Νέα Σελήνη στον Καρκίνο. Η μουσική των σφαιρών!

Στις 29 Ιουνίου έχουμε τη πρώτη Νέα Σελήνη του θερινού ηλιοστασίου, στην 7η 23 του Καρκίνου, σε σύνοδο με τη μαύρη σελήνη Λίλιθ, σε τετράγωνο με το Δία και τον Χείρωνα ενώ ο Ποσειδώνας γυρίζει ανάδρομος στην 26η ων Ιχθύων. Ο Άρης στο πρώτο τετράγωνο με τον Πλούτωνα, ο Κρόνος στο τελευταίο τετράγωνο με τον Ουρανό, η Αφροδίτη σε τρίγωνο με το Δία.

Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο μας εισάγει σε ένα νέο στάδιο της ανάπτυξης της προσωπικότητας. Το αρχέτυπο του Καρκίνου, εμπεριέχει τα τρία στάδια που προηγήθηκαν μετά την εαρινή ισημερία, δηλ. του Κριού (νέος σπόρος, γέννηση, εξατομίκευση) του Ταύρου (διατήρηση, θρέψη, αυτοσυντήρηση) και των Διδύμων (λόγος, επικοινωνία, αλληλεπίδραση με τον έξω κόσμο) ώστε να δημιουργηθεί η δομή της ταυτότητας και ο χαρακτήρας.

Τώρα είναι η στιγμή να στραφούμε μέσα μας, στις ρίζες μας, στο εσωτερικό μας βάθος, στη ρίζα των συναισθημάτων και της ψυχολογικής μας υπόστασης και να αναλογιστούμε:

– Τι χρειάζεται να αναγνωρίσω μέσα μου για να βελτιώσω τον χαρακτήρα μου και να δημιουργήσω μια πιο υγιή προσωπικότητα, ώστε να έχω αρμονικές σχέσεις αγάπης με τους άλλους;

– Που και πώς νιώθω ασφαλής και ήρεμη, ώστε να εκφράζω ελεύθερα τον εαυτό μου και τις ανάγκες μου; Δίνω στον εαυτό μου αυτό που χρειάζεται; Σέβομαι και τις ανάγκες των άλλων;

Η αυτοφροντίδα και η αυτοπροστασία είναι απαραίτητο στάδιο για την δημιουργία υγιών ορίων και συναισθηματικής ωριμότητας, ώστε να φροντίσουμε σωστά και τα παιδιά μας ή τους οικείους μας. Διαφορετικά δημιουργούμε σχέσεις συνεξάρτησης, καταπιεσμένα συναισθήματα που προβάλλονται στους άλλους και χειριστικές συμπεριφορές.

Ο συμβολισμός Sabian της Νέας Σελήνης “δυο κουνέλια με ανθρώπινα ρούχα” μας λέει αντέγραψε ένα πρότυπο που θέλεις να γίνεις.

Το παιδί, διαμορφώνει το χαρακτήρα του μέσα από τη μίμηση, μέσα από τη λειτουργία των καθρεπτών-νευρώνων του εγκεφάλου του, αντιγράφοντας την συμπεριφορά των γονιών ή φροντιστών του, έτσι το νευρικό του σύστημα διαμορφώνεται. Αυτή η νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου, ευτυχώς υπάρχει σε όλη μας τη ζωή.

Μπορούμε πάντα να βελτιώνουμε και να αναβαθμίζουμε την προσωπικότητά μας, συνειδητά πλέον, ως ενήλικες. Βρες έναν οδηγό, έναν μέντορα, ένα πρότυπο που θες να μοιάσεις, έναν δάσκαλο, κάτι που σε αναβαθμίζει και αντέγραψέ τον. Οι βουδιστές δάσκαλοι λένε, φέρσου σαν βούδας μέχρι να γίνεις βούδας. Αυτό με το οποίο ταυτιζόμαστε, σιγά-σιγά γινόμαστε. Γι αυτό πρόσεξε με τι ταυτίζεσαι και τι πρότυπα, ιδέες, αρχές (Δίας) και αξίες (Αφροδίτη) υιοθετείς.

  • Ο Ποσειδώνας ανάδρομος στην 26η των Ιχθύων. Ο συμβολισμός Sabian, “μια νέα σελήνη που χωρίζει τις επιρροές της” μιλά για την ελεύθερη βούληση, την δυνατότητα επιλογής.

Αν θέλουμε να έχουμε ελευθερία για τον εαυτό μας, πρέπει να επιτρέπουμε την ίδια ελευθερία έκφρασης και για τους άλλους. Το να απαιτούμε ή να προσδοκούμε από τους άλλους να σκέφτονται και συμπεριφέρονται όπως εμείς είναι χειριστικό και καταπιεστικό άρα δυσλειτουργικό.

Απελευθερώσου από ενοχικά οικογενειακά ή κοινωνικά μοτίβα που σε υποχρέωναν να συμπεριφέρεσαι όπως οι άλλοι, αλλά απελευθερώσου και από την τάση να συγκρίνεις συνεχώς τον εαυτό σου με τους άλλους και να κατακρίνεις τη διαφορετικότητα των άλλων.

  • Ο Άρης στον Κριό, είναι στο πρώτο του τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Μας ωθεί να μετακινηθούμε, να αλλάξουμε στάση, να πειραματιστούμε με νέους τρόπους έκφρασης και δράσης ή να πάρουμε αποφάσεις που υπερβαίνουν το φόβο ή την προσκόλληση.
  • Ο Κρόνος σε εξάγωνο με τον Άρη, στην 25η του Υδροχόου, μας μιλά για τη ανάγκη να σεβαστούμε τη διαφορετικότητά μας αλλά και αυτή των άλλων. Ακόμα και αυτό που θεωρούμε ως “μειονέκτημα”, είναι η δική μας μοναδικότητα και πρέπει να το σεβόμαστε. Είμαστε όλοι μοναδικά όντα και έχουμε έρθει να εξελιχθούμε ο καθένας μέσα από το δικό του προσωπικό δρόμο. Το πρόβλημα δεν είναι ποτέ η διαφορετικότητα, αλλά η ακαμψία, ο δογματισμός και η στασιμότητα.
  • Ο Δίας σε τετράγωνο με τη Νέα Σελήνη βοηθά στο έργο του μεγάλου δάσκαλου-θεραπευτή Χείρωνα, να μας οδηγήσει στη θεραπεία και την αυτοβελτίωση, από την περιοριστική εγωκεντρική Κρόνια αντίληψη στην επέκταση της διάνοιας του Ανώτερου Εαυτού. Ο Χείρωνας μας οδηγεί στην απελευθέρωση του Ουρανού. Και αυτό το κάνει σταδιακά και μεθοδικά μέσα από το ζώδιο της Παρθένου, μέσα από το προσωπικό βίωμα του καθενός και την ανάπτυξη της αυτο-υπευθυνότητας και της αυτογογνωσίας.

Τα τρία ζώδια του νερού συνεργάζονται απόλυτα σε αυτή τη Νέα Σελήνη μέσω του Χείρωνα, που κυβερνά την Παρθένο: Ο Καρκίνος με η Νέα Σελήνη και ο Σκορπιός με το Νότιο Δεσμό Σελήνης που συμβολίζουν τα συναισθηματικά βάθη της ψυχής, σε φυσικό εξάγωνο με την Παρθένο, συντονίζονται μέσα από την ενέργεια του Χείρωνα, στην πνευματική μας ανύψωση και τελειοποίηση του Ποσειδώνα στους Ιχθείς.

Ο Δίας, ο Χείρωνας και ο Άρης μας οδηγούν σαν μπροστάρηδες από τον Κριό, ώστε να σπάσουμε τα παλιά περιοριστικά στερεότυπα αντιλήψεων και να ολοκληρωθεί το έργο του τελευταίου τετραγώνου του Κρόνου με τον Ουρανό, που έχει ενεργοποιηθεί από το 2021. Είναι σαν μια τέλεια οργανωμένη συγχορδία του Ποσειδώνα, της κοσμικής αγάπης και της μουσικής των σφαιρών!

Η Λίλιθ σε σύνοδο με τη Νέα Σελήνη εκφράζει την ανάγκη αυτοέκφρασης της καταπιεσμένης θηλυκής ενέργειας που επαναστατεί και διεκδικεί τη φύση και τα δικαιώματά της στη χαρά της ζωής μέσα από την αταξία και την αποκατάσταση της κοσμικής φυσικής τάξης.

Η κορύφωσή αυτής της Σελήνης με την πανσέληνο στις 13 Ιουλίου στον Αιγόκερω, γίνεται σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και τρίγωνο με Ουρανό. Αυτό το φεγγάρι, μας οδηγεί στην σημαντική τριπλή σύνοδο του Άρη με τον Ουρανό και τον Β. Δεσμό Σελήνης στις 2 Αυγούστου, που θα αναδείξει με εντελώς νέα πραγματικότητα!

Βρείτε ησυχία και χρόνο για τον εαυτό σας και απολαύστε το!

Καλό Καλοκαίρι!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: