Η καθοριστική αναδρομή της Αφροδίτης στον Αιγόκερω

Μια μεγάλη αλλαγή θα συντελεστεί, στον τρόπο που σχετιζόμαστε με τον εαυτό μας, τις σχέσεις μας και τις αξίες μας, μέχρι το Μάρτιο του 2022! Θεραπεία του εσωτερικού παιδιού και απελευθέρωση από ενοχές και καταπιεσμένες συναισθηματικές ανάγκες.

Η Αφροδίτη εμφανίζεται ανάδρομη κάθε 542 ημέρες. Βρίσκεται ανάδρομη το λιγότερο διάστημα από οποιονδήποτε άλλον πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα. Ο κύκλος της Αφροδίτης γύρω από τον Ήλιο, όπως φαίνεται από τη γη, δημιουργεί ένα πεντάκτινο αστέρι που περιφέρεται σε τροχιά μέσω του ζωδιακού κύκλου, επηρεάζοντας τους ανθρώπους και τις συνθήκες της γης με έναν μοναδικό τρόπο. Σε διάστημα 8 ετών η Αφροδίτη εμφανίζεται ανάδρομη 5 φορές και ολοκληρώνει έναν ολόκληρο συνοδικό κύκλο με τον εαυτό της.

 • Η φετινή αναδρομή της Αφροδίτης στον Αιγόκερω είναι πολύ σημαντική καθώς κλείνει τον οκταετή κύκλο που άνοιξε το τέλος του 2013 αρχές 2014, όπου ήταν πάλι ανάδρομη στον Αιγόκερω.
 • Η Αφροδίτη θα παραμείνει σε παρατεταμένη σύνοδο με τον Πλούτωνα από 11- 25 Δεκεμβρίου, θα ενεργοποιήσει τους Νότιους Δεσμούς του Δία, του Κρόνου και του Πλούτωνα καθώς και τη μεγάλη σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα και Δία- Πλούτωνα που έγιναν στον Αιγόκερω τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2020.
 • Από 13 Φεβρουαρίου μέχρι 10 Μαρτίου του 2022, θα παραμείνει σε σύνοδο με τον Άρη, σχεδόν για έναν ολόκληρο μήνα! Ο θερμός εναγκαλισμός της Αφροδίτης με τον Άρη θα ξεκινήσει στη στις 13/2/22, στη 14η του Αιγόκερω, θα συνεχιστεί σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και σε τρίγωνο με τον Β. Δεσμό Σελήνης στον Ταύρο 27/2-3/3, και θα ολοκληρωθεί στις 9/3/22 στη 2η του Υδροχόου, ενεργοποιώντας τη σύνοδο Δία- Κρόνου!!!

Ας πάμε λοιπόν να αποσυμβολίσουμε αυτόν το μαγικό χορό της Αφροδίτης στο ζώδιο του Κρόνου.

Το αρχέτυπο της Αφροδίτης, σχετίζεται πρωτίστως με τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τον εαυτό μας, τις βασικές μας συναισθηματικές και φυσικές ανάγκες, το ένστικτο επιβίωσης και την αυτοσυντήρησή μας, την αυτοεκτίμησή μας, τις δεξιότητές μας, τους πόρους μας και τις προσωπικές μας αξίες. Με βάση τη σχέση μας με τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας, επιλέγουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους και το ρόλο μας στο κοινωνικό γίγνεσθαι, την καριέρα μας και τους στόχους μας.

Ο Αιγόκερως σχετίζεται με τη δομή του εγώ, όπως διαμορφώνεται από την οικογένεια, τη κουλτούρα, τους κανόνες συμπεριφοράς, τους νόμους, τα ήθη, τα ταμπού, τη θρησκεία και όλο αυτό που θεωρείται κοινώς αποδεκτό. Σχετίζεται με τους κοινωνικούς στόχους μας, την ωριμότητα, την υπευθυνότητα και την προσαρμογή μας στο κοινωνικό περιβάλλον.

Αυτός λοιπόν ο κύκλος της Αφροδίτης που κλείνει και ο νέος που ανοίγει θα μας οδηγήσει σε μια αναδρομή στο παρελθόν μας, από τη παιδική μας ηλικία μέχρι σήμερα και θα ανασύρει στην επιφάνεια όλα αυτά τα μοτίβα “προγραμματισμού” που διαμόρφωσαν τη σχέση μας με τον εαυτό μας, μέσα από τον τρόπο που έχουμε μεγαλώσει, ώστε να μπορέσουμε να τα συνειδητοποιήσουμε και να απελευθερωθούμε από ενοχές και από όσα ασυνείδητα μας περιορίζουν και πλέον είναι εμπόδια στην ανάπτυξή μας, καθώς οι σημερινές συθήκες είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές που γαλουχηθήκαμε.

Ας πάρουμε τα στάδια και τις όψεις που θα κάνει η Αφροδίτη με τη σειρά για να καταλάβουμε το νόημα και το ζητούμενο:

 • 15- Νοεμβρίου 2020. Η Αφροδίτη στη 8η 55, κάνει τετράγωνο με τη Σελήνη σε σύνοδο με Χείρωνα στο Κριό.

Ένα γεγονός συμβαίνει και το τραύμα του εσωτερικού παιδιού πυροδοτείται. Η Αφροδίτη μπαίνει σε σκιά στις 17/11, ενώ είναι σε εξάγωνο με Άρη και τρίγωνο με Ουρανό. Η διαδικασία θεραπείας και αποκατάστασης ξεκινά. Ο Ουρανός είναι σύμμαχος στον Ταύρο, το φυσικό ζώδιο της Αφροδίτης και βοηθά στο να φωτίσουμε και να συνειδητοποιήσουμε τις ασυνείδητες αντίδρασεις που πυροδότησε ο Χείρωνας. Παράλληλα ο Άρης σε αντίθεση με Ουρανό και η πανσέληνος – έκλειψη σελήνης στον Ταύρο, ενισχύουν τη διαδικασία.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: Ποια συναισθήματα και ανάγκες αναγκαστήκαμε να καταπιέσουμε μέσα μας στη παιδική, τρυφερή ηλικία, προκειμένου να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις, αξίες και κανόνες της οικογένειας; Πώς διαμόρφωσε το αξιακό μας σύστημα και τη νοοτροπία μας, το οικείο οικογενειακό και κοινωνικό μας περιβάλλον; Πώς ενσωματώσαμε τους ρόλους των γονιών μας ασυνείδητα μέσα μας και δημιουργήσαμε μια ψευδή αυτοεικόνα, καταπιέζοντας την πραγματική μας φύση και τις ανάγκες μας;

Οι καταπιεσμένες συναισθηματικές ανάγκες μπορεί να λειτουργούν είτε ως ένα βαθύ αίσθημα ενοχής, απαξίωσης του εαυτού, αυτοϋπονόμευσης, ντροπαλότητας, ανασφάλειας, εξάρτησης, φόβου και πεσιμισμού, είτε ως μεγάλη ανάγκη για εξουσία και έλεγχο πάνω στους άλλους, αυστηρή κριτική, έντονη φιλοδοξία για κατάκτηση εξωτερικών στόχων, προκειμένου το άτομο να νιώσει δυνατό. Και στις δύο περιπτώσεις το εσωτερικό παιδί έχει φυλακίσει τις ανάγκες του και τον αυθορμητισμό του. Υπάρχουν ενοχές που υποβόσκουν γιατί κατηγορήθηκε ή επικρίθηκε αυστηρά είτε από γονείς, είτε από την κοινωνική ομάδα, όταν λειτούργησε αυθόρμητα, μέσα από τις ανάγκες του και τα ένστικτά του. Αυτό μπορεί να συνέβη είτε στη τρυφερή παιδική ηλικία, είτε στη πρώιμη εφηβεία. Οι ενοχές σχετίζονται με τον Κρόνο και τον Αιγόκερω. Αυτά τα καταπιεσμένα συναισθήματα και ένστικτα εκφράζονται συλλογικά σε εξωτερικό επίπεδο πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια μέσα από τις εξωτερικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω τα αναδυκνύει σε μέγιστο βαθμό, για να συνειδητοποιηθούν και να εξαλειφθούν. Οι προκαθορισμένοι ρόλοι των δυο φύλων, όπως διαμορφώθηκαν από τα κοινωνικά πρότυπα ηθικής, είναι επίσης θέμα του Αιγόκερω.

Από ψυχολογική άποψη, ο Αιγόκερως σχετίζεται με το συνειδητό προβληματισμό που επιτρέπει την επίγνωση της συλλογικής κατάστασης που πρέπει να αλλάξει, εσωτερικά και εξωτερικά προκειμένου να αναπτυχθούμε.

Η εξελικτική ανάγκη της Αφροδίτης στον Αιγόκερω είναι να μας οδηγήσει να αγκαλιάσουμε τις ιδιότητες του απέναντι ζωδίου, του Καρκίνου. Δηλαδή να αναγνωρίσουμε και να απελευθερώσουμε τις ευαισθησίες μας και τα συναισθήματά μας χωρίς ενοχές, να αποδεχθούμε την ανάγκη μας για ασφάλεια, στοργή και τρυφερότητα, να αλλάξουμε την αυτοεικόνα μας, από το προσωπείο της persona που έχουμε κτίσει από ανάγκη αυτοπροστασίας, στον αυθεντικό εαυτό, που εκφράζει αυθόρμητα τη συναισθηματική φύση του, όπως ένα παιδί, που νιώθει ασφαλές. Αυτό το αίσθημα ασφάλειας όμως καλούμαστε να το αναζητήσουμε πρωτίστως μέσα στον ίδιο τον εαυτό μας, μέσα από εσωτερική αυτογνωσία.

 • 1η Δεκεμβρίου 2021, ο Ποσειδώνας σε στάση, σε εξάγωνο με Αφροδίτη, επιστρέφει ορθόδρομος. Ο Ποσειδώνας είναι η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης και λειτουργεί υποστηρικτικά, ώστε να βρούμε μέσα μας την πίστη για να γίνει η εσωτερική θεραπεία. Οι Ιχθείς κάνουν φυσικό εξάγωνο με τον Αιγόκερω, που σημαίνει ότι μέσα μας πρέπει να στραφούμε για να βρούμε την πραγματική ασφάλεια. Η αγάπη πρέπει να ξενικήσει μέσα από τον ίδιο μας τον εαυτό, για να μπορέσουμε να την προσφέρουμε και στους άλλους. Αυτό σημαίνει αυτοσυγχώρεση και αποδοχή του εαυτού μας, των αναγκών και των αδυναμιών μας. Να αγκαλιάσουμε μέσα μας αυτό το εσωτερικό παιδί που λαχταρά την αγάπη, να γίνουμε ο γονέας του εαυτού μας.
 • 4 Δεκεμβρίου, νέα σελήνη και ολική έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη, η Αφροδίτη σε εξάγωνο με Άρη στο Σκορπιό και σε εξάγωνο με Ποσειδώνα. Αλλάζουμε κεφάλαιο, αλλάζουμε νοοτροπία.
 • 11 Δεκεμβρίου, η Αφροδίτη σε σύνοδο με Πλούτωνα, που θα παραμείνει ενεργή μέχρι τα Χριστούγεννα! Μια βαθιά μεταμόρφωση συμβαίνει. Ξυπνάνε μέσα μας βαθιές θαμμένες συναισθηματικές ανάγκες.
 • 19 Δεκεμβρίου, η Αφροδίτη σε στάση, γυρίζει ανάδρομη και ταυτόχρονα ο Χείρωνας σε στάση, γυρίζει ορθόδρομος!!! Η θεραπευτική δύναμη της αγάπης! Η δύναμη του Χείρωνα μας βοηθά να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να ανταποκριθεί στα συναισθήματά του, για να γίνει εις βάθος θεραπεία. Ο Χείρωνας εκφράζει τη διαδρομή από το τραύμα στην απελευθέρωση, είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει μέσα μας την μπλοκαρισμένη ενέργεια και επιτρέπει το ασυνείδητο να γίνει συνειδητό.
 • 20 Δεκεμβρίου με 29 Ιανουαρίου, η Αφροδίτη είναι ανάδρομη! Οι δεσμοί Σελήνης περνάνε στις 19 Ιανουαρίου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού. Το ανάδρομο αρχέτυπο της Αφροδίτης έχει περισσότερο φύση Ταύρου και Ουρανού. Η ανάδρομη Αφροδίτη, έχει μια έντονη εσωτερική ανάγκη για αυτάρκεια, θέλει να βρεί τον εαυτό της, να πάει κόντρα στο κοινώς αποδεκτό, να επαναστατήσει, να βγει από τις νόρμες και τους κανόνες και να βρεί το δικό της αυτοπροσδιορισμό, την αξία της και την αυθεντικότητά της. Η ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω, παίρνει υδροχοϊκά χαρακτηριστικά. Το μοτίβο του παρελθόντος είναι πλέον πολύ στενό! Η αναδρομή στο παρελθόν και τα φλας μπακ, μας κάνουν να δούμε ξεκάθαρα μέσα μας τι είναι μπλοκαρισμένο, τι θέλουμε να αλλάξουμε στον εαυτό μας, για να απελευθερωθούμε και ποια θέλουμε να είναι η σχέση μας με τους άλλους και ο ρόλος μας μέσα στη κοινωνία. Σχέσεις και επαγγελματικοί στόχοι επαναξιολογούνται και επαναπροσδιορίζονται με βάση τη νέα σχέση με τον εαυτό μας που αναδιαμορφώνεται. Τι έχει ουσία και νόημα, ποια ταλέντα και δεξιότητες εκφράζουν τη δική μας ατομικότητα, τι μας δίνει χαρά και αίσθημα ικανοποίησης; Ποιες ανάγκες μας ζητούν ουσιαστική κάλυψη; Πώς μπορούμε να εκπληρώσουμε αυτές τις ανάγκες; Είτε συναισθηματικές, είτε σεξουαλικές, είτε βιοποριστικές. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω, εκφράζει ένα έντονο σεξουαλικό ένστικτο που έχει κατασταλεί ή διαστρεβλωθεί.
 • 9 Ιανουαρίου 2022, η Αφροδίτη σε σύνοδο με Ήλιο στην 18η 43 του Αιγόκερω, ξεκινά έναν νέο κύκλο. Ο κύκλος του 2013-14, κλείνει οριστικά. Η Αφροδίτη είναι σε εξάγωνο με Ποσειδώνα και Αθηνά.
 • 19 Ιανουαρίου, ο Ουρανός στον Ταύρο, το ζώδιο της Αφροδίτης, γυρίζει ορθόδρομος. Οι εσωτερικές αλλαγές πλέον εκφράζονται εξωτερικά. Παράλληλα, ο ανάδρομος Ερμής επαναξιολογεί τα πάντα.
 • 25 Ιανουαρίου, ο Άρης περνά στον Αιγόκερω. Ο Άρης έρχεται να στηρίξει την Αφροδίτη. Ο Άρης στον Αιγόκερω επιθυμεί να αποτινάξει αυτά που τον καταπιέζουν. Ο Άρης έχει πολύ δυνατή σεξουαλική φύση στον Αιγόκερω.
 • 29 Ιανουαρίου, η Αφροδίτη γυρίζει σε ορθή πορεία
 • Από 13 Φεβρουαρίου ο Άρης συναντά την Αφροδίτη σε σύνοδο και παραμένουν ενωμένοι μέχρι τις 10 Μαρτίου. Για σχεδόν ένα μήνα, η αρσενική αρχή, ο Άρης, δηλαδή οι επιθυμίες μας ενώνονται με τη θηλυκή αρχή, την Αφροδίτη, δηλαδή τις ανάγκες μας και
 • από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 3 Μαρτίου, βρίσκονται και οι δυο σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και σε τρίγωνο με τον Β. Δεσμό Σελήνης!!! Η ενέργεια και η μεταμορφωτική δύναμη είναι τεράστια. Η αρμονική ευθυγράμμιση με το Β. Δεσμό σελήνης χαράσσει μια νέα πορεία προς στο μέλλον μας.
 • Στις 7 Μαρτίου, Άρης και Αφροδίτη μαζί, περνούν ταυτόχρονα στον Υδροχόο και μέχρι τις 9 Μαρτίου σε σύνοδο, ξεκινούν νέο κύκλο σχέσεων στη 2η του Υδροχόου. Οι σχέσεις μας πλέον από δω και πέρα, είτε προσωπικές, είτε κοινωνικές έχουν έντονο το υδροχοϊκό στοιχείο. Μια μεγάλη αλλαγή έχει επιτευχθεί.

© astrofeggia.com

6 σκέψεις σχετικά με το “Η καθοριστική αναδρομή της Αφροδίτης στον Αιγόκερω

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: