Νέα Σελήνη, έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη

Αλλαγή νοοτροπίας και αναζήτηση νέου νοήματος

Το 2020 κάνει θεαματικό φινάλε με δυο κορυφαία αστρολογικά γεγονότα που είναι το απαύγασμα όλων όσων μάθαμε αυτή τη δύσκολη χρονιά:

Την έκλειψη Ηλίου στο Τοξότη στις 14/12 και την κορυφαία σύνοδο του Δία με τον Κρόνο στον Υδροχόο στις 21/12, που ανοίγει την πύλη μιας νέας εποχής!

Το 2020, μέσα από την έμφαση στο ζώδιο του Αιγόκερω, αναγκαστήκαμε όλοι να αντιληφθούμε την έννοια των περιορισμών, της συμμόρφωσης, της ευθύνης, της παροδικότητας, της υπομονής και της προσγείωσης σε μια πραγματικότητα που μας στρίμωξε και μας ανάγκασε να δούμε τα προσωπικά μας όρια και την ευάλωτη πλευρά μας.

Μέσα από αυτή την αναγκαστική ψυχοθεραπεία, όλοι υποχρεωθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τη σκοτεινή μας πλευρά, τους φόβους, τις εμμονές, τις ανασφάλειες, τις νευρώσεις και τα ψυχολογικά μοτίβα που μας προσδιόρισαν από την παιδική μας ηλικία και πάνω στα οποία δομήθηκε η ζωή μας, οι αξίες μας, οι αντιλήψεις μας και η κοινωνία. Σίγουρα πολλές ψευδαισθήσεις διαλύθηκαν, γίναμε σοφότεροι, δυνατότεροι και συναισθηματικά ωριμότεροι.

Η Νέα Σελήνη και ολική έκλειψη Ηλίου στις 14 Δεκεμβρίου και η έκλειψη Σελήνης που προηγήθηκε στις 30/11, στον άξονα Τοξότη – Διδύμων των Δεσμών Σελήνης, μας θέτουν το ερώτημα, για το επόμενο εξάμηνο, του τι έχει και τι δεν έχει πλέον ουσιαστικό νόημα από δω και πέρα; Τι είναι πλέον αλήθεια και τι ψέμα, που να πιστέψουμε, που να στηριχθούμε και πως να πορευτούμε; Το θέμα δεν είναι πλέον θεωρητικό, είναι ζήτημα επιβίωσης.

Κατά πόσον οι πεποιθήσεις που είχαμε μέχρι σήμερα για την πραγματικότητα ήταν αληθινές ή όχι; Τα οικονομικά συστήματα, οι πολιτικές εξουσίες, τα ιδεολογικά, επιστημονικά ή θρησκευτικά δόγματα, μπορούν να προσφέρουν λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα; Όχι, γιατί ακριβώς αποτελούν μέρος του προβλήματος που τα δημιούργησε.

  • Ο Τοξότης εκφράζει την ανάγκη για την ανακάλυψη της αλήθειας, την ερμηνεία των φυσικών νόμων και τη διεύρυνση των ορίων της αντίληψης. Την αναζήτηση του νοήματος της ζωής. Αν οι αντιλήψεις πάνω στις οποίες δομήσαμε την κοινωνία και τις δομές εξουσίας μέχρι σήμερα ήταν σωστές, δεν θα μας είχαν οδηγήσει στα σημερινά ολέθρια αποτελέσματα. Δεν μπορούμε από δω και πέρα να πορευτούμε με αυτές τις αντιλήψεις, μια νέα αλήθεια και ένα νέο όραμα πρέπει να αναδυθεί, για να βρούμε νόημα και πίστη για τη ζωή.

Η σύνοδος του Ερμή με τον Ήλιο και τη Σελήνη σε αυτή την έκλειψη πιθανόν να φέρει μια νέα πληροφορία, μια αποκάλυψη, που θα μας κάνει να δούμε το παρελθόν με έναν νέο τρόπο. Κάτι που πιστεύαμε μέχρι τώρα αποδομείται ή αναθεωρείται! Μπορεί να είναι και η ίδια η αυτοεικόνα μας, αυτό που νομίζαμε μέχρι τώρα για τον εαυτό μας. Αυτό που είχαμε μάθει να πιστεύουμε ότι είμαστε, μέσα από τον τρόπο που μεγαλώσαμε και μέσα από τους μηχανισμούς άμυνας που είχαμε δημιουργήσει.

Ο Άρης και η Έρις από το Κριό είναι σε τρίγωνο με τα φώτα, τον Ερμή και τον Ν. Δεσμό και σε εξάγωνο με τον Β. Δεσμό Σελήνης. Είναι μια στιγμή αλήθειας που έρχεται μέσα μια πρόκληση που μας αναγκάζει να δούμε τι πραγματικά χρειαζόμαστε. Ο Κριός είναι το ένστικτο επιβίωσης και ο Τοξότης η διαίσθησή μας. Αυτά τα δυο είναι τα όπλα που θα μας δώσουν ξανά την εσωτερική πίστη στις δικές μας δυνάμεις.

Το νόημα είναι να κάνουμε νέες επιλογές σχετικά με τις παλιές καταστάσεις, που να αντανακλούν την προσωπική μας αλήθεια! Την αυτονόμησή μας και την ανάγκη μας για προσωπική ελευθερία.

Ο Δίας, κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, βρίσκεται στην τελευταία μοίρα του Αιγόκερω μαζί με τον Κρόνο, λίγο πριν την είσοδό τους στον Υδροχόο. Το κλείσιμο της διέλευσής τους από τον Αιγόκερω ολοκληρώνεται με αυτήν την έκλειψη, ρίχνοντας φως σε κάτι που πρέπει να δούμε και να αναθεωρήσουμε από το παρελθόν.

  • Έκλειψη Ηλίου σημαίνει ότι η Σελήνη επισκιάζει τον Ήλιο.

Ο Ήλιος εκφράζει την αρσενική αρχή. Η σκοτεινή πλευρά του Ήλιου στον Τοξότη είναι ο δογματισμός. Ο φονταμενταλισμός. Τα πατριαρχικά δόγματα. Σου επιβάλλω το δόγμα μου ως τη μια και μοναδική αλήθεια. Ο δογματισμός είναι προϊόν ανασφάλειας.

Η Σελήνη συμβολίζει τη θηλυκή αρχή, το παρελθόν, την συναισθηματική μας φύση και την ανάγκη μας για ασφάλεια. Την υποκειμενική αλήθεια.

Πώς η ανάγκη μας για συναισθηματική ασφάλεια έχει δημιουργήσει τις αντιλήψεις μας για την πραγματικότητα;

Η Έκλειψη γίνεται σε όψη 1,5 τετραγώνου με τον Ουρανό και την Λίλιθ. Η Λίλιθ είναι η καταπιεσμένη θηλυκή ενέργεια, η διαισθητική θηλυκή δύναμη αναγέννησης της ίδιας της ζωής. Ο Ουρανός σε σύνοδο με τη Λίλιθ, απελευθερώνει αυτή την αρχέγονη θηλυκή δύναμη στο ζώδιο του Ταύρου, που είναι το ζώδιο της Αφροδίτης, της θηλυκής αρχής, της αρμονίας και της διατήρησης της ζωής.

Η Αφροδίτη στο τέλος του Σκορπιού είναι σε εξάγωνο με Δία και Κρόνο και τρίγωνο με Χείρωνα ενώ η Παλλάδα Αθηνά, έχει ήδη περάσει πρώτη στον Υδροχόο.

Το δόγμα “ενός ανδρός αρχή” του Αιγόκερω, δεν εξυπηρετεί πλέον την εξέλιξη. Η σύνοδος Δία -Κρόνου στις 21/12, γίνεται στην 0η του Υδροχόου σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό της Αφροδίτης! Η νέα φιλοσοφία ζωής που αναδύεται και οι νέες αξίες, πρέπει να είναι σε αρμονία και σεβασμό με την θηλυκή αρχή, τη φύση, την ειρήνη, την συνεργασία, την υποστήριξη της ζωής, να προσφέρει βιώσιμες διεξόδους και πρακτικές λύσεις στην επιβίωση μας.

Σε προσωπικό επίπεδο, όλοι καλούμαστε να δούμε που έχουμε υπάρξει δογματικοί, εξ’ αιτίας των ανασφαλειών μας και να διευρύνουμε την αντίληψή μας, αποδεχόμενοι την υποκειμενικότητα της άποψής μας και ακούγοντας και την άλλη άποψη με σεβασμό. Το τετράγωνο του Ποσειδώνα με τα φώτα και τους Δεσμούς Σελήνης, αποδομεί τις μέχρι τώρα προκαταλήψεις μας και ενισχύει την ενσυναίσθηση στο να κατανοήσουμε και την αλήθεια του άλλου.

Η εποχή του υδροχόου που ακολουθεί απαιτεί επίγνωση και συναισθηματική ωριμότητα, αποδοχή της μοναδικότητας και της διαφορετικότητας του καθενός, συνευθύνη, συνεργασία, ισοτιμία, ενεργό συμμετοχή και μια νέα πρόταση δημοκρατικής συνύπαρξης.

Για να αποδεχθούμε όμως τους άλλους όπως είναι, πρέπει πρώτα να αποδεχθούμε και να σεβαστούμε την δική μας αξία, μοναδικότητα και εσωτερική αλήθεια, τη προσωπική μας ουσιαστική ανάγκη να είμαστε ο εαυτός μας, πέρα από τις αντιλήψεις των γονιών μας και την έγκριση των άλλων. Αυτό είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και είναι βασικό ζητούμενο της υδροχοϊκής εποχής.

Καλή Νέα Σελήνη σε όλους!

© astrofeggia.com

Σχολιάστε