Πλανητικά αρχέτυπα

Τι συμβολίζουν τα πλανητικά αρχέτυπα

ΗΛΙΟΣ

Το αρσενικό – πατρικό  αρχέτυπο, η Δημιουργική Αρχή, ο πνευματικος μας εαυτός, ο πατέρας, η έκφραση του εγώ μέσα απο τη δημιουργία, τα παιδιά, τον αυτοπροσδιορισμό του εγώ και την εκπλήρωση σκοπού. Η ανάγκη να αναγνωριστούμε μέσα απο τις δημιουργικές μας ικανότητες.  Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Λέοντα και τον 5ο οίκο.

ΣΕΛΗΝΗ

Το θηλυκό-μητρικό αρχέτυπο. Το συναισθηματικό μας εγώ , η ανάγκη για συναισθηματική ασφάλεια, για φροντίδα και τρυφερότητα, η μητέρα, οι εντικτώδεις συναισθηματικές μας αντιδράσεις κάθε στιγμή στα εξωτερικά ερεθίσματα. Ο εσωτερικός μας εαυτός,  η οικογένεια, οι ρίζες μας, η πατρίδα μας, το παρελθόν. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Καρκίνου και τον 4ο οίκο.

ΕΡΜΗΣ

Η δυαδικότητα, η νοητική, γνωσιακή μας λειτουργία, το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, το κεντρικό νευρικό σύστημα, η κινητική λειτουργία, η ομιλία, η συλλογή γνώσεων-πληροφοριών για την κατανόηση του κόσμου, η επικοινωνία, η παιδική ηλικία, τα αδέρφια, το κοντινό καθημερινό μας περιβάλλον, οι μετακινήσεις, τα γραπτά, οι εκδόσεις, το ΜΜΕ, το εμπόριο. Αντιστοιχεί στο ζώδιο των Διδύμων και 3ο οίκο, και το ζώδιο της Παρθένου και 6ο οίκο.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, η ανάγκη για υλική ασφάλεια, για αυτάρκεια και σταθερότητα, ηρεμία και ομορφία. Οι αξίες μας, η αυτοαγάπη και η αυτοεκτίμηση, οι σχέσεις μας με τους άλλους, η ανάγκη για ένωση, ο έρωτας, ο γάμος, η τέχνη, η ομορφία και η αισθητική, οι απολαύσεις των αισθησεων, η καλοπέραση. Η ερωμένη. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ταύρου και 2ο οίκο και του Ζυγού και 7ο οίκο.

ΑΡΗΣ

Οι ενστικτώδεις επιθυμίες του Εγώ, το ένστικτο επιβίωσης και αναπαραγωγής, το σεξουαλικό ένστικτο. Η ανάγκη για αυτονομία και εύρεση σκοπού, η ανάληψη πρωτοβουλίας, το ξεκίνημα νέων έργων, η αποφασιστικότητα, η διεκδίκηση, η ανταγωνιστικότητα, η θυμός, ο πόλεμος, το θάρρος, ο ηρωισμός, η παρορμητικές αντιδράσεις,. Ο εραστής. Αντιστοιχεί στο ζωδίο του Κριού και τον 1ο οικο.

ΔΙΑΣ

Η ανάγκη για επέκταση και αναζήτηση της γνώσης, η ανάγκη για ελευθερία και περιπέτεια, η γνώση της εμπειρίας, η διαισθητική γνώση, το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, η σύνθεση της πληροφοριάς και η σφαιρική αντίληψη, οι ιδεολογίες, η θρησκεία, τα δόγματα, οι δάσκαλοι, η νομοθεσία,  η ανώτερη εκπαιδευση, τα μεγάλα ταξίδια, οι φυσικοί νόμοι.  Οι υπερβολή, ο δογματισμός, το φούσκωμα του Εγω, η ασυδοσία, η σπατάλη, οι καταχρήσεις. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Τοξότη και τον 9ο οίκο.

ΚΡΟΝΟΣ

Το γήινο επίπεδο, η ενσάρκωση, τα όρια και ο περιορισμός του φυσικού σώματος, η θνητότητα, οι κοινωνικές δομές, οι δομές εξουσίας, η ανάγκη ελέγχου και εξουσίας, το κράτος, η οργάνωση, η συντηρητισμός, η επιμονή, ο αυτοέλεγχος, και η συνεχής προσπάθεια, ο αγώνας για την επίτευξη ενός  έργου, τα εμπόδια, οι δυσκολίες, εκεί που πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, οι φιλοδοξίες και οι υψηλοί στοχοι, η κοινωνική καταξίωση, η επιστημονική κατάρτιση, η πατρική εξουσία, ο φόβος, η σκληρότητα, η μοναχικότητα. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Αιγόκερω και τον 10ο οικο.

ΟΥΡΑΝΟΣ

Η ανάγκη να εκφράσουμε τη μοναδικότητά μας, τη διαφορετικότητα μας και τα ταλέντα μας. Η εξατομίκευση, η ανάγκη αλλαγών και βελτιώσης των συνθηκών ζωής, η διάνοια, η ανώτερη λειτουργία της σκέψης, η έμπνευση, η ξαφνική ενορατική αντίληψη, οι καινοτομίες και οι προοδευτικές αντιλήψεις, οι αιφνίδιες αλλαγές, οι επαναστάσεις, οι φίλοι, οι ομοϊδεάτες, τα κόμματα, το κοινοβούλιο, οι συλλογικότητες, οι αντισυστημικές ομάδες, οι περιθωριακοί. Η ανώτερη οκτάβα του Ερμή. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Υδροχόου και τον 11ο οίκο.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Η άχρονη Ολιστική Αλήθεια, οι πνευματικοί νόμοι, το συλλογικό ασυνείδητο,  η πνευματική εξέλιξη, η πνευματική ολοκλήρωση, το κλείσιμο ενός κύκλου εξέλιξης, η διάλυση της ψευδαίσθησης του εγώ και της δυαδικότητας, η μη εγωϊστική αγάπη, η έμφυτη καλοσύνη και η συμπόνια. Η ανώτερη έκφραση της Αφροδίτης. Το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, τα όνειρα, τα σύμβολα, οι αυταπάτες και οι ψευδαισθήσεις, οι εξιδανικεύσεις, η εξωαισθητική αντίληψη, οι τάσεις φυγής, η φαντασία, η ποίηση, η μουσική,  τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, οι ψυχασθένειες, η θυσία και η θυματοποίηση, οι θρησκείες. Αντιστοιχεί στο ζώδιο των Ιχθύων και τον 12οικο.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Το προσωπικό ασυνείδητο. Η ενδόμυχη επιθυμία της ψυχής για εξέλιξη. Η ανώτερη οκτάβα του Άρη.Η εξελικτική μας πορεία μέσω των διαδοχικών ενσαρκώσεων , οι κεκτημένες τάσεις- καρμικές εντυπώσεις που κουβαλάμε στο ασυνείδητο μέσα από τις προηγούμενες ζωές, η εξελικτική μας διαδρομή. Οι εσωτερικές μας συγκρούσεις ανάμεσα στην ουσιαστική επιθυμία της ψυχής για ένωση με την Ουσία της Αληθείας και της επιθυμίας του εγώ για διαχωρισμό και εξατομίκευση. Η φόβος θανάτου και απώλειας, η αναγκή για ασφάλεια και δύναμη, οι εμμονές, η υπέρβαση των προσωπικών ορίων και η δύναμη εσωτερικής μεταμόρφωσης, η μετάλλαξη, η αναγέννηση μετά από το θάνατο. Η ψυχολογία, η ψυχανάλυση. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του σκορπιού και τον 8ο οικο.

ΧΕΙΡΩΝΑΣ

Το εσωτερικό, ασυνείδητο τραύμα, το πληγωμένο παιδί μέσα μας, το σημείο που νιώθουμε πιο ευάλωτοι, οι βαθύτεροι φόβοι μας, η τρωτότητα και το αίσθημα αδυναμίας, η χρόνια εσωτερική πληγή και η εσωτερική θεραπεία μέσα απο την εμπειρία της αναβίωσης του τραύματος. Οι τραυματικές εμπειρίες. Οι μηχανισμοί άμυνας του εγώ, για αυτοπροστασία από την αναβίωση-ανάμνηση της επώδυνης εμπειρία. Ο εσωτερικός θεραπευτής-σαμάνος, η αλχημεία της εσωτερικής θεραπείας. Η μετατροπή του πόνου σε φάρμακο. Η εναλλακτικές θεραπείες, οι ολιστικοί θεραπευτές.

Αρέσει σε %d bloggers: