Φθινοπωρινή ισημερία και αναδρομή Ερμή στο Ζυγό

Για να επιτευχθεί η ισότητα και η ισοτιμία στην κοινωνία, πρέπει πρώτα να ισορροπήσουμε μέσα μας τη δική μας πολικότητα

Ο Ήλιος πέρασε στις 22 Σεπτεμβρίου στο Ζυγό και εγκαινίασε επίσημα το φθινόπωρο. Φθάσαμε στο τελευταίο και πιο σημαντικό από πλευράς εξελίξεων τρίμηνο του 2021.

Ο Ζυγός είναι το δεύτερο ζώδιο της Αφροδίτης. Το αρχέτυπο της Αφροδίτης έχει διπλή φύση στο ζωδιακό κύκλο. Η Αφροδίτη στο Ταύρο/2ο οίκο (εσωτερική φύση, yin) εκφράζει το ένστικτο αυτοσυντήρησης, την ανάγκη δηλαδή να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες, να έλξουμε-αποκτήσουμε τους πόρους σε φυσικό και συναισθηματικό επίπεδο που χρειαζόμαστε, ώστε να είμαστε αυτάρκεις και να απορρίψουμε ό,τι δεν εξυπηρετεί αυτές τις ανάγκες. Αυτή η φυσική επιλογή είναι προκαθορισμένη μέσα από ασυνείδητες αντιδράσεις έλξης-απώθησης.

Αξιολογώντας τον εαυτό μας, τι έχουμε, τι δεν έχουμε και τι χρειαζόμαστε, στρεφόμαστε έξω από τον εαυτό μας, στους άλλους, για να το αναζητήσουμε και να το προσελκύσουμε. Έτσι δημιουργείται η ανάγκη των σχέσεων, που την εκφράζει ο Ζυγός/7ος οίκος (εξωτερική φύση, yang). Ανάλογα με την αξιολόγησή μας, επιλέγουμε τις σχέσεις που δημιουργούμε. Το πώς ακούμε τον εαυτό μας και τους άλλους και πώς αντανακλά η σχέση μας με τον εαυτό μας στους άλλους είναι το θέμα του Ζυγού.

Η Αφροδίτη στη φετινή φθινοπωρινή ισημερία βρίσκεται στο Σκορπιό σε αντίθεση με τον Ουρανό στο Ταύρο και σε τετράγωνο με τον Κρόνο στον Υδροχόο. Ο Ουρανός και η Αφροδίτη τετραγωνίζουν επίσης τους Δεσμούς του Ποσειδώνα στον άξονα Λέοντα Υδροχόου. Μια μεγάλη βαθιά συλλογική μεταμόρφωση σε αξίες και συνείδηση συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο και μια νέα επίγνωση αναδύεται. Πώς αξιολογούμε τα πράγματα; Τι πραγματικά αξίζει;

Νιώθουμε την ανάγκη να αλλάξουμε κατεύθυνση αλλά ταυτόχρονα και φόβο και ανασφάλεια για το ποια πορεία να πάρουμε, καθώς αφήνουμε πίσω το παρελθόν με τις συναισθηματικές εξαρτήσεις μας αλλά και τις ασφάλειές μας. Αναζητούμε να κάνουμε νέες μορφές σχέσεων που να αντανακλούν και να ταιριάζουν στη δική μας νέα ταυτότητα και στην προσπάθειά μας αυτή μπορεί να δημιουργούνται εντάσεις.

Μέσα στον επόμενο μήνα, Ερμής, Ήλιος και Άρης διαδοχικά θα έρθουν στο τελευταίο τετράγωνο του κύκλου τους με τον Πλούτωνα. Η σχέση μας με το περιβάλλον, τις αξίες, τους φυσικούς πόρους, το χρήμα, τη φύση αλλάζουν. Κάτι που πριν είχε αξία, ξαφνικά δεν έχει και κάτι άλλο αποκτά. Θα πρέπει να δώσουμε χρόνο στο να αξιολογήσουμε και να δούμε ποια πράγματα μας επιβεβαιώνουν την εσωτερική μας αλήθεια. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή που ακολουθεί, είναι εξαιρετικής σημασίας και θα βοηθήσει στη διαδικασία εξατομίκευσης.

Ανάδρομος Ερμής 27 Σεπτεμβρίου – 19 Οκτωβρίου

Η αναδρομή του Ερμή στο Ζυγό, στο ζώδιο της Αφροδίτης, είναι η τρίτη και τελευταία αναδρομή του για το 2021 και είναι πολύ σημαντική γιατί συμπυκνώνει όλα τα θέματα που προέκυψαν μέσα στη χρονιά. Καθώς ο Ζυγός είναι παρορμητικό, γωνιακό ζώδιο, σηματοδοτεί νέο κύκλος εξέλιξης.

  • Ο Ερμής έχει περάσει στη φάση σκιάς από τη Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου και στην Πανσέληνο έκανε τρίγωνο με το Δία, αντίθεση με Έριδα και τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Αυτές οι όψεις θα παραμείνουν ενεργές γιατί θα ξαναπεράσει από αυτές τις μοίρες λόγω της αναδρομής του.
  • Στις 26/9 βρίσκεται σε στάση στην 25η του Ζυγού, σε αντίθεση με την Έριδα, τετράγωνο με τον Πλούτωνα και τρίγωνο με τον Δία. Στις 27/9 γυρίζει ανάδρομος.
  • Στις 10/10, έρχεται σε κατώτερη σύνοδο με τον Ήλιο και ξεκινά νέος τετράμηνος κύκλος Ερμή. Ο Ήλιος πλέον περνά μπροστά από τον Ερμή.
  • Στις 16/10 -21/10 βρίσκεται σε αντίθεση με το Χείρωνα στον Κριό
  • Στις 19/10 ο Ερμής ορθοδρομεί στην 10η του Ζυγού
  • Στις 3/11 επαναλαμβάνεται η αντίθεση με Έριδα και το τετράγωνο με Πλούτωνα και ο Ερμής βγαίνει από τη σκιά.
  • Η εμπλοκή της Έριδας, του Πλούτωνα και του Χείρωνα σε αυτή την αναδρομή, υποδηλώνουν την ανάγκη μεγάλης μεταμόρφωσης και απελευθέρωσης από τραυματικά μοτίβα του παρελθόντος που πρέπει να αναγνωριστούν μέσα μας και να θεραπευτούν, κυρίως σε σχέση με το πατρικό αρχέτυπο, καθώς αυτό σχετίζεται με τις δημιουργικές μας δυνάμεις που χρειάζεται να απελευθερωθούν, ώστε να βρούμε την κατεύθυνση σκοπού στη ζωή μας και το ρόλο μας στη κοινωνία. (Ο Ζυγός κάνει φυσικό τρίγωνο με τον Υδροχόο και εξάγωνο με το Λέοντα).

Η δουλειά του Ερμή είναι σε άμεση σύνδεση με τον Ουρανό όλο το 2021. Ο Ερμής είναι ο αγγελιοφόρος του Ουρανού και ο Ουρανός η ανώτερη οκτάβα του Ερμή. Ο Ουρανός κυβερνά τον Υδροχόοο και βρίσκεται στον Ταύρο. Η διπλή λειτουργία της Αφροδίτης, συνδέει το Ταύρο και το Ζυγό.

Ο Ερμής είναι το νευρικό μας σύστημα. Η δουλειά του είναι να μεταφέρει μέσω των νευρώνων τις αισθητηριακές εντυπώσεις – πληροφορίες που λαμβάνουμε από το εξωτερικό περιβάλλον στο συνειδητό νου και η Αφροδίτη να τις αξιολογεί ώστε να παίρνουμε αποφάσεις. Ο Ουρανός σχετίζεται με τη λειτουργία της αμυγδαλής στον εγκέφαλο, δηλαδή τις αποθηκευμένες μνήμες που βρίσκονται στο προσωπικό μας ασυνείδητο από όλη μας τη ζωή και όλες τις προηγούμενες. Τραυματικές μνήμες που έχουν απωθηθεί στο ασυνείδητο μπορεί να ανασυρθούν και να απελευθερωθούν στο συνειδητό νου μέσω του Ερμή. Κάθε αχά, κάθε αναλαμπή μνήμης, κάθε νέα κατανόηση ή ενόραση που έχουμε είναι ένας νέος νευρώνας που έχει δημιουργηθεί και απελευθερώνεται μια πληροφορία- γνώση που υπήρχε στο ασυνείδητο. Όλη η γνώση υπάρχει ήδη μέσα μας σε ασυνείδητο επίπεδο. Ο Ερμής είναι ο αγγελιοφόρος που φέρει το ασυνείδητο στο συνειδητό, μέσω των νευρώνων.

Όταν ένας πλανήτης είναι ανάδρομος, η λειτουργία του εξατομικεύεται, παραπέμπει στα θέματα του γενέθλιου πλανήτη. Ο Δίας, ο Κρόνος, ο Πλούτωνας, ο Ποσειδώνας, ο Χείρωνας είναι ανάδρομοι από το καλοκαίρι και τώρα προστίθεται και ο Ερμής για να ολοκληρώσει τη δουλειά όλων και να την κάνει συνειδητή, καθώς ο Ερμής είναι ο συνειδητός νους!

Μέχρι τις 19/10 που θα ολοκληρωθεί η αναδρομή του Ερμή, θα έχουν ορθοδρομήσει

  • Ο Πλούτωνας στις 7/10
  • Ο Κρόνος στις 11/10
  • Ο Δίας στις19/10, ταυτόχρονα με τον Ερμή

Πολλά πράγματα θα κατανοηθούν και θα συνειδητοποιηθούν μέσα στον Οκτώβριο και οι εξελίξεις θα τρέξουν. Ο Ερμής στο Ζυγό μπορεί να βοηθήσει να δούμε και τις δυο όψεις μιας κατάστασης, πιο αντικειμενικά. Ο Ζυγός είναι το μόνο ζωδιακό αρχέτυπο που έχει σύμβολο ένα αντικείμενο.

Η συγχρονικότητα των γεγονότων θα λειτουργεί πολύ δυναμικά. Οι πληροφορίες που έρχονται από το περιβάλλον, τους φίλους, τις σχέσεις, τις συγκυρίες, φωτογραφίζουν τα δικά μας άλυτα θέματα που χρειάζεται να στοχαστούμε, να διερευνήσουμε, θεραπεύσουμε, εξισορροπήσουμε.

Ο Ζυγός πρωτίστως είναι η αναζήτηση αρμονίας και εξισορρόπησης εσωτερικά, ανάμεσα στη θηλυκή και αρσενική μας πλευρά, τη μητρική – συναισθηματική και την πατρική- δημιουργική μας φύση. Αν αυτά δεν λειτουργούν σε ισορροπία μέσα μας, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ισορροπημένα έξω, στον κόσμο. Οι εξωτερικές καταστάσεις μας φωτογραφίζουν την εσωτερική ανισορροπία. Ο Ζυγός λοιπόν λειτουργεί ως ένας τεράστιος καθρέφτης, μέσω των σχέσεων, της σχέσης μας με τον εαυτό μας.

Ο Ερμής θα “παίξει” με πολλούς τρόπους για να μας περάσει το μήνυμα. Να μας απελευθερώσει από ένα δυσλειτουργικό παρελθόν και να μας οδηγήσει στη σωστή “δικτύωση” με τους ανθρώπους και τα περιβάλλοντα που ταιριάζουν με τις δικές μας ανάγκες εξέλιξης.

Οι συμπτώσεις, οι αναβολές, οι καθυστερήσεις, οι διαξιφισμοί, οι ματαιώσεις ή οι επανασυνδέσεις, όλα θα έχουν νόημα. Όσο περισσότερο ανοιχτοί στα μηνύματα, παρατηρητικοί και σε εγρήγορση είμαστε, τόσο καλύτερα και προς όφελός μας θα λειτουργήσει.

Ποιοι είμαστε, τι θέλουμε, τι μπορούμε, τι δίνουμε, τι παίρνουμε και τελικά ποιος είναι ο πραγματικός, αυθεντικός εαυτός μας και ο σκοπός μας μέσα στη κοινωνία είναι το θέμα.

Εμπιστευτείτε ότι αυτό που συμβαίνει έχει νόημα, να είστε παρατηρητικοί, απολαύστε τη διαδικασία και Καλό Φθινόπωρο!

© astrofeggia.com

2 σκέψεις σχετικά με το “Φθινοπωρινή ισημερία και αναδρομή Ερμή στο Ζυγό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: