Νέα Σελήνη στον Υδροχόο. Ηχούν οι σάλπιγγες!

Με τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο την 1η Φεβρουαρίου, υποδεχόμαστε τη χρονιά της Τίγρης του Νερού και αλλάζουμε σελίδα, καθώς η ενέργεια γίνεται δυναμική, εξωστρεφής, κινητική, διεκδικητική, επαναστατική, φέρνει αλλαγές, ανατροπές και μεγάλες εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο! Είναι εποχή συλλογικής αφύπνισης, εκκαθαρίσεων και πνευματικής διαύγειας! Μπορεί να φέρει νέα δύναμη, ζωτικότητα και ανανέωση σε υποθέσεις που έμοιαζαν χαμένες αλλά και ακραίες συμπεριφορές. Υπάρχει το στοιχείο του πάθους και της υπερβολής. Το στοιχείο του νερού μαλακώνει κάπως την άγρια yang ενέργεια και προσθέτει αντικειμενικότητα, ενόραση, σωστή εκτίμηση και ιδιαίτερη ικανότητα επικοινωνίας.

  • Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 7:46 πμ για την Ελλάδα, στη 12η 20 του Υδροχόου και ενεργοποιεί ξανά το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού που συμβολίζει τον μετασχηματισμό της παλιάς δομής σε κάτι νέο. Οτιδήποτε είναι παρωχημένο και αποκρυσταλλωμένο, οποιοδήποτε σύστημα αξιών, πεποιθήσεων, ιδεών ή ταμπού από το παρελθόν, στο οποίο έχει προσκολληθεί κανείς και έχει ξεπεραστεί η χρησιμότητά του, έχει καταστεί εμπόδιο στην εξέλιξη. Πρέπει να αναθεωρηθεί ώστε να συντονιστούμε με τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και να ανέβει ο βαθμός της επίγνωσης.
  • Η ενορατική ικανότητα, η πνευματική διαύγεια και η ικανότητα να δούμε και να αντιληφθούμε τις ενδείξεις για το μέλλον, να διαισθανθούμε τις ευκαιρίες ή τους κινδύνους και να σφυγμομετρήσουμε σωστά τις καταστάσεις αυξάνεται, ιδιαίτερα μετά τις 4 Φεβρουαρίου, που ορθοδρομεί και ο Ερμής.
  • Η σύνοδος του Ερμή με τον Πλούτωνα και το εξάγωνο με Ποσειδώνα δίνει βάθος στη σκέψη, διαίσθηση και σωστή διάκριση. Η σωστή εστίαση του νου, η οξύνοια και η παρατήρηση φέρνουν στο φως κάτι που πριν δεν βλέπαμε, αποκαλύπτονται νέα δεδομένα, ξεκαθαρίζουμε την αλήθεια σε κάτι, σκοτεινό παρασκήνιο βγαίνει στο φως.
  • Η Αφροδίτη μετά από 40 ημέρες ανάδρομης πορείας, επέστρεψε ορθόδρομη στις 29 Ιανουαρίου. Η αίσθηση ακινησίας, στασιμότητας, απαισιοδοξίας ή πισωγυρίσματος σε καταστάσεις παρελθόντος που δημιούργησε, μας ανάγκασε να στραφούμε μέσα μας και να επαναξιολογήσουμε τον εαυτό μας, να δούμε τις ανάγκες μας, τις αξίες μας, τις σχέσεις μας και τις επιλογές μας. Κυρίως δούλεψε εσωτερικά με έναν βαθύ μεταμορφωτικό τρόπο που θα γίνει πιο συνειδητός ως προς τις βαθιές εσωτερικές αλλαγές που έγιναν, από δω και πέρα.
  • Η Αφροδίτη βρίσκεται στην 11η 15 του Αιγόκερω σε σύνοδο με την Εστία που συμβολίζει την έντονη εστίαση και την άσβεστη πνευματική φλόγα, είναι σε τρίγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο και τετράγωνο με τον Χείρωνα. Αλλάζει η αξιολόγησή μας και γίνεται σωστή διάκριση ανάμεσα στο ουσιαστικό και το επιφανειακό. Μπορούμε να εκτιμήσουμε πιο αντικειμενικά και ορθολογικά τον εαυτό μας, μια σχέση ή μια κατάσταση. Έχουμε “αλλάξει δέρμα” δεν είμαστε ίδιοι.
  • Στο πρώτο τέταρτο της Νέας Σελήνης, στις 8 Φεβρουαρίου, ο Άρης θα βρεθεί σε σύνοδο με την Αφροδίτη και την Εστία, σε τετράγωνο με τον Χείρωνα και σε τρίγωνο με Ουρανό. Η ενέργεια γίνεται πολύ παθιασμένη και ενστικτώδης, ένα γεγονός μπορεί να πυροδοτήσει μια αντίδραση που θα αλλάξει την στάση μας σε σχέση με το παρελθόν και θα δώσει νέα τροπή στις εξελίξεις. Θα μας ωθήσει σε καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον. Η ενέργεια του Ουρανού μπορεί να φέρει μια σημαντική ανακάλυψη ή ευκαιρία για να αντιληφθούμε ποιο θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα στη ζωή μας για το μέλλον μας.
  • Η πανσέληνος στις 15 Φεβρουαρίου στον Λέοντα, είναι μια πολύ δυναμική στροφή, καθώς θα τετραγωνίσει τους Δεσμούς Σελήνης. Ο Άρης θα είναι σε σύνοδο με Αφροδίτη και ο Δίας σε εξάγωνο με τον Ουρανό. Είναι σημαντικό να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και συνειδητοί στις αξίες μας και την αυθεντικότητά μας, εστιασμένοι σε αυτό που θέλουμε και να μη σκορπίσουμε την ενέργεια μας σε ανούσιες δράσεις ή συγκρούσεις καθώς μέσα από προκλήσεις μπορεί να εμφανιστούν ευκαιρίες πολύ σημαντικές για το μέλλον, για έναν μακροπρόθεσμο στόχο. Η πνευματική ενέργεια εξατομίκευσης είναι μεγάλη, μικρά βήματα ή ιδέες μπορεί να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα, αν έχουμε ξεκάθαρο στόχο και εστίαση, ψυχραιμία, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Το σημαντικό είναι να να είμαστε ανοιχτοί σε ευκαιρίες, να τολμήσουμε και να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Να ισορροπήσουμε ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε και το πως να το ενσωματώσουμε σωστά σε κοινωνικό πλαίσιο.
  • Ο Δίας έχει κομβικό ρόλο στην 7η 16 των Ιχθύων, σε εξάγωνο με Άρη, Αφροδίτη, Εστία και εξάγωνο με Ουρανο. Η αλήθεια ακούγεται. Οι άνθρωποι σχηματίζουν ομάδες με οργανωμένες δομές, ο καθένας βρίσκει το ρόλο του και συνεισφέρει. Υπάρχει ισχυρή παρόρμηση για αυτοέκφραση αλλά και συμμετοχή. Ο καθένας έχει ένα μοναδικό στοιχείο να εκφράσει στο σύνολο. Νέα ρεύματα και δημιουργικές δυνάμεις εκδηλώνονται. Είναι πολύ σημαντικό να εμπιστευτούμε το ένστικτό μας και να αφήσουμε αυτή τη ροή να θα μας οδηγήσει.

Καλή νέα σελήνη, με δύναμη ανανεώσης και δημιουργίας για όλους!

astrofeggia.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: