Venus Star Point στο Ζυγό σε τετράγωνο με Πλούτωνα

Το ταξίδι της αποκατάστασης του εαυτού

Στις 22 Οκτωβρίου 2022, έχουμε μια σπάνια σύνοδο της Αφροδίτης με τον Ήλιο στην τελευταία μοίρα του Ζυγού που σηματοδοτεί ένα νέο Star Point της Αφροδίτης. Και είναι σπάνια, γιατί η τελευταία φορά που έγινε μια αντίστοιχη σύνοδος ήταν στις 21/9/1879, δηλαδή πριν 233 χρόνια.

Στις 20 Οκτωβρίου, η Αφροδίτη και ο Ήλιος έφθασαν στην 27η του Ζυγού και σχημάτισαν τετράγωνο τελευταίου τέταρτου με τον Πλούτωνα. Το τετράγωνο αυτής της συνόδου με τον Πλούτωνα έχει ιδιαίτερη σημασία.

  • Η φάση τελευταίου τετάρτου με τον Πλούτωνα είναι μια πολύ κομβική στροφή της πορείας της εξελικτικής ανάπτυξης. Δημιουργεί μια κρίση αξιών, μια κρίση στη συνείδηση ώστε να απομακρυνθούμε από ιδεοληψίες, συνθήκες ή κοινωνικές νόρμες που εμποδίζουν την επέκταση της αντίληψης. Οι υπάρχουσες μορφές σκέψης που αντανακλούν την κοινή γνώμη έχουν γίνει πολύ περιοριστικές και παρωχημένες και δεν εξυπηρετούν πια την εξέλιξη. Η ανάγκη είναι να επεκταθεί η ανθρώπινη συνείδηση σε πιο πνευματικές, συμπαντικές αλήθειες και διαχρονικές αξίες που δεν περιορίζονται από τα συστήματα πίστης.. Έτσι δημιουργείται μια επαναστατική αμφισβήτηση απέναντι στη συναίνεση σε σχέση με τις πεποιθήσεις, τα δόγματα, τα συστήματα πίστης και τις φιλοσοφικές ή επιστημονικές απόψεις που εξηγούν τη φύση της πραγματικότητας.

Μια μετασχηματιστική περίοδος ξεκινά από τώρα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2023 κατά την οποία θα έρθει σε κορύφωση οτιδήποτε δεν έχει ολοκληρωθεί σε σχέση με τον κύκλο ανάπτυξης που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022 ώστε να αρχίσει η προκαταρκτική ανοικοδόμηση νέων θεμελίων και να βρεθεί ένα ευρύτερο προσωπικό και κοινωνικό νόημα.

Το πώς να σκεφτούμε, τι να πιστέψουμε και πώς να σχετιστούμε γίνονται πιεστικά θέματα καθώς ξεκινά το ταξίδι της αποκατάστασης του εαυτού.

Το μονοπάτι της αυτοανακάλυψης και της αυτοβελτίωσης θέλει σταθερότητα, επιμονή και αντοχή μέχρι να βρούμε αρμονία μέσα από την προσωπική έκφραση του τρόπου ζωής μας και των προσωπικών μας αξιών και ιδανικών. Αν ο στόχος είναι υψηλός και σωστός, προς την κατεύθυνση της ψυχής, τότε το μυαλό και η καρδία βρίσκονται σε αρμονική συνεργασία και συμφιλίωση και αυτό αντανακλά ήπιες και ειρηνικές εξωτερικές συνθήκες. Το να έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο και να παραμείνουμε αφοσιωμένοι σε αυτόν ενθαρρύνεται και διευκολύνεται από τις κοσμικές δυνάμεις.

  • Η ανάδρομη κίνηση του Άρη από τέλος Οκτωβρίου μέχρι μέσα Ιανουαρίου, θα μπλοκάρει και θα φιλτράρει τις κινήσεις μας, ώστε να αποτραπούν λόγια και δράσεις χωρίς νόημα που σπαταλούν ανούσια την ενέργειά μας σε επιπόλαιες, υπερφίαλες ή άσκοπες δραστηριότητες. Θα μας αναγκάσει να δούμε μέσα μας τις βαθύτερες προθέσεις και τα ψυχολογικά κίνητρα πίσω από τις επιθυμίες και τη δράση μας. Θα μας βοηθήσει επίσης να δούμε όλα τα περιοριστικά υποκειμενικά τριπάκια του μυαλού που είναι αντανάκλαση ψυχολογικών συμπλεγμάτων αλλά και τα θέματα της σεξουαλικότητας και των σχέσεων. Ολα τα θέματα σεξουαλικών διαστροφικών συμπεριφορών και πως σχετίζονται με τον καταπιεσμένο θυμό, τα ενστίκτα, τα θέματα σεξουαλικών ταμπού και τα θέματα ισότητας φύλων ισοτιμίας και δικαιοσύνης.

Το ζητούμενο είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η ζωή για όλους είναι ένα προσκύνημα από το σκοτάδι στο φως και ότι είμαστε όλοι μέρος αυτού του φωτός. Υπάρχουν πνευματικές δυνάμεις που μας βοηθούν σε αυτή την πορεία, αυτές οι δυνάμεις είναι μέσα μας, είναι η ίδια η δύναμη της ζωής, είναι η ουσία της ψυχής μας και αν έχουμε πίστη σε αυτό, αντλούμε μεγάλη δύναμη και βοήθεια μέσα από τον ίδιο μας τον εαυτό, δεν χρειαζόμαστε εξωτερικούς μεσολαβητές.

Η αναγνώριση ότι είσαι κάτι μεγαλύτερο από ένα περιοριστικό εγώ και τη μοναξιά και τον πόνο που το συνοδεύει, σε απελευθερώνει σταδιακά και σε οδηγεί στον αληθινό εαυτό, την εσωτερική σου ολότητα σε ισορροπία, που είναι η ίδια η χαρά της ζωής.

Για να βρούμε απαντήσεις του τι σημαίνουν οι διάφορες εμπειρίες μας, πρέπει να ενώσουμε τις τελείες του προγονικού και οικογενειακού παρελθόντος ώστε να δούμε το δικό μας ατομικό σχέδιο που συνδέει τις διάφορες πτυχές της ζωής μας. Αυτή η γνώση είναι ο μίτος της Αριάδνης για να βγούμε από τον προσωπικό μας λαβύρινθο και να αντιληφθούμε το ευρύτερο κοσμικό σχέδιο που μας διασυνδέει όλους. Όταν το ένστικτο, η ενέργεια των συναισθημάτων και η λογική χρησιμοποιούνται συνεργατικά, τότε αποκτούμε εσωτερική ισορροπία και επίγνωση και τότε καταλαβαίνουμε ότι όλα όσα βιώνουμε είναι μια αντανάκλαση της εσωτερικής μας κατάστασης. Δεν υπάρχει τίποτα άσκοπο και τίποτα τυχαίο, τα πάντα συνδέονται και είναι θέμα δικής μας διαύγειας ή σύγχυσης αυτό το οποίο αντιλαμβανόμαστε ως πραγματικότητα. Μια μετατόπιση και διεύρυνση της δικής μας αντίληψης μπορεί να δώσει ένα εντελώς διαφορετικό νόημα και να αλλάξει δραστικά τις εξωτερικές εκδηλώσεις.

Το νέο Star Point της Αφροδίτης σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, η αναδρομή του Άρη και η φάση τελευταίου τετάρτου του Κρόνου – Ουρανού, η επιστροφή του Δία στους Ιχθείς και ο Χείρωνας στον Κριό θα συνεργαστούν με τη Νέα Σελήνη και μερική έκλειψη Ηλίου στο Σκορπιό για τον ίδιο στόχο, για να μας οδηγήσουν σταδιακά στην δική μας απελευθερωτική αποκατάσταση του εαυτού!

Κρατήστε μέσα σας την πίστη στη δική σας δύναμη!

One thought on “Venus Star Point στο Ζυγό σε τετράγωνο με Πλούτωνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: