Πανσέληνος Ιουλίου. Κάτι γίνεται!

Ο Ιούλιος ήταν πάντα ένας σημαντικός μήνας για την Ελλάδα, αλλά ο φετινός Ιούλιος έχει μια ενέργεια που θυμίζει τον Ιούλιο του 1974.

Τόσο ο Χείρωνας στον Κριό όσο και η χρονιά της τίγρης εκφράζουν έντονα την ενέργεια του Ουρανού και του Υδροχόου. Και η Ελλάδα είναι Υδροχόος. Η πανσέληνος του φετινού Ιούλη είναι πολύ ιδιαίτερη, ας δούμε όλα τα δεδομένα:

 • Ο Χείρωνας διανύει τις μοίρες του Κριού, που βρισκόταν το 1974, που ήταν επίσης χρονιά της Τίγρης, όπως και το 2022, κλείνοντας έναν ολόκληρο Χειρώνιο κύκλο, τον κύκλο της μεταπολίτευσης! Ήταν η χρονιά που καταργήθηκε μετά από δημοψήφισμα η βασιλεία στην Ελλάδα, τον Ιούλιο έγινε η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και η επιστράτευση της 20ης Ιουλίου, που οδήγησε στην πτώση της χούντας και την επιστροφή του Καραμανλή στις 24 Ιουλίου. Αυτός ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει μέχρι το 2025 που ολοκληρώνεται η επιστροφή του Χείρωνα και μέχρι τότε όλα τα απόνερα αυτού του κύκλου θα βγούν στην επιφάνεια για να καθαριστούν.
 • Η Νέα Σελήνη που έγινε στις 29 Ιουνίου στον Καρκίνο, ήταν σε σύνοδο με τη Λίλιθ. Ο Καρκίνος εκφράζει τις ρίζες μας, το παρελθόν μας. Το αρχέτυπο της Λίλιθ εκφράζει την επαναστατημένη θηλυκή σοφία μέσα μας, που είναι λαμπερή, ασυμβίβαστη, ευδαιμονική, θαρραλέα, σύμβολο της απελευθέρωσης από την άγνοια. Είναι η συνεχώς μεταβαλλόμενη ροή ενέργειας στο φαινομενικό κόσμο και η δύναμη μετασχηματισμού των αρνητικών συναισθημάτων σε σοφία και επίγνωση. Η Λίλιθ συνδέεται με την απόδοση δικαιοσύνης όταν ενεργοποιείται έντονα. Ήταν πολύ ενεργή όταν η Σοφία Μεκατώρου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τα θέματα σεξουαλικής κακοποίησης τον Ιανουάριο του 2021. Τώρα, με αυτή τη σελήνη, η αμετάκλητη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για το σκάνδαλο Νοβάρτις, δικαίωσε τους δημοσιογράφους και κατέρρευσε το κατηγορητήριο περί σκευωρίας.
 • Ο Ποσειδώνας γύρισε ανάδρομος στην 25η των Ιχθύων. Ο συμβολισμός Sabian αυτή της μοίρας, μιλά για την κάθαρση της διαφθοράς του Ιερατείου. Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τα ψέμματα και τις αποκαλύψεις σκανδάλων.
 • Ο Ερμής πέρασε στον Καρκίνο στις 4 Ιουλίου και θα συναντήσει τη Λίλιθ στις 10 Ιουλίου! Στις 16 Ιουλίου σε ανώτερη σύνοδο με τον Ήλιο, είναι σαν πανσέληνος του Ερμή. Ακόμα περισσότερα θα αποκαλυφθούν και θα συνειδητοποιηθούν.
 • Ο Άρης περνά στον Ταύρο στις 5 Ιουλίου, σε εξάγωνο με τον Ερμή. Το πέρασμα του Άρη στον Ταύρο είναι κομβικό καθώς θα ενεργοποιήσει τις εκλείψεις και θα έρθει σε σύνδο με τον Ουρανό και τον Β. Δεσμό Σελήνης στο τέλος Ιουλίου. Αυτή η τριπλή σύνοδος Άρη- Ουρανού – Β. Δεσμού στον Ταύρο, από 29/7-2/8, είναι το κορυφαίο αστρολογικά γεγονός του φετινού καλοκαιριού, καθώς μας εισάγει σε μια εντελώς νέα πραγματικότητα που θα εκδηλωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.
 • Η σύνοδος αυτή γίνεται στην 19η του Ταύρου και ο συμβολισμός Sabian αυτής της μοίρας “μια νέα ήπειρος που αναδύεται από τον ωκεανό” μας μιλά για τη δύναμη της αλλαγής των πραγμάτων, για αναγέννηση και εξέλιξη, για νέο κύκλο που διαμορφώνει νέες πραγματικότητες. Πράγματα που ήταν κρυμμένα, τώρα αποκαλύπτοντα και αυτό αφορά το σύνολο της ανθρωπότητας. Ο Άρης συμβολίζει την προσωπική βούληση και δράση και ο Β. Δεσμός Σελήνης το συλλογικό πεπρωμένο, ο δε Ουρανός είναι δύναμη της αλλαγής μέσα από τη συλλογικότητα και την αφύπνιση.
 • Η Αφροδίτη σε εξάγωνο με τον Κρόνο
 • Ο Κρόνος σε τετράγωνο με τους Δεσμούς Σελήνης και τον Ουρανό, αποδομεί το παλιό κατεστημένο.
 • Ο Χείρωνας, ο δάσκαλος-οδηγός μας από το παρελθόν στο μέλλον, σε δυναμική θέση στον Κριό, επιβραβεύει αυτούς που βάζουν την πίστη στην αλήθεια, τις αξίες της ελευθερίας, την αυθεντικότητα και την ακεραιότητα, πάνω από τον ύπουλο καιροσκοπισμό.
 • Ο Πλούτωνας, κυβερνήτης του Νότιου Δεσμού σελήνης στο Σκορπιό συμβολίζει το παρελθόν της διαφθοράς και της κατάχρησης εξουσίας που τελειώνει και τη τεράστια δύναμη αναγέννησης και μεταμόρφωσης που συντελείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Πλούτωνας έχει επιστρέψει στη γενέθλια θέση του στο ωροσκόπιο των ΗΠΑ αλλάζοντας εκ βάθρων τη νοοτροπία και το ρόλο αυτής της χώρας και μαζί όλου του κόσμου.
 • Η Πανσέληνος που κορυφώνεται στις 13 Ιουλίου, στην 21η του Αιγόκερω είναι μια υπερπανσέληνος καθώς βρίσκεται στη κοντινότερη απόσταση από τη γη, θα κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα, ενεργοποιεί τη μεγάλη σύνοδο Κρόνου- Πλούτωνα του 2020, την σύνοδο Αφροδίτης- Άρη με τον Πλούτωνα τον Φεβρουάριο του 2022 και τους Δεσμούς του Πλούτωνα. Είναι μια πανσέληνος εφ’ όλης της ύλης!
 • Ο Ουρανός στον Ταύρο μας οδηγεί σε νέες οικουμενικές αξίες και πνευματικές αλήθειες που θα αλλάξουν το μέλλον της ανθρωπότητας. Η δεκαετία που διανύουμε μέχρι το 2033 είναι η πιο καθοριστική για την επιβίωσή μας στη γη.
 • Ο Δίας, στην 9η του Κριού, στη μοίρα που θα αναδρομήσει στις 30 Ιουλίου, μας καλεί να βγούμε από τον μικρόκοσμό μας, να ανοίξουμε το μυαλό μας και τους ορίζοντές μας και να ανυψωθούμε πάνω από την κοντόφθαλμη, μικροπολιτική, στενόμυαλη, δογματική νοοτροπία του παρελθόντος, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Είναι άκρως απαραίτητο, για να ακολουθήσουμε το τεράστιο ρεύμα αλλαγών που έρχεται. Όσο πιο ανοιχτοί στη σκέψη και στην καρδιά είμαστε, τόσο πιο ευνοϊκές δυνατότητες μας ανοίγει το μέλλον.

Καλή πανσέληνο σε όλους!

One thought on “Πανσέληνος Ιουλίου. Κάτι γίνεται!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: