Χείρωνας στην 13η του Κριού. Η προβολή του συλλογικού τραύματος.

Ζούμε σε μια εποχή μεγάλης εξελικτικής αλλαγής καθώς βγαίνουμε από μια μακρά περίοδο της εποχής των Ιχθύων 2000 ετών και προχωράμε σταδιακά στην εποχή του Υδροχόου. Η εποχή των Ιχθύων χαρακτηρίστηκε από την κυριαρχία της πατριαρχίας (Κρόνου, Αιγόκερω) σε όλες της δομές των κοινωνιών, την οικογένεια, τη θρησκεία, τους διακριτούς ρόλους των δύο φύλων, τους νόμους, τη διαχείριση των εξουσιών. Η εποχή του Κρόνου, πρόσφερε μεν πατερναλιστική προστασία και οργάνωση στις κοινωνίες, καταπίεσε όμως πολύ τα βασικά ένστικτα των ανθρώπων σε μεγάλο βαθμό, δημιουργώντας στη ψυχή αυτό που ο Κάρλ Γιούνγκ ονομάζει “σκιά”. Αυτό τα καταπιεσμένα ένστικτα, που τα εκφράζει ο Κριός, έρχονται τώρα πάλι στην επιφάνεια ως “εξωτερική πραγματικότητα” με διάφορους τρόπους.

Η θέση του Χείρωνα στην 12η -13η μοίρα του Κριού, από 30 Μαΐου 2021, όπου έγινε ανάδρομος και παραμένει εκεί μέχρι 1η Σεπτεμβρίου, δείχνει όλα αυτά που βιώνουμε μέσα από το συμβολισμό Sabian με πολύ φωτογραφικό τρόπο.

Μεταφέρω απόσπασμα του κειμένου από την ανάλυση του Dane Rudhyar:

12-13 Κριού “μια ανεπιτυχής έκρηξη βόμβας”.

Μια βόμβα που δεν έχει εκραγεί αποκαλύπτει μια ανεπιτυχή κοινωνική διαμαρτυρία

«Όλοι έχουμε καταστρεπτικές ορμές κατά καιρούς αυτές μπορεί να φαίνονται τόσο κακές όσο η βόμβα ενός αναρχικού. Αυτές οι παρορμήσεις καθίστανται σκοτεινές και ανθυγιεινές επειδή προκαλούν απογοήτευση όταν τις αρνούμαστε και κρίνονται εγγενώς λανθασμένες. Ωστόσο, ακόμη και οι καταστροφικές δυνάμεις των δασικών πυρκαγιών, των καταιγίδων και των ηφαιστείων έχουν μια αναζωογονητική-ζωογόνο-διάσταση όταν τα βλέπουμε από μια ευρύτερη χρονική προοπτική. Αυτές οι δυνάμεις είναι απολύτως απαραίτητες για να ισορροπήσουν ξανά τα πράγματα.

…Όταν η ενέργεια ρέει ελεύθερα, το αποτέλεσμα είναι τελικά πάντα καλό. Στη μάχη του σκοταδιού ενάντια στο φως, το φως είναι πάντα ο νικητής στο τέλος. Η καλοσύνη τελικά ξεπερνά όλα τα άλλα. Είμαστε πάντα καλύτερα όταν επιβεβαιώνουμε την αισιοδοξία, ακόμη και για να την κάνουμε ηθικό μας κώδικα.

…Η αλήθεια είναι ότι η Φύση είναι επικίνδυνη, ακόμη και η ανθρώπινη φύση. Αρκετά συχνά, ο κίνδυνος προκύπτει όταν οι φόβοι των ανθρώπων δεν γίνονται σεβαστοί επαρκώς, τότε αναδύονται στην επιφάνεια, ενσαρκωμένοι ως ασυνείδητη, τρομακτική συμπεριφορά.

Όταν η καθαρή ορμητικότητα παραμορφώνεται σε ματαιοδοξία, δεν δημιουργείται τίποτα χρήσιμο. Μάταιες δαπάνες ενέργειας και σπατάλη πόρων είναι το αποτέλεσμά της. Το ίδιο το συναίσθημα είναι έγκυρο, αλλά κάθε συναίσθημα μπορεί εύκολα να παραμορφωθεί όταν ενσωματωθεί σε συμπεριφορές αυτοεξυπηρέτησης. Πρέπει πάντα να προστατευόμαστε από αυτές τις στρεβλώσεις.”

μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: