνα στον Κριό, αφορά την σωστή χρήση της δύναμης και του θάρρους. Η θεραπεία έρχεται μέσα από την αναβίωση του πόνου, για να συνειδητοποιηθεί το πρόβλημα.

Ο Χείρωνας μας διδάσκει τη τεράστια διαφορά ανάμεσα στο θάρρος, την ακεραιότητα και την αποφασιστικότητα του ήρωα απέναντι στην κομπλεξική επιθετική εκτόνωση μέσω βίας και θυμού, που είναι σημάδι φόβου και αδυναμίας. Μόνο με αποδοχή των αδυναμιών μας μπορούμε να τις υπερβούμε. Σε προσωπικό επίπεδο η πανσέληνος μπορεί να λειτουργήσει πολύ θεραπευτικά, σε όποιον έχει επίγνωση των αδυναμιών του και παρατηρεί ό,τι εμφανίζεται.

Μας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία εξισορρόπησης του εσωτερικού μας animus – anima, ώστε να βρεί ο καθένας μας τον προσωπικό του στόχο και προορισμό.

Ο ανταγωνισμός και η εριστικότητα είναι ο λάθος τρόπος, που πρέπει να τον εγκαταλείψουμε. Είναι το παλιό, πατριαρχικό μοτίβο που δεν μπορεί πια να λειτουργήσει. Η συνεργασία, η ενσυναίσθηση, η κατανόηση, η ισοτιμία, η διαίσθηση και η σοφία είναι ο νέος τρόπος που εξελικτικά θα πρέπει όλοι να υιοθετήσουμε αν θέλουμε να επιβιώσουμε! Όσοι δεν εναρμονίζονται με την εξελικτική ανάγκη για το κοινό καλό και συνεχίζουν να λειτουργούν ναρκισσιστικά και αλαζονικά, θα υποστούν τις συνέπειες.

Ο συμβολισμός Sabian για την μοίρα του Κριού “ a crystal gazer” μιλάει για την ανάπτυξη της διαισθητικής σοφίας. Όταν εμφανίζεται η διαισθητική ενόραση, δρας υπερνικώντας το φόβο.Έχεις τη δυνατότητα να δεις καθαρά το σύνολο της εικόνας και να δράσεις με επίγνωση. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί όταν είσαι χαμένος μέσα στη ναρκισσιστική φούσκα της έπαρσης.

Ο Ήλιος στο Ζυγό (αέρας) και η Πανσέληνος μαζί με τον ανάδρομο Άρη στον Κριό (φωτιά) εκφράζουν τον «ιερό γάμο», δηλαδή το πάντρεμα του ορθολογισμού με τη διαίσθηση, τη δημιουργική ορμή με τη θηλυκή σοφία. Χωρις αυτήν, η δράση γίνεται απερίσκεπτη και καταστροφική.

Ο ήρωας μπορεί να αναδυθεί μέσα σε μια περιόδο κρίσης, η οποία προκύπτει επειδή το παλιό δεν λειτουργεί πια και καταρρέει. Η ανάδειξη ενός νέου ηγέτη εμφανίζεται όταν υπάρχει κίνδυνος και χρειάζεται δράση. Χωρίς τη θηλυκή σοφία όμως και τη διαίσθηση, δεν μπορεί να δράσει σωστά, γιατί δεν μπορεί να δει τη πραγματική εικόνα.

Ο Ήλιος στον 4ο οίκο σε χιαστί με τον Ουρανό στον 11ο, δείχνει ότι πρέπει να απελευθερωθούμε από ένα δυσλειτουργικό παρελθόν και να ενσωματώσουμε την εμπειρία του παρελθόντος σε νέες δυνατότητες. Ο συμβολισμός για θέση του Ήλιου στην 9η του Ζυγού μιλάει για την ανάγκη να κρατήσουμε από το παρελθόν μόνο τις πραγματικές, αποδεδειγμένες αξίες και να τις ξανασπείρουμε πάνω σε νέο έδαφος. Να φύγουμε από τη στείρα προγονολατρεία και να ερμηνεύσουμε τα παλιά σύμβολα με βαθύτερο τρόπο. Το να βαυκαλιζόμαστε για ένα ένδοξο παρελθόν, χωρίς να υπερασπιζόμαστε έμπρακτα τις αξίες που το δημιούργησαν, δεν έχει κανένα νόημα. Η 9η του Ζυγού, σχετίζεται με την αλχημεία του αριθμού 3, που συμβολίζει την πνευματική σύνθεση. Χρειάζονται νέες συνειδητοποιήσεις και επαναπροσανατολισμός σε συναισθηματικό, διανοητικό και φυσικό επίπεδο. Αναθεώρηση και ανανέωση.

 • Ο Κρόνος ορθόδρομος στην 25η του Αιγόκερω, σε τρίγωνο με τη μοίρα που έγινε Νέα Σελήνη στις 17/9, την 25η της Παρθένου, μπορεί να φέρει μια εποικοδομητική εξέλιξη και υλοποίηση ως προς τα θέματα που άνοιξαν σε αυτή τη Νέα Σελήνη. Από τις 4/10 και μετά, που και o Πλούτωνας γίνεται ορθόδρομος, όλα όσα ανακαλύψαμε μέσα από την εμβάθυνση και ενδοσκόπηση των προηγούμενων 5 μηνών, τώρα μπορούν να οδηγήσουν σε νέες δυνατότητες εξέλιξης.
 • Ο Άρης θα βρεθεί μέχρι τις 6/10, στο πιο κοντινό σημείο με την γη, και αυτό αυξάνει τρομερά την επιρροή του, γιατί δεν θα ξαναβρεθεί εκεί για τα επόμενα 15 χρόνια.
 • Ο Ερμής έχει περάσει στο Σορπιό και είναι σε αντίθεση με τον Ουρανό. Η όψη θα επαναληφθεί άλλες δυο φορές γιατί ο Ερμής θα κινηθεί ανάδρομος από τις 14/10. Είναι η τελευταία αναδρομή του Ερμή σε ζώδιο του νερού, και η τελευταία μέσα στο 2020. Ο Σκορπιός και οι αντίθεσεις με τον Ουρανό, φέρνουν το σκοτεινό, το μυστικό και το κρυμμένο στο φως. Φέρνουν αποκαλύψεις.
 • Η Πανσέληνος, γίνεται σε σύνοδο με το γενέθλιο Πλούτωνα της Ελλάδας, και ο Β. Δεσμός Σελήνης σε σύνοδο με τη γενέθλια Σελήνη της Ελλάδας. Ο Ποσειδώνας πάνω στο μεσουράνημα της Πανσελήνου, τετραγωνίζει τους Δεσμούς Σελήνης. Οι εξελίξεις που πρόκειται να ακολουθήσουν και οι αποφάσεις που θα παρθούν, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη και το μέλλον της χώρας.

Εύχομαι το νέο κεφάλαιο που ανοίγει να φέρει νέες δυνατότητες, περισσότερη ειρήνη, εποικοδομητικές λύσεις και εναρμόνιση στη ζωή όλων! Ίσως όμως όλοι πρέπει να κάνουμε μια υπέρβαση, για το κοινό καλό!

© astrofeggia.com

Ήλιος στο Ζυγό και Φθινοπωρινή Ισημερία

Η ώρα της κρίσης!

Με την είσοδο του Ήλιου στο Ζυγό και τη Φθινοπωρινή Ισημερία, μπαίνουμε στο τελευταίο και πιο επεισοδιακό τρίμηνο της χρονιάς, που θα ολοκληρωθεί με δυο εκλείψεις και το τελευταίο τετράγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Έρχονται αναταράξεις, Προσδεθείτε!

Ο χάρτης της φθινοπωρινής ισημερίας, για την Ελλάδα, έχει ωροσκόπο στην αναιρετική 29η μοίρα του Αιγόκερω, σε σύνοδο με Κρόνο και Πλούτωνα, Κρόνο, Δία και Παλλάδα Αθηνά στον 12ο οίκο. Όλα τα θέματα που άνοιξαν τον από Ιανουάριο έρχονται σε κορύφωση.

Η αναιρετική του Αιγόκερω, συμπυκνώνει όλη τη δυναμική του ζωδίου, καθώς, ό,τι δεν έχει διευθετηθεί σωστά, θα αναδειχθεί μεγαλοπρεπώς για να διευθετηθεί. Ο φορτωμένος 12ος οίκος δηλώνει επίσης κλείσιμο κύκλου, δηλώνει όμως και έντονο παρασκήνιο, έναν κρυφό και υπόγειο σχεδιασμό που έχει δρομολογηθεί από καιρό, που όμως πολλά πράγματα πρόκειται να αποκαλυφθούν.

 • Ο ανάδρομος Άρης σε σύνοδο με την Έριδα είναι στον 3ο οίκο, που σχετίζεται με πληροφορίες και ειδήσεις και ο Ερμής στον ένατο που σχετίζεται με την αναζήτηση της αλήθειας.
 • Ο Ερμής, που κυβερνά τον Β. Δεσμό, κάνει πολλές όψεις και θα πρωταγωνιστήσει μαζί με τον Άρη. Η επικοινωνία θα δυσκολέψει πολύ, θα υπάρξουν έντονες συγκρούσεις, αλλά θα μάθουμε και πολλά. Η αντίθεση του Ερμή με Άρη και τα τετράγωνα με Πλούτωνα, Κρόνο, Δία, καθώς και ο Β. Δεσμός σε χιαστί με Κρόνο και Πλούτωνα δείχνει έντονες αντιδράσεις και θυμό καθώς η ανάγκη για προσωπική έκφραση και ελευθερία του λόγου θα είναι πολύ έντονη.

Καθώς ο Ερμής βρίσκεται στο τελευταίο τετράγωνο του κύκλου του με Δια, Κρόνο, Πλούτωνα, που δηλώνει κρίση στη συνείδηση και τις πεποιθήσεις, σημαίνει ότι πολλά πράγματα που πιστεύαμε και θεωρούσαμε ως αλήθεια θα καταρρεύσουν.

 • Ο Πλούτωνας έχει επιστρέψει στην 22η μοίρα του Αιγόκερω, εκεί που ήταν στην έκλειψη του Ιανουαρίου και στη σύνοδό του με τον Κρόνο και σε αυτή τη μοίρα θα ορθοδρομήσει στις 5/10.

Ο συμβολισμός Sabian αυτής της μοίρας είναι “ο στρατιώτης που λαμβάνει δυο βραβεία ανδρείας ” είναι “η επιστροφή του ήρωα” από την αποστολή του και η υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στο άτομο και την απόδοση δικαιοσύνης.

Ο Ζυγός επίσης σχετίζεται με την ισοτιμία στις σχέσεις και με την απόδοση δικαιοσύνης, και ο Ήλιος στον όγδοο οίκο του χάρτη της ισημερίας, σε τρίγωνο με Κρόνο, Πλούτωνα και ωροσκόπο, δηλώνει μια βαθιά μεταμόρφωση ως προς τις ισορροπίες δύναμης.

 • Η Σελήνη στον Τοξότη, σε όψη χιαστί με τον Ουρανό, σε όψη 45μοιρών με Ερμή και Κρόνο, 135 με Έριδα και τετράγωνο με Ποσειδώνα, δείχνει μια έντονη κρίση ως προς την επιθυμία του λαού για ελευθερία και την επιβολή της εξουσίας.
 • Η Αφροδίτη στο πρώτο τετράγωνο με Ουρανό δείχνει κρίση σε όλων των ειδών τις σχέσεις καθώς και στα οικονομικά. Προσωπικές, οικονομικές, διπλωματικές, διακρατικές ή πολιτικές. Το Yod της Αφροδίτης με το Δία και τον Ποσειδώνα, δείχνει μια δυσκολία στο να εξισορροπήσουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες με την ανάγκη για αυτοέκφραση και προσωπική ελευθερία. Η διατήρηση των ισορροπιών θα είναι το δύσκολο ζητούμενο.
 • Ο Ποσειδώνας στο δεύτερο οίκο που σχετίζεται με οικονομικά και αξίες, μπαίνει σε τετράγωνο με τους Δεσμούς Σελήνης, μια όψη που θα είναι ενεργή μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, και μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο χάος, σύγχυση και μεγάλες απώλειες σε θέματα οικονομίας αλλά και αποκαλύψεις σκανδάλων. Καθώς ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τα άκρα, η ψαλίδα ανάμεσα σε μεγάλες οικονομικές απώλειες και ασύδοτη κερδοσκοπία μπορεί να διογκωθεί.

Το κλείσιμο της χρονιάς με τη σύνοδο του Δία με Κρόνο στην 0η του Υδροχόου, και τις εκλείψεις στον άξονα τοξότη Δίδυμου, που βρίσκονται οι Δεσμοί Σελήνης, μας επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

Παρακάτω ακολουθούν οι ημερομηνίες με τις σημαντικότερες όψεις μέχρι το κλείσιμο της χρονιάς:

 • 29/9, ορθοδρόμηση Κρόνου
 • 28/9-1/10, δεύτερο τετράγωνο Άρη ανάδρομου με Κρόνο
 • 2/10, πανσέληνος στον Κριό
 • 5/10, ορθοδρόμηση Πλούτωνα
 • 8-11/10, δεύτερο τετράγωνο του ανάδρομου Άρη με Πλούτωνα
 • 14/10, αντίθεση αναδρ. Άρη με Ήλιο
 • 18-20/10, δεύτερο τετράγωνο αναδρ. Άρη με Δία
 • 14/10, ανάδρομος Ερμής στον Σκορπιό
 • 16/10, Νέα Σελήνη στον Ζυγό
 • 23/10, Ήλιος στον Σκορπιό
 • 31/10, πανσέληνος στον Ταύρο, Ήλιος αντίθεση με Ουρανό
 • 3/11, Ερμής ορθόδρομος
 • 13/11, Άρης ορθόδρομος
 • 15/11, Νέα Σελήνη στον Σκορπιό
 • 22/11, Ήλιος στον Τοξότη
 • 28/11, Ποσειδώνας ορθόδρομος
 • 30/11, Πανσέληνος, έκλειψη Σελήνης στον Δίδυμο
 • 14/12, Νέα Σελήνη, ολική έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη
 • 15/12, Χείρωνας ορθόδρομος
 • 17/12, Κρόνος στον Υδροχόο
 • 19/12, Δίας στον Υδροχόο
 • 21/12, σύνοδος Δία- Κρόνου στον Υδροχόο
 • 20-24/12 τελευταίο τετράγωνο Άρη με Πλούτωνα
 • 22/12, Χειμερινό Ηλιοστάσιο, Ήλιος στον Αιγόκερω

Καλό Φθινόπωρο σε όλους, με δύναμη και ψυχραιμία!

© astrofeggia.com

Νέα Σελήνη στην Παρθένο και Δίας ορθόδρομος

Νέα Σελήνη στις 17η Σεπτεμβρίου, γιορτή της Πίστης, της Αγάπης, της Σοφίας και της Ελπίδας. Αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα αυτού του φεγγαριού!

Αποσαφήνισε το σκοπό σου και υλοποίησε ένα όνειρο. Γίνε ένας δεξιοτέχνης της ζωής!

Στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Δίας, ο πλανήτης της τύχης και της επέκτασης, επανήλθε σε ορθή κίνηση και στις 17/9, έρχεται η Νέα Σελήνη στην 25η της Παρθένου, απέναντι από τον Ποσειδώνα, σε τρίγωνο με το Δία, το Κρόνο και το Πλούτωνα ενώ ο Δίας, ορθόδρομος πια, κάνει το τρίτο εξάγωνο της χρονιάς με τον Ποσειδώνα! Αυτός ο σεληνιακός κύκλος μας εισάγει στη φθινοπωρινή ισημερία, στις 22, που είναι μια εξελικτική στροφή που θα ολοκληρωθεί μέχρι το Χειμερινό Ηλιοστάσιο.

Ο Δίας, είναι ο πρώτος από τους επτά ανάδρομους πλανήτες που μπήκε σε ορθή κίνηση. Στο χάρτη της Νέας Σελήνης (για την Ελλάδα), κυβερνά τον ωροσκόπο και τον πρώτο οίκο που δείχνει μια νέα αρχή, αλλά κυβερνά και τον Νότιο Δεσμό Σελήνης που φωτογραφίζει το παρελθόν.

 • Ο Δίας είναι η ηθική μας και η φιλοσοφία ζωής μας, οι αντιλήψεις και οι πεποιθήσεις που έχουμε υιοθετήσει, με βάση τις οποίες είχαμε μέχρι τώρα δομήσει την κοινωνία και τη ζωή μας.

Η νέα αρχή δεν μπορεί να είναι επανάληψη του μοτίβου του παρελθόντος. Δεν μπορείς να προσδοκάς ένα καλύτερο αποτέλεσμα αν δεν αλλάξεις τρόπο αντίληψης των πραγμάτων. Δεν μπορείς να δομήσεις κάτι στέρεο, με φθαρμένα και σάπια υλικά!

Από τη θέση του στον Αιγόκερω, ήρθε τον Μάρτιο του 2020 σε σύνοδο με τον Πλούτωνα ξεκινώντας έναν νέο κύκλο και μας έδειξε μέσα από τα γεγονότα που αναδείχθηκαν, ότι η φιλοσοφία μας για τη ζωή πρέπει άρδην να αναθεωρηθεί.

Τα θέματα που αναδείχθηκαν μέσα από τη θέση του στον Αιγόκερω, αφορούν σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής μας, μια και ο Αιγόκερως είναι η υλική μας υπόσταση και η γήινη επιβίωσή μας.

Θέματα υγείας και φυσικής επιβίωσης, θέματα εξουσίας και οικονομίας, θέματα πατριαρχίας και θρησκειών, θέματα δικαιοσύνης και διαφθοράς, θέματα περιβάλλοντος, θέματα επιστήμης και αξιοπιστίας της επιστημονικής κοινότητας, όλα μπήκαν στο τραπέζι με μεγενθυμένο τρόπο. Ως κυβερνήτης του Νότιου Δεσμού Σελήνης μέχρι το 2022, μας δείχνει ότι όλα αυτά τα θέματα πρέπει να αναθεωρηθούν και να αλλάξουμε ρότα.

Ο Δίας γύρισε ανάδρομος τον Μάιο, στην 27η μοίρα του Αιγόκερω και μας έδωσε το χρόνο να επεξεργαστούμε μέσα μας και να συνθέσουμε τα δεδομένα που προέκυψαν, ώστε να αντιληφθούμε και να συνειδητοποιήσουμε τι πρέπει να αλλάξει.

Παράλληλα μας έκανε να δούμε μέσα μας, τους δικούς μας συναισθηματικούς χειρισμούς και όλα τα ασυνείδητα ψυχολογικά μοτίβα που μας κατευθύνουν υπόγεια, εξ’ αιτίας του φόβου και της ανάγκης μας να έχουμε τον έλεγχο.

Με την ορθοδρόμησή του, θα ξαναπεράσει από τις ίδιες μοίρες και θα ξαναπυροδοτήσει όλα αυτά τα θέματα που ανοίχτηκαν, για να δωθούν λύσεις και αξιόπιστες απαντήσεις, ώστε στη νέα θέση του στον Υδροχόο από 20 Δεκεμβρίου, να γίνουν όλες οι καινοτόμες τομές, ανατροπές και αλλαγές που χρειάζονται για να δομηθεί μια νέα πραγματικότητα.

Ο Δίας σχετίζεται με τη λειτουργία της διαίσθησης, του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου μας. Είναι η αλήθεια και η πεποίθηση που αναδύεται από μέσα μας αυθόρμητα, αφού έχει προηγηθεί η σύνθεση των δεδομένων μέσω του Ερμή. Είναι η αλήθεια που τη νιώθουμε, η εσωτερική μας φωνή, το “δαιμόνιο” που έλεγε ο Σωκράτης.

Αυτή τη φωνή πρέπει να την ακούμε, γιατί είναι μέσα από την ψυχή μας, αντανακλά τη δική μας ουσία, την δική μας εσωτερική ανάγκη, είναι ο εσωτερικός μας δάσκαλος. Για να μας μιλήσει, πρέπει πρώτα να χαλαρώσουμε και να αποστασιοποιηθούμε από τη νοητική φασαρία.

 • Με τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο, μπορούμε να αποσαφηνίσουμε μέσα μας το δικό μας προσωπικό προορισμό. Τι έχουμε έρθει να υλοποιήσουμε σ’ αυτή τη ζωή, μέσα από αυτό το σώμα, εδώ στη γη. Τι έχουμε να προσφέρουμε σ’ αυτό τον κόσμο; Πώς η φιλοσοφία ζωής μας μπορεί να εκφραστεί έμπρακτα στη ζωή μας; Πόσο συνεπείς είμαστε απέναντι στον εαυτό μας, στις αξίες μας και την ηθική μας;

Ποιο είναι το δικό μας, μοναδικό χάρισμα, ταλέντο, δεξιότητα, που μπορούμε να το αξιοποιήσουμε, να το εξελίξουμε και να το βελτιώσουμε για να προσφέρουμε μέσα από αυτό κάτι ωφέλιμο στη κοινωνία;

Ο καθένας μας έχει κάτι μοναδικό, που έχει έρθει να αξιοποιήσει.

 • Ο ανάδρομος Άρης στον Κριό, μας λέει βρες αυτό το μοναδικό κάτι μέσα σου, αυτό που είναι για σένα ο δικός σου σκοπός και, αφού σιγουρευτείς, διεκδίκησέ το, τόλμησε, πειραματίσου, βγάλτο στον κόσμο! Μπορεί να είναι μια τέχνη, μπορεί να είναι ιδιότητα, μπορεί να είναι μια γνώση, μπορεί να είναι μια υπηρεσία, μπορεί να είναι οτιδήποτε, μπορεί να είναι το χιούμορ, ή απλά ένα χαμόγελο!
 • Η Αφροδίτη στο Λέοντα σε εξάγωνο με τον Ερμή, μας λέει δημιούργησε κάτι που να σου δίνει χαρά, αυτό είναι το κριτήριο για να ξέρεις ότι το θέλει η ψυχή σου, να νιώθεις χαρά όταν το κάνεις, να νιώθεις ζωντανός, δημιουργικός. Μόνο τότε μπορείς να γίνεις δεξιοτέχνης σ’αυτό που κάνεις. Μόνο όταν το αγαπάς μπορείς να δώσεις το 100%. Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό, μας λέει να βγούμε από τη πεπατημένη, να καινοτομήσουμε, να ακολουθήσουμε αυτό που λέει η καρδιά και όχι οι άλλοι. Να πειραματιστούμε με νέους τρόπους έκφρασης, να αξιώσουμε αυθεντικότητα και στις ίδιες μας τις σχέσεις. Πόση χαρά παίρνουμε μέσα από τις σχέσεις μας; Τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε μια πιο ουσιαστική σχέση και όχι μια σχέση ρουτίνας από ανασφάλεια;
 • Ο Ερμής στο Ζυγό, κυβερνήτης της Νέας Σελήνης και του Β. Δεσμού, σε δύσκολες όψεις με Δία, Κρόνο, Πλούτωνα και Ποσειδώνα, ζητά να βρούμε τις ισορροπίες ανάμεσα στη ψυχρή λογική και το συναίσθημα, ανάμεσα στην ανάγκη για ελευθερία και την ανάγκη για αρμονία στις σχέσεις μας, να μην αφεθούμε στις ψυχολογικές μας εμμονές ή στα στερεότυπα νοητικά μοτίβα, αλλά να αφήσουμε χώρο και στην άλλη άποψη. Ο Ερμής στο Ζυγό σχετίζεται με την ικανότητά μας να ακούμε τον άλλον και αυτό ίσως είναι και το σημείο κλειδί αυτής της Νέας Σελήνης. Να μάθουμε να κατανοούμε και την πραγματικότητα του άλλου!

Μην περιμένουμε απ’ έξω να αλλάξουν τα πράγματα, δεν υπάρχει τίποτα να έρθει απ’ έξω. Ο καθένας από μας, με το δικό του μοναδικό τρόπο θα συμβάλλει, για να αλλάξει το έξω. Ας επιστρατεύσουμε τα ταλέντα μας, την καλή μας θέληση, την υπομονή και την μεθοδευμένη προσπάθεια, με εμπιστοσύνη και ωριμότητα και όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα!

Χρόνια Πολλά και Καλή και Δημιουργική Νέα Σελήνη για όλους!

© astrofeggia.com

Αρέσει σε %d bloggers: