2023. Ο Κρόνος φεύγει, ο Πλούτωνας έρχεται!

Πλούτωνας στον ΥδροχόοΔίας στον ΤαύροΕκλείψεις 2023Κρόνος στους Ιχθείς

Ο Κρόνος, ο Δίας και ο Πλούτωνας συναντήθηκαν στον Αιγόκερω τον Ιανουάριο του 2020 σε μια ιστορική σύνοδο και από τότε η ζωή μας άρχισε να αλλάζει ριζικά. Στις 8 Μαρτίου του 2023 ο Κρόνος εγκαταλείπει τον Υδροχόο για να περάσει στους Ιχθείς και παραδίδει την σκυτάλη στον Πλούτωνα, που μπαίνει στον Υδροχόο στις 24 Μαρτίου.

Πλούτωνας στον Υδροχόο

Ο Υδροχόος παραμένει ο οικδεσπότης της Νέας Εποχής, αλλά οι συσχετισμοί δύναμης αλλάζουν. Ο Κρόνος σχετίζεται με την υλική ισχύ και την ανθρώπινη εξουσία. Η εξουσία του είναι ψυχρή, πατριαρχική, περιοριστική και κατασταλτική. Η δύναμη του Πλούτωνα είναι ψυχική, βαθιά συναισθηματική και μεταμορφωτική. Είναι ηφαιστιακή, πυρηνική, εκρηκτική. Τα παιδιά που θα γεννηθούν μέσα στα επόμενα 20 χρόνια θα έχουν μια βαθιά επιθυμία ψυχής να αλλάξουν τον κόσμο. O Κρόνος περιορίζει, αναστέλλει, ο Πλούτωνας εντείνει και παθιάζει, είναι η ανώτερη οκτάβα του Άρη. Ο Κρόνος είναι συνειδητός, ο Πλούτωνας είναι οι δύναμεις του ασυνείδητου. Έτσι η αλλαγή σκυτάλης θα γίνει αισθητή από τον Μάρτιο και μετά.

  • Στις 24 Μαρτίου, ο Πλούτωνας πατά στη 0η του Υδροχόου όπου θα παραμείνει μέχρι 12 Ιουνίου 2023. Θα πάρουμε μια πρώτη γεύση μέχρι τον Ιούνιο που θα επιστρέψει ξανά στον Αιγόκερω μέχρι τον Ιανουάριο του 2024. Θα εντείνει τα θέματα του Υδροχόου και θα κάνει μια μεγάλη εκκαθάριση με το παρελθόν, καθώς θα τετραγωνίζει τους Δεσμούς Σελήνης από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ο Υδροχόος σχετίζεται με την κοινωνία, το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον, τις κοινωνικές ομάδες και συσπειρώσεις, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον ακτιβισμό, τις επαναστάσεις, τα κόμματα, τα κοινοβούλια, τον ορθολογισμό, την επιστήμη, την τεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη, την ενέργεια, το διάστημα, την αστροφυσική, την αστρολογία, τις ενεργειακές θεραπείες, την πνευματική αφύπνιση, τον εγκέφαλο και τη διεύρυνση της αντίληψης, την αποκόλληση και την απελευθέρωση από το παρελθόν, την καινοτόμα αντίληψη, την ανώτερη ευφυΐα, τον ανθρωπισμό, την ισότητα, την ελεύθερη έκφραση της ατομικότητας και τη σχέση του ανθρώπου με την κοινωνία. Ο Αιγόκερως είναι η συντήρηση, ο Υδροχόος είναι η αναμόρφωση μέσα από αναταραχή.

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο σχετίζεται με πολύ μεγάλες επιστημονικές, ιδεολογικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Το προηγούμενο πέρασμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο, 1778-1799, σημαδεύτηκε με την Αμερικανική επανάσταση, τη βιομηχανική επανάσταση και Γαλλική Επανάσταση που άλλαξαν εντελώς το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων. Πολλές αλλαγές θα συμβούν τα επόμενα 20 χρόνια. Ο καλύτερος τρόπος να διαχειριστούμε τον Πλούτωνα είναι να είμαστε ανοιχτόμυαλοι καθώς ο Υδροχόος σχετίζεται με τη διάνοια και την ευφυΐα. Είναι η εξέλιξη του Ζυγού, το τρίτο ζώδιο του αέρα και η συμβολή του ανθρώπου στην κοινωνία μέσα από ισοτιμία και συνεργασία. Είναι σημαντικό να έχουμε βρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εσωτερική ισορροπία στο Ζυγό για να ενταχθούμε σωστά στον Υδροχόο. Διαφορετικά, τα διάφορα ψυχολογικά συμπλέγματα, οι νευρώσεις και ο φανατισμός μπορεί να ενταθούν, σε συνδυασμό και με τον Κρόνο στους Ιχθείς. Ο Πλούτωνας φέρνει στο φως βαθιά, ασυνείδητα, συναισθηματικά, ψυχολογικά ή νοητικά μοτίβα ή δυναμικές που υπαγορεύουν τη συμπεριφορά. Η ξεροκεφαλιά και η προσκόλληση στο παρελθόν δυσκολεύει την προσαρμογή και βγάζει την αρνητική του πλευρά. Η αρνητική του έκφραση σχετίζεται με εξτρεμισμό, περιθωριακές ομάδες, με εθνικισμό, ή ελιτισμό, σνομπισμό, συναισθηματική σκληρότητα και απολυταρχισμό.

Δίας στον Ταύρο

  • Στις 17 Μαΐου, ο Δίας ολοκληρώνει την πορεία του στον Κριό και περνά στον Ταύρο όπου θα παραμείνει όλο το 2023. Ο Δίας στον Ταύρο θα τετραγωνίσει τον Πλούτωνα από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Αυτό είναι το τετράγωνο του πρώτου τέταρτου της συνόδου που ξεκίνησε στον Αιγόκερω το 2020. Δημιουργεί μια ένταση σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως σε θέματα αξιών και οικονομίας και μια αλλαγή στη δυναμική ισχύος. Τα θέματα πλούτου-υλικής ασφάλειας του Ταύρου, με τα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδεολογιών του Υδροχόου έρχονται σε σύγκρουση. Η ανάγκη για μια περισσότερο δίκαιη κοινωνία και καταμερισμό του πλούτου δημιουργεί μια κρίση. Πολύ σημαντικές αλλαγές σε κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και πνευματικό επίπεδο και μια μεγάλη στροφή στην οικονομία μπορεί να γίνει. Η ανάγκη για μια νέα φιλοσοφία ως προς τα θέματα οικονομίας, φυσικών πόρων, αξιών, χρήματος, ανάπτυξης και περιβάλλοντος θα αρχίσει να διαφαίνεται τη φετινή άνοιξη. Πιθανόν να γίνουν αλλαγές που προετοιμάζονται παρασκηνιακά εδώ και χρόνια και θα γίνουν τώρα γνωστές ή θα δρομολογηθούν σημαντικές αποφάσεις. Ο Δίας θα φτάσει μέχρι την 16η του Ταύρου μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023. Με τον Ουρανό θα συναντηθεί τον Απρίλιο του 2024. Μέχρι τότε θα μας δείξει ότι δεν αρκούν οι παλιές συνταγές και οι παραδοσιακοί τρόποι για να δώσουν λύσεις και απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα.

Εκλείψεις 2023

Στις 13 Ιουλίου, οι Δεσμοί Σελήνης ολοκληρώνουν την πορεία τους στον άξονα Σκορπιού – Ταύρου και μετακινούνται στον άξονα Ζυγού – Κριού όπου θα παραμείνουν μέχρι το 2025.

Μια σταδιακή μετατόπιση ενδιαφέροντος από τα θέματα οικονομίας στα θέματα διπλωματίας, σχέσεων, ανθρώπινων ελευθεριών και ισότητας φύλων θα αρχίσει να διαμορφώνεται από τον Ιουλίο και μετά. Η εύρεση ισορροπίας ανάμεσα στο άτομο και την κοινωνία σε επίπεδο πολιτισμού, αξιών, δικαίου και περιβάλλοντος θα είναι το βασικό θέμα. Ο Πλούτωνας θα είναι σε τετράγωνο με τους δεσμούς σελήνης από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο. Θα επιλύσει και θα εκκαθαρίσει και θέματα του Σκορπιού και του Ζυγού κυρίως σε θέματα ψυχολογικών τραυμάτων και ανισορροπίας σχέσεων, δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαφθοράς και κακής χρήσης της δύναμης που αφορούν το παρελθόν. Οι εκλείψεις εντείνουν αυτή τη διαδικασία:

  • 20 Απριλίου 2023, Νέα Σελήνη, ολική έκλειψη Ηλίου, στην 29η 50 του Κριού, σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα.
  • 5 Μαΐου 2023, Πανσέληνος, μερική έκλειψη Σελήνης, στην 14η 58 Σκορπιού
  • 14 Οκτωβρίου 2023, Νέα Σελήνη, Δακτυλοειδής έκλειψη Ηλίου, 21η Ζυγού 07
  • 28 Οκτωβρίου 2023, Πανσέληνος, Μερική Έκλειψη Σελήνης 05η 09 Ταύρου

Κρόνος στους Ιχθείς

Ο Κρόνος κάνει μια θεαματική είσοδο στους Ιχθείς στις 8 Μαρτίου, με μια πολύ δυναμική πολυαστρία στον Κριό που βρίσκεται σε εξέλιξη όλο τον Μάρτη μέχρι την εαρινή ισημερία. Οι Ιχθείς συμβολίζουν την ολοκλήρωση, το κλείσιμο ενός ολόκληρου κύκλου εξέλιξης και ο Κριός την αρχή ενός εντελώς νέου.

Ο κύκλος ΚρόνουΠοσειδώνα άνοιξε 13/11/1989, όταν ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας έκαναν σύνοδο στην 11η τουΑιγόκερω. Το κλείσιμο ενός κύκλου είναι εποχή διάλυσης, αποδόμησης, θεραπείας, άφεσης και υπέρβασης. Ταυτόχρονα ωριμάζει το έδαφος για ένα νέο σπόρο που θα ανθίσει, για ένα νέο κύκλο ανάπτυξης, που συμβολίζεται από τον Κριό και ξεκινά το 2025.

Ο Κρόνος σχετίζεται με τα όρια και τη δομή, το σύστημα, την παράδοση, το παρελθόν, τις ιεραρχίες και το πατριαρχικό κατεστημένο. Στον Αιγόκερω και στον Υδροχόο τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ ισχυρός. Όλο το 2022, ήταν ενεργό το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό στον Ταύρο και τους δεσμούς Σελήνης. Έφερε πολλούς περιορισμούς, καθυστερήσεις και δυσκολίες, προκειμένου να δούμε ποιες δυσλειτουργικές δομές πρέπει να αλλάξουν για να οικοδομήσουμε κάτι νέο και πιο λειτουργικό. Ο Ουρανός άνοιξε ρωγμές στο άκαμπτο κατεστημένο του Κρόνου. Τώρα ο Κρόνος εισέρχεται στο διαβρωτικό και διαλυτικό ζώδιο των Ιχθείων που βρίσκεται ο Ποσειδώνας και οι ρωγμές αρχίζουν να μπάζουν νερά. Όταν έγινε η σύνοδος αυτών των δυο στον Αιγόκερω, ο Κρόνος ήταν στην κυριαρχία του, τώρα ο Ποσειδώνας έχει το πάνω χέρι. Όπως ένας βράχος μέσα στη θάλασσα, διαβρώνεται σιγά – σιγά από το νερό ή ένα μέταλλο οξειδώνεται δημιουργώντας νέες ενώσεις. Ο Κρόνος σχετίζεται με τους νόμους των ανθρώπων και τον γραμμικό χρόνο, που είναι μια διαστέβλωση της ανθρώπινης αντίληψης και ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τους άχρονους φυσικούς και μεταφυσικούς νόμους και το σύνολο της αλήθειας που δεν αντιλαμβάνεται η λογική. Είναι η συλογική συνείδηση και το συλλογικό ασυνείδητο. Ο Ποσειδώνας τείνει να διαλύει τις εχθρικές διαχωριστικές προκαταλήψεις του Κρόνου και οδηγεί σε μια ψυχολογική επιστροφή στη Μητέρα, τη θηλυκή αρχή της ενότητας.

Αν δούμε τα γεγονότα που συνέβησαν το 1989, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλοκληρο τον κόσμο, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικά θέματα άνοιξαν και ποσό σημαντική είναι η είσοδος του Κρόνου στους Ιχθείς μέχρι το 2025, που θα γίνει η επόμενη σύνοδος Κρόνου – Ποσειδώνα στον Κριό.

[Το 1989 ήταν ένα σημείο καμπής στην πολιτική ιστορία με τις « Επαναστάσεις του 1989 » να σαρώνουν το Ανατολικό Μπλοκ , ξεκινώντας από την Πολωνία και την Ουγγαρία, με τα πειράματα στην κατανομή της εξουσίας να ολοκληρώνονται με το άνοιγμα του Τείχους του Βερολίνου τον Νοέμβριο, τη Βελούδινη Επανάσταση το Η Τσεχοσλοβακία και η ανατροπή της κομμουνιστικής δικτατορίας στη Ρουμανία τον Δεκέμβριο. το κίνημα έληξε τον Δεκέμβριο του 1991 με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης . Οι επαναστάσεις κατά των κομμουνιστικών κυβερνήσεων στην Ανατολική Ευρώπη πέτυχαν κυρίως, αλλά το έτος είδε επίσης την καταστολή από την κινεζική κυβέρνηση των διαδηλώσεων στην πλατεία Τιενανμέν το 1989 στο Πεκίνο . Και μεταξύ όλων ο Ποσειδώνας εξερευνήθηκε από το Voyager 2 το 1989!]

Θέματα που σχετίζονται με διάλυση ορίων και αλλαγές συνόρων, τέλος θρησκευτικών ή πολιτικών ηγετών, απολυταρχικών καθεστώτων, αλλά και μεγάλων καλλιτεχνών, θέματα με θρησκεία ή πνευματικότητα, θέματα φυσικών φαινομένων και κλίματος, σκανδάλων και μυστικών υπηρεσιών, ιδρυμάτων και υπηρεσιών υγείας σχετίζονται με αυτή τη θέση.

Στη θετική του έκφραση, ο Κρόνος σε καλή συνεργασία με Ποσειδώνα, μπορεί να φέρει περισσότερη προσγείωση και πνευματική ωριμότητα, πνευματική δέσμευση σε όσους ασκούνται πνευματικά, δυνατότητα υλοποίησης ονείρων μέσα από προσπάθεια, θεραπείες που σχετίζονται με συμπλέγματα, νευρώσεις ή εξαρτήσεις, ή ψυχική υγεία. Τα συστήματα υγείας και οι οργανισμοί για την ανακούφιση και στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων, ο εθελοντισμός, η ψυχογία του βάθους, η λειτουργία του ασυνείδητου και η γλώσσα των συμβόλων, η εκπλήρωση προσευχών είναι θέματα που θα μπορούσε να γίνει πρόοδος.

Ο Κρόνος θα κινηθεί μέχρι την 7η μοίρα των Ιχθύων μέχρι τις 18 Ιουνίου που θα γυρίσει ανάδρομος. Θα εναρμονιστεί με τους Δεσμούς Σελήνης όλο τον Απρίλιο και με το Δία στον Ταύρο όλο τον Ιούνιο, δίνοντας τη δυνατότητα να κλείσουμε άλυτες εκκρεμότητες του παρελθόντος, να υλοποιήσουμε και να σταθεροποιήσουμε οικονομικά θέματα και να δημιουργήσουμε κάτι σημαντικό μέσα από δημιουργική χρήση της φαντασίας, της τέχνης ή της πνευματικής άσκησης ή να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας με κάποια θεραπεία σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, ή να δεσμευτούμε με μια ωφέλιμη δραστηριότητα. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια του Κρόνου στους Ιχθείς με λιγότερο εγωισμό και με περισσότερη ενσυναίσθηση και συμπόνοια και να αφιερώσουμε χρόνο στην εσωτερική μας ανάπτυξη και την ψυχολογική μας υγεία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: