Νέα Σελήνη στην Παρθένο και Δίας ορθόδρομος

Νέα Σελήνη στις 17η Σεπτεμβρίου, γιορτή της Πίστης, της Αγάπης, της Σοφίας και της Ελπίδας. Αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα αυτού του φεγγαριού!

Αποσαφήνισε το σκοπό σου και υλοποίησε ένα όνειρο. Γίνε ένας δεξιοτέχνης της ζωής!

Στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Δίας, ο πλανήτης της τύχης και της επέκτασης, επανήλθε σε ορθή κίνηση και στις 17/9, έρχεται η Νέα Σελήνη στην 25η της Παρθένου, απέναντι από τον Ποσειδώνα, σε τρίγωνο με το Δία, το Κρόνο και το Πλούτωνα ενώ ο Δίας, ορθόδρομος πια, κάνει το τρίτο εξάγωνο της χρονιάς με τον Ποσειδώνα! Αυτός ο σεληνιακός κύκλος μας εισάγει στη φθινοπωρινή ισημερία, στις 22, που είναι μια εξελικτική στροφή που θα ολοκληρωθεί μέχρι το Χειμερινό Ηλιοστάσιο.

Ο Δίας, είναι ο πρώτος από τους επτά ανάδρομους πλανήτες που μπήκε σε ορθή κίνηση. Στο χάρτη της Νέας Σελήνης (για την Ελλάδα), κυβερνά τον ωροσκόπο και τον πρώτο οίκο που δείχνει μια νέα αρχή, αλλά κυβερνά και τον Νότιο Δεσμό Σελήνης που φωτογραφίζει το παρελθόν.

  • Ο Δίας είναι η ηθική μας και η φιλοσοφία ζωής μας, οι αντιλήψεις και οι πεποιθήσεις που έχουμε υιοθετήσει, με βάση τις οποίες είχαμε μέχρι τώρα δομήσει την κοινωνία και τη ζωή μας.

Η νέα αρχή δεν μπορεί να είναι επανάληψη του μοτίβου του παρελθόντος. Δεν μπορείς να προσδοκάς ένα καλύτερο αποτέλεσμα αν δεν αλλάξεις τρόπο αντίληψης των πραγμάτων. Δεν μπορείς να δομήσεις κάτι στέρεο, με φθαρμένα και σάπια υλικά!

Από τη θέση του στον Αιγόκερω, ήρθε τον Μάρτιο του 2020 σε σύνοδο με τον Πλούτωνα ξεκινώντας έναν νέο κύκλο και μας έδειξε μέσα από τα γεγονότα που αναδείχθηκαν, ότι η φιλοσοφία μας για τη ζωή πρέπει άρδην να αναθεωρηθεί.

Τα θέματα που αναδείχθηκαν μέσα από τη θέση του στον Αιγόκερω, αφορούν σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής μας, μια και ο Αιγόκερως είναι η υλική μας υπόσταση και η γήινη επιβίωσή μας.

Θέματα υγείας και φυσικής επιβίωσης, θέματα εξουσίας και οικονομίας, θέματα πατριαρχίας και θρησκειών, θέματα δικαιοσύνης και διαφθοράς, θέματα περιβάλλοντος, θέματα επιστήμης και αξιοπιστίας της επιστημονικής κοινότητας, όλα μπήκαν στο τραπέζι με μεγενθυμένο τρόπο. Ως κυβερνήτης του Νότιου Δεσμού Σελήνης μέχρι το 2022, μας δείχνει ότι όλα αυτά τα θέματα πρέπει να αναθεωρηθούν και να αλλάξουμε ρότα.

Ο Δίας γύρισε ανάδρομος τον Μάιο, στην 27η μοίρα του Αιγόκερω και μας έδωσε το χρόνο να επεξεργαστούμε μέσα μας και να συνθέσουμε τα δεδομένα που προέκυψαν, ώστε να αντιληφθούμε και να συνειδητοποιήσουμε τι πρέπει να αλλάξει.

Παράλληλα μας έκανε να δούμε μέσα μας, τους δικούς μας συναισθηματικούς χειρισμούς και όλα τα ασυνείδητα ψυχολογικά μοτίβα που μας κατευθύνουν υπόγεια, εξ’ αιτίας του φόβου και της ανάγκης μας να έχουμε τον έλεγχο.

Με την ορθοδρόμησή του, θα ξαναπεράσει από τις ίδιες μοίρες και θα ξαναπυροδοτήσει όλα αυτά τα θέματα που ανοίχτηκαν, για να δωθούν λύσεις και αξιόπιστες απαντήσεις, ώστε στη νέα θέση του στον Υδροχόο από 20 Δεκεμβρίου, να γίνουν όλες οι καινοτόμες τομές, ανατροπές και αλλαγές που χρειάζονται για να δομηθεί μια νέα πραγματικότητα.

Ο Δίας σχετίζεται με τη λειτουργία της διαίσθησης, του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου μας. Είναι η αλήθεια και η πεποίθηση που αναδύεται από μέσα μας αυθόρμητα, αφού έχει προηγηθεί η σύνθεση των δεδομένων μέσω του Ερμή. Είναι η αλήθεια που τη νιώθουμε, η εσωτερική μας φωνή, το “δαιμόνιο” που έλεγε ο Σωκράτης.

Αυτή τη φωνή πρέπει να την ακούμε, γιατί είναι μέσα από την ψυχή μας, αντανακλά τη δική μας ουσία, την δική μας εσωτερική ανάγκη, είναι ο εσωτερικός μας δάσκαλος. Για να μας μιλήσει, πρέπει πρώτα να χαλαρώσουμε και να αποστασιοποιηθούμε από τη νοητική φασαρία.

  • Με τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο, μπορούμε να αποσαφηνίσουμε μέσα μας το δικό μας προσωπικό προορισμό. Τι έχουμε έρθει να υλοποιήσουμε σ’ αυτή τη ζωή, μέσα από αυτό το σώμα, εδώ στη γη. Τι έχουμε να προσφέρουμε σ’ αυτό τον κόσμο; Πώς η φιλοσοφία ζωής μας μπορεί να εκφραστεί έμπρακτα στη ζωή μας; Πόσο συνεπείς είμαστε απέναντι στον εαυτό μας, στις αξίες μας και την ηθική μας;

Ποιο είναι το δικό μας, μοναδικό χάρισμα, ταλέντο, δεξιότητα, που μπορούμε να το αξιοποιήσουμε, να το εξελίξουμε και να το βελτιώσουμε για να προσφέρουμε μέσα από αυτό κάτι ωφέλιμο στη κοινωνία;

Ο καθένας μας έχει κάτι μοναδικό, που έχει έρθει να αξιοποιήσει.

  • Ο ανάδρομος Άρης στον Κριό, μας λέει βρες αυτό το μοναδικό κάτι μέσα σου, αυτό που είναι για σένα ο δικός σου σκοπός και, αφού σιγουρευτείς, διεκδίκησέ το, τόλμησε, πειραματίσου, βγάλτο στον κόσμο! Μπορεί να είναι μια τέχνη, μπορεί να είναι ιδιότητα, μπορεί να είναι μια γνώση, μπορεί να είναι μια υπηρεσία, μπορεί να είναι οτιδήποτε, μπορεί να είναι το χιούμορ, ή απλά ένα χαμόγελο!
  • Η Αφροδίτη στο Λέοντα σε εξάγωνο με τον Ερμή, μας λέει δημιούργησε κάτι που να σου δίνει χαρά, αυτό είναι το κριτήριο για να ξέρεις ότι το θέλει η ψυχή σου, να νιώθεις χαρά όταν το κάνεις, να νιώθεις ζωντανός, δημιουργικός. Μόνο τότε μπορείς να γίνεις δεξιοτέχνης σ’αυτό που κάνεις. Μόνο όταν το αγαπάς μπορείς να δώσεις το 100%. Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό, μας λέει να βγούμε από τη πεπατημένη, να καινοτομήσουμε, να ακολουθήσουμε αυτό που λέει η καρδιά και όχι οι άλλοι. Να πειραματιστούμε με νέους τρόπους έκφρασης, να αξιώσουμε αυθεντικότητα και στις ίδιες μας τις σχέσεις. Πόση χαρά παίρνουμε μέσα από τις σχέσεις μας; Τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε μια πιο ουσιαστική σχέση και όχι μια σχέση ρουτίνας από ανασφάλεια;
  • Ο Ερμής στο Ζυγό, κυβερνήτης της Νέας Σελήνης και του Β. Δεσμού, σε δύσκολες όψεις με Δία, Κρόνο, Πλούτωνα και Ποσειδώνα, ζητά να βρούμε τις ισορροπίες ανάμεσα στη ψυχρή λογική και το συναίσθημα, ανάμεσα στην ανάγκη για ελευθερία και την ανάγκη για αρμονία στις σχέσεις μας, να μην αφεθούμε στις ψυχολογικές μας εμμονές ή στα στερεότυπα νοητικά μοτίβα, αλλά να αφήσουμε χώρο και στην άλλη άποψη. Ο Ερμής στο Ζυγό σχετίζεται με την ικανότητά μας να ακούμε τον άλλον και αυτό ίσως είναι και το σημείο κλειδί αυτής της Νέας Σελήνης. Να μάθουμε να κατανοούμε και την πραγματικότητα του άλλου!

Μην περιμένουμε απ’ έξω να αλλάξουν τα πράγματα, δεν υπάρχει τίποτα να έρθει απ’ έξω. Ο καθένας από μας, με το δικό του μοναδικό τρόπο θα συμβάλλει, για να αλλάξει το έξω. Ας επιστρατεύσουμε τα ταλέντα μας, την καλή μας θέληση, την υπομονή και την μεθοδευμένη προσπάθεια, με εμπιστοσύνη και ωριμότητα και όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα!

Χρόνια Πολλά και Καλή και Δημιουργική Νέα Σελήνη για όλους!

© astrofeggia.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: