Εξελικτική Αστρολογία

Η Εξελικτική Αστρολογία είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η σύγκλιση Αστρολογίας – Ψυχολογίας και Μεταφυσικής τα τελευταία χρόνια στον κόσμο. Συνδυάζει τα καλύτερα κομμάτια της Ανατολικής και Δυτικής σκέψης. Συνδυάζει την αναλυτική ψυχολογία του Carl Yung (αρχέτυπα, σκιά, προβολή, animus-anima και τη ψυχαναλυτική μέθοδο της Liz Green, με την Θεωρία για τον Πλούτωνα , τα δίπολα και τα πολικά σημεία του Jeffrey Wolf Green και τον κύκλο 360° φάσεων και όψεων του Dane Rudhyar.

Ο Ελβετός ψυχαναλυτής Carl Jung, ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε τη δύναμη της Αστρολογίας στη ψυχανάλυση. Για τον Jung, η Αστρολογία είναι το άθροισμα όλης της αρχαίας γνώσης της ψυχολογίας. Τα 12 ζώδια είναι τα ψυχολογικά μοτίβα, που ονόμασε «αρχέτυπα» που βρίσκονται στο συλλογικό ασυνείδητο. Οι πλανήτες, κατά τον Jung, είναι σύμβολα της δύναμης του ασυνειδήτου.

Η στιγμή της γέννησής μας, δηλαδή η αντανάκλαση του ουρανού σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο στη γη, καθρεφτίζει το δικό μας προσωπικό προορισμό σε αυτή τη ζωή, με σκοπό την εξέλιξη της συνείδησής μας που είναι άχρονη και αθάνατη.

Η Εξελικτική Αστρολογία θέτει και απαντά στο ερώτημα: «Γιατί μου συμβαίνουν όλα αυτά;» Κι ακόμα, «τι μπορώ και τι πρέπει να κάνω για να εξελιχθώ;» Μπορεί να φωτίσει τις αιτίες πίσω από τα γεγονότα. Ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας έχει νόημα και δεν έρχεται τυχαία. Όλα συνδέονται και αντανακλούν εσωτερικές ανάγκες. Έτσι, έλκουμε στη ζωή μας ανθρώπους, καταστάσεις και γεγονότα, μέσα από τις ασυνείδητες δυνάμεις της ψυχής μας, προκειμένου να πάρουμε τις εμπειρίες που χρειαζόμαστε. Όλοι γεννιόμαστε κατέχοντας ακριβώς αυτό το δυναμικό που χρειαζόμαστε για να εκπληρώσουμε τον εξελικτικό και καρμικό μας σκοπό.

Το γενέθλιο ωροσκόπιο είναι ένας χάρτης-οδηγός αυτογνωσίας. Μας δείχνει το ενεργειακό, ψυχοσωματικο και πνευματικό φορτίο μας, τις τάσεις και τις προδιαθέσεις μας, τις δυνατότητες και τις δυναμικές μέσα από τις οποίες θα ξεδιπλωθεί η ζωή μας και η μοναδικότητά μας, προκειμένου να εκπληρωθεί ο εξελικτικός μας σκοπός, που ειναι η αιτία της ενσαρκωσής μας.

Το γενέθλιο ωροσκόπιο δεν είναι κάτι στατικό, οι δυναμικές του και ο τρόπος που θα εκδηλωθούν σε κάθε φάση της ζωής μας, είναι πάντα σε συνάρτηση με το εξελικτικό μας στάδιο και το πόσο συνειδητή επίγνωση του εαυτού μας έχουμε αναπτύξει. Όσο περισσότερο ανακαλύπτουμε αυτό το δυναμικό και αποδεχόμαστε το σύνολο του εαυτού, τόσο περισσότερο καταφέρνουμε να λειτουργούμε σε αρμονία και ισορροπία με τον εαυτό μας και τους άλλους


 

Αρέσει σε %d bloggers: