Άρης στον Τοξότη και πανσέληνος στους Διδύμους.

Αναθεώρηση και αναδιοργάνωση

Πολύ συμπυκνωμένο το κλείσιμο της χρονιάς όσο πλησιάζουμε στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο, καθώς οι πλανητικές ενέργειες αντανακλούν την ανάγκη να κλείσουμε ένα μεγάλο κεφάλαιο και να μεταβούμε σε ένα εντελώς νέο εξελικτικό στάδιο.

Η έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη, η ορθοδρόμηση του Ποσειδώνα και η διέλευση του Άρη στο Σκορπιό, μας έφεραν σύγχυση και αποπροσανατολισμό και μια αίσθηση ότι τίποτα δεν προχωρά όπως νομίζαμε. Ο Άρης στον Σκορπιό και η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, μας ανάγκασε να στραφούμε πάλι εσωτερικά και να αποδεχθούμε τη σκοτεινή μας πλευρά, τους βαθύτερους φόβους μας, τις συναισθηματικές μας προσκολλήσεις, τις αδυναμίες μας και τον τρόπο που χειριζόμαστε τον εαυτό μας και τους άλλους. Όλη αυτή η Πλουτώνια ενέργεια αντανακλά μια βαθιά εσωτερική μεταμόρφωση και συνειδητοποίηση όλων των εσωτερικών δυναμικών που πρέπει να εξαλειφθούν γιατί έχουν γίνει βαρίδια στην εξέλιξή μας, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Είναι ένα καθαρτήριο που μας αναγκάζει να εμβαθύνουμε και να αποδεχθούμε όλα αυτά που δεν θέλουμε να δούμε μέσα μας, που όμως είναι ένα απαραίτητο στάδιο της ανάπτυξης. Οι κύκλοι επέκτασης και εξωστρέφειας εναλάσσονται με κύκλους συστολής και εσωστρέφειας διαχρονικά στη φύση.

Ο Άρης στον πύρινο και μεταβλητό Τοξότη από 13 Δεκεμβρίου, αλλάζει την ενέργεια σε πιο εξωστρεφή και ενεργητική, κλείνοντας την περίοδο μαθητείας που ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2020 στον άξονα της αντίληψης. Είναι σαν ένα διαγώνισμα εφ’ όλης της ύλης. Τι μάθαμε όλο αυτό το διάστημα, τι καταλάβαμε και τι ακόμα χρειάζεται να αντιληφθούμε. Περνάμε ή δεν περνάμε την τάξη;

  • Ο Άρης στον Τοξότη σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό Σελήνης στις 14 Δεκεμβρίου σε αντίθεση με τη Δήμητρα στους Διδύμους σε σύνοδο με τον Β. Δεσμό, δημιουργεί μια πόλωση και αναγκαστική αναθεώρηση στις αντιλήψεις μας. Ο Δίας στις τελευταίες μοίρες του Υδροχόου, σε ταφ τετράγωνο με τους Δεσμούς Σελήνης και η είσοδος του Ερμή στον Αιγόκερω θέτουν ξανά όλα τα θέματα επί τάπητος.

Ο Τοξότης σχετίζεται με την προσωπική μας πίστη για την αλήθεια, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από το παρελθόν μας μέχρι τώρα, πως αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο και τι πιστεύουμε ως σωστό ή λάθος ενώ οι Δίδυμοι με τις πληροφορίες που συλλέγουμε καθημερινά από το περιβάλλον, τις γνώσεις, τις εντυπώσεις και τη νοητική επεξεργασία που κάνουμε για να διαμορφώσουμε μια άποψη. Οι Δίδυμοι και ο Τοξότης είναι μεταβλητά ζώδια, που σημαίνει ότι καμμιά σχετική αλήθεια δεν διαρκεί για πάντα, καθώς συνεχώς τα δεδομένα αλλάζουν και είτε την εμπλουτίζουν και την αναδιαμορφώνουν ή την ανατρέπουν εντελώς! Η αμφισβήτηση των πεποιθήσεών μας, δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια και τότε γινόμαστε πολύ δογματικοί και άκαμπτοι. Αυτή την ακαμψία διαλύει ο Ποσειδώνας από τους Ιχθείς, διαλύοντας τις ψευδαισθήσεις.

Εκεί ακριβώς δημιουργείτε μια κρίση στη συνείδηση, γιατί ο Δίδυμος απέναντι από τον Τοξότη, που είναι οι αποκρυσταλλωμένες άποψεις, αμφισβητεί και αμφιβάλλει και προσπαθεί να δει και άλλες εκδοχές της αλήθειας. Οι βεβαιότητές μας κλονίζονται. Κάτι μας διαφεύγει, κάτι δεν έχουμε καταλάβει σωστά, λείπουν κομμάτια από το παζλ και η εικόνα μας μπερδεύεται.

Ο Άρης στον Τοξότη θέλει να διευρύνουμε την αντίληψή μας και για να γίνει αυτό πρέπει να ανοιχτούμε σε νέες πληροφορίες και πεδία σκέψης, ώστε να μετακινηθούμε από τη αποκρυσταλλωμένη μας άποψη, να το δούμε αλλιώς! Χρειάζεται να πειραματιστούμε ξανά με περισσότερη νοητική ευελιξία και περιέργεια, όπως ένα παιδί που ψάχνει πάντα κάτι νέο να του τραβήξει τη προσοχή. Να ξαναβρούμε ένα νέο νόημα για τη ζωή μας, μέσα στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, που θα μας ξαναδώσει την πίστη και την αισιοδοξία για το μέλλον.

Η ταχύτητα με την οποία αλλάζουν οι εξωτερικές συνθήκες και τα νέα δεδομένα που φέρνει ο Υδροχόος μέσα από τις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες, μας αναγκάζουν να βρούμε νέους τρόπους διαχείρισης της καθημερινότητάς μας, της εργασίας μας, της αλληλεπίδρασής μας με τους άλλους και να δούμε πως μπορούμε να γίνουμε πιο λειτουργικοί, συνεργάσιμοι, παραγωγικοί και αποδοτικοί.

  • Ο Ερμής στον Αιγόκερω βοηθά στην καλύτερη οργάνωση της σκέψης μας με έναν πραγματιστικό τρόπο. Τι λειτουργεί και τι όχι στην πράξη, όχι στη θεωρία. Τι κρατάμε από το παρελθόν και τι πετάμε, πως αξιοποιούμε το χρόνο μας, τα ενδιαφεροντά μας και τα νέα δεδομένα με ένα νέο αλλά ρεαλιστικό τρόπο. Ένα συμμάζεμα της σκέψης στο πρακτικό και ουσιαστικό. Τα πολλά λόγια και οι πολλές ιδέες είναι φτώχια για τον Ερμή στον Αιγόκερω.

Μια ανασκόπηση των γεγονότων, σε όλα τα θέματα που μας απασχόλησαν από τον Ιούνιο του 2020 και πως αυτά συνδέονται με την δική μας στάση ζωής, ποιες πληροφορίες και εξωτερικές αλληλεπιδράσεις μας προκάλεσαν στην καθημερινότητά μας, πως σκεφτόμασταν τότε σε σχέση με σήμερα, πως συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους; Ενώνοντας μια-μια τις τελείες, θα μπορέσουμε να συνθέσουμε την εικόνα και να ξεδιαλύνουμε το τοπίο. Η πανσέληνος στους Διδύμους στις 19 Δεκεμβρίου, θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

  • Ο Ερμής την ημέρα της πανσελήνου σε τετράγωνο με το Χείρωνα, βγάζει μια υπερευαισθησία στις αντιδράσεις, εκνευρισμό, μια αυξημένη ευθιξία ή κριτική στάση που μπορεί να φέρει παρεξηγήσεις λόγω της πυροδότησης των εσωτερικών μας ανασφαλειών και σε συνδυασμό με τη σύνοδο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα σε χιαστί με την πανσέληνο, μπορεί να μας φέρει κάτι που αρνούμαστε να δούμε μέσα μας, στο φως. Αυτό θα λειτουργήσει απελευθερωτικά στο τέλος και θα φέρει περισσότερη εσωτερική επίγνωση.
  • Η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη την ημέρα της πανσελήνου και ταυτόχρονα ο Χείρωνας επιστρέφει σε ορθή πορεία. Η αξιολόγησή μας για τον εαυτό μας και τους άλλους έχει μεγάλη σχέση με τα τραυματικά μοτίβα που λειτουργούν ασυνείδητα μέσα μας και έχουν διαμορφώσει τη δομή του χαρακτήρα μας. Το να απελευθερωθούμε από αυτά ώστε να μην μας υπονομεύουν πια και να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας είναι πρωταρχικής σημασίας για να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Για να πιστοποιήσουμε την αξία μας, πρέπει να διεκδικήσουμε ξανά τη δική μας ικανότητα να αυτοπιστοποιούμαστε. Αυτό πρέπει να γίνει με βάση αντικειμενικές αποδείξεις, και όχι αισθήματα αυτο-ικανοποίησης.
  • Πολύ βοηθητικές οι όψεις του Δία με τον Ήλιο και τη Σελήνη, φέρνουν μια πιο αισιόδοξη και ευρύτερη κατανόηση που αναπτερώνει το ηθικό μας. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ανοιχτοί στα μηνύματα και τις πληροφορίες που φτάνουν σε μας γιατί μπορεί να φέρουν μια νέα ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε.
  • Το τελευταίο τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό βοηθά στο να σπάσουμε το παλιό καλούπι των δυσλειτουργικών δομών και να απελευθερώσουμε από μέσα μας μια νέα δυναμική. Η αναδρομή της Αφροδίτης και του Ερμή μέχρι τον Φεβρουάριο θα μας οδηγήσουν σε μια ωριμότερη αναδιοργάνωση της ζωής μας σε σχέση με τις σημερινές συνθήκες και ανάγκες.

Ας πάρουμε το χρόνο που χρειαζόμαστε χωρίς άγχος, για να ξεκαθαρίσουμε τους στόχους μας και τις ανάγκες μας, ώστε να γίνει ένας σωστός απολογισμός της χρονιάς που κλείνει, χωρίς να αδικήσουμε τον εαυτό μας ή τους άλλους, αλλά να αξιολογήσουμε αντικειμενικά πόσα βήματα έχουμε ήδη κάνει και τι χρειάζεται ακόμα να γίνει για να ενδυναμώσουμε την αυτοεκτίμηση και την επίγνωσή μας.

Εύχομαι καλή και διαφωτιστική πανσέληνο και Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

© astrofeggia.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: