Νέα Σελήνη-έκλειψη Ηλίου στους Διδύμους και Άρης στο Λέοντα

Κάτι αλλάζει, με τη δύναμη του νου και της καρδιάς!

Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή από 30/5 σε συνδυασμό με την αντίθεση του Άρη με τον Πλούτωνα, ξανάφεραν στην επιφάνεια θέματα παρελθόντος, ανέδειξαν για μια ακόμα φορά δυσλειτουργικά μοτίβα, οικογενειακά, ψυχολογικά και σχέσεων που δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει. Έντονα συναισθήματα και εντάσεις ήρθαν πάλι στην επιφάνεια μέσα από μια ακόμα πρόκληση – αντιπαράθεση που μας οδήγησε ξανά σε ένα déjà vu με το παρελθόν. Η εσωτερική σχέση με τον εαυτό μας και πως προβάλλεται στους άλλους είναι το θέμα. Η συμπεριφορά κάποιου άλλου που μας αναστάτωσε για μια ακόμα φορά, αντανακλά μια στρεβλή πεποίθηση που έχουμε για τον εαυτό μας, που έλκει ξανά και ξανά και παίζει το ίδιο σενάριο. Η εμπλοκή του Ποσειδώνα έβγαλε ακόμα περισσότερο τις ασυνείδητες ευαισθησίες μας και την υποκειμενικότητά μας.

Η Νέα Σελήνη στις 10 Ιουνίου, είναι σαν ένα ξυπνητήρι διαύγειας που μας ξυπνά από το λήθαργο του υποκειμενισμού και της σύγχυσης, φέρνοντας νέες πληροφορίες στο συνειδητό, για να δούμε καθαρά, πέρα από αυτό που ξέρουμε ή νομίζουμε.

 • Νέα σελήνη έκλειψη Ηλίου στους Διδύμους, 10 Ιουνίου στις 13:42, μη ορατή στην Ελλάδα, στην 19η 47 των Διδύμων σε σύνοδο με τον Ερμή, τετράγωνο με Ποσειδώνα, τρίγωνο με Κρόνο, BQ με Πλούτωνα και Πλούτωνας ενάμισι τετράγωνο με Β. Δεσμό Σελήνης.
 • Η Νέα Σελήνη, είναι ταυτόχρονα δακτυλοειδής έκλειψη Ηλίου και έκλειψη του Ερμή και ενεργοποιεί το Β. Δεσμό Σελήνης. Η αλλαγή στην αντίληψή μας είναι το κεντρικό­ ζητούμενο.

Μια νέα απελευθερωτική κατανόηση θα μας ξυπνήσει από το “όνειρο”, το τριπάκι που παίζουμε μέσα στο μυαλό μας. Η είσοδος το Άρη στο Λέοντα την επόμενη μέρα, αλλάζει εντελώς την ενέργεια ως προς τον δυναμισμό και την αυτοπεποίθησή μας.

 • Το δεύτερο τετράγωνο του ανάδρομου Κρόνου με τον Ουρανό, στις 15/6, φέρνει όλα τα θέματα που έχουν προκύψει μέσα στη χρονιά στο προσκήνιο και δημιουργείται μια ένταση και μια δυναμική προκειμένου να επαναδομήσουμε ό,τι είναι δυσλειτουργικό και μας εμποδίζει να προχωρήσουμε.
 • Το τετράγωνο της Αφροδίτης με το Χείρωνα στις 12-13/6 και το εξάγωνο με τον Ουρανό μπορεί να ξυπνήσει συναισθηματικές πληγές από την παιδική μας ηλικία, ώστε να απελευθερωθούμε από αυτές μέσα από μια νέα επίγνωση και να αποκαταστήσουμε την αυτοεκτίμησή μας και την αυτοαξία μας.
 • Το εξάγωνο του ανάδρομου Κρόνου με το Χείρωνα, βοηθά στην επούλωση του τραυματικού παρελθόντος μέσα από τη σοφία που αναδύεται. Είναι μια διαδικασία εσωτερικής θεραπείας και ενηλικίωσης, που μας δίνει τη δυνατότητα να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας έχει πονέσει και να συγχωρέσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους
 • Το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα στις 21/6 βοηθά να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στις συναισθηματικές μας ανάγκες και τη σωματική και οικονομική μας ασφάλεια ώστε να γίνουμε περισσότερο ισότιμοι στις σχέσεις μας, στο τι και πόσο δίνουμε και τι αναζητάμε και τελικά τι παίρνουμε από τους άλλους. Χωρίς αυτοσυμπόνια και αποκατάσταση της εσωτερικής μας ισορροπίας, δεν μπορεί να υπάρξει ισορροπία και αγάπη στις σχέσεις με τους άλλους. Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με το τραύμα διαχωρισμού και την ασυνείδητη αναζήτηση της ολότητας και εκεί ακριβώς βρίσκεται και η πλάνη. Την ολότητα την έχουμε ήδη στο πνεύμα μας δεν θα τη βρούμε από κάτι έξω από μας. Εξιδανικεύουμε σχέσεις και φυσικά απογοητευόμαστε και αυτό μας οδηγεί πάντα στο να ισορροπήσουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας και να αναζητήσουμε την εσωτερική πληρότητα.
 • Το θερινό Ηλιοστάσιο στις 21/6 μας εισάγει σε μια νέα φάση στην εξελικτική μας διαδρομή. Ο Ήλιος σε τρίγωνο με τον Δία ο οποίος βρίσκεται σε στάση και γυρίζει σε ανάδρομη κίνηση, η ορθοδρόμηση του Ερμή στις 23/6 και η πανσέληνος στις 24/6, δίνουν νέα διάσταση στην αντίληψή μας. Μπορούμε να δούμε πιο καθαρά και σφαιρικά τη ζωή μας και την πραγματικότητα, τα όρια και τις δυνάμεις μας. Να οριοθετήσουμε σωστά τον εαυτό μας και να πάρουμε τον έλεγχο της ζωής μας στα χέρια μας.

Ο Άρης στο Λέοντα

Το αρχέτυπο του Λέοντα ακολουθεί ζωδιακά το αρχέτυπο του Καρκίνου. Ο Καρκίνος είναι το συναισθηματικό μας εγώ, το πώς έχει λειτουργήσει μέσα μας το μητρικό αρχέτυπο και ο Λέων είναι το δημιουργικό μας εγώ, πως έχει λειτουργήσει μέσα μας το πατρικό αρχέτυπο. Η μετάβαση του Άρη στο Λέοντα δίνει έμφαση στην εκδήλωση των επιθυμιών με έναν πιο ενεργητικό και εξωστρεφή τρόπο.

Το στάδιο του Λέοντα είναι η έκφραση του εσωτερικού παιδιού μέσα από τη χαρά και τη δημιουργία. Αν νιώθουμε εσωτερικά ασφαλείς, μπορούμε να χαρούμε, να δημιουργήσουμε, να εκφραστούμε και να πάρουμε τον έλεγχο της ζωής μας. Αν είμαστε εσωτερικά ανασφαλείς, ο Άρης στο Λέοντα μπορεί να λειτουργήσει πολύ ναρκισσιστικά, να ξοδευτεί σε αλαζονικό εντυπωσιασμό και επίδειξη δύναμης και σε διαρκή αναζήτηση της προσοχής των άλλων.

Θα δούμε και τις δυο εκφάνσεις του Λέοντα το επόμενο διάστημα. Ας δούμε όμως πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτή τη διέλευση με τον πιο συνειδητό τρόπο. Η ενέργεια τον Άρη στο Λέοντα είναι γιανγκ, εξωστρεφής και δημιουργική. Ο Άρης εδώ εκφράζει τη δύναμη θέλησης, τη δύναμη να κάνουμε αυτό που λέει η καρδιά μας!

 • Μπορούμε να εκφράσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τα θέλω μας, με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Να ακούσουμε τη καρδιά μας και να βρούμε το θάρρος να την ακολουθήσουμε
 • Να πούμε την αλήθεια μας, να αυτονομηθούμε, να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας
 • Να εκφράσουμε δημιουργικά και καλλιτεχνκά τον εαυτό μας
 • Να εμπιστευτούμε την εσωτερική μας φωνή, να ξεκαθαρίσουμε την αίσθηση σκοπού στη ζωή μας και να ακολουθήσουμε αυτό που μας εκφράζει και μας δίνει χαρά με σιγουριά και αυτοπεποίθηση
 • Να ερωτευτούμε, να χαρούμε, να διασκεδάσουμε, να δούμε πιο αισιόδοξα τη ζωή
 • Να βρούμε το κουράγιο να διεκδικήσουμε πράγματα για τον εαυτό μας. Να πάρουμε την ευθύνη και τον έλεγχο της ζωής μας και του πεπρωμένου μας.

Καλή και δημιουργική Νέα Σελήνη σε όλους!

© astrofeggia.com

Ανάδρομος Ερμής στους Διδύμους

Παρελθόν – μέλλον, υποκειμενική – αντικειμενική αλήθεια

Στις 30 Μαΐου, ο Ερμής μπαίνει σε ανάδρομη κίνηση στην 24η 43 των Διδύμων. Ο Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά, σε σύνοδο με την Αφροδίτη, σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και την Παλλάδα Αθηνά και σε χιαστί με τη σύνοδο Σελήνης – Πλούτωνα.

 • Όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος, η λειτουργία εξατομικεύεται και παραπέμπει στη γενέθλια λειτουργία του αρχετύπου, δηλαδή στα θέματα του προσωπικού μας γενέθλιου Ερμή, σε ζώδιο και οίκο. Ο ανάδρομος Ερμής μας δίνει τη δυνατότητα να απελευθερωθούμε από το μέσο όρο, τη κοινή λογική και να βρούμε τη δική μας προσωπική αλήθεια, αυτό που είναι πιο φυσικό σε εμάς, με τους δικούς μας όρους. Μας δίνεται η ευκαιρία να επεξεργαστούμε εσωτερικά τα προσωπικά μας θέματα και να βρούμε μέσα μας απαντήσεις. Γίνεται ένα νοητικό ξεσκαρτάρισμα. Ο ανάδρομος Ερμής φιλτράρει τις εξωτερικές πληροφορίες και κρατά μόνο εκείνες που έχουν προσωπικό νόημα.

Ο Ερμής σχετίζεται με το λογικό νου, τη λειτουργία του αριστερού εγκεφάλου. Η ανάδρομη κίνησή του όμως και το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς παραπέμπουν στη λειτουργία του δεξιού εγκεφάλου, δηλαδή τη φαντασία, τη διαίσθηση και τα συναισθήματα. Έτσι η αντικειμενική και η υποκειμενική πραγματικότητα εμπλέκονται προκειμένου να γίνει ένα ξεκαθάρισμα και να υπάρξει εξισορρόπηση.

 • Με την όψη χιαστί του Ερμή με Σελήνη Πλούτωνα, μπορεί να ξανασκεφτούμε το παρελθόν, τις σχέσεις μας με την οικογένεια, τα αδέρφια και τα οικεία πρόσωπα και να φωτίσουμε θολά σημεία και δικές μας συναισθηματικές προβολές ώστε να ξεδιαλύνουμε παρεξηγήσεις ή παρανοήσεις. Η σύνοδος με την Αφροδίτη βοηθά τον Ερμή να αξιολογήσει καλύτερα τι έχει προσωπικό νόημα και να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στον εαυτό και τους άλλους.

Ο κίνδυνος να παρασυρθούμε σε σύγχυση και πισωγυρίσματα στο παρελθόν λόγω του τετραγώνου με τον Ποσειδώνα υπάρχει, κυρίως μέχρι τις 10 Ιουνίου, που θα συμπέσει και η αντίθεση του Άρη από τον Καρκίνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Αυτή η αντίθεση είναι η κορύφωση του κύκλου που ξεκίνησε με τη σύνοδο Άρη – Πλούτωνα 23 Μάρτιου 2020 (τότε έγινε το πρώτο ολικό λοκντάουν). 4 – 7 Ιουνίου, είναι οι μέρες μεγαλύτερης έντασης. Η αντίθεση δημιουργεί μεγαλύτερη πόλωση και αντιπαραθέσεις καθώς η προσπάθεια κυριαρχίας πάνω στους άλλους μέσα από τη δύναμη της θέλησης εντείνεται και υπάρχει ένα πίσω- μπρος αναμεσά στη προσωπική επιθυμία και την επιθυμία και τα πρέπει των άλλων. Μπορεί να υπάρξουν προκλήσεις που θα μας οδηγήσουν σε εσωτερικό διάλογο και ενδοσκόπηση. Καθώς ο Ερμής σχετίζεται και με ειδήσεις και ΜΜΕ, μπορεί να έχουμε αποκαλύψεις ή νέα στοιχεία για θέματα που έχουν μείνει θολά και αδιευκρίνιστα.

 • Στις 10 Ιουνίου έχουμε τη σύνοδο του ανάδρομου Ερμή με τον Ήλιο, που σηματοδοτεί νέο κύκλο και ταυτόχρονα μια Νέα Σελήνη και δακτυλοειδή έκλειψη Ηλίου στην 20η 21 των Διδύμων. Οι δακτυλοειδής εκλείψεις αφήνουν ένα φωτεινό στεφάνι του Ήλιου γύρω από τη σκιά της Σελήνης. Ένα φωτοστέφανο είναι σύμβολο σοφίας. Αυτό θα φέρει μια νέα διαύγεια και επίγνωση της αλήθειας.
 • Ο Άρης στις 11 Ιουνίου περνά στον πύρινο Λέοντα και φέρνει περισσότερη αυτοπεποίθηση, χαρά, δημιουργικότητα, όρεξη για ζωή και δύναμη θέλησης.
 • Στις 23 Ιουνίου ο Ερμής επανέρχεται σε ορθή πορεία. Σε συνδυασμό και με τον Άρη στο Λέοντα, έχουμε πια ξεκαθαρίσει μέσα μας το παρελθόν και μπορούμε να δούμε πιο δημιουργικά και αποφασιστικά τη ζωή μας.

Όσο ο Ερμής είναι ανάδρομος και λόγω της εμπλοκής του Ποσειδώνα ας προσέξουμε:

 • Την αφηρημάδα, να ξεχάσουμε κάτι σημαντικό ή να μη προσέξουμε σημαντικές λεπτομέρειες, γι αυτό καλύτερα να διπλοτσεκάρουμε, αν χρειαστεί να ταξιδέψουμε, να κλείσουμε σημαντικά ραντεβού ή να πάρουμε αποφάσεις
 • Τη τάση φυγής από τη πραγματικότητα, τα ψέμματα,τις εξαπατήσεις και την επιπολαιότητα. Καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι.
 • Τον υποκειμενισμό στις απόψεις μας, μπορεί να μην βλέπουμε αντικειμενικά και να παρασυρθούμε σε παρεξηγήσεις και κακή συνεννόηση.

Είναι καλύτερα να εμπιστευτούμε τη διαίσθησή μας, παρά τις πληροφορίες.

 • Ο Ερμής με τον Ποσειδώνα μπορεί να συνδυάσει τη λογική με τη διαίσθηση και τη φαντασία και να δει ολιστικά ένα θέμα. Να έχει στιγμές ενόρασης και να βρει λύσεις σε προβλήματα με έναν αποκαλυπτικό τρόπο, σε στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.
 • Επειδή ο Ερμής σχετίζεται με το νευρικό μας σύστημα και ο Ποσειδώνας με το ανοσοποιητικό και ενδοκρινικό, η μουσική και η θάλασσα, ο διαλογισμός, η χαλάρωση, ο καλός ύπνος βοηθούν πολύ τη λειτουργία του.
 • Ο Ερμής στους Διδύμους σχετίζεται και με τα παιδιά και τη σχολική ηλικία. Καλό είναι τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις να ξεκουράζονται και να κοιμούνται καλά για να βοηθήσουν τον οργανισμό τους και να λειτουργήσει καλύτερα το μυαλό τους. Το στρες δεν βοηθά τη διαύγεια και ο ανάδρομος Ερμής δεν αντέχει υπερφόρτωση πληροφοριών.

Καλό και δημιουργικό Ιούνιο και καλή δύναμη σε όλους!

© astrofeggia.com

Super flower blood moon και Ολική έκλειψη Σελήνης στο Τοξότη

Τετάρτη 26 Μαΐου. H πανσέληνος της φώτισης και της παρανιρβάνα του Βούδα. Η μεγαλύτερη και φωτεινότερη πανσέληνος του 2021 και ολική έκλειψη σελήνης. Η έκλειψη θα είναι ορατή στη Β. Αμερική. Το φεγγάρι θα σκοτεινιάσει από τη σκιά της γης για 14 λεπτά και θα φαίνεται κόκκινο, γι αυτό και λέγεται ματωμένο φεγγάρι.

Ο Δίας, κυβερνήτης του Τοξότη και της πανσελήνου στους Ιχθείς, κάνει δυναμικά τετράγωνα με Ήλιο και Σελήνη ενώ ο Ερμής στη θέση κυριαρχίας του, στους Διδύμους, σε σύνοδο με Αφροδίτη, έχει επιβραδύνει και ετοιμάζεται να γυρίσει ανάδρομος στις 30 Μαΐου. Ο Χείρωνας και ο Κρόνος σε εξάγωνο και τρίγωνο με Β. Δεσμό Σελήνης. Η Νέμεσις σε σύνοδο με την Πανσέληνο.

Ήλιος, Ερμής Αφροδίτη, Β. Δεσμός Σελήνης στους Διδύμους. Σελήνη, Νότιος Δεσμός και Νέμεσις στον Τοξότη, Δίας και Ποσειδώνας στους Ιχθείς και ο ωροσκόπος της πανσελήνου στην Παρθένο. Όλος ο μεταβλητός σταυρός ενεργός. Μεταβλητότητα, προσαρμογή στη ροή, κίνηση, αλλαγή.

Ο Τοξότης είναι τα πιστεύω μας, οι αντιλήψεις μας. Η σελήνη είναι η αυτοεικόνα μας, αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε, ο ρόλος με τον οποίο έχουμε ταυτιστεί στη ζωή μας. Η υποκειμενική μας πραγματικότητα. Ο Ήλιος είναι το δημιουργικό δυναμικό που μπορούμε να κατακτήσουμε.

Ο τρόπος που βλέπουμε τον εαυτό μας, έχει διαμορφωθεί μέσα από τις οικογενειακές μας καταβολές, τη κουλτούρα και το κοινωνικό περιβάλλον. Αυτό καθορίζει τις αξίες μας και την άποψη που έχουμε για την αλήθεια. Δεν είναι η αλήθεια. Εκεί συμβαίνει η αλλαγή. Εκεί μπορεί να έρθει η αμφισβήτηση. Είναι καλό να προβληματιστούμε και να αμφισβητούμε αυτά που πιστεύουμε. Μέσα από την αμφισβήτηση, θέτουμε ερωτήματα, αναζητούμε πληροφορίες και βρίσκουμε νέες εκδοχές της αλήθειας. Έτσι η αντίληψή μας διευρύνεται, τα πράγματα ευρυχωρούν. Έτσι ξεκολλάμε από στερεότυπα, γινόμαστε λιγότερο άκαμπτοι και εμφανίζονται νέες προοπτικές.

Η πραγματική μας φύση, δεν είναι αυτό που νομίζουμε. Το πνεύμα μας είναι πλούσιο, χαρούμενο, παιχνιδιάρικα ελεύθερο, άφοβο, συμπονετικό, με απεριόριστες δυνατότητες. Γινόμαστε αυτό που πιστεύουμε. Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα, αν το πιστέψουμε. Μπορούμε να αλλάζουμε, να εξελισσόμαστε.

Ο Τοξότης είναι το ζώδιο της αισιοδοξίας, της επέκτασης, της δίψας για αλήθεια και περιπέτεια. Αυτό το μήνυμα μας δίνει. Πίστεψε στον εαυτό σου, στη χαρά της ζωής και μη σταματάς να ψάχνεις νέες διαδρομές και εμπειρίες. Μη χορταριάζεις και μην κολλάς σε ό,τι θεωρείς γνωστό, πάντα υπάρχει κάτι νέο να ανακαλύψεις στην επόμενη στροφή. Ο Ήλιος στους Διδύμους είναι ένα μικρό παιδί γεμάτο απορίες που θέλει ποικιλία. Βαριέται εύκολα και ζητά συνέχεια εναλλαγή. Η έκλειψη αυτή στον Τοξότη μας καλεί να αμφισβητήσουμε οτιδήποτε σοβαροφανές, μίζερο ή απόλυτο, ξεκινώντας από τον ίδιο μας τον εαυτό. Η αναδρομή του Ερμή στους Διδύμους, θα πυροδοτήσει ακόμα περισσότερο αυτή την αμφισβήτηση.

Η ανακάλυψη νέων πτυχών του εαυτού μας, μας απελευθερώνει από ανασφάλειες και βελτιώνει το τρόπο που βλέπουμε τους άλλους και τις σχέσεις μας. Οτιδήποτε μας κάνει να νιώθουμε λίγοι, αδύναμοι ή φοβισμένοι δεν μας χρειάζεται καθόλου στη ζωή μας, είναι αυτό που πρέπει να ξεφορτωθούμε. Είναι καιρός να ξαναδούμε τα πράγματα από την αρχή, σαν ένα μκρό παιδί που τα βλέπει όλα για πρώτη φορά.

Η πανσέληνος θα μας βοηθήσει να δούμε πιο καθαρά τι χρειάζεται να αλλάξουμε . Στις 10 Μαΐου έχουμε μια Νέα Σελήνη και μερική έκλειψη Ηλίου στους Διδύμους και στις 11 Μαΐου, ο Ερμής θα ξεκινήσει νέο κύκλο με τον Ήλιο. Ο Ήλιος θα περάσει μπροστά από τον Ερμή. Όλα τα θέματα του προηγούμενου τετραμήνου κλείνουν, ξεκαθαρίζουν και είμαστε έτοιμοι να βάλουμε νέους στόχους, να κάνουμε νέα πλάνα για το μέλλον. Είναι σημαντικό να δούμε με αισιοδοξία, τι μπορούμε να δρομολογήσουμε και να καταφέρουμε. Η ανάγκη να εκφράσουμε τον εαυτό μας θα υπερτερεί της ανάλυσης. Ο αυθορμητισμός και η περιέργεια θα μας οδηγήσουν. Μετά τις 23 Ιουνίου, πολλά πράγματα θα τα δούμε διαφορετικά.

Καλή και φωτισμένη πανσέληνο σε όλους!

© astrofeggia.com

Δίας στους Ιχθείς. Ολιστική αντίληψη και συμπόνια

Ο Δίας, ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος, στις 14 Μαΐου περνά στο ζώδιο των Ιχθύων. Θα φτάσει μέχρι τη 2η μοίρα, θα γυρίσει ανάδρομος στις 21 Ιουνίου και θα επιστρέψει πάλι στον Υδροχόο 28 Ιουλίου, μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό το πρώτο πέρασμα στους Ιχθείς, θα μας δώσει μια νότα από το στίγμα της επόμενης χρονιάς όπου ο Δίας θα διανύσει ολόκληρο το ζώδιο των Ιχθύων.

 • Η είσοδος του Δία στη 0η των Ιχθύων, συμπίπτει με τα ευνοϊκά εξάγωνα του Ήλιου με τον Ποσειδώνα, του Άρη με τον Ουρανό, του Χείρωνα με το Β. Δεσμό Σελήνης και το δυναμικό τετράγωνο του Άρη με τον Χείρωνα. Το επόμενο δίμηνο, θα μπορούσε να φέρει ανακούφιση, θεραπεία και μια νέα ελπίδα και πίστη για το μέλλον.

Ο Δίας όλο το 2021, κυβερνά το Νότιο Δεσμό Σελήνης στο Τοξότη, που συμβολίζει τις νοοτροπίες του παρελθόντος που πρέπει να ξεπεράσουμε, τις άκαμπτες ή λανθασμένες απόψεις από τις οποίες πρέπει να απαγκιστρωθούμε. Εκεί θα έχουμε μια πανσέληνο και ολική έκλειψη Σελήνης στις 26 Μαΐου. Οι φυσικοί νόμοι, η ανώτερη εκπαίδευση, το δίκαιο, η θρησκεία, οι πεποιθήσεις μας, σχετίζονται με το Τοξότη και το Δία.

Η αναζήτηση της αλήθειας και των φυσικών νόμων που την διέπουν, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σύστημα πίστης, πάνω στο οποίο θα οικοδομηθεί ένα μοντέλο κοινωνίας, είναι το ζητούμενο του Δία. Ο Δίας διαμορφώνει αυτό που θα γίνει μετά καθεστώς στον Αιγόκερω. Ο Κρόνος στον Υδροχόο σε τετράγωνο με τον Ουρανό, ζητά ένα νέο μοντέλο, καθώς το παλιό είναι δυσλειτουργικό και καταρρέει. Ο ρόλος του Δία είναι να διαμορφώσει μια νέα φιλοσοφία ζωής, ώστε να αλλάξουμε νοοτροπία για να δομήσουμε ένα νέο μοντέλο κοινωνίας που θα είναι βιώσιμο και λειτουργικό. Η μετακίνηση του Δία, σε συνδυασμό με την ολική έκλειψη Σελήνης στο Τοξότη στις 26 Μαΐου, θα μπορούσε να φέρει μια άλλη διάσταση της αλήθειας και μια αλλαγή στο τρόπο που σχετιζόμαστε με τον εαυτό μας και το κόσμο.

Αυτή η νέα νοοτροπία πρέπει να είναι περισσότερο ολιστική και να αγκαλιάζει με ενσυναίσθηση ολόκληρη την ύπαρξη. Αυτό είναι το ζητούμενο των Ιχθύων. Οι Ιχθείς φιλοξενούν ήδη τον Ποσειδώνα, που είναι σε απόλυτη κυριαρχία και τώρα έρχεται και ο Δίας να βοηθήσει το έργο του. Δίας και Ποσειδώνας είναι συγκυβερνήτες των Ιχθύων και τους ενώνει η Αφροδίτη, καθώς ο Ποσειδώνας είναι η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης, η έκφραση της υπέρτατης συμπόνιας. Ο Δίας και ο Ποσειδώνας βρίσκονται σε κλείσιμο κύκλου, ο οποίος θα ολοκληρωθεί το 2022.

Ο Δίας στην ανώτερή του εκδήλωση, είναι ο φιλόσοφος, ο πνευματικός δάσκαλος και στο ζώδιο των Ιχθύων, βρίσκει την απόλυτη έκφρασή του, τη διαισθητική, ολιστική αντίληψη της αλήθειας και τη γενναιοδωρία για όλα τα όντα.

Έτσι ο συνδυασμός Δία – Ποσειδώνα μπορεί να είναι πολύ ευεργετικός, αν συντονιστούμε με τις υψηλότερες δονήσεις αυτών των ενεργειών, προσπαθήσουμε να διευρύνουμε την αντίληψή μας, αναζητήσουμε ένα υψηλότερο νόημα στη ζωή και ανοιχτούμε με ενσυναίσθηση και πίστη. Η αλήθεια του Ποσειδώνα είναι πέρα από χρόνο και τόπο. Είναι η φωτισμένη αγάπη που διαπερνά τα πάντα.

 • Οι Ιχθείς – Ποσειδώνας σχετίζονται με την ολοκλήρωση, την υπέρβαση, την πνευματικότητα, το συλλογικό ασυνείδητο, τα όνειρα, την καλλιτεχνική έμπνευση και την αλήθεια που αποκαλύπτεται ως όραμα ή διαισθητική ενόραση. Ο Δίας θα μπορούσε να επεκτείνει όλες αυτές τις λειτουργίες. Η ασυνείδητη πλευρά της ψυχής προσπαθεί να επικοινωνήσει με το συνειδητό νου μέσω των ονείρων. Μπορεί να έχουμε όνειρα που κάτι θέλουν να μας πουν, που μας δίνουν ένα μήνυμα. Μπορούμε να αναπτύξουμε μεγαλύτερη ευαισθησία στις συλλογικές δονήσεις και περισσότερη ενσυναίσθηση στον πόνο των άλλων. Οι καλλιτέχνες μπορούν να βρουν μια νέα έμπνευση.
 • Η δύναμη εκπλήρωσης των ευχών και των προσευχών επίσης αυξάνεται. Ας είμαστε πολύ συνειδητοί σε αυτό και ας κάνουμε θετικές ευχές για όλο το κόσμο.
 • Η θάλασσα, ο διαλογισμός και η μουσική, οι ολιστικές θεραπείες, η θεραπευτική ύπνωση, η τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος μέσα από ολιστικές μεθόδους, μπορούν να λειτουργήσουν πολύ θετικά από αυτή τη θέση του Δία, καθώς το αρχέτυπο των Ιχθύων σχετίζεται με το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η επίγνωση ότι το σώμα και το πνεύμα είναι μια ολότητα και ότι τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας έχουν αντίκτυπο, όχι μόνο στην ατομική μας υγεία αλλά και σε ολόκληρο το οικοσύστημα, είναι ένα μάθημα του Δία και του Ποσειδώνα στους Ιχθείς.

Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον αν δεν αντιληφθούμε την ολότητα της ύπαρξης. Όλα βρίσκονται σε συνεχή ροή και αλληλεξάρτηση και έχει μεγάλη σημασία να κατανοήσουμε πως ό,τι κάνουμε, λέμε και σκεφτόμαστε, μας επιστρέφεται και γίνεται η μελλοντική μας πραγματικότητα. Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών για αυτά που βιώνουμε, ούτε θύματα κάποιου άλλου. Δεν μπορούμε να έχουμε υγεία, ευημερία και αφθονία όταν καταστρέφουμε, βασανίζουμε και εξοντώνουμε, με βάναυσο τρόπο, τα ζώα, τη φύση και το περιβάλλον.

Επειδή όμως πάντα υπάρχει και η χαμηλότερη δόνηση των αρχετύπων, ας δούμε τι να προσέξουμε από τη σκοτεινή πλευρά που μπορεί να εκδηλώσει ο συνδυασμός Δία-Ποσειδώνα:

Καθώς οι Ιχθείς σχετίζονται με τις εξιδανικεύσεις, την αυταπάτη και τη σύγχυση και δεδομένου ότι τόσο ο Δίας όσο και ο Ποσειδώνας δεν έχουν όρια, ας είμαστε προσεκτικοί στο τι εμπιστευόμαστε.

 • Η υπερβολική αισιοδοξία, η πλάνη, η ανεδαφικότητα, η αφελής πίστη ότι όλα θα πάνε καλά από μόνα τους, είναι ένας κίνδυνος. Ο Δίας θα μπορούσε να επεκτείνει το χάος που έφερε ο Ποσειδώνας
 • La folie des grandeurs, το σύνδρομο ύβρεως, η ασυδοσία και η αυταπάτη μεγαλείου όσων έχουν εξουσία επίσης μπορεί να αυξηθεί αυτοκαταστροφικά
 • Σκάνδαλα αλλά και αποκαλύψεις σκανδάλων μπορεί να καταστρέψουν τη φήμη και την υπόληψη πολλών.
 • Ο θρησκευτικός φανατισμός και οι μεταναστευτικές ροές επίσης μπορεί να αυξηθούν.

Προσοχή λοιπόν γενικά σε υπεραισιοδοξία, ψεύτικες υποσχέσεις, εξιδανικεύσεις, μεγαλομανία και ανέφιχτους στόχους. Ισχύει και για την υγεία αλλά και για τον έρωτα και τα οικονομικά, γιατί όταν θα ξεφουσκώσει η φούσκα, η προσγείωση μπορεί να είναι πολύ επώδυνη.

© astrofeggia.com

Σούπερ Πανσέληνος στο Σκορπιό και Πλούτωνας ανάδρομος. Εφ’ όλης της ύλης!

Μόνο όταν η θάλασσα των συναισθημάτων είναι ήρεμη και γαλήνια, η πανσέληνος λάμπει στην επιφάνεια του νερού

Μια Σούπερ Πανσέληνος στο Σκορπιό την Μ. Τρίτη στις 27 Απριλίου, κορυφώνει τη πρώτη Νέα Σελήνη μετά την εαρινή ισημερία. Το φεγγάρι του Απρίλη λέγεται και Πασχαλινή Σελήνη, γιατί είναι η πανσέληνος πριν τη Κυριακή του Πάσχα. Ονομάζεται και Ροζ Σελήνη, από τα πρώτα ροζ ανοιξιάτικα λουλούδια που ανθίζουν τον Απρίλη στη Β. Αμερική. Επειδή αυτό το φεγγάρι είναι στην κοντινότερη απόσταση από τη γη και φαίνεται μεγαλύτερο, γι αυτό λέγεται και σούπερ σελήνη.

Η Πανσέληνος ολοκληρώνεται στις 6:31 το πρωΐ ώρα Ελλάδας, στη 7η 06 του Σκορπιού με τον Ήλιο στην 7η 06 του Ταύρου. Ο αριθμός 7, συμβολίζει την απόλυτη τάξη.

 • Ο Ήλιος είναι κοντά στον Ωροσκόπο που είναι στη 4η 39 του Ταύρου και τον Ουρανό στη 10η 28 του Ταύρου και ακολουθεί η Αφροδίτη στη 15η, ο Ερμής στη 16η και η Λίλιθ στην 20η του Ταύρου.

Έτσι έχουμε μια πολυαστρία στο 1ο οίκο και το Ταύρο, με τη Σελήνη σε αντίθεση στο Σκορπιό στον 7ο και τον Κρόνο να δεσπόζει στο 10ο οίκο. Ο Κρόνος σε τετράγωνο με τα φώτα, τον Ουρανό, την Αφροδίτη και τον Ερμή. Έχουμε δηλαδή ενεργοποίηση των γωνιακών οίκων του σταθερού σταυρού. Ένας πολύ δυνατός συνδυασμός που ενεργοποιεί στο φουλ το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού, τη σημαντικότερη όψη του 2021.

 • Ο Πλούτωνας, κυβερνήτης της Πανσελήνου, βρίσκεται σε στάση και γυρίζει ανάδρομος στις 11 το βράδυ, στην 26η 48 του Αιγόκερω. Ο Πλούτωνας θα είναι ανάδρομος μέχρι τις 6 Οκτωβρίου και θα επιστρέψει μέχρι την 24η 19 του Αιγόκερω. Η μεταμορφωτική δύναμη του Πλούτωνα, που αυξάνεται όταν βρίσκεται σε στάση, σε αυτή την πανσέληνο θα είναι βαθιά και καθοριστική.
 • Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ερμή και αντίθεση με Σελήνη, ωθεί σε μια διαφορετική αξιολόγηση της πραγματικότητας. Κάτι ξεκαθαρίζει μέσα μας και αφήνουμε πίσω το παρελθόν, αλλάζει η αντίληψή μας και η στάση ζωής. Οι συναισθηματικές μας ανάγκες μεγενθύνονται και φωτίζονται αθέατες πτυχές. Τι πραγματικά χρειαζόμαστε, τι εισπράττουμε, τι αποδεχόμαστε και τι μπορούμε να αλλάξουμε για να νιώθουμε καλά;
 • Ο Άρης έχει περάσει στον Καρκίνο, το φυσικό σπίτι της Σελήνης και είναι σε τρίγωνο με την Πανσέληνο, από τον τρίτο οίκο. Η επιθυμία για ασφάλεια στρέφεται σε εσωτερικό διάλογο και διερεύνηση. Ο Άρης είναι στη θέση της Σελήνης και η Σελήνη στην έξαρση του Άρη. Ο θυμός εσωτερικεύεται και οι εσωτερικές συγκρούσεις προβάλλονται στους άλλους. Υπάρχει ενστικτώδης ανάγκη για ιδιωτικότητα, για αυτοπροστασία και προστασία του προσωπικού χώρου. Μπορεί να έχουμε περισσότερη ευθιξία και αμυντική διάθεση και αυτό μας οδηγεί σε εσωτερίκευση της εμπειρίας των εξωτερικών προκλήσεων.
 • Ο Νότιος Δεσμός Σελήνης είναι στον 8ο οίκο, σε σύνοδο με τη Νέμεση, τρίγωνο με το Χείρωνα, εξάγωνο με τον Κρόνο, ημιτετράγωνο με τον Πλούτωνα και χιαστί με τον Ουρανό. Ο Δίας κυβερνήτης του Ν. Δεσμού, στον 11ο οίκο. Ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα του παρελθόντος συμβαίνει. Μια θεραπευτική απελευθέρωση από λάθος αντιλήψεις και νοοτροπίες που δεν έχουν πλέον ουσία. Κρυμμένες αλήθειες βγαίνουν στην επιφάνεια και φέρνουν αποκατάσταση του δικαίου.
 • Ο Κρόνος στον Υδροχόο σε τετράγωνο με Ουρανό, Αφροδίτη, Ερμή και Σελήνη απαιτεί δομικές αλλαγές σε αξίες, συνήθειες, στερεότυπα, σχέσεις και συναισθηματικές προσκολλήσεις και σε συνδυασμό με την έντονη επιρροή του Πλούτωνα που δηλώνει βαθύ εσωτερικό μετασχηματισμό, μπορεί να προκαλεί ένα αίσθημα δυσφορίας, γιατί έχουμε έμφαση στα σταθερά ζώδια και ιδιαίτερα στον Ταύρο που αντιστέκεται πολύ στην αλλαγή. Αυτή η αντίσταση είναι που προκαλεί περισσότερη δυσφορία και καταθλιπτική διάθεση.
 • Ο Ουρανός εξακολουθεί να μας ξεβολεύει από την άνεσή μας. Ανοίγοντας ρωγμές στο παλιό κέλυφος των οικογενειακών, πατριαρχικών, πολιτισμικών, πολιτικών και οικονομικών στερεότυπων, απεγκλωβίζει ενέργεια, κρυμμένο φως που απελευθερώνει νέες δυνατότητες της συνείδησης. Η καινοτομία, η αυθεντικότητα στις σχέσεις και στις δημιουργικές μας δεξιότητες είναι βασικό ζητούμενο του Ουρανού για να εξασφαλίσουμε τους προσωπικούς πόρους επιβίωσης.

Ο Άξονας Ταύρου – Σκορπιού είναι το φυσικό σώμα και η ψυχή, οι αισθήσεις και τα συναισθήματα, η ύλη και ο πνευματικός της πυρήνας. Ο Ταύρος εκφράζει τις σωματικές, αισθησιακές μας ανάγκες για να νιώθουμε ασφαλείς και αυτάρκεις και ο Σκορπιός τις βαθιά συναισθηματικές και ψυχολογικές. Είναι το πεδίο των βαθύτερων φόβων και ανασφαλειών, τα ψυχολογικά μας όρια και η μεγάλη ανάγκη για έλεγχο και δύναμη, απέναντι στον ασυνείδητο φόβο του θανάτου και της απώλειας. Η σεξουαλική ένωση ως ανάγκη κυτταρικής αναγέννησης και τα βαθιά υπαρξιακά μας ερωτήματα σε σχέση με το νόημα της ζωής και του θανάτου σχετίζονται με το αρχέτυπο του Σκορπιού.

Οι σχέσεις μας με τους άλλους αντανακλούν τις βαθύτερες εσωτερικές μας συγκρούσεις. Από τη μια η ανάγκη του εγώ για διαχωρισμό και έλεγχο και από την άλλη η ανάγκη της ψυχής για ένωση, για ενότητα και αγάπη.

Μια εσωτερική βουτιά στον εαυτό μας σε ψυχολογικό επίπεδο είναι απαραίτητη στην εξελικτική διαδικασία . Η αναζήτηση της αλήθειας γίνεται πάντα εντός. Η αληθινή εξερεύνηση γίνεται μέσα από τις εξωτερικές προκλήσεις που αντανακλούν τις εσωτερικές διαστάσεις της εμπειρίας. Έτσι τα όρια του εαυτού διευρύνονται. Όταν ο νους αποσπάται συνεχώς σε εξωτερικές επιτεύξεις ή απολαύσεις δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον τεράστιο πλούτο της ίδιας του της φύσης. Μόνο σε εσωτερική ηρεμία και γαλήνη αναδύεται αυτή η διάσταση, της αυθόρμητης χαράς και αγάπης.

Η πανσέληνος αυτή μπορεί να ρίξει φως και να μας απελευθερώσει, αν έχουμε το θάρρος της βαθιάς ενδοσκόπησης, από σκοτεινές χειριστικές εμμονές ή φόβους που πρέπει να καθαριστούν μέσα από το φως της επίγνωσης. Μη φοβηθείτε το μακροβούτι στη ψυχή. Στα βάθη βρίσκονται τα πιο πολύτιμα μαργαριτάρια.

Οι νέες αξίες που θα αναδυθούν θα είναι πιο κοντά στην αληθινή μας φύση, στην αλήθεια και την ισορροπία.

Ο συμβολισμός Sabian της μοίρας αναδρομής του Πλούτωνα, 26-27 του Αιγόκερω, είναι «ένα ιερό προσκύνημα στο βουνό». Είναι η ανάβαση προς μια ανώτερη κατάσταση συνείδησης. Η εξελικτική πορεία είναι σαν την ανάβαση στο Γολγοθά. Μια δύσκολη διαδικασία πάλης και παράδοσης. Έχει όμως έναν σημαντικό σκοπό αυτή η ανάβαση, την εναρμόνιση του σώματος και της ψυχής, τη βεβαιότητα για την πνευματική ανάταση. Χρειάζεται αποφασιστκότητα, δύναμη και ακλόνητη εστίαση και πίστη στο στόχο.

Είναι μια μυσταγωγία αυτή η πανσέληνος. Μας ωθεί σε μια προσωπική αυταπάρνηση, την εγκατάλειψη του παλιού μοντέλου της επιφανειακής μας ζωής σε κάτι πιο ουσιαστικό και πνευματικό. Την αποδοχή της αλλαγής, και την αναζήτηση της εσωτερικής μας ειρήνης. Το παρελθόν δεν γίνεται να διατηρηθεί έτσι όπως το ξέραμε και το μέλλον το δημιουργούμε με τη συνειδητή στάση μας στο παρόν. Οι πραγματικές αξίες είναι η ανάπτυξη της ευγένειας, της καλοσύνης και της ειλικρίνειας με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Καλή Πανσέληνο σε όλους, Καλή Μεγαλοβδομάδα και Καλή Ανάσταση!

© astrofeggia.com

Νέα Σελήνη στον Κριό

Όταν ένας σαφής διεκδικητικός σκοπός εκφράζεται δυναμικά κάτι νέο δημιουργείται

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και δυναμική Νέα Σελήνη σχηματίζεται στις 12 Απριλίου, στις 5:30 το πρωί ώρα Ελλάδας στην 22η 25 του Κριού, που μας ξυπνά, φέρνει σημαντικές εξελίξεις και ανάβει τη σπίθα για μια νέα δημιουργική δυνατότητα.

 • Η Νέα Σελήνη είναι σε εξάγωνο με το Δία
 • Χείρωνας, Ερμής, Δήμητρα, Ήλιος, Σελήνη, Αφροδίτη, Έριδα στον Κριό και στον πρώτο οίκο!
 • Ωροσκόπος στους Ιχθείς και ο Ποσειδώνας πολύ κοντά στον ωροσκόπο, σε τετράγωνο με τον Άρη, κυβερνήτη της Νέας Σελήνης
 • Ο Άρης σε τρίγωνο με Δία, εξάγωνο με Ήλιο-Σελήνη, Αφροδίτη, Έριδα και ημιτετράγωνο με Ουρανό
 • Η Αφροδίτη σε ακριβές τετράγωνο με τον Πλούτωνα
 • Ο Πλούτωνας σε ενάμισι τετράγωνο με Β. Δεσμό Σελήνης και ημιτετράγωνο με Νέμεση και Νότιο Δεσμό
 • Ο Κρόνος σε τρίγωνο με Β. Δεσμό Σελήνης, εξάγωνο με Ερμή και τετράγωνο με Ουρανό
 • Η Έριδα ακριβώς στο μεσοδιάστημα Ήλιου-Σελήνης με Αφροδίτη

Κάθε στιγμή είναι ένα συνεχές γίγνεσθαι και εμπεριέχει το σπόρο της δημιουργίας. Η επιλογή όμως για να ανάψει η σπίθα είναι μια απόφαση που απαιτεί προσοχή. Δεν είναι κάθε επιλογή επωφελής. Χρειάζεται ξεκάθαρο στόχο, εστίαση και σωστή πλοήγηση, ώστε να μη χαθούμε σε άσκοπη σπατάλη χρόνου και ενέργειας.

Η συμμετοχή του Ποσειδώνα μπορεί να μας αποπροσανατολίσει, αν παρασυρθούμε από απατηλές εντυπώσεις ή στόχους και αφεθούμε σε ανούσιες αλληλεπιδράσεις και επιρροές. Είναι σημαντικό να μην αφήνουμε τον εαυτό μας να νιώθει θύμα και να νομίζουμε ότι είμαστε αδύναμοι στο έλεος των άλλων ή των καταστάσεων, γιατί μπορούμε, αν να δράσουμε συνειδητά και αποφασιστικά να εκπληρώσουμε ένα όνειρο ή ένα όραμα.

Το κριάρι είναι ο οδηγός του κοπαδιού που ανοίγει νέους δρόμους, είναι μπροστάρης, δεν είναι “οπαδός”! Με 8 πλανήτες στον Κριό, η ενέργεια και η δυναμική που υπάρχει είναι μοναδική αρκεί να την εκμεταλλευτούμε σωστά και με σοφία!

Το τρίγωνο του Άρη με το Δία μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε διαισθητική αντίληψη της αλήθειας που θα μας απελευθερώσει από παλιά στερεότυπα σκέψης, αρκεί να εμπιστευτούμε την εσωτερική μας φωνή και το ένστικτό μας. Ιδιαίτερα 14-17 που εναρμονίζεται και ο Ερμής.

Το ένστικτο είναι το αλάνθαστο όπλο του Κριού και ο συνδυασμός με τη δύναμη της διαίσθησης, την αισιοδοξία, το θάρρος και το αίσθημα δικαίου του Δία είναι εξαιρετικός για να διακρίνουμε το σωστό από το λάθος και να πετύχουμε ξεκάθαρους στόχους. Ο Δίας στον Υδροχόο είναι συλλογική δράση. Ο Κριός είναι ο προσωπικός αγώνας. Όταν το ατομικό συντονίζεται με το συλλογικό, τότε οι δυνατότητες είναι τεράστιες. Όταν η αίσθηση σκοπού συντονίζεται με ένα ιδανικό, τότε έχουμε μια ιδιαίτερη δυναμική με πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού δεν αφήνει πλέον περιθώρια στο να παραμένουμε προσκολλημένοι στο μοτίβο του παρελθόντος.

Εμπιστευτείτε την εσωτερική σας αλήθεια και μην κάνετε πράγματα με το ζόρι ή με μισή καρδιά, επειδή σας το λένε οι άλλοι. Μη ξοδεύεστε σε δραστηριότητες που δεν πιστεύετε με τη ψυχή σας.

Αν η δράση μας είναι εναρμονισμένη με τη ψυχή μας, βγαίνει αβίαστα, φέρνει χαρά και εκπλήρωση και τότε μπορούμε να υπερβούμε τους φόβους και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Η σωστή κατεύθυνση φέρνει ικανοποίηση ακόμα κι αν υπάρχουν δυσκολίες, ενώ η λάθος κατεύθυνση, ακόμα κι αν υπάρχει φαινομενική επιτυχία δε φέρνει εσωτερική χαρά, αφήνει ένα αίσθημα κενού.

Ο συμβολισμός Sabian για την 22-23 του Κριού, είναι “μια γυναίκα σε παστέλ χρώματα που φέρει ένα βαρύ και πολύτιμο, αλλά καλυμμένο φορτίο” . Είναι μια έγκυος γυναίκα με ελαφρύ καλοκαιρινό φόρεμα.

Κάτι νέο κυοφορείται που πρέπει να το προστατέψουμε, όπως μια έγκυος γυναίκα προστατεύει το μωρό της. Παρ’ όλο το βάρος, υπάρχει η αισιοδοξία και η προσμονή της νέας ζωής. Η θηλυκή σοφία και η προστατευτικότητα είναι απαραίτητη για τη σωστή δράση.

Είναι η αίσθηση της προσωπικής μας ταυτότητας και της μοναδικότητάς μας που πρέπει να προστατέψουμε, απέναντι στο βαμπιρισμό όσων προσπαθούν να μας παρασύρουν προς τα κάτω, για να μας κάνουν να νιώθουμε αδύναμοι.

Μέσα από το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, οι βασικές μας αξίες και η ανάγκη μας για αυτοπροσδιορισμό και αυτονομία, συγκρούονται με τη βαθύτερη ανάγκη μας για ασφάλεια και σχέσεις. Το κλειδί είναι να βρούμε νέους τρόπους να σχετιζόμαστε με τους άλλους χωρίς να προδίδουμε τον εαυτό μας και την ατομικότητά μας. Μια εσωτερική αλλαγή στο πως εκτιμάμε τον εαυτό μας, τα ταλέντα μας και την αξία μας φέρνει έναν νέο τρόπο ύπαρξης στις σχέσεις και τη δημιουργική μας έκφραση.

Το σημαντικό είναι να ξεπεράσουμε την αυταπάτη ότι μέσω των άλλων μπορούμε να καλύψουμε τα δικά μας εσωτερικά κενά και τις ακάλυπτες εσωτερικές μας ανάγκες.

Η πανσέληνος αυτού του σεληνιακού κύκλου θα γίνει στο Σκορπιό στις 27/4 και μέχρι τότε η Αφροδίτη θα έχει περάσει στο Ταύρο ο δε Άρης θα έχει ολοκληρώσει το πέρασμά του από το εξωστρεφές ζώδιο των Διδύμων και θα έχει το περάσει στον Καρκίνο. Τα θέματα συναισθηματικής και υλικής ασφάλειας θα τεθούν έντονα και θα οδηγηθούμε ξανά σε εσωτερικό σκάψιμο και σε διαδικασία εσωτερικής ενδυνάμωσης. Ο Σκορπιός και ο Κριός είναι τα δυο ζώδια του Άρη. Ο Κριός είναι η ανάγκη για ελευθερία και αυτονομία και ο Σκορπιός η ανάγκη για μοίρασμα και η υπέρβαση των προσωπικών ορίων μέσω της ένωσης με κάποιον άλλο ή κάποια δραστηριότητα.

Η εσωτερική ασφάλεια και ισορροπία είναι προσωπική μας υπόθεση, είναι η υποχρέωση ως προς τον εαυτό μας και μόνο όταν αποδεχθούμε την μοναδικότητά μας, με τα τραύματα και τις αδυναμίες μας μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι ουσιαστικό, να συνδεθούμε σωστά με τους άλλους και να προσφέρουμε χωρίς να χάνουμε τον εαυτό μας.

Καλή και δυναμική Νέα Σελήνη!

© astrofeggia.com

Απρίλιος και Ερμής στον Κριό!

Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει!

Ανεβαίνουν έντονα οι τόνοι μετά τις 4 Απριλίου, καθώς ο Ερμής μπαίνει και αυτός στον Κριό, παρέα με τον Ήλιο, την Αφροδίτη, το Χείρωνα, τη Δήμητρα και την Έριδα. Η ισχυρογνωμοσύνη και η ένταση κυριαρχούν.

Ο Ερμής είναι ο πιο κοντινός πλανήτης στη γη μετά τη Σελήνη, γι αυτό η επιρροή του γίνεται πολύ συνειδητή στη καθημερινότητά μας. Επειδή κυβερνά τον Β. Δεσμό Σελήνης όλο το 2021, οι διελεύσεις του είναι πολύ σημαντικές για την εξελικτική μας πορεία. Ο Ερμής στον Κριό, είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη που βρίσκεται στους Διδύμους, δηλαδή ο ένας είναι στο φυσικό χώρο του άλλου. Έρμής και Άρης, σιγοντάρουν ο ένας τον άλλο.

Ο Ερμής εκφράζει το καθημερινό πάρε δώσε με το κοντινό μας περιβάλλον, την επικοινωνία μας και τις μετακινήσεις μας. Μετά την ασάφεια και τον αποπροσαναταλισμό στο ζώδιο Ιχθύων, ο Ερμής εδώ ξεσπαθώνει! Ο λόγος γίνεται οξύς και επιθετικός. Το μυαλό στροφάρει και “πιάνει πουλιά στον αέρα”!

Τα θετικά αυτού του συνδυασμού είναι η οξύνοια, τα γρήγορα αντανακλαστικά και το θάρρος της γνώμης. Ο άρειος Ερμής είναι πνευματώδης, μαχητικός, με ενστικτώδη αντίληψη της αλήθειας και δε μασάει τα λόγια του. Διεκδικεί, έχει επιχειρηματολογία και υπερασπίζεται με πάθος αυτό που θεωρεί σωστό.

Όμως υπάρχει και αρνητική πλευρά. Ο Ερμής εδώ βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα, μιλάει πριν σκεφτεί, δεν ακούει το συνομιλητή, διακόπτει και γίνεται εριστικός. Τον εξιτάρει η λεκτική αντιπαράθεση, θέλει να επιβληθεί και να καπελώσει τον άλλο. Υστερεί σε φαντασία και βάθος σκέψης και λόγω βιασύνης του ξεφεύγουν σημαντικά δεδομένα τα οποία δεν προλαβαίνει να αξιολογήσει. Έτσι μπορεί να κερδίζει προσωρινά τις εντυπώσεις αλλά χάνει στα σημεία.

Ας έχουμε λοιπόν κατά νου ότι οι παρορμητικές αποφάσεις μπορεί να μας κοστίσουν. Επίσης μπορεί να μη δούμε ενδεχόμενες παγίδες και να πέσουμε σε λάθη εκτίμησης. Οι σχέσεις θα είναι τεταμένες , μπορεί να πληγώσουμε ή να πληγωθούμε. Λόγω της υπερέντασης είμαστε επιρρεπείς σε ατυχήματα.

 • Τα πιο “δύσκολα περάσματα” του Ερμή από τον Κριό είναι στις 8/4 που θα συναντήσει το Χείρωνα και στις 17 -18/4 που θα κάνει σύνοδο με την Έριδα και θα τετραγωνίσει τον Πλούτωνα.
 • Στις 12/4 έχουμε μια Νέα Σελήνη στον Κριό
 • Στις 14-17/4 ο Ήλιος και ο Άρης με το Δία εναρμονίζονται με τον Ερμή και στις 15/4 η Αφροδίτη μπαίνει στον Ταύρο. Η ενέργεια διευκολύνεται και μπορούν να επιτευχθούν στόχοι και εγχειρήματα που χρειάζονται δυναμικότητα και σωστά αντανακλαστικά. Το μυαλό και η δράση συντονίζονται σωστά και η τύχη βοηθά τους τολμηρούς!
 • Στις 19/4 ο Ερμής φτάνει στην ανώτερη σύνοδο με τον Ήλιο στη 29η μοίρα, τη τελευταία μοίρα του Κριού! Η τελευταία μοίρα είναι πολύ φορτισμένη γιατί ολοκληρώνει τα ζητούμενα του ζωδίου. Είναι η αποκορύφωση του κύκλου Ερμή – Ήλιου που ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου. Τα γεγονότα που άνοιξαν τότε – και ήταν πολλά, μπαίνουν σε τελική διευθέτηση που θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/5. Ο Ερμής περνά πλέον μπροστά από τον Ήλιο, παίρνοντας τον έλεγχο της πραγματικότητας, ενώ ο Ήλιος δρα σαν επιμελητής και συνθέτει τα καλά κομμάτια και τα συμπεράσματα που έχουν παραχθεί στις προηγούμενες φάσεις.
 • Ο Ερμής μπαίνει πρώτος στον Ταύρο στις 19/4 και ακολουθεί ο Ήλιος, ενώ ο Άρης περνά στον Καρκίνο στις 24. Ο Κρόνος κάνει τρίγωνο με το Β. Δεσμό. Η ενέργεια αλλάζει, γίνεται γιν, τα πρακτικά θέματα και η αναγκη για ασφάλεια επικρατούν.

Καλό μήνα και ψυχραιμία σε όλους!

© astrofeggia.com

Πανσέληνος Μαρτίου στο Ζυγό

Δύναμη μετασχηματισμού και θεραπεία αυτογνωσίας.

Την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 9:48 το βράδυ για την Ελλάδα, έχουμε την κορύφωση της νέας σελήνης με ένα σούπερ φεγγάρι, το πρώτο μετά την εαρινή ισημερία, στην 8η 18 του Ζυγού.

 • Ο Ήλιος στην 8η 18’ του Κριού είναι σε σύνοδο με την Αφροδίτη στην 8η 56’ και το Χείρωνα στην 8η και 49’ του Κριού
 • Ο Ουρανός στην 8η 51′ του Ταύρου σχηματίζει όψη χιαστί με την πανσέληνο.
 • Έχουμε επανάληψη του αριθμού 8 πέντε φορές! Το 8 συμβολίζει τη δύναμη μετασχηματισμού και αλλαγής.
 • Ο Ουρανός παραμένει σε τετράγωνο με τον Κρόνο και συνεχίζει να σπάει το παλιό καλούπι
 • Ο Άρης σε σύνοδο με Β. Δεσμό Σελήνης, τρίγωνο με την Πανσέληνο και τον Κρόνο και ενάμισι τετράγωνο με τον Πλούτωνα
 • Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα
 • Ο ωροσκόπος στην 4η 08′ του Σκορπιού

Η ανώτερη σύνοδος Αφροδίτης – Ήλιου, έχει και αυτή φύση πανσελήνου, είναι η κορύφωση του κύκλου Αφροδίτης – Ήλιου. Είναι σαν μια διπλή πανσέληνος αυτό το φεγγάρι.

Η συμμετοχή του Χείρωνα και του Ουρανού βγάζει από το προσωπικό ασυνείδητο στην επιφάνεια το ευάλωτο σημείο μας, το φόβο από το κρυμμένο τραύμα που κουβαλάμε όλοι μέσα μας, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατάματα, για να λυτρωθούμε και να πάμε παραπέρα. Να τολμήσουμε να διεκδικήσουμε την ελευθερία του να είμαστε ο εαυτός μας, το δικαίωμά μας να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Ο Χείρωνας είναι ο σαμάνος θεραπευτής, ο αλχημιστής και δάσκαλος της σοφίας. Μας διδάσκει μέσα από τον πόνο, να μετατρέπουμε το δηλητήριο σε φάρμακο και να το προσφέρουμε μετά στους άλλους.

Η δυναμική αυτής της πανσελήνου εμπεριέχει τη δυνατότητα μιας βαθιάς εσωτερικής θεραπείας, στη σχέση μας με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Η πληγή για να γιατρευτεί, πρέπει να ανοίξει και να καθαρίσει. Θέλει θάρρος και κουράγιο αυτό, γιατί πρώτα απ’ όλα, πρέπει να αποδεχθούμε ότι υπάρχει. Όλοι κουβαλάμε ένα υποσυνείδητο τραύμα που το φωτογραφίζει η θέση του Χείρωνα στο γενέθλιο χάρτη μας.

Η πληγή του Χείρωνα είναι βαθειά κρυμμένη, δεν τη γνωρίζουμε, λειτουργεί ασυνείδητα υπονομεύοντάς μας, σαν ένα κακόβουλο λογισμικό. Γίνεται συνειδητή μέσα από την αναβίωση του αρχικού συναισθηματικού πόνου που έχει θαφτεί μέσα μας σα μνήμη, μέσα από τους μηχανισμούς άμυνας του εγώ.

Ο Κριός είναι η ανάγκη της ίδιας μας της ύπαρξης να δημιουργήσει ένα εγώ και να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να επιβιώσει και να αυτο-πραγματωθεί σαν μια ανεξάρτητη οντότητα.

Για να το καταφέρουμε αυτό, όλοι μας, χρειάζεται να σχετιστούμε με κάτι άλλο, με κάτι έξω από μας που λειτουργεί σαν καθρέφτης και μέσα από αυτό μαθαίνουμε τον εαυτό μας. Αυτό το άλλο είναι ο Ζυγός. Οι σχέσεις με ανθρώπους και με αξίες που επιλέγουμε να δημιουργούμε, αντανακλούν τη σχέση που έχουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ο Χείρωνας στον Κριό είναι ο υπαρξιακός φόβος διαχωρισμού από τη “μήτρα”, την αρχική καθαρή μας ουσία. Ο πρωταρχικός φόβος απόρριψης.

Μια πρόκληση από ένα εξωτερικό γεγονός, ή κάποιον άλλο, μας ξυπνά αυτό το τραυματικό συναίσθημα. Η εμπειρία βιώνεται σαν ένα συναισθηματικό σοκ και αίσθημα αδυναμίας, σαν να είμαστε ένα ανίσχυρο, ανυπεράσπιστο παιδί. Αυτή η πανσέληνος εμπεριέχει μια τέτοια δυναμική.

Ο Χείρωνας στον Κριό, ανάμεσα στον Ήλιο και την Αφροδίτη και σε αντίθεση με τη Σελήνη, είτε σε προσωπικό, είτε σε συλλογικό επίπεδο φωτίζει ακριβώς αυτό:

 • Πόσο πιστεύουμε στην αξία μας και στον ίδιο μας τον εαυτό;
 • Πού υπάρχει ένας κρυμμένος φόβος, ότι δεν είμαστε αρκετά ικανοί και γενναίοι για να αξίζουμε μια καλύτερη ζωή και μια καλύτερη τύχη;
 • Ποιός φόβος υπονομεύει την ίδια μας τη δύναμη να ζήσουμε με ελευθερία τη ζωή που θέλουμε;
 • Πώς η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας προβάλλεται στις σχέσεις μας και τις αξίες μας;
 • Πόσο αντικειμενικά βλέπουμε και ακούμε τους άλλους; Μήπως αυτό που βλέπουμε στους άλλους, είναι διαστρεβλωμένο μέσα από την τραυματισμένη μας αυτοπεποίθηση και αυτοαξία;
 • Μήπως τελικά οι άλλοι και οι εξωτερικές καταστάσεις, καθρεφτίζουν διαρκώς το δικό μας πρόβλημα; το κρυμμένο τραύμα μιας απόρριψης που δεχθήκαμε σε μια πολύ τρυφερή ηλικία;

Η ανάγκη για ελευθερία και αυτοπραγμάτωση του Κριού έρχεται απέναντι από την ανάγκη για αποδοχή και το ζύγιασμα του Ζυγού. Ο Ζυγός μετράει με τη λογική τα πάντα, αμφιταλαντεύεται, δεν παίρνει αποφάσεις γιατί φοβάται το ρίσκο. Το ρίσκο της απόρριψης. Το ρίσκο να είναι μόνος. Είμαι αρκετά καλός να αγαπηθώ;

Όμως ο Κριός θέλει με πάθος να ρισκάρει και να αποδείξει ότι είναι ικανός. Η απόρριψη τον πεισμώνει. Και εκεί ακριβώς γίνεται η εσωτερική μάχη, εκεί είναι ο φόβος του Χείρωνα που πρέπει να ανταμωθεί. Η αντιμετώπιση του φόβου είναι ταυτόχρονα και η θεραπεία. Μέσα από το πόνο έρχεται η λύτρωση.

Είναι μια υπαρξιακή μάχη αυτή η πανσέληνος, που περιέχει τη σπίθα και τη δυνατότητα της λύτρωσης. Ο ωροσκόπος στο Σκορπιό και η επανάληψη του αριθμού 8, συνηγορούν σε αυτή τη δυναμική.

Η σύνοδος του Ερμή με τον Ποσειδώνα στρέφει τη σκέψη σε ένα όνειρο, ένα νέο όραμα. Δίνει διαίσθηση, φαντασία και πίστη σε αυτό που μας οδηγεί από μέσα μας, το ίδιο μας το πνεύμα. Για να γίνει όμως πράξη το όραμα, πρέπει πρώτα να εμπιστευτούμε τη δύναμή μας!

Ο Άρης βρίσκεται σε σύνοδο με το Β. Δεσμό Σελήνης. Το τρίγωνο της πανσελήνου με τον Άρη και τον Κρόνο, δίνει τη δυνατότητα σωστού συντονισμού με τους άλλους. Με αυτούς που μπορούμε να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα, που μοιραζόμαστε ίδιες αξίες και ιδέες. Αφού γίνει το εσωτερικό ξεκαθάρισμα, αφού δούμε καθαρά τον εαυτό μας και εκτιμήσουμε τη μοναδικότητά μας, τότε μπορούμε και να συμπορευτούμε με αυτοπεποίθηση με τους άλλους. Να σχετιστούμε ισότιμα, να συντονιστούμε και να συνεργαστούμε για ένα σκοπό!

Καλή πανσέληνο σε όλους, με δύναμη και αυτογνωσία !

© astrofeggia.com

Εαρινή ισημερία και σύνοδος Αφροδίτης Ήλιου

Δύναμη δημιουργίας πάνω σε νέες, ανθρωπιστικές αξίες!

Το Σάββατο 20 Μαρτίου έχουμε την είσοδο του Ήλιου στον Κριό και την εαρινή ισημερία. Η διάρκεια της μέρας είναι ίση με τη διάρκεια της νύχτας. Οι μέρες από δω και πέρα αρχίζουν να μεγαλώνουν μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο!

Ο Ήλιος στην 0η Κριού, σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης και της νέας αστρολογικής χρονιάς!

Ο Κριός συμβολίζει το νέο σπόρο, τη νέα αρχή, το ξεκίνημα μας νέας εμπειρίας με εντελώς άλλη δυναμική. Ο Κριός είναι ενστικτώδης, χρειάζεται χώρο και ελευθερία για να πειραματιστεί με διαφορετικούς τρόπους, να ανακαλύψει το δυναμικό του, την ίδια του τη φύση και να πραγματώσει ένα νέο σκοπό.

Ο συμβολισμός για τη 1η μοίρα του Κριού είναι “μια γυναίκα που αναδύεται από τη θάλασσα”. Από το χώρο του άμορφου, του ασυνείδητου, που συμβολίζουν οι Ιχθείς, ξεπροβάλλει μια νέα σπίθα ενέργειας που παίρνει μορφή. Είναι η ένωση της αρσενικής και θηλυκής αρχής, το σπέρμα και το ωάριο που δημιουργούν μια νέα ζωή. Η αρχή της πολικότητας που ξεπροβάλλει από την ενότητα.

Η φετινή εαρινή ισημερία συνοδεύεται με μια πολύ θετική συγκυρία, την ανώτερη σύνοδο του Ήλιου με την Αφροδίτη, που ολοκληρώνεται στις 26 Μαρτίου, στην 5η 50 του Κριού.

Συντελείται ένας ιερό γάμος, το απόλυτο πάντρεμα της ηλιακής αρσενικής ενέργειας με την θηλυκή αρμονία της Αφροδίτης!

Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει το σύνολο των αξιών που παρακινούν τις ενέργειές μας (δηλαδή τον Άρη) και αξιολογούν τις πληροφορίες και τα ερεθίσματα, (δηλαδή τον Ερμή). Η αυτοεκτίμησή μας, οι σχέσεις μας και η αφθονία στη ζωή μας είναι η ενέργεια της Αφροδίτης.

 • Ο κύκλος Αφροδίτης -Ήλιου συμβολίζει τις συναισθηματικές διεργασίες, την αξιολόγηση που κάνουμε στις ικανότητες και τα ταλέντα μας που δίνουν αξία και νόημα στη ζωή μας. Το πως εκτιμούμε και πως εκφράζουμε δημιουργικά τον εαυτό μας, καθορίζει και τι είδους σχέσεις επιλέγουμε να κάνουμε με τους άλλους.
 • Η ανώτερη σύνοδος της Αφροδίτης με τον Ήλιο στις 26 Μαρτίου, είναι η κορύφωση του κύκλου που ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου του 2020, με την κατώτερη σύνοδο Αφροδίτης -Ήλιο, στη 13η των Διδύμων. Από τότε, πολλές εσωτερικές διεργασίες έχουν γίνει μέσα μας σε σχέση με τον εαυτό μας, τις αξίες μας και το τι έχει νόημα στη ζωή μας.

Ο κύκλος Αφροδίτης – Ήλιου ξεκινά με την κατώτερη σύνοδο όταν η Αφροδίτη είναι ανάδρομη. Τότε η Αφροδίτη βρίσκεται πιο κοντά στη γη, είναι πιο ενστικτώδης και γήινη, έχει ταυρίσια φύση. Στην ανώτερη σύνοδο η Αφροδίτη είναι στη μεγαλύτερη απόσταση από τη γη, έχει φύση Ζυγού, οι αξίες γίνονται πιο οικουμενικές και λιγότερο προσωπικές. Η ισορροπία με τους άλλους είναι πιο σημαντική από την ικανοποίηση των αισθησιακών επιθυμιών.

Η κατώτατη σύνοδος έγινε στη 13η των Διδύμων και η ανώτερη γίνεται στην 5η 50 του Κριού. Οι αριθμοί 13 , 5 , 8 σχετίζονται με την θηλυκή αρχή και τον κύκλο της Αφροδίτης:

Είναι η μυστική γεωμετρία του κώδικα 5-8 που υπάρχει παντού στη φύση.

Το σύμβολο της Αφροδίτης είναι ένας κύκλος πάνω από έναν σταυρό. Ο κύκλος συμβολίζει το όλον, το πνεύμα, ο σταυρός συμβολίζει την ύλη, τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, τις τέσσερις εποχές και τα τέσσερα στοιχεία. Η οριζόντια γραμμή του σταυρού είναι ο γραμμικός χρόνος και η κάθετη γραμμή συμβολίζει τη σύνδεση ανάμεσα στον Ουρανό και τη γη. Όταν και τα 12 ζώδια βιωθούν ως ενότητα, (12+1=13) τότε, η πνευματική ολοκλήρωση, η απόλυτη έκφραση της Αφροδίτης, η φωτισμένη αγάπη έχει επιτευχθεί. Γι αυτό η έξαρση της Αφροδίτης είναι στους Ιχθείς.

Σε διάστημα 8 ετών, γίνονται 5 συνοδικοί κύκλοι Αφροδίτης. 8 γήινα χρόνια, αντιστοιχούν σε 13 χρόνια Αφροδίτης. Το 8 είναι το άπειρο, ο αένος μετασχηματισμός της ενέργειας.

Η τροχιά της Αφροδίτης είναι η πιο κυκλική σε όλο το πλανητικό σύστημα. Αυτή η συνέπεια δημιουργεί υπέροχα επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Η τροχιά της σε σχεση με τη γη σχηματίζει μια καρδιά και ένα λουλούδι και σε 5 κύκλους Αφροδίτης, δημιουργείται ένα πεντάκτινο αστέρι!

Η Αφροδίτη είναι ένα από τα λαμπρότερα άστρα στον ουρανό, μετά τον Ήλιο και τη Σελήνη.

Όπως η Σελήνη αντανακλά το φως του Ήλιου δημιουργώντας τις 8 φάσεις από τη νέα σελήνη μέχρι την πανσέληνο, έτσι και η Αφροδίτη, καθώς αντανακλά το φως του Ήλιου κατά τη τροχιά της, δημιουργεί 13 φάσεις σε ένα γήινο χρόνο.

Η κατώτατη σύνοδος, που σηματοδοτεί την αρχή του κύκλου, αντιστοιχεί με τη φάση της νέας σελήνης. Η Αφροδίτη μια βδομάδα μετά, εμφανίζεται στον ουρανό πριν την αυγή και ονομάζεται φώσφορος, φορέας του φωτός (lucifer).

Το πρώτο μισό του κύκλου, χαρακτηρίζεται από αυθόρμητη και παρορμητική φύση. Οι αισθήσεις και τα αισθήματα κατευθύνουν τη δράση μας.

Η δεύτερη φάση του κύκλου, 216 μέρες μετά, στην ανώτερη σύνοδο με τον Ήλιο, αντιστοιχεί με την ενέργεια της πανσελήνου, την ολοκλήρωση. 36 μέρες από τη σύνοδο, η Αφροδίτη είναι βραδινό αστέρι, εμφανίζεται στον απογευματινό ουρανό, με τη δύση του Ηλίου ((hesperus). Η νυχτερινή Αφροδίτη εκφράζει περισσότερο οικουμενικές και πανανθρώπινες αξίες. Η δεύτερη φάση αυτού του κύκλου θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2022, που θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος.

Το 2021 αντιστοιχεί στον αριθμό 5, και η ανώτερη σύνοδος Αφροδίτης -Ήλιου στις 26 (2+6=8) Μαρτίου στη 5η 50’ του Κριού μας δίνει δυο φορές τον αριθμό 5. Ο αριθμός 5 σχετίζεται με τον άνθρωπο και τη δημιουργία. Ο Ουρανός βρίσκεται στην του Ταύρου και ο Άρης ακριβώς σε σύνοδο με το Β. Δεσμό Σελήνης, στη 13η των Διδύμων, δηλαδή εκεί που έγινε η κατώτατη σύνοδος τον Ιούνιο του 2020! 8, 5, 13!

Στις 20/3, στην εαρινή ισημερία, η Αφροδίτη βρίσκεται στην 28η των Ιχθύων, στη θέση έξαρσης, σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα. Η θηλυκή ενέργεια της Αφροδίτης θα χρωματίσει έντονα αυτή τη νέα αστρολογική χρονιά που ξεκινά. Η χρονιά δεν θάναι εύκολη, αλλά αργά και σταθερά μια εσωτερική εξελικτική αλλαγή συμβαίνει στον καθένα μας.

Ο Ήλιος με την Αφροδίτη φέρνουν την ελπίδα για ένα νέο σπόρο δημιουργίας για το κοινό καλό! Για ισορροπία ανάμεσα στη προσωπική βούληση και το σεβασμό στη φύση και τη ζωή.

Ας ευχηθούμε η ειρήνη, η ανθρωπιά και η αγάπη να επικρατήσουν της αλαζονείας και να ισορροπήσει η ενέργεια στον καθέναν μας και στον κόσμο!

Καλή και δημιουργική αστρολογική χρονιά σε όλους

© astrofeggia.com

Ερμής στους Ιχθείς

-πως γίνεται μια σταγόνα νερού να μη ξεραθεί ποτέ; -ρίξτην στη θάλασσα!

Μετά από τη μακράς διάρκειας παραμονή του στον Υδροχόο, εξ αιτίας της αναδρομής του, ο Ερμής πέρασε στους Ιχθείς στις 16/3. Η υπερένταση του προηγούμενου διαστήματος λόγω της πληθώρας πληροφοριών, τώρα χρειάζεται να καταλαγιάσει, καθώς εδώ ο Ερμής στρέφεται περισσότερο εσωτερικά.

Ο νους χρειάζεται αυτή την ανάπαυλα. Ο Ερμής σχετίζεται με το νευρικό μας σύστημα το οποίο χρειάζεται μια αποφόρτιση από την υπερβολική ηλεκτρική ενέργεια του Ουρανού.

Οι πλανήτης της επαγωγικής λογικής, μέσα στο ρευστό περιβάλλον των Ιχθύων, στο χώρο της φαντασίας και του ασυνείδητου, χάνει τη σαφήνεια και το στόχο του και γίνεται πιο αφηρημένος, ευαίσθητος και λυρικός.

Καθώς όλα συνδέονται σε ενεργειακό επίπεδο και οι σκέψεις έχουν ενέργεια, οι σκέψεις όλων των ανθρώπων συντονίζονται δημιουργώντας μια συλλογική δόνηση.

Όμως, καθώς το ζώδιο των Ιχθύων πάντα διαλύει και απομυθοποιεί αυτό με το οποίο προηγουμένως είχαμε ταυτιστεί, μια αίσθηση απογοήτευσης, σύγχυσης, διάψευσης και ματαιότητας μπορεί να προκύψει, σε αυτό που θεωρούσαμε ως αλήθεια. Επίσης σε αυτή τη θέση μπορεί να πέσουμε θύμα παραπλάνησης ή αποπροσανατολισμού, γι αυτό καλύτερα να εμπιστευτούμε περισσότερο τη διαίσθησή μας παρά τη πληροφορία.

Η ουσία της αλήθειας προκύπτει μέσα από την ησυχία, την ηρεμία και τη χαλάρωση. Τότε μπορεί να εμφανιστεί εμπνευσμένη ενόραση και διαισθητική κατανόηση.

Ο Ερμής εδώ δεν αντέχει τη φασαρία και την ένταση. Μπορεί να συντονιστεί με ανώτερες δονήσεις και να λάβει πληροφορία από το συλλογικό ασυνείδητο μέσα από τα όνειρα, το διαλογισμό, τη εμπνευσμένη φαντασία ή τη προσευχή. Το άνοιγμα σε αυτό που μας υπερβαίνει, σε αυτό που δεν φαίνεται, στην ίδια τη φύση της συνείδησης και όχι στις παροδικές προβολές της είναι η ανώτερη έκφραση του Ερμή στους Ιχθείς.

 • Ο Ερμής στις 25 Μαρτίου, στην 13η των Ιχθύων, θα τετραγωνίσει τους Δεσμούς Σελήνης και τον Άρη.

Ο Άρης τότε θα βρίσκεται πάνω στο Β. Δεσμό Σελήνης αλλά και το Β. Δεσμό του Ουρανού στους Διδύμους και ο αστεροειδής Νέμεση στο Νότιο Δεσμό Σελήνης στον Τοξότη!

Η διέλευση του Ερμή το Φεβρουάριο από τον Υδροχόο ενεργοποίησε το N. Δεσμό του Ποσειδώνα. Τώρα η διέλευση του Ερμή ενεργοποιεί το Β. Δεσμού του Ουρανού.

Η σύνδεση ξανά του Ουρανού – Ποσειδώνα μέσω του Ερμή, συνδέει τη νόηση με την ανώτερη διάνοια, δίνει τη δυναμική μιας νέας πνευματικής αφύπνισης που συντελείται στο συλλογικό νου, καθώς ως ανθρωπότητα προχωράμε εξελικτικά από την εποχή των Ιχθύων στην εποχή του Υδροχόου.

Το τετράγωνο του Ερμή με τους Δεσμούς Σελήνης θα φέρει διάψευση προσδοκιών και απογοήτευση σε όσους δογματικά ταυτίζονται με την άποψή τους ως τη μόνη αλήθεια.

Κάποια γεγονότα που προκύπτουν, αντικρούουν τις προβαλλόμενες πεποιθήσεις και πυροδοτούν την αμφιβολία είτε για τον ίδιο τον εαυτό είτε για την εξαπάτηση από κάποιον άλλο. Έτσι οι άκαμπτες ιδέες κλονίζονται.

(Υπόψη ότι στη 13η μοίρα των Ιχθύων, ο Ερμής θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, και τον Ερμή-Αφροδίτη του Ταγίπ Ερντογάν).

Είδομεν…

© astrofeggia.com

Αρέσει σε %d bloggers: