Ποσειδώνας ορθόδρομος

“Κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλό”, λέει η βαθιά λαϊκή σοφία. Ότι ρίξεις στο γιαλό, θα στο βγάλει πίσω το κύμα όταν δεν θα το περιμένεις. Και δεν θα φταίει το κύμα…Το κύμα και ο ωκεανός είναι η φυσική ροή της ύπαρξης, ο φυσικός νόμος της αιώνιας επιστροφής.

“Η μορφή είναι κενότητα, η κενότητα είναι μορφή, μορφή και κενότητα είναι αδιαχώριστες” μας δίδαξε ο Βούδας στη Σούτρα της Καρδιάς

Ότι εκδηλώνεται ως ύπαρξη, θα εξαφανιστεί ξανά πίσω στο χώρο γιατί έχει τη φύση του ονείρου, είναι μια αντανάκλαση της μιας συνείδησης. Τίποτα δεν υπάρχει από μόνο του. Όλα συνδέονται σε έναν κοσμικό ρυθμό, σε συνεχή αλληλεξάρτηση. Τίποτα δεν είναι αυθύπαρκτο, συμπαγές και διαρκές.

Το αρχέτυπο του Ποσειδώνα είναι αυτός ο κοσμικός ρυθμός που αποκαλύπτεται διαχρονικά σε όλους τους πολιτισμούς μέσα από τα σύμβολα, μέσα από τα όνειρα, μέσα από τους μύθους, τη λαϊκή σοφία και τους θρύλους, μέσα από την έμπνευση, την τέχνη και τα οράματα, μέσα από την πίστη και τα θαύματα, μέσα από τις μαθηματικές εξισώσεις, μέσα από τη μαγεία του έρωτα, της μουσικής, της ποίησης, αλλά και μέσα από την τρέλα και την πλάνη.

“Στον ύπνο και στα όνειρα, περνάμε από όλη τη σκέψη της προηγούμενης ανθρωπότητας” μας είπε ο Νίτσε.

Αυτό που ο καθένας μας είναι σήμερα, είναι μια συνεχής ροή εντυπώσεων που αντανακλά μνήμες αμέτρητων υπάρξεων, εποχών, συμβόλων, θρησκειών, ιδεών, ενεργειών που οδήγησαν στο σήμερα, σε αυτό που ονομάζουμε εγώ και πραγματικότητα. Τα αρχέτυπα σύμβολα προϋπάρχουν των θρησκειών, η αλήθεια προϋπάρχει της επιστημονικής ανακάλυψης, το έργο τέχνης προϋπάρχει της δημιουργίας του. Οι φυσικοί νόμοι είναι πάνω από τους ανθρώπινους νόμους και η αλήθεια είναι πάνω από τα δόγματα.

Η αλήθεια του Ποσειδώνα είναι πέρα από τόπο και χρόνο, πριν τη γέννηση και μετά τον θάνατο, είναι η ουσία που διαπερνά και διασυνδέει τα πάντα, η αλήθεια που δεν κατανοείται αλλά διαρκώς αποκαλύπτεται. Είναι ο κενός ζωοποιός χώρος που δονείται από χαρά και φωτισμένη αγάπη και συνεχώς εκδηλώνει τον εαυτό του. Η ένωση της κενότητας και της επίγνωσης. Είναι η ουσία της συνείδησης όλων μας που πάλλεται μέσα από κάθε χτύπο της καρδιάς μας και ανα-πνέει μέσα από κάθε ανάσα μας.

Ο Ποσειδώνας είναι η δύναμη που διαλύει κάθε εγωκεντρική μας ταύτιση και αυταπάτη, για να μας δείξει ότι όλα είναι παροδικά και φευγαλέα. Είναι αυτός ο εσωτερικός ψίθυρος, που σε καθοδηγεί όταν προσεύχεσαι ή διαλογίζεσαι, όταν βρίσκεσαι σε σιωπή και ησυχία με τον εαυτό σου, όταν παραδίνεσαι και δεν προσπαθείς να ελέγξεις τίποτα, όταν κοιμάσαι και σου μιλάει μέσα από τα όνειρα. Είναι ο ψίθυρος της αιωνιότητας μέσα σου, όλη η γνώση από καταβολής κόσμου που υπάρχει μέσα στο ασυνείδητό σου. Είναι η συμπαντική αγάπη, που συγκρατεί και ενώνει τα πάντα, η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης.

Μια μεγάλη ευλογία – ευκαιρία μας δίνεται για εσωτερική θεραπεία, ώστε να εναρμονιστούμε με την ουσία της ψυχής μας που είναι η φωτισμένη αγάπη! Να εκτιμήσουμε το βαθύτερο νόημα της ύπαρξής μας και όχι τις παροδικές εγωκεντρικές μας αυταπάτες ώστε να εξελίχθούμε, ατομικά και συλλογικά σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης.

Χαλάρωσε, μαλάκωσε, ησύχασε, για να βρεις την ισορροπία μέσα σου χρειάζεσαι γαλήνη, μην παραπαίεις ανάμεσα στα άκρα του θύτη ή του θύματος, της ενοχής ή της κατηγόριας, μη θρέφεις το θυμό και το φόβο. Μη διχάζεσαι και μη διχάζεις. Συγχώρεσε τον εαυτό σου και τους άλλους. Δεν είσαι αυτό που νομίζεις, τίποτα δεν είναι αυτό που νομίζεις. Εμπιστεύσου τη δύναμη της αγάπης, ως τη δική σου πραγματική ουσία, δράσε μέσα από την καλοσύνη και την πρόθεση να κάνεις κάτι καλό στον κόσμο, βάλε ένα μικρό λιθαράκι αγάπης μέσα στην καθημερινότητά σου, λίγο κάθε μέρα, έναν καλό λόγο, μια προσευχή, μια πράξη προσφοράς και ευγνωμοσύνης, ένα τρυφερό χάδι, βάλε απλά το κίνητρο της προσπάθειας να γίνεις λίγο καλύτερος άνθρωπος και εμπιστεύσου, ο Ποσειδώνας ξέρει να ακούει, θα το επιστρέψει στο επόμενο κύμα. Είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε τον εφιάλτη σε ένα καλύτερο όνειρο.

Είθε να γλυκάνει η ψυχή όλων μας και η μελωδία της αγάπης να αντηχήσει στα σύμπαντα!

© astrofeggia.com

2 σκέψεις σχετικά με το “Ποσειδώνας ορθόδρομος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: