Νέα Σελήνη στους Ιχθείς

Αλχημεία, μετάβαση, μεταμόρφωση

Κάτι αφήνουμε να φύγει, κάτι αλλάζει μέσα μας σε πολύ λεπτοφυές επίπεδο. Αργά, αθόρυβα και μυστικιστικά, μια σημαντική αλλαγή συμβαίνει στον καθένα μας και στο συλλογικό ασυνείδητο. Από το βαρύτερο στο ελαφρύτερο από το Χειμώνα στην Άνοιξη, από το σκοτάδι στο φως.

Ησύχασε, πάρε το χρόνο σου, προστάτεψε τον εαυτό σου από επιθετικές και χειριστικές καταστάσεις, από την τοξικότητα των ειδήσεων και των πολιτικών, από όσους προσπαθούν να σε χειραγωγήσουν συναισθηματικά και να επηρεάσουν τη σκέψη σου και τις αποφάσεις σου για το δικό τους κέρδος. Μείνε σε ησυχία με τον εαυτό σου, άκου το δικό σου σώμα, μην επηρεάζεσαι.

Κάτι νέο θα αναδυθεί μετά την εαρινή ισημερία. Το φως μεγαλώνει. Κλείσε την πόρτα στον αρνητισμό, το φόβο, τις ενοχές και την απαισιοδοξία. Κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο του παρελθόντος και αλλάζουμε σελίδα.

Σε αυτή τη Νέα Σελήνη στις 20/2, που είναι και το Λόσαρ, η Βουδιστική πρωτοχρονιά του έτους του λαγού που συμπίπτει με τη γορτή της εκπλήρωσης των θαυμάτων του Βούδα, ο Ποσειδώνας, κυβερνήτης των Ιχθύων, είναι σε σύνοδο με την Αφροδίτη. Ο Ποσειδώνας είναι η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης, η υπερπροσωπική αγάπη. Η Αφροδίτη συνάντησε τον Ποσειδώνα στην 25η των Ιχθύων και προχώρησε στο Κριό, να συναντήσει το Δία και τον Χείρωνα.

Η 25η μοίρα των Ιχθύων, μιλά για την “κάθαρση του Ιερατείου” τη δύναμη της ψυχής να καθαρίζει και να εξαγνίζει το παρελθόν από καρμικά και τραυματικά βάρη. Ο Άρης θα ενεργοποιήσει ξανά τον Ποσειδώνα σε αυτή τη μοίρα με ένα τελευταίο τετράγωνο 15 Μαρτίου και ο Ήλιος θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στις 16 Μαρτίου. Ο Πλούτωνας βρίσκεται στην τελευταία μοίρα του Αιγόκερω σε εξάγωνο με την Αφροδίτη. Σε όσους έχει δοθεί εξουσία που δεν την αξίζουν, όσοι καταχρώνται την εξουσία, μπορεί να εκπέσουν από τη χάρη, πρέπει να εκκαθαριστούν.

Μια αλχημική θεραπευτική κάθαρση συντελείται σε συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο μέσα μας.

Η νέα Σελήνη έγινε σε σύνοδο με τον Κρόνο που βρίσκεται στην 29η του Υδροχόου. Μια πεταλούδα που αναδύεται από μια χρυσαλίδα είναι ο συμβολισμός αυτής της μοίρας. Είναι σύμβολο πνευματικής ανύψωσης. Μια βουβή σταδιακή μετάλλαξη συντελείται στη συνείδηση που αλλάζει δομικά τα πρότυπα των συνηθειών, των ιδεών, των αξιών, των σχέσεων και της ζωής μας. Αυτό που θα αναδυθεί- αποκαλυφθεί είναι μια ανώτερη μορφή εξέλιξης μετά από μια κρίσιμη κατάσταση μεταμόρφωσης.

Έχει πολύ ενδιαφέρον ο φετινός Μάρτιος στο πως αλλάζουν οι συσχετισμοί των ενεργειών μέσα σ’ αυτόν το σεληνιακό κύκλο των Ιχύων, που συμβολίζουν την ολότητα, το κλείσιμο και την ολοκλήρωση.

Οι Ιχθείς είναι η πιο ρευστή, απροσδιόριστη, λεπτοφυής και πνευματικά υψηλή συχνότητα ολόκληρου του ζωδιακού. Περικλείει τα πάντα και μπορεί να εκδηλωθεί με πολύ μεγάλη ποικιλία ιδιοτήτων. Από την ευδαιμονική χαρά στο απόλυτο χάος. Οι Ιχθείς είναι ταυτόχρονα η πλάνη και η αποκάλυψη, η σαμσάρα και η νιρβάνα, ο άγιος και ο απατεώνας, τα όνειρα και οι πραγματικότητες, οι ρόλοι που παίζουμε στο σενάριο που μόνοι μας δημιουργούμε.

Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας αλλάξουν ζωδιακή θέση μέσα στον Μάρτιο.

Ο Κρόνος (Πατέρας, γήινη σοφία και εξουσία) μεταβαίνει από το αρσενικό – ψυχρό, νοητικό ζώδιο κυριαρχίας του, τον Υδροχόο, στο θηλυκό, ρευστό πνευματικό ζώδιο των Ιχθύων, που συμβολίζει την Κοσμική Μητέρα, τη θεϊκή μήτρα της ζωής της ίδιας (διαισθητική σοφία και αγάπη). Θα χρειαστεί να μαλακώσει εκεί ο Κρόνος αλλά και να βάλει τάξη στο χάος και να αποκαταστήσει καρμικά χρέη.

Ο Πλούτωνας (ψυχή, ασυνείδητο, βαθύ συναίσθημα, επιθυμία για δύναμη, πλούτος) μεταβαίνει από τον γήινο Αιγόκερω (γήινη εξουσία) στο χώρο των ιδεών, του συλλογικού και του ανώτερου νου αλλά και της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης. Πως θα εκφραστεί η δύναμη και ποιες ομάδες θα κυριαρχήσουν πάνω στο συλλογικό; Ο Πλούτωνας βρίσκεται στην 29η του Αιγόκερω και περνά στον Υδροχόο στις 23 Μαρτίου. Η 29η του Αιγόκερω μιλά για μυστική συνάντηση ανδρών που διαχειρίζονται εξουσία, ενώ η 0η του Υδροχόου μιλά για την υλοποίηση ενός πνευματικού ιδανικού, ενός μεγάλου οράματος. Ένα σημαντικό παγκόσμιο γεγονός θα σημειωθεί μετά τις 23 Μαρτίου.

Η Αφροδίτη και ο Δίας (σκοπός) συναντούν τον Χείρωνα (θεραπεία) στον Κριό. Ο Κριός είναι η νέα σπίθα του πνεύματος, του εαυτού, που έρχεται να ενσαρκωθεί, να πάρει νέα μορφή, να επεκταθεί και να αναζητήσει νέες εμπειρίες.

Ο καλύτερος τρόπος για να λειτουργήσει η ενέργεια των Ιχθύων είναι να συντονιστεί μέσα από το άνοιγμα της καρδιάς, με το πνευματικό μας κέντρο, τη χαρά και την ανοιχτοσύνη. Συντονιστείτε με πράγματα που σας δίνουν χαρά, με φίλους καρδιάς που σας ενθαρρύνουν να αναπτυχθείτε, που δεν σας περιορίζουν, που δεν προσπαθούν να σας χαμηλώνουν, να σας κρίνουν και να σας ενοχοποιούν για να ελέγχουν τη σκέψη και τις αποφάσεις σας. Δημιουργείστε, χαρείτε, μάθετε νέα πράγματα, ανοιχτείτε σε νέες γνώσεις. Μη διαλέγετε ρόλους θύματος και μάρτυρα. Το ποιό ρόλο επιλέγουμε να παίζουμε στη ζωή μας καθορίζει την πραγματικότητά μας. Αν νιώθουμε αδύναμα θύματα θα έλκουμε διαρκώς θύτες. Αν νιώθουμε ανάξιοι θα έλκουμε συνεχώς επικριτές.

Μια μεγάλη δυνατότητα εσωτερικής κάθαρσης, αυτοθεραπείας και απελευθέρωσης από βλαβερά νοητικά πρότυπα σκέψης που μας αποδυναμώνουν και μας φυλακίζουν σε ένα νοσηρό παρελθόν μας δίνουν οι πλανητικές ενέργειες που διαμορφώνονται, δημιουργώντας μια δυναμική εξελικτικής επιτάχυνσης και ανάπτυξης. Είθε όλες οι δημιουργικές μας ιδιότητες να ανθίσουν και να εκφραστούν για το καλό όλων. Καλή Νέα Σελήνη σε όλους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: