Αύγουστος και Ανάδρομος Δίας

Διανύουμε την καρδιά του καλοκαιριού, την Πύλη των Λεόντων και τη Νέα Σελήνη του Λέοντα που συμβολίζει το άνοιγμα της καρδιάς, του κέντρου της πνευματικής μας δύναμης.

Υπάρχει ισχυρή πνευματική – ηλιακή ενέργεια κάθε χρόνο από 28/7 μέχρι 12/8, με την 8η Αυγούστου να είναι η κορύφωση της ενεργειακής πύλης, επειδή τότε ο Ήλιος και το αστέρι Σείριος κινούνται πιο κοντά στη Γη και ευθυγραμμίζονται με τη Ζώνη του Ωρίωνα και την Πυραμίδα της Γκίζας. Ο Σείριος συμβολίζει τη δημιουργικότητα, την αφθονία και την αφοσίωση.

Ο αριθμός 8 συμβολίζει τη δύναμη, την αέναη εναλλαγή, τον μετασχηματισμό και την ισορροπία. Φέτος, η 8η Αυγούστου συμπίπτει με τη μοναδική τριπλή σύνοδο του Άρη – Ουρανού με το Βόρειο Δεσμό Σελήνης στην 18η τουΤαύρου, την αναδρομή του Δία στην 8η 43 του Κριού και το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα!

Εμπεριέχει μια ιδιαίτερη δυναμική, για άνοιγμα στη γενναιοδωρία και τη χαρά μέσα από την αγάπη! Ταυτόχρονα είναι μια μεγάλη ευκαιρία μεγαλύτερης πνευματικής επίγνωσης και μετασχηματισμού, για να βρούμε περισσότερη ισορροπία μέσα μας, να καθαρίσουμε την τοξικότητα του παρελθόντος και να ανοιχτούμε σε μια πιο θετική στάση ζωής σε σχέση με τον εαυτό μας, τις σχέσεις μας και το σκοπό της ζωής μας.

Ανάδρομος Δίας. Περισυλλογή

Η εξέλιξη είναι μια διαδικασία δοκιμής-λάθους, επέκτασης-συστολής, δράσης-αντίδρασης, κίνησης -ακινησίας

Ο Δίας, ο οποίος βρίσκεται στον Κριό από αρχές Μαΐου και συμβολίζει την επεκτατική δύναμη της ανάπτυξης βρίσκεται σε στάση, σε τρίγωνο με τη Νέα Σελήνη και γυρίζει ανάδρομος από την 1η Αυγούστου στην 8η 43 του Κριού. Η αναδρομή του Δία σε συνδυασμό και με το πρώτο τέταρτο σελήνης στον Σκορπιό στις 5/8, οδηγεί σε μια περισυλλογή και ενδοσκόπηση, όλων όσων συνέβησαν το τελευταίο δεκάμηνο και κυρίως από τον Μάιο του 2022 μέχρι σήμερα. Ο Ερμής σε τετράγωνο με Ουρανό και αντίθεση με τον Κρόνο μας βάζει σε μια πιο ρεαλιστική αποτίμηση των πεπραγμένων ώστε να ξανασκεφτούμε και να επαναπροσδιορίσουμε την αλήθεια μέσα μας. Ο Δίας μας καλεί να κάνουμε μια στάση στην επεκτατική φόρα και να αναλογιστούμε:

  • Πού υπήρξαμε υπεραισιόδοξοι ή απερίσκεπτοι;
  • Πού υπερεκτιμήσαμε τον εαυτό μας και υπήρξαμε πολύ σίγουροι έως δογματικοί για τις απόψεις μας;
  • Πού επηρεαστήκαμε και πιστέψαμε απόψεις, ιδέες ή υποσχέσεις των άλλων, αγνοώντας την εσωτερική μας φωνή;
  • Πού πρέπει να μαζευτούμε γιατί υπήρξαμε υπερβολικοί, εγωκεντρικοί ή άδικοι;
  • Πού υπήρξαμε πολύ παρορμητικοί και δεν αξιολογήσαμε αρκετά τα δεδομένα ή τις λεπτομέρειες;
  • Που υπήρξαμε ανεδαφικοί στους στόχους και τις επιθυμίες μας;

Ο Δίας σχετίζεται επίσης με την ηθική μας αλλά και τη δικαιοσύνη. Δικαστικές υποθέσεις και αποφάσεις που απασχόλησαν αυτό το διάστημα, μπορεί να επανέλθουν και επανεξεταστούν.

Ο ανάδρομος Δίας δίνει μια ευκαιρία να βρούμε τη δική μας εσωτερική αλήθεια, εμπιστευόμενοι περισσότερο το ένστκτό μας και να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας μόνοι μας την αλήθεια, χωρίς να παρασυρόμαστε από τις γνώμες των άλλων. Αλλά αυτό προϋποθέτει περισσότερη ησυχία και ακινησία, για να αφήσουμε το πνεύμα μας να χαλαρώσει και να αναδυθεί η εσωτερική του σοφία. Γιατί υπάρχει πολύ ενέργεια διαθέσιμη, αλλά το θέμα είναι να μην τη σπαταλήσουμε απερίσκεπτα και να κάνουμε σωστή χρήση της εσωτερικής αλλά και εξωτερικής μας δύναμης. Ο φετινός Αύγουστος μας δίνει πολλά περιθώρια ανάπτυξης, αν δεν παρασυρθούμε από την αρνητική έκφραση του Λέοντα, που είναι η μεγαλομανία και η εγωπάθεια!

Ο Δίας θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι τις 24 Νοεμβρίου του 2022, όπου θα ορθοδρομήσει στην 29η των Ιχθύων, μοίρα ολοκλήρωσης. Ο συμβολισμός αυτής της μοίρας είναι “το πρίσμα”. Πολλά πράγματα θα τα καταλάβουμε διαφορετικά και πολύ πιο σφαιρικά μέχρι τότε, ώστε όταν επανέλθει στον Κριό, οι στόχοι μας να είναι πολύ πιο ξεκάθαροι και η δράση μας πιο συνετή και αποτελεσματική!

Πανσέληνος Αυγούστου

Η πανσέληνος του μήνα γίνεται στις 12/8 στην 19η 21 του Λέοντα Υδροχόου, σε συγκλίνουσα σύνοδο με Κρόνο και τετράγωνο με Δεσμούς Σελήνης και Άρη- Ουρανό δημιουργώντας έναν μεγάλο σταυρό στα σταθερά ζώδια. Η πανσέληνος θα φωτίσει όλα αυτά που πρέπει να κατανοηθούν και θα φέρει μηνύματα, θα βγουν συμπεράσματα. Αυτός ο σχηματισμός έχει μια έντονη δυναμική αλλαγών. Ο Χείρωνας είναι σε εξάγωνο με την πανσέληνο ενώ η Αφροδίτη εισέρχεται στο Λέοντα και θα κάνει τρίγωνο με τον Δία. Ο συμβολισμός Sabian για την μοίρα της πανσελήνου, είναι «ένα μεγάλο, λευκό περιστέρι, φορέας μηνυμάτων».

Ας ευχηθούμε οι αλλαγές αυτές να είναι δημιουργικές, προς την κατεύθυνση της πνευματικής ανάπτυξης, της ειρήνης και της ευημερίας όλων!

Καλό Αύγουστο σε όλους!

2 σκέψεις σχετικά με το “Αύγουστος και Ανάδρομος Δίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: