Κρόνος ορθόδρομος: Όρια και ωριμότητα

11 Οκτωβρίου 2021- 5 Ιουνίου 2022

Κρόνος: Η δομή της συνείδησης.

Αν Ποσειδώνας εκφράζει την ίδια την συνείδηση, η οποία είναι άχρονη και απεριόριστη, ο Κρόνος σχετίζεται με τη δομική φύση της συνείδησης, την οποία η ψυχή επιλέγει και ενσαρκώνεται σε ένα φυσικό σώμα, ώστε να βιώσει μια “πραγματικότητα” τέτοια, που θα εξυπηρετήσει την εξέλιξή της. Έτσι ο Κρόνος σχετίζεται με το κάθε μορφής όριο:

– Τη βαρυτική έλξη και το φυσικό νόμο της ανταπόδοσης (αιτίας αποτελέσματος – κάρμα)

– Το όριο του φυσικού σώματος, την αίσθηση του χρόνου, τα γεράματα και τη θνητότητα

– Τα όρια της κοινωνίας, μέσα από τους ανθρώπινους νόμους, τα ήθη, τις νόρμες, το δίκαιο, τα ταμπού, τις επικρίσεις και τις διακρίσεις

– Τον ρόλο μας μέσα στα πλαίσια της κοινωνίας και την προσωπική μας εξουσία καθώς και την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουμε για αυτό

  • Στη θετική του έκφραση ο Κρόνος δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη συναισθηματική μας ωριμότητα και αυτο-υπευθυνότητα μέσα από:

Την αυτοκριτική και το στοχασμό που οδηγεί τη συνείδηση στην επίγνωση του τι πρέπει να αλλάξει για να προχωρήσει η εξέλιξη, σε ψυχολογικό και ρεαλιστικό επίπεδο

Την ακεραιότητα. Η ψυχολογική και συναισθηματική ασφάλεια σχετίζεται με την ανάγκη να είσαι συνεπής στον εαυτό σου. Υπάρχει εγγενής αίσθηση του σωστού και του λάθους στη ψυχή. Η ενοχή εμφανίζεται όταν παραβιάζονται οι Φυσικοί Νόμοι, όταν βλάπτουμε τους άλλους. Αυτό μας βοηθά στην αυτοβελτίωσή μας.

Την προσωπική οριοθέτηση και αυτογνωσία. Χωρίς υγιή προσωπικά όρια και αυτοδιάθεση, δεν μπορεί κανείς να ωριμάσει ψυχολογικά και συναισθηματικά. Παραμένει ανώριμος σα μικρό παιδί που περιμένει από έναν κηδεμόνα να φροντίσει για αυτόν.

Την αντοχή, την υπομονή και την επιμονή στην προσπάθεια

Τη σωστή διευθέτηση του χρόνου

  • Στην αρνητική του έκφραση ο Κρόνος σχετίζεται με τα εμπόδια, την καθυστέρηση και την καταπίεση:

– Η καταστολή και ο έλεγχος και η επιβεβλημένη “μαθημένη ενοχή”, αυτή που δημιουργείται από τους γονείς, τις κοινωνικές νόρμες και την εξουσία κάποιου άλλου. Αυτές οι ενοχές είναι εμπόδια στην εξέλιξη, γιατί μπορεί να επιβαρύνουν τη ψυχή και να την εμποδίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα να αποδεχθεί και να αναγνωρίσει την πραγματική σχέση με τον εαυτό, ώστε να κάνει αυτό που χρειάζεται για τις δικές της ανάγκες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εσωτερική σύγκρουση, ασθένεια, κατάθλιψη, αίσθηση ματαιότητας.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να γίνει ορθή διάκριση, ανάμεσα στην ωφέλιμη ενοχή, την ανάγκη δηλαδή της ίδιας μας της ψυχής για προσωπική ακεραιότητα, στο να μην βλάπτει και να καταπατά τους Φυσικούς Νόμους και στην επιβεβλημένη, αυτή που η εξουσία κάποιου άλλου (γονέας, κράτος, σύντροφος) μας δημιουργεί για να ελέγξει και να εμποδίσει την εξατομικευσή μας.

Την εποχή αυτή ειδικά, μετά τη σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα τον Ιανουάριο του 2020, βλέπουμε σε υπερθετικό βαθμό πώς αυτοί που μας επιβάλλουν μέσω της ενοχής τη δική τους εξουσία, είναι οι ίδιοι που καταπατούν κατάφωρα τους Φυσικούς Νόμους.

Η απόδοση δικαιοσύνης θα συμβεί νομοτελιακά μέσα από τους ίδιους τους φυσικούς νόμους

Το ζητούμενο είναι η δική μας ωρίμανση και ο αυτοπροσδιορισμός.

Όσο ο Κρόνος ήταν ανάδρομος και σε συνδυασμό με τα τετράγωνα με τον Ουρανό δημιουργούσε μια εσωτερική σύγκρουση, ανάμεσα στην ανάγκη για αυτοδιάθεση και ελευθερία και στους εξωτερικούς κανόνες που οι άλλοι επιβάλλουν. Η ορθοδρόμηση του Κρόνου και το τελευταίο τετράγωνό με τον ανάδρομο Ουρανό μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, σε συνδυασμό και με τις εκλείψεις, θα φέρει και το τελικό ξεκαθάρισμα με το παρελθόν και θα μας οδηγήσει σε μια πιο ξεκάθαρη και οριοθετημένη έκφραση του εαυτού μας και του κοινωνικού μας ρόλου, που θα εκφραστεί πιο ελεύθερα μετά τις 19 Ιανουαρίου 2022, που θα ορθοδρομήσει και ο Ουρανός.

© astrofeggia.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: