Πανσέληνος Μαρτίου και Κρόνος στους Ιχθείς. Σαν ηφαίστειο που ξυπνά

Photo by Pixabay on Pexels.com

7 Μαρτίου 2023. Πανσέληνος στην 17η των ιχθύων και είσοδος του Κρόνου στους Ιχθείς. Η αποδόμηση της εικονικής πραγματικότητας.

Οι συμβολισμοί Sabian των μοιρών μιλάνε από μόνοι τους και φωτογραφίζουν καθαρά τα γεγονότα:

  • 17η Παρθένου, θέση πανσελήνου: Μια έκρηξη ηφαιστείου.

Αυτή το σύμβολο δείχνει καταστάσεις, στάσεις ή συναισθήματα που σιγά-σιγά μαζεύουν ατμό, συσσωρεύονται και ξαφνικά εκρήγνυνται. Απεικονίζει καταστάσεις κάθαρσης. Μπορεί κατά καιρούς να γίνει προσπάθεια να κρατηθούν τα πράγματα μέσα, αλλά μετά από λίγο δεν μπορεί να υπάρξει άλλη αντίσταση και όλα εξαναγκάζονται να βγουν έξω. Αυτό μπορεί να είναι με τη μορφή θυμού ή πάθους, αλλά μπορεί επίσης να είναι η έκρηξη της διορατικότητας και των δημιουργικών ιδεών. Συχνά λειτουργεί πολύ καλύτερα να αφήνεις τα πράγματα να φουσκώνουν, καθώς η αντίσταση στην παρόρμηση να αφεθείς μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία τεράστιας πίεσης. 
Καθαρτική απελευθέρωση. Σκέψεις ή ιδέες που ξεχύνονται. Χείμαρροι συναισθημάτων. Θυμός που θέλει έκφραση μετά από σοκ.

  • 17η Ιχθύων, θέση Ήλιου, μια Πασχαλινή πορεία

Αυτό το σύμβολο δείχνει τη συνεργασία με άλλους για να γιορτάσετε πνευματικές ή πολιτιστικές ιδέες της κοινότητάς σας.  Το «Πάσχα» αποκαλύπτει ότι υπάρχει ανάγκη να αναστήσετε κάποιες από τις ελπίδες, τα όνειρα, τα οράματα και τις αποστολές σας για να τα επαναφέρετε και να τους δώσετε σχήμα και μορφή. Υπάρχει η ανάγκη να μοιράζεστε τις φιλοδοξίες και τα ιδανικά σας με τους άλλους. Ανεξάρτητα από το πόσο δομημένη ή οργανωμένη είναι αυτή η γιορτή, αν γίνει με ζεστασιά συναισθήματος και γονιμότητας, θα εμπνεύσει την ομάδα, εμφυσώντας τους μια αίσθηση συναισθηματικής ενότητας.
Ανανεωμένη πίστη στη ζωή. Ξεσηκώνομαι από φόβο και απώλεια. Ο Φοίνικας ανατέλλει από τις στάχτες. Συναθροίσεις.

  • 25η Ιχθύων, θέση Ποσειδώνα, κυβερνήτη της πανσελήνου: Η κάθαρση του Ιερατείου

Το να βλέπει κανείς όσους κατέχουν σημαντικές θέσεις αλλά καταχρώνται την εμπιστοσύνη ή εκείνους που κάνουν μεγάλες δηλώσεις αλλά δεν ανταποκρίνονται σε αυτές. Αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να βρεθείτε να αφήνετε άλλους πίσω, να τους διώχνετε ή να αντιμετωπίζετε πτώσεις από τη χάρη. Υπάρχει ανάγκη εξέτασης ηθικής και πνευματικής ειλικρίνειας. Είναι εύκολο να επιτρέψουμε σε όσους δεν ανήκουν πραγματικά να μείνουν, λόγω εξοικείωσης ή συνήθειας. Μπορούμε να χάσουμε τα βλέμματα του ιδανικού μέσω της εκλογίκευσης της νόησης, του εγωισμού και του συναισθηματικού μας πάθους. Υπάρχει ανάγκη να καθαρίσετε και να εξαγνίσετε τη ζωή σας, οδηγώντας σε καλύτερες πνευματικές αξίες. Σε ποια πλευρά του «Purging» βρίσκεστε; Είσαι αυτός με τα «σωστά κίνητρα»; Ποιος είναι υπεύθυνος;
Πράγματα που σε κρατούν πίσω. Αποκάλυψη της αλήθειας. Πετώντας έξω ό,τι δεν μετράει.  Προδοσία εμπιστοσύνης. Σκεπάσματα. Κατάχρηση εξουσίας. Εξαπάτηση, ψέματα ή παραπλάνηση. Διαφθορά και σκάνδαλα.

  • 0η Ιχθύων, θέση Κρόνου: Μια δημόσια αγορά, η εκκλησία του δήμου

Εδώ τονίζεται η ανθρώπινη διαδραστικότητα, η διέγερση που προέρχεται από μια ομαδική προδπάθεια για έναν κοινό στόχο, ένα ιδανικό. Συγκομιδή, συνεύρεση της κοινότητας για μια τελική εμπειρία, διαδίκτυο, ανταλλαγή απόψεων, το να βγαίνουν τα άπλυτα στη φόρα, φτηνή χειραγώγηση μέσω των media

  • Ο Άρης βρίσκεται στην 22η των Διδύμων, ακριβώς πάνω στην σελήνη του ωροσκοπίου της Ελλάδας, και η πανσέληνος γίνεται στο Β. Δεσμό Σελήνης της Ελλάδας. Δείτε πως ενεργοποιείται ολόκληρος ο χάρτης της χώρας (με κίτρινο χρώμα) μέσα από τις διελεύσεις αυτής της πανσελήνου. Είναι το τρίτο και τελευταίο πέρασμα του Άρη από αυτή τη μοίρα, λόγω της αναδρομής του, από 31 Οκτωβρίου. Ο Ουρανός σε τετράγωνο με Ήλιο και Κρόνο, τα δυο σύμβολα ηγεμονίας, φέρνει τη μεγάλη ανατροπή.

Το σημείο κορύφωσης αυτού του Άρη στους Δίδυμους (μετακινήσεις, μέσα μεταφοράς, ΜΜΜ) έρχεται στις 14-15 Μαρτίου, όπου ο Άρης βγαίνει από τη σκιά της αναδρομής του και τετραγωνίζει για τρίτη φορά τον Ποσειδώνα. Τίποτα δεν μπορεί να παραμείνει ίδιο μετά τις 15 Μαρτίου. Οι αυταπάτες διαλύονται. Ο Ποσειδώνας είναι πολύ καθοριστικός για την Ελλάδα, γιατί κυβερνά τον νότιο δεσμό σελήνης, που συμβολίζει το παρελθόν που κλείνει. Ακολουθεί η είσοδος του Πλούτωνα στις 23 Μαρτίου στον Υδροχόο που είναι τεράστια αλλαγή ενέργειας και ήδη έδωσε το στίγμα του και οι εκλείψεις του Απριλίου. Το παρελθόν κλείνει με εκκωφαντικό τρόπο και δεν επαναλαμβάνεται.

Το διάστημα που ακολουθεί θα είναι πολύ τεταμένο, δύσκολο αλλά και αποκαλυπτικό. Χρειάζεται ωριμότητα και ψυχραιμία. Στις 14-15 Μαρτίου, ο Ήλιος και ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα και τετράγωνο με τον Άρη στην 25η των Διδύμων. Αυτή η μοίρα μιλά για το κλάδεμα του φοίνικα, μια εκκαθάριση από τα άχρηστα του παρελθόντος προκειμένου να φέρεις μια φρέσκια και καθαρή εικόνα. Όμως μπορεί να γίνει και με παραπλανητικό τρόπο μια προσπάθεια ωραιοποίησης ή ψεύτικης τακτοποίησης. Το στοιχείο της εξαπάτησης εμπλέκεται πάντα με τον Ποσειδώνα, γι αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ο Κρόνος στους Ιχθείς, μπορεί να βγάλει μεγάλη συναισθηματική σκληρότητα και αναλγησία. Η εμμονή με τον έλεγχο και η προσπάθεια θυματοποίησης των ανθρώπων μπορεί να φτάσει στα όρια της παράνοιας γι αυτό χρειάζεται επίγνωση και εσωτερική συγκρότηση από τον καθένα. Ο Κρόνος χρειάζεται πάντα ακεραιότητα, ωριμότητα και προσπάθεια για να λειτουργήσει σωστά, ειδικά στο χώρο των Ιχθύων, που συμβολίζει το χάος και των απώλεια ορίων. Το να μην παρασυρθούμε ούτε από λόγια, αλλά ούτε από απαισιοδοξία και ο καθένας να βρίσκει μέσα του την ηρεμία, τη δύναμη την πίστη και την συμπόνια ώστε να κάνουμε όλοι μας τη διαφορά είναι το πιο σημαντικό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: